- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
Azért a 90% erős túlzás, szerintem a 75% is... Egy több százezres termék vásárlásakor azért az emberek többsége meggondolja milyenre van szüksége.
Igen, van akinek laptopja van, pedig soha nem viszi sehová, nincs szüksége a mobilitásra. Tudod miért van mégis laptopja? Mert a kompaktságára van szüksége. Mert nincs felesleges helye a lakásában egy számítógépasztalnak.
Aki nem ért hozzá egyáltalán, annak egy laptopot megvenni is sokkal egyszerűbb, így számára ez egy tök észszerű döntés. Nem kell plusz hely, nem kell asztal, szék, monitor, és nem kell szaküzletbe menni hogy épített gépet vehessen. Laptopot kapni bárhol, néha-néha még Lidl-ben is. Igen, az ilyen emberek nem értenek hozzá egyáltalán, de számukra akkor is tök észszerű döntés egy laptop, konkrétan ha téged megkérdeznének ezekkel a paraméterekkel, te is inkább azt ajánlanád nekik.
De maradjunk a hordozhatóságnál... Aki gamer laptopot vesz, nem azért veszi mert ő majd a vonaton fog gamelni rajta. Tök mind1 hogy a nagy teljesítményű hardver gyorsan leszívja az aksit, vonaton amúgy is tök sz*r játszani, nem erre kell. Olyan embereknek kell akik mobilisek, pl. több helyen laknak. Mondjuk hétköznap munka vagy suli miatt egy városban, hétvégente meg 200km-rel arrébb. Nekik kellhet, hogy az az eszköz amin dolgoznak/tanulnak/filmeznek/játszanak, az mindig kéznél lehessen, akárhol is vannak otthon.
Vagy itt vagyok pl. én is, havonta kb. 3 hetet lakok egy helyen, meg 1 hetet egy másikon 260km-re onnan. Először én is ódzkodtam a laptopoktól, konkrétan volt 1-1 épített desktop gépem itt is, ott is, marha sokat költöttem rájuk (pl. Radeon 6800 volt mindkettőben, akkor amikor még új volt és nem lehetett kapni, egyiket scalpertől vettem, a másikkal szerencsém volt)... és kifejezetten szar volt. Folyamat szívtam vele, hogy szinkronizálgassam a dolgaimat a két gép közt, hol ez nem volt meg, hol az nem volt meg mert a másikon maradt... és szívás is volt mindkét lakásban fenntartani nekik egy számítógépasztalt, ami csak a port fogta amikor épp nem voltam ott. Végül eladtam mindkét gépet és vettem egy gamer laptopot... és nagyon jó döntés volt.
Az embereknek 1001 okuk lehet arra, hogy laptopot vesznek desktop helyett, és azt mondani hogy 90%-uk ostobaságból teszi ezt... az nem más mint ostobaság.
-
Tyrel
őstag
válasz
Lacccca87 #39 üzenetére
Nem kell 120 fps, a 60 már tök jó élményt ad, ha nincsenek nagy frame time változások. Értsd ha az "1% low" és "0.1% low" fps-ek is közel vannak a 60-hoz, ha nincsenek beszakadások, mikrolag... Ha szép konzisztens az egész, akkor a 60 fps már tökéletes élményt nyújt, pláne ha FreeSync-el / G-Sync-el a monitor is pontosan követi azt. Vaj sima tud lenni, csak az a kulcs, hogy nagyon egyenletes legyen minden.
A filmek 24 fps-el mennek pl. moziban, és csak akkor zavar ill. akkor tűnik fel amikor a kamera "pásztáz". A 24 fps nagyon kevés, mégis azért jó ennyire, mert 100% konzisztens, egyáltalán nincs frame time ingadozás.
A 120fps célzása valószínűleg szimplán csak elfedi a valódi problémát. Mármint, másodpercenként 120 képkocka annyira sok, hogy ha hullámzó sebességgel, inkonzisztes frame-time-okkal kapod meg, azt már nem veszed észre... Persze erőből így is meg lehet oldani a dolgot, de azt a következtetést levonni belőle, hogy a 60 fps túl kevés, azt nem kéne. Ha akadozónak látod a 60 fps-t, ott van valami mögöttes probléma, mikrolag, v-sync hiba, akármi, és azt érzékeled.
Egyedül a pörgősebb first person shooter játékokat nevezném kivételnek, ott lehet érzékelhető előnye a több fps-nek, de olyanokkal meg egyáltalán nem játszok már.
-
Tyrel
őstag
Na pont ez a bajom velük, ill. ezért van most is Ryzen+RTX laptopom. Papíron léteznek ugyan ilyen dGPU-k, hogy 7900M, de mutass egy olyan - hazánkban ill. magyar billentyűzetkiosztással kapható - laptopot, amiben ez van. Vagy 7800M...
Nincs... És anno amikor ezt a gépet vettem akkor 6800M-es laptop ugyanígy nem volt. Nem létezik, nem kapható. Aztán megy a csodálkozás, hogy minimális a piaci részesedésük... Hát basszki persze hogy minimális, ha nincs termék.
A Strix Halo-nak annyi előnye legalább van, hogy egy tokozáson van a CPU és a GPU, így utóbbi gyártásáról nem tudnak megfeledkezni...
Viszont gyanítom, hogy olyan Strix Halo-s gépet amiben ez a... SoC?... APU?... Szóval amiben a Max+ 395 teljesen "ereszd el a hajamat" módban megy, jó hűtéssel.. sőt még jó, alacsony késleltetésű memória is lesz mellé forrasztva.. olyat elég nehéz lesz találni... Vagy kb. lehetetlen.
Majd jönnek a kis 13-14"-os ultravékony fostalicskák, szar memóriával, szar billentyűzettel, csillagászati áron, aztán meg megint megy a csodálkozás, hogy "de hát mé nem fogy a Strix Halo?"... -
Tyrel
őstag
Abban a ROG Flow Z13-ban 65W-ra korlátozott 4070 van, és esélyes hogy a 13900H is gyengébb mint a Max+ 395 CPU oldala, azon is elveszhet pár FPS.
Persze értem, hogy valószínűleg a 8060S-nek se nagyon fog 65W-nál több jutni egy Strix Halo-ban, és azonos TDP keret mellett kb. azonos teljesítményt tudnak, ez végülis szép... De egy normális gépben a 4070 115W-ig el van engedve, úgy meg tuti nagyon lenyomja a 8060S-t.
A notebook tesztekben jellemzően ilyen "teljes" 4070-ekkel lehet találkozni, és aki az ott látott teljesítményt fogja várni a 8060S-től az csalódni fog...
Engem ettől függetlenül komolyan érdekel a Max+ 395, valószínűleg elég is lenne a teljesítménye számomra... Szerintem inkább az aggasztó, hogy 'csak' RDNA 3.5, így jelen infók szerint az FSR4-et nem fogja tudni... Pedig ha valaminek, hát ennek nagyon kéne.
-
Tyrel
őstag
Ömm, az úgy feltűnt már, hogy az emberek okkal vesznek laptopot, ill. hordozható gépet?... Tök mind1 milyen desktop gép jön ki az árából, ha azt csak egy kötött helyen tudod használni.
Meg miért ne lenne laptopon játszadozás? Egy csomó nagyon jó játék van ami röhögve elfut már egy középkategóriás gamer laptopon is, pl. Baldur's Gate 3, Space Marine 2... Sőt igazából kb. keresni kell az olyan játékokat amik nem mennek jól, pl. az új Indiana Jones játék gondolom sz*rul futna, de egyáltalán nem is érdekel, ingyen se kéne...
Amíg nem játszik az ember kompetitív szinten addig nagyjából semmi szükség nincs 60-nál több fps-re... De igazából sok olyan kompetitív / e-sport játék is van, ami csillió fps-t tud egy laptopon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest