- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
Kérlek szépen, ezt úgy hívják, hogy tudás
(persze ez csak poén)
A gyakorlati jegyek megszerzésével nem szokott problémám lenni, a vizsgák húzósak inkább (sajnos néha szó szerint kell érteni).
Amúgy ebben a félévben azt vettem észre, hogy minél kevesebbet készülök egy zh-ra, az annál jobban sikerül. Vizsgákra azért ezt nem merném bevállalni -
peterszky
őstag
Az se rossz. Algo második zh 4-es, gyakjegy 3-as. Javítani nincsen kedvem, inkább a FoNy zh-ra készülök.
A TO sikeresen felcseszte az agyamat ma. Tegnap voltunk, hogy index van-e már? A hölgy mondta, hogy majd pénteken. Csak azt felejtette el közölni, hogy felsőbb évfolyamokat NEM FOG KISZOLGÁLNIPersze az elsősöknek szorta az indexeket, mint a cukrot
Sikeresen elcseszte a mai délelőttömet. Köszönöm szépen. -
peterszky
őstag
4-es lett a ProgTech zh
Ezt hogy csináltam, nem is tudom. Így gyakjegy is 4-es.
-
peterszky
őstag
Algo, Progtech zh megvolt.
Algo egész jó lett 5 feladatból 4-et megcsináltam, szerintem jó is lett mind.
Progtech lesz egy 2-esIlyen feladatokat honnan a francból vesznek? Kb. fél óra értelmezni őket, egy A4-es lapot betölt egy feladat. Broáf. Mindegy, a 3-as gyakjegy így is meglesz, remélem.
-
peterszky
őstag
most már nem, mert win alól vagyok és nem fogok emiatt rebootolni, pandorán meg egy régebbi verzió van fenn.
majd vasárnap éjfélkoraddig olvassál Dr Sör Kálmánt
-
peterszky
őstag
Megvan a grep ötösre
El sem hiszem.
-
-
peterszky
őstag
Milyen tárgy helyett kell ezt teljesítened?
Itt van egy kis segédanyag -> az egyik dián van példa átváltásra, de googleban is találsz szvsz. Ez a Szgép Architektúrák tárgyból van. Nekem nem volt Arch és Opre tárgyam, mert B szakirányos vagyok, ez a tárgy az A és C szakirányosoknak kötelező. Nekünk helyette van a Szgép Architektúrák + Operációs rendszerek (nekem még ez sem volt, majd köv félév). -
peterszky
őstag
Mennyit sz*ptam az eaddal, de készen van, már csak a doksi kell
-
peterszky
őstag
Most vettem észre, hogy felkerült a proginfó mesterképzés felvételi rendje
Jó gyorsak voltak...mod: nem semmi, az utolsó rész nagyon tetszik
-
peterszky
őstag
-
peterszky
őstag
Porkoláb is mondta, hogy a szombatra való tekintettel a ProgNyelvek EA csak konzultációs óra lesz
-
peterszky
őstag
Mai nap jó volt, Algo + ProgTech zh, kifáradtam rendesen
-
peterszky
őstag
EAF2/1 5ös, jupíí
ahhoz képest, hogy tegnap csináltam meg egész jó lett -
peterszky
őstag
BevMat hogy sikerült?
-
peterszky
őstag
Bréking nyúz from Logika vizsga:
25 emberből átment egy vagy kettő ember 2-essel
Persze, hogy nem voltam benne -
-
-
peterszky
őstag
Kösz.
Egy csöppet ideges/szomorú vagyok, mert megint nem sikerült
Beugróval nem volt gond 10/15, ami szerintem jó lett volna egy 12/15-re is. Érdekes a javítás
Tételek: 6, 10, 13, 17.
Leülök egy helyre, mondom itt biztosan jó tételt kapok, erre szólnak, hogy menjek onnan. Ahol ültem, az az oszlop kapta a 13-ast, amit 99,9%-ra tudtam
Így bekaptam a 17-est, jó kis m-edik gyökös, ami nem nehéz, csak sikerült belerontani a rekurzív képletbe, így pápá
Na most jól kidühöngtem magamat.
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
válasz
peterszky #436 üzenetére
Kiderült, hogy mi volt a hiba:
Kumar másolásos modelljénél valami teljesen másról írtam, holnap majd megnézem, hogy miről. A másik két kérdést nagyjából jól válaszoltam meg: 55/70 és végeredmény 55/100
Most voltam jegybeíráson és ki volt még ott?
Fóthi fia vagy unokájaGulyás mondta is neki, hogy üdvözli a mestert
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
Ezzel kezdte az illető:
''azért elárulhatná vki, hogy mi az, hogy ''függvényabszrakció'' meg ''adatabszrakció''. a jegyzet tárgymutatójában egyik sem szerepel. ezexerint nem lehetnek annyira fontos fogalmak... ''
''köszi. közben már én is megtaláltam.
hogy ebben a könyben bármi fontos lehet, azt majd akkor hiszem el, ha vki mutat nekem egy ipari alkalmazását ennek az izének... tényleg, mi ennek a neve? nem a tárgynak, magának a tudományágnak.. ''
''eddig mindenki megmondta, hogy a bevprog fontos, de senki nem tudott konkrét problémát mutatni amit nélküle ne lehetne megoldani. állítom, többet érne, ha bevezetés címén az embert leültetnék egy gép elé, és azt mondanák neki, hogy ''édes fiam, a ciklus úgy működik, hogy...''. aztán pedig akármilyen nyelven lekódoltatnák vele a felmaxkert. menne. ami egyébként a ''programozási tételeket'' illeti, azok nem tételek, hanem trivialitások. egy nemtriviális feladat nemtriviális megoldását meg senki nem fogja levezetni, mert nincs annyi papír a világon.
amúgy meg állítom, van olyan rekord, aminek a szelektorfüggvényei nem függvények. a valóságban ilyen nincs.
na, egy szó mint száz: vki mondjon nekem olyan problémát, amit csak ezzel az elmélettel lehet megoldani.''
''ha jól értem az eddigi érvek bevprog mellett:
- abszolút kezdőknek jó szemléletet ad
- nyelvfüggetlen
- helyességet lehet vele bizonyítani
no, nézzük, hogy ezek az érvek miért nem állják meg a helyüket:
szemlélet:
mint az előző hozzászólásomban említettem, legalább ugyanilyen jó szemléletet ad, ha az ember egyszerűen leültetnik egy gép elé, és ha nem jön rá magától, akkor elmagyarázzák neki, hogy miért működik a pl. lineráris keresés, és hogyan. és akkor nem csak a progtétellel, de cikornyás levezetésekkel és definíciókkal _sem_ kell szenvednie. szóljon, aki szerint tévedek.
egyébként: aki úgy jön erre a szakra, hogy még soha egy sor programot nem írt, az szinte biztos, hogy nem fogja elvégezni. elvégezni azok tudják, akikből akkor is kiváló programozó válna, ha nem járnak egyetemre - sőt, talán 5 év alatt messzebbre is jutnának, ha nem kellene azzal foglalkozniuk, hogy papírjuk legyen róla.. egyszerűen azért, mert nem egy tárgyból többen követelnek, mint amennyit megtanítanak. ha megvan az elhivatottság és az érdeklődés, hogy szorgalomból/tehetségből kipótold, akkor menni fog. máshogy nem.
nyelvfüggetlen:
minden imperatív nyelvben (amiben a programok 99.9%-át írják) van elágazás, ciklus szekvencia. a legtöbb nyelv teljesen egy kaptafára megy, gyakran még a szintaxis is hasonló, pláne a szemlélet. aki egyszer egy nyelvet normálisan megtanult, annak semelyik másikkal nem lesz gondja. ha meg mégis lesz, az az egyes nyelvek egyedi sajátosságiaiból adódik (mittomén, pl. más a válozók hatóköre, máshogy oldja fel a túlterheléseket, etc, etc) ebben a bevprog éppen nyelvfüggetlensége miatt semmit nem segít. az tud nyelvfüggetlenül gondolkodni, aki jó sok nyelvet ismer.
bizonyított helyesség:
bahh! tessék belelapozni a cormen-leiserson-rivest-stein féle 'új algoritmusok' könyvbe! nehézség nélkül beszél ciklusinvariánsról, és bizonyít helyességet, noha a szerzők (komoly nemzetközi szaktekintélyek) valószínűleg nem is hallottak a bevprogról. no meg, ha az algoritmus helyességét még csak be is bizonyítod, hogy az az alapján elkészült gépi kódú program jól műkdöik-e, arról a bevprog nem tud mondani semmit. (gépi kódban pl. van ugró utasítás..) elég egy elgépelés, és máris egészen mást csinál a program, és egy 5 soros formális specifikációt legalább olyan könnyű elrontani mint magát a kódot elgépelni.
én még nem hallottam róla, hogy a nasa vagy a pentagon ezt az elméletet alkalmazná. és a kritikus alkalmazásokban pedig, levezetés ide vagy oda, az elkészült programot évekig tesztelik!
akkor most mit adott a bevprog? ''
''hehe, alakul:
''Összefoglalva: ez nem csak népbutítás, és szórótárgy, ...''
''a tárgy elvégzésével bizonyítod, hogy valóban képes vagy azt a szemléletmódot követni, amit a programozás megkíván.''
gyereket, ütitek egymás mondandóját
Kedves Attila/Bence! (97)
''igyis-ugyis el kell vegezni ezt a targyat''
nem igaz: http://www.inf.unideb.hu/oktatas/?cat=&site=hallgato/nappali/oklevel_kovetelmeny/pti
harmadéves vagyok, és itt tökölök ezzel a rohadt bevproggal. bizony nem kizárt, hogy emiatt fogom otthagyni az eltét. nna, ilyen az, mikor az egyetemek versenyeznek a hallgatókért..
Kedves Gábor! (98)
''ahhoz már elég kevés a tudása, hogy...''
olvasd el amit legutóbb írtam. hidd el, a te tudásod is kevés lesz hozzá. több progmatot végzett embertől hallottam már vissza a saját véleményemet, hogy amit nekünk itt megtanítanak, az 95%-ban hasznavehetlen elméleti ****ság, amit a gyakorlatban nem használsz semmire. (egyébként ugyanezt elmondják a munkáltatói oldalról is számos konferencián, az egész magyar felsőoktatással kapcsolatban.) és ha találsz magadnak munkát egy normális cégnél, biztosra veheted, hogy az első az lesz, hogy elküldenek továbbképzésre.
egyébként meg nem a tárgy nevével van a bajom, hanem a tartalmával.
Kedves Viktor!(99)
ez a tárgy cikornyásan tálalt trivialitások gyűjteménye. ha vizsgán a trivialitásokat kérdeznék, akkor nem okozna semmi gondot. de hogy-hogynem a cikornyára kérdeznek rá, ami meg egyszerűen dühít. nem eszem nincs hozzá, hanem idegem.
Kedves János! (100)
na, _ez_ viszont igenis népbutítás. vagy mentegetőzés.. vagy mit tudom én..
egyébként eltén belül is több, fóthinál magasabb beosztású embertől hallottam az enyémhez hasonló véleményt a bevprogról. mindegy, azért szerdán elmegyek szerencsét próbálni, lesz ami lesz..
addig is további jó tanulást, sikerekben gazdag vizsgaidőszakot és boldog életet kivánok mindenkinek''
''feltettem egy buta kérdést. közben megtaláltam rá a választ, és közben néhányan válaszoltak, nekik meg is köszöntem.
hogy ez egy értelmetlen tárgy azt közel 3 éve gondolom és mondom.
nem ismétlem meg újra, de egész eddig amellett érveltem, hogy semmi olyan szabályszerüséget nem tanít meg, amit nem lehetne sokkal értelmesebben megtanítani.
aki meg nem tud gondolkodni az kapaszkodjon programozási tételekben. gondolom amelyik gép tudta a bevprogot, az nem volt hajlandó jól lefuttatni a srác programját, a többi meg igen. aztán mikor kijavította, akkor már azok is hajlandóak voltak rá. ''
''az utolsó mondattól eltekintve ebben is van igazságde alapképzésben nem friss, formálódó elméletek kéne tanítani. talán majd ha okos emberek továbbfejlesztették....
és egy ilyen 'elméleti tárgyat' semmiképp sem első évre kellene tenni, 50-60 kredit előfeltételeként (számoljátok össze, mimindent nem lehet megcsinálni nélküle!), pláne h a struktogrammon, mint szemléltetőeszközön kívül mást szinte nem is használnak a rajta múló tárgyak.
bár titkon még mindig remélem, hogy így vagy úgy átmegyek a vizsgán... ''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest