- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
A 75W-s biztosan el fogja vinni, ha mást nem teszel mellé.
Sőt, ha Asrock AM1H-ITX lapot veszel, akkor egy megfelelő végű 75-90W közötti notebook táp is elég, mert a lapon van DC csatlakozó. Persze ez drágább és kb. ugyanannyira jön ki, mint Asrock AM1B-ITX + paneltáp.
De sztem a legkényelmesebb, ha úgy veszel házat, hogy van benne egy 75W-s táp és letudva.
-
Polllen
nagyúr
válasz
canniball #28103 üzenetére
Tegnap mókoltam vele, TV szerint automatikusan a filmhez igazította. Ha 24p volt a film, a TV is váltott, ha 50hz volt akkor meg 50hz, stb-stb.
Meg megtaláltam a scaling beállítást, beállítottam lanczos 3 optimalizáltra. Nem sasoltam túl sokat, MPC-HC+madvr picit élesebbnek tűnik a beállításaimmal, de normál filmnézés közben nem hiszem, hogy látom a különbséget vagy érdekel.
(ettől még mpc-hc szimpatikusabb)
Bevált spotify add-on-t nem tud valaki xbmc-hez?
-
Polllen
nagyúr
válasz
#98593280 #28079 üzenetére
Miért tettél a szösszenethez ML05 képet is?
Más:
Lassan ismerkedek xbmc-vel, a távirányíthatósága nagyon tetszik. Van értelme beállítani, hogy mpc-hc-val nyissa meg a filmeket? Gondolok arra, hogy a beépített képjavítás van olyan jó, mint madvr és itt is be lehet állítani a 24p-t és a felskálázást? Első blikkre nem nagyon találtam ilyen opciókat a beállításban.
-
Polllen
nagyúr
Inkább a határmezsgyén vagyok. Asztali gépről szépen szól a dac, dvd lejátszóról coax kimeneten meg még jobban...
De kellene, ahogyan eredetileg is írtam egy nagyon kicsi és nagyon halk gép, amin csak a zene menne, lehetőleg coax-n.
Össze akarok rakni egy jó forrást, ami mögött legközelebb már csak a DAC-t/fejest cserélem, DE nem akarok csili-vili lejátszót venni 60k-ért mert tele van felesleges funkciókkal és izmos 2 magos htpc sem kell egy flac kitolásához.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Patice #22069 üzenetére
Így van.
Egy 20k körüli épített DAC-nál, amin van USB és coax bemenet, semmit sem érnék el egy 5ks usb->spdif átalakítóval, ennyit azért a dac is megold.
Ha rasberry lesz, akkor valszeg le is mondok a coax-ról bár még azért nézegetem a használt gépeket, hátha találok valami jót.
Igazából egyébként a rasberry mellett még mindig nyitott kérdés, hogy ha magamnak rakok össze egy gépet, akkor mi az a szint, amire érdemes költeni?
táp, lap+cpu, ház (amiben elfér egy pci-s kari)
-
Polllen
nagyúr
válasz
dabadab #22055 üzenetére
Ha van digit coax kimenetes kis lap, termeszetesen nem kell, de sajnos manapsag mindenre csak optikai kimenet kerul.
Kulso dacra kotnem ra, azon csak usb&digit coax bemenet van&ez utobbirol szebben szol&usbre fixen a nagy gep lenne kotve. Viszont zenehallgatashoz sok az a gep+zug.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
kellene egy kis segítség, konkrét javaslatokkal is, ha időtök engedi, ház, lap+cpu+tápra.
Az elvárás:
- passzív működés (vagy nagyon halk ventik)
- egy db pci hangkari férjen el benne
- elég a belépőszintEgy szimpla linuxot szeretnék futtatni rajta és digi coax kimeneten zenét lejátszani webről, vinyóról, usb-ről.
Köszi-köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ford topik
- Steam Deck
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest