Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tronico

csendes tag

válasz blau24 #30571 üzenetére

Először is meg kéne győződni róla, hogy a pc valóban kiadja-e a "sokcsatornás" hangot a HDMI-n vagy sem. Bár nem írtad a sw környezetet, de gondolom windows-ról van szó. Ha igen, akkor ellenőrizd az AMD HDMI output tulajdonságait a hangeszközöknél. Ha már biztos, hogy nem csak stereo jelfolyamot ad ki a géped, és még mindig nem megy a dolog, akkor a TV-dnél esetleg nézd meg, hogy nincs-e dedikált PC port a HDMI bemenetek közt. De az is lehet, hogy ez a modell egyáltalán nem támogatja a külső adatforrásból érkező többcsatornás hangok továbbítását az optikai kimeneten.

Nekem is lenne viszont egy kérdésem a tisztelt fórumozókhoz:

A rendszerem:
    PC DVI - TV HDMI1 (monitorként használva, csak kép kell, hang nem)
    PC HDMI - AV erősítő - TV HDMI2 (mozizós mód)

Win 8.1 oprendszer van a gépen. A képpel nincs is gondom, "kiterjesztett asztal" módban minden szépen megy, ahogy kell. Viszont a hangnál van egy olyan gondom, ha nincs bekapcsolva az erősítő a PC indítása előtt, akkor egyáltalán nem látja a win lejátszóeszközként. Ha bekapcsolom még PC indítás előtt, akkor ok, egészen addig, amíg ki nem kapcsolom menet közben. Mert ilyenkor visszakapcsolásnál vagy megtalálja újra a gép, vagy nem. És nem is tudom, hogy ez utóbbi mitől függ :W
    u.i.: A kijelző kezelése semmilyen hatással nem volt a hang részre, már az összes opciót kipróbáltam. És az összes többi hangeszköz letiltása sem oldotta meg a problémát. Bármilyen tippet szívesen veszek.

Előre is köszönöm mindenkinek az ötleteket ezzel kapcsolatban.

Új hozzászólás Aktív témák