- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bedepi
tag
válasz
Busterftw #66 üzenetére
Őszinte leszek veled, a 14. generációig követtem az intel-t, utána meguntam. Addig sajnos helytálló volt, ha nem az U-s procikat nézed, hanem amelyikben van lóerő. Kicsit fárasztó volt már, hogy szinte minden hónapra jutott egy sebezhetőség, amit olykor jókora teljesítmény csökkenés árán foltoztak be. Ergo nem azt a teljesítményt kaptad, amiért eredetileg fizettél. A 13. -14. generációbál volt ugye, hogy túl nagy feszt vett fel, aztán mentek szépen tönkre, és hasonlók. Az amd térfelén jóval kevesebb bakiról hallani a mai napig. Előfordult ott is, de intel-nél sajnos állandóan. Nagyon sokáig inteles laptopjaim voltak, de most simán váltanék egy jó amd-s gamer notira. A baj az, hogy a kékeknek még mindig túl nagy a befolyások a piacon, holott a produktum nem feltétlen indokolja. Így a legtöbb gépbe még mindig az ő portékájukat szerelik be. Sajnos a felső szegmensben nem is nagyon találsz amd procit. Pedig jót tenne a versenynek, ha lenne ilyen opció is.
-
Bedepi
tag
Igen, megnéztem a képet amit küldtél.Egy intel procit, egy amd procihoz hasonlítani, nettó baromság. Már évek óta nem egy liga a kettő. Mellesleg az sem titok régóta senki előtt, hogy az intel procik mérföldekkel többet zabálnak az amd-hez képest. Az összehasonlításod akkor lenne helyt álló (de még akkor sem teljesen) ha hasonló konfiggal tesztelnéd ugyan azt. Akkor a laptop sem visítana. Mellesleg a gépházadba nagyobb a légtér, így kb annyi értelme van az összehasonlításodnak mintha egy mercit néznél egy trabanthoz. Nekem is van amd-s laptopom, és képzeld, tök halk, pedig vékony. Nem játszani használom, mert arra van más. Ennek nem az a célja. Nem a laptoppal van a baj, hanem azzal, ha nem érted meg amit írok. Egy 10 liter+-os házat, ne hasonlítsunk már laptophoz. Örülök, hogy neked bejött a desktop élet, te meg fogadd el, hogy van élet azon túl is. Sok más embernek, aki a kompaktságra vágyik.
-
Bedepi
tag
Igazából te dobálóztál a teljesítménnyel, hogy egy asztali 2x gyorsabb. Én meg arra világítottam rá, hogy 3x-os fogyasztás mellett, nem nehéz gyorsabbnak lenni. Laptopból is létezik olyan aminek jó a hűtése, és pont ezért halk tud maradni, csak érteni kell hozzá. Mellesleg egy igp-s cuccnál szép is lenne ha üvöltene.
Biztos jó a géped, de ezt egy normálisabb noti keresztbe harapja. Mondom, csak arra fel írtam amit mert a teljesítményt hoztad fel. Egyedül a fent említett amd prociban van érdemlegesen használható igp a többi csak dísznek van.
-
Bedepi
tag
Az irány mindenképpen jó. Ezzel a szériával nagyot gurítottak most. Ha megoldják a jövőben az fsr 4-et, és kap egy jó hűtést, akkor simán verseny képes lesz, talán még az Nvidia-val szemben is. Legalábbis a közép szegmensben biztosan. Ehhez már csak egy jó ár kéne, de tartok tőle, hogy borsos lesz.
-
Bedepi
tag
Ja a teljesítménye a kétszerese, a fogyasztása meg a 3 szorosa. kb 2007-től vannak minőségi laptopjaim, soha nem térnék már vissza az asztali vonalra. Pedig volt jó pár évig. Mellesleg már az sem sokkal olcsóbb, cserébe kell neki egy fél szoba, meg lassan már egy 800-1000w-os táp, ha használni akarod. Szerintem az is sokat mondó, hogy egy 4090-es laptop hozza egy 3090TI teljesítményét csak amig az 450w-ot eszik, addig a mobil gpu 150-et boost-al 175-öt.
-
Bedepi
tag
Igen, egy 50w-os 4070-el. Persze ez is szép eredmény, csak a azért ezt szem előtt kell tartani, hogy a 4070 mobil gpu 35w-115w-ig skálázható, szóval a dia annyira nem mérvadó. Oda is van írva, hogy Rog flow z13. Amiben azt hiszem 50w körül volt a gpu kalibrálva, vagy még annyira sem. De ettől függetlenül az előre lépés nem kicsi. közel van a 115w-os teljesítményéhez is, de azt azért még nem éri el. Pár generáció, és ezek nagyon jó alternatívák lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest