- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sickboy25 #6487 üzenetére
Ha band1103 irányított ide, akkor az ő tollaival (konfigjával) ékeskednék kicsit (remélem, nem haragszol meg érte, kedves band1103
).
Egy passzív GF 8400GS kártya kiváló HTPC-be, mert halk, ki tudja használni a CUDA és a PureVideo HD képességeit - értsd: szinte bármilyen HD filmet tud hardveresen gyorsítani.
Emellé szerintem egy olcsóbb Gigabyte alaplap és egy Athlon II X2 240 bőven elegendő (akár alulfeszelve), jó nagy tárhely és min. 2 GB memória.Ha mATX platformban gondolkodsz, akkor is jók ezek az alternatívák, mert a 8400GS-ből létezik low-profile, vagyis félmagas kivitel. A ház viszont, bármilyen legyen is, jól szellőző legyen. A passzív belső mindenképp megkövetel néhány házventit, tehát valamilyen minimum 12 cm-es, alacsony fordulatú (~800 rpm) minőségi (és ez vastagon értendő) venti legalább kell bele.
-
"Tehát VP, UVD egy kategória, ezek csak a GPU egy elkülönített részét használják. Előbbi erőben jobb, utóbbi szebb képet generál.
A CUDA és ATI Stream pedig egy másik kategória, ami már a teljes GPU erejét használja és ezeknél már az adott szoftver határozza meg a kép minőségét."Nem nagyon értem, mit értesz azon, hogy a teljes GPU erejét használja valami. Itt két külön fogalomról van szó. HD videók gyorsításában mindkettő annyira használja a GPU-t, amennyire szükséges és amennyire tudja. A rosszul kódolt cuccoknál az ATI megoldása még nem hidalja át a hardveres gyorsítást (amúgy az első korllát maga a DXVA, ami a Windows része, tehát nem lehet elkülöníteni a VP és UVD DXVA-n kereztüli képességeit ilyen módon, ha az API nem engedi át a cuccot.) az egyébként általáos számítási egységeivel, míg az nV igen. Az általános számítási egységek az Ati Stream és a CUDA. Ezek más egységek, más céllal, alapvetően nem egy célfeladatot látnak el, mint az UVD és a VP, hanem általános célúak - tehát befogható erre is, ha kell. Ezt jelenleg a CUDA támogatja, de biztosan lesz ATI válasz is majd. Ehhez driver kell és CUDA támogatású lejátszó vagy codec. a GPU erejét nyilván nem fogja kihasználni teljesen egy HD dekódolás.
Az a transzkódolás nem az, amire gondolsz, szerintem. Az a folyamat a transzkódolás, amikor egy konténerből egy másikba teszed át az anyagot, tehát mondjuk egy MPEG-2 tv-s felvételt mkv-ba tömörítesz. Ez nem lejátszás, átkódolás... Az a 785G jó választás szerintem is.
-
válasz
band1103 #6419 üzenetére
[OFF]"Bár lehet én inkább egy Athlon II X2 240e-re neveznék be az alacsonyabb fogyasztása miatt amit ugyancsak alul lehetne fesszelni , bár azt sem tudom megjelent-e már "
Nekem sima 240 van és 0.8V-ra vettem le. Szerintem egy 240e sem lehet sokkal alacsonyabb. Szerintem felesleges arra várni.
De egyébként igazad van, simán viszi a 240 nálam a killa sample-t is.[/OFF]
UdVi86:
A 785G megfelelő választás lehet egy 240 mellett arra, amire neked kell. A proci elég erős lesz a Photoshop-hoz is, bár ha marha nagy tablókat készítesz, akkor nyilván nincsennek csodák.
A 4GB RAM mindenképp ajánlott hozzá.
A hardveres támogatás az ATI-knál is jó,de a szarul kódolt filmeknél bizonyos esetekben nem megy a GPU általi dekódolás, a CPU végzi a munkát. Ezt a 240-nel már nem lehet filmezés közben megérezni, hacsak nem épp egy nagyon CPU igényes feladat fut a háttérben mellette.
Az nV ebben annyival jobb, hogy a szarul kódolt filmek feldolgozását átküldi a CUDA (általános számoló) egységei felé és azok dolgoznak. nV most ilyesmikre gyúrt rá nagyon a Dx11 helyett.
-
válasz
Gabesz84 #6406 üzenetére
Az a baj, hogy ahány gyártó, annyi néven implementálta mindenki a CEC kiterjesztést, így kompatibilitás nincs. Törekvés van erre is és arra is, hogy a PC-k is tudják, de a számítógépnél még rondább a helyzet, mivel több gyártó több terméke lehet összepakolva és ha nem tudja mindenki ugyanazt az alap szolgáltatást kompatibilisen, akkor megeszi a fene. Remélem, egyszer végre megegyeznek, mik az alapok, amit mindenki ugyanúgy tudjon és egy programozható távkapcs is elég lesz, de az nyilván a gyártóknak kisebb üzlet, mint a mostani saját megoldás...
-
válasz
band1103 #6396 üzenetére
"mert a legfejlettebb UVD egység sem olyan fejlett mint az nV Purevideo HD megoldása "
Ez így ebben a formában nem igaz. Sőt! az 5000 sorozatos UVD több képjavító újdonságot tud, amit az nV kártyák még nem. Ettől függetlenül az UVD 2, ami a 4000 sorozatban dolgozik pontosan ugyanazt az eredményt produkálja, mint a Purevideo HD (vagy talán egy hajszálnyival jobbat is
).
Más.
A newegg-en van kemény 199 dollárért Acer AspireRevo AR1600-U910H.
Atom 230 (1.6GHz) + ION LE -
válasz
band1103 #6363 üzenetére
A PureVideo HD mögött áll még egy rövidebb megnevezés, de hogy ez csak belső-e, azt nem tudom. Az ION a VP3 verziót tartalmazza, de van VP2 is. Az első generációs Purevideo HD meg a VP1 volt.
A különbség a VP3 és a VP2 között leginkább a VC-1 és MPEG-2 bitstreaming-ben mutatkozik meg (VLC hiánya), mert erre már csak a VP3 képes, a VP2 esetében a CPU is bejátszik. A VP1-ben még iDCT sem volt (még H.264 esetében sem), ezért az sem teljes egészében a GPU-val dekódoltat.
Persze az nV által használt hivatalos kifejezés csak Purevideo HD minden esetben. Ennek oka az, hogy a gyártó szerint ezek a dolgok olyan angy súllyal nem befolyásolnak semmit, tehát értelmetlen lenne külön megjelölni őket.
Ki hogy veszi... ha vennék egy nV kártyát, mindegy lenne nekem is, hogy VP2 vagy VP3, mert a különbség szerintem elenyésző, de VP1 nem nagyon jöhet szóba.
dabadab:
és már megint sokat tököltem a gépeléssel. -
válasz
dabadab #6360 üzenetére
Igaz, igaz, más a kettő.
Azért vagyok elbizonytalanodva, mert az XBMC oldalán a wiki-ben azt írják, hogy egyetlen módon sem tudja az XBMC kihasználni a hardveres gyorsítást - ez vezetett a CUDA irányvonalra - de neked elhiszem, mert te használod is a rendszert.
Ez a Purevideo HD körüli verziókkal kavarás meg tipikus nV dolog, nem is csodálkozok rajta...
-
válasz
band1103 #6356 üzenetére
Alapvetően Xbox-ra való lejátszó... ám portolták mindenféle rendszerre már.
A Linux-os verziója nagyon jó (elmondások alapján) egy nV társaságában (AMD fronton a Linux nem a keblen hordott gyermek ugyebár
), de a Windows-os verzióról hallottam már mindenfélét, jót és rosszat is egyaránt, de leginkább rosszat. Ffdshow miatt én nem nagyon akarom feltenni, ezért saját tapasztalatom nincs és talán nem is lesz.
dabadab:
Addig pötyögtem, amíg beelőztél.A követelmény Purevideo HD lenne, ha lenne, de szerintem az XBMC csak a CUDA hatásait élvezi, nem a Purevideo HD-ét (ha jól tudom).
-
Itt egy jó teszt integrált Intel és AMD alaplapokkal HTPC építőknek.
AMD 785G vs. Intel G45A konklúzió egyértelmű, jó olvasgatást!
dabadab:
-
válasz
szabi__memo #6334 üzenetére
Igen, ez nagyon könnyen előfordulhat, sőt!...
De maga a még kisebb platform nem rossz ötlet ultra alacsony fogyasztással.
-
VIA EPIA-P720 Pico-ITX alaplap. Elképesztően pici alaplap a VIA HD-re is képes VIA VX855 Media System Processor (MSP) all-in-one chipkészletével (VIA Chrome9™ HCM 3D). Az egetlen hibája, hogy a Nano helyett a VIA Eden ULV processzort kapta, ami 1 GB-os sebességével nem nagyon teszi alkalmassá a kis gépet játékra és hasonlókra. Cserébe viszont mindössze 7.5 W-ot fogyaszt.
-
válasz
scanman #6297 üzenetére
1. igen.
2. nem.
3. 4650 passzív (DDR2 felejtős) vagy HD 4670 passzív (pl.:[link])
4. A ház jó, alaplapnk egy ilyen talán: GIGABYTE GA-MA785GM-US2H
amiben van IGP. Ezzel filmezni tudsz és ha játék kell, egyszerűen használod a hozzá vett diszkrét kártyát (3. pont válasza). CPU mellé esetleg: AMD Athlon II X2 240 alulfeszelve.
Tuner: LEADTEK PxDVR3200 H (vagy olcsóbb, de én Leadtek-re szavazok)A VGA legjobb, ha low profile és a CPU-ra sem a BOX, hanem egy vékonyabb hűtőt érdemes tenni. Minden ilyet a házhoz kell igazítani persze.
-
-
Kétmagos Atom 330, nV ION 40W-on. Ez egy igazán jó HTPC végre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest