- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Jogos, valóban az alaplap volt a korlát.
Ugyanakkor az is tény, hogy a Loongson 14/12 nm-es gyártástechnológiája még masszív órajel-lemaradásban van, ez alatt azt értem, hogy 2,5 GHz a gyári alapórajel, míg az Intel ugye a sokadik 14 nm-es gyártősoron bőven 4 GHz fölé ment még a belépőszintű CPU-k esetében is. Az szerintem nem kérdés és nem is vonom kétségbe, hogy a Loongson idővel majd órajelben is beéri ezt, a kérdés csak az, hogy mennyi idő kell nekik hozzá és amikor majd elérik a 4 GHz+-t akkor az Intel és AMD hol lesz.
Egy másik opció számukra az lehet, hogy ilyen alacsony órajelen legyenek gyorsak, nem tudom, hogy a Dragon architektúra mennyire jó ebben, ezt majd az idő eldönti, mindenesetre az bíztató jel, hogy kizárólag SMT beiktatásával elég masszív sebességet nyertek. Ha majd sikerül az órajelet is masszívan feljebb tornászni, onnantól lehet igazán érdekes a téma, na meg persze ha majd sikerül 6 magos példányokat gyártaniuk, talán 1-2 éven belül sikerül.Egy dologról lemaradtam viszont: a Loongson is vett akkor x86 és AMD64 licencet vagy emulálni próbálják azokat?
-
huskydog17
addikt
válasz
MasterDeeJay #5 üzenetére
Nyilván egy mérés nagyon kevés, ha több különböző teszt ezt megerősítené, akkor az már erősen alátámasztaná. Ettől függetlenül szerintem egy konkrét mérést propaganda reklámnak tekinteni finoman fogalmazva is extrém mértékű túlzás. A propagandát csak te látod bele.
Miért ne lehetne így hasonlítani? Törvény tiltja?
Arról a Loongson nem tehet, hogy az Intel Core i3-10100 (ami nem Raptor Lake, hanem Comet Lake) alacsony órajelen nem skálázódik jól. Fordítva is igaz: az 3A6000 nem képes magas órajelre, a 3 GHz-et is csak folyékony nitrogénnel volt képes hozni.
A tesztben egyértelműen és jól olvashatóan a grafikonon is fel vna tüntetve, hogy a gyári órajelen üzemelő Comet Lake ellen még versenyképtelen.
Ezek mind valós technikai részletek, amelyek megmutatják, hogy a Loongson jelenleg hol tart. Akkor lenne propaganda, ha órajelet sehol nem jeleztk volna és a 4,3 GH-es Core i3-at kihagyták volna a tesztből, de nem tették, mert annak semmi értelme nem lenne, ahogy annak sincs, hogy te egy CPU cikkből politikai témát akarsz faragni. Inkább ne tedd! -
huskydog17
addikt
Aki több részletre kíváncsi, annak érdemes elolvasnia a Tom's Hardware cikkét:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest