Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Ó hogy az a... nemrég tudtam meg hogy a titánokért kumulatív jutalmakat osztanak. De miért nem írtak erről üzenetet a játékon belül?!? Így hogy kihagytam az elsőt, és csak a Leigongnál szálltam be, nem lesz meg a nyolcadik fokozat
Ráadásul a Taranisnál még elég lett volna csak odaugrani a rendszerbe az ostrom idején!! 
-
VikMorroHun
őstag
Tegnap ügyes voltam, sikerült megoldani, hogy a 40 fényév hatótávú hajóm 31-et is tudjon ugrani. 😀
Aztán eladtam az egyik 6E rakteret, volt két Stripped Down mérnök fejlesztés, eladtam a pajzs töltőt, és így van egy felfedezésre meg harcra is alkalmas hajóm, amelynek épp 40 fényév a hatótávja. Sőt, van rajta hely Guardian FSD boosternek is. Csak energia nem lesz hozzá, ahogy nézem.
(Nem tudom, ez miért lett válasz.)
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
fejesg2
üzenetére
Mk2 nem volt, csak Mk1.
--
Néztem olyan videókat ahol a titán robbanását közvetlen mellőle várták. Hát eléggé kedvesek az FDev-nél, hogy előbb ilyen gyengéden kitolja egy finom lökéshullám a hajókat 100+ km-re, és csak utána jön a pusztító detonáció... Én simán elhamvasztanám azokat, akik szintén a Darwin-díjra érdemesek, hogy közvetlenül odaállnak bámészkodni. -
fejesg2
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Óóó, egy igazi klasszikus C64-es kolléga, mint én! Ha itt is lenne Cobra Mk2, megvenném a régi idők emlékére.
-
buke
tag
Sikerült elég sok Weapon Schematic-ot vennem a 3 nap alatt. Most nézem az egyik ilyen FC-n megint ott van több száz darab

Az lehet, hogy több helyről folyamatosan vásárolja fel, mert ezt farmolni unalmas lehet órákig.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Leigong tegnap felrobbant, éppen az utolsó pillanatban értem oda

Ha még egyszer ID-znek, vagy nem scoutok jönnek 2x hanem valamelyik gyorsabb interceptor, akkor lemaradtam volna. -
VikMorroHun
őstag
Gondoltam, kiveszem a részem a thargoid invázióból, és elszállítok az egyik támadás alatt levő rendszerből néhány menekültet. Hát, nem jött össze.

Odafelé menet úgy kiszedtek a hipertérből, mint annak idején C-64-en. Csak ez a hajó nincs felkészítve a thargoidok elleni harcra. Úgyhogy sipirc! Sikerült elmenekülnöm, és alig 80%-ra lőtték a hajót, amíg a térképpel vacakoltam. (Hogy nézne már az ki, hogy hosszan rákattintok egy szomszédos rendszerre, és az lesz az új célpont, ugye. Mikor még nem is érkeztem meg az előző célponthoz, és nekem oda kell menni, ha thargoidok potyognak a hipertérből, akkor is.)
Egy kép, talán Marco Qwent bázisára való leszállás közben készült.
-
Submarine
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Üdv! Felfedezőhajót a Phantom verziójából csináltam, az 73-at tud.
De csak, míg rá nem dobok egy rovert. -
VikMorroHun
őstag
Köszi.

Tegnap úgy döntöttem, megveszem a Krait MK II hajót, de egyelőre csak áruszállítás lesz. Majd reggeli után, mert egy csomó idő elment azzal, amíg felszereltem. Sajnos a 4-es szinten mérnökölt FSD-vel is csak 38 fényévet tud ugrani (kell még legalább egy adag mangánérc hozzá), ami jelentős csökkenés a Diamondback Explorer 46 fényéves hatótávja után. De legalább ezt nem fogják 5 mp alatt szétlőni. Remélem.
-
Snoke
tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
1800 óra játékidőm alatt még egyszer sem volt olyan, hogy nem találtam a coriolis bejáratát.
Jár neked a Darvin díj
-
VikMorroHun
őstag
Hát ez szép volt. Gondoltam, játszok egy kicsit. Kell egy nyugis küldetés. Viszek egy utast, meglátogatunk 1-2 rendszert. Az 1 milliós küldetéshez nincs megfelelő kabin (sebaj, biztos sokáig tartott volna), legyen egy 200.000-et fizető, ahol csak egy célpontra kell eljuttatni valakit. Direkt megnéztem, nincs semmi probléma vele (nyugodt figura, nem körözött bűnöző, alacsony prioritású célpont, stb.)
Felszállunk, és azt mondja a kijelző, hogy illegális utas van a hajón. Mi van?!
Mindegy, átugrok a szomszéd rendszerbe. Megérkezünk, gyorsan lekapcsolok mindent, nehogy észrevegyenek a rendőrök. Persze a Coriolis bejáratát sehol nem találom, úgyhogy automata dokkolás. Ami persze egyből kikapcsolta a silent running funkciót.
Pár másodperccel később, amikor már majdnem célra állt a hajó, inkább kikapcsolnám, de ennyi idő elég volt nekik a scanneléshez. 100 credit bírság (ha jól láttam), körözés, tüzet nyitnak rám, mindezt kb. 50 méterre a dokkoló nyílástól. Ja, a dokkolási engedély visszavonva. Megpróbáltam elpucolni (újabb bírság a veszélyes repkedés miatt), aztán tehetetlenül figyeltem, hogy szétlőnek.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Igazán nincs mit. Amúgy csak meg kell nézni az inarán a módosítások listáját, és ki ki összeválogathatja a számára szimpatikus dolgokat.
Aktuális téma: a Leigong titán támadás alatt. Ha a kivégzés előtti egy héten belül belesebzünk a hőmagjába legalább 2 millió kreditnyit, akkor jutalom jár, extra ship kitek meg ki tudja. Ehhez még a nanite torpedó sem feltétlenül kell, mert openben tuti ott van pár ász, akik folyamatosan nyitogatják, nekünk csak ott kell várni és amikor kitolja, lőni bele mint állat

Amúgy fura hogy a torpedó bár guardian, mégsem rohad le a titán rendszerekben, mint a többi. -
Leslie33
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Köszi NImrod! Ez jó támpont nekem is, mert pont ezen agyalok egy hete, hogy melyik ruhát, fegyvert, merre kellene fejleszteni. Most azon vagyok, hogy feloldjam a megfelelő mérnököket.
-
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Köszi !
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Ezeket állítottam össze, de élesben döntő többségben a kétrakétás Dominator játszott. A Maverick is harcolt néha, amikor olyan küldetéseket csináltam amihez kell a vágó cucc.
Van Aphelion is (ahogy minden), azon is kb ezek vannak (nagy tár, gyors kezelés, auto újratöltés, hatótáv+). -
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
[HUN]NIMROD: Köszi, a kinetikushoz találtam videót (ez nem ninja-s), de a lézerhez valahogy nem.
Mi lenne a 4 legjobb eng. itt ? Szerinted.
1.stabilitás 2.tárhely méret 3. ? 4. ?
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Magától értetődően könnyebb velük célozni: "végtelen" a lövedék sebessége, és sokkal nagyobb a tüzelési gyorsaság is. A plazmával nagyon gyakorlottnak kell lenni, pláne messzire. Leginkább egy Maverick ruhánál indokolt valamelyik, amely jól kiegészíti a fő fegyvert (lézer+kinetikus).
A Karma pisztoly még jó ninja fegyver lehet fejlövés+mindkét hangtompító fejlesztéssel. -
VikMorroHun
őstag
Hát ez szép. Ship log uplink küldetés, amint odaérek a hajóhoz (ha sokat tökölök, még előtte) támadnak a kalózok. Nem csak a nagy hajót, engem is. Először csak el akartam bújni a nagy hajó mellett, nem jött be. Másodszor már visszalőttem. Egyszer el is találtam az egyik támadót. 10 mp-en belül felrobbantanak. Azt hiszem, ezt a küldetést hanyagolom.

Természetesen "threat level 0". -
buke
tag
Sziasztok, azon gondolkodtam, hogy érdemes-e a plazma pisztolyon kívül a másik kettőt (kinetikus és lézer) G5-ig fejleszteni+mérnökölések ? Mit tudnak ezek, amit a plazma pisztoly nem. Én ezzel a (G5+módosítások.) plazma pisztollyal egymagában szinte mindent meg tudok oldani, kivétel a katonai bázisok, ott kevés lehet. Ott is csak akkor, ha túlerőben vannak a high secu.szintnél. Ilyenkor azért a farmolás, mint nyűg befigyel sajna
A Weapon Schematic-ra gondolok itt. (1 óra alatt kb.85-90 db gyűjthető a Larceny- típusú küldetésekkel) A többi hozzávaló nagyrészt meg lehet az accountjaimon, de ez a fránya fegyver vázlat mindig hiányzik és ha van is az FC-ken hamar elkapkodják. 
-
Peppo
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Attól függ, mi a cél. A Krait II mondjuk szinte bármire jó, a bányászattól a felfedezésen át a harcig. Teherszállítás az egyetlen, amire nem használnám, arra a Python vagy valamelyik nagy hajó az igazi.
-
VikMorroHun
őstag
No: megvan a Sirius engedély, 117 millió credit, 48 fényévet tud ugrani a kis Diamondback Explorer, Alioth Independents (is) szövetséges, plusz az előbb szereztem 2 db exquisite focus crystalt, hátha jó lesz majd egyszer valamire. Vajon mi következik? Vegyek egy Krait MK-II hajót, vagy... Tudom már, napok óta Baldur's Gate 3-at akarok játszani.

-
Leslie33
tag
Akkor most megjött az új hajó is, vagy az később jön?
-
buke
tag
Megvolt az Update18.01, viszont elszállt a Mission board. függőben van 12 küldim. Majd megoldják...
A gyalogos résznél a kész hajós küldiket le lehet adni, más nem megy itt sem. 
-
Submarine
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Üdv!
Kérlek szépen ez fícsör. Ki kell használni. A logikát meg hagyjuk.Én AutoHotkey-el makrózok (vagyis egyszer megcsináltam, utána javítgattam, azóta csak néha módosítom), a leszállási engedély kéréstől, a kisvadász kiküldésére/behívására is.
A fegyver ki/bekapcsolást is sikerült, csak még jobban oda kell figyelni hol áll éppen a menü. -
VikMorroHun
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Lehetséges, nekem ez új volt. És teljesen logikátlan is. (Nem tökmindegy az adott társaságnak, helyileg honnan jön a vérdíj?)
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nem beszéltünk erről korábban..? Csak mert ezt már tudtuk, pontosabban abban biztos voltam, hogy a bűnbeesés helyszínétől mindig el kell távolodni ahhoz hogy az IF irodában ki lehessen váltani. Így levezetve logikus is, hogy az érintett társaság területén kívül kell lenni.
-
VikMorroHun
őstag
Kaptam választ a vérdíjas hibajelentésemre:
"In Odyssey, to clear a fine, you must visit a system where the fine issuing faction have no presence. Because the fine was issued by the faction Independent HIP 20410 Future, you cannot clear this in Jolagro because they have presence there.
This restriction does not exist in Horizons which is why you were able to clear it. "Jujj.
-
VikMorroHun
őstag
Újabb kalózvadászat (csak úgy), ezúttal sikerült megkapni a vérdíjat érte, miután más lőtte le. Igaz, csak 4-5 mp telt el onnan számítva, hogy beledurrantottam kettőt.
Egyúttal sikeres volt az új harcászati módszerem tesztelése. Ugyanis az az ötletem támadt ma délelőtt, hogy mi lenne, ha készítenék egy makrót az egérhez, mert elég nehézkes úgy harcolni, hogy folyamatosan nyomnom kell a tűz gombot, miközben azon igyekezek, hogy végig célra tartsam az ide-oda mocorgó hajót, mire nagy nehezen hajlandó tüzelni a fegyver (kiszámoltam, 2 mp késleltetése van a rail gunnak - harc/manőverezés közben az nagyon sok).
Úgyhogy mostantól csak megnyomom a tűz (makró) gombot, utána pedig elég csak a manőverezésre figyelni, hogy a célon maradjak (és lehetőség szerint a rendőröket kerüljem el).
Az előbbi kalóz után kinéztem egy Krait MK II kalózt is. El is találtam. Kell neki még 2-3. Csak az volt a baj, hogy visszalőtt (avagy hova lett a pajzsom?).

-
buke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
[HUN]NIMROD: Ja, van mindegyik mellék acc.-hoz. mindenfélére használom őket vegyesen. Van amelyik kint van a világvégén évek óta, van amelyik a Colonián parkol raktározási, materiál átpakolási céllal.
Persze a legtöbb a bubi területén leledzik.
Sajnos én úgy látom kevesebb a játékot kezdő ember, most először nem tudtam feltöltetni velük az FC.-t
Pedig tonnájáért 20k adok minden ásványnak függetlenül, hogy mennyibe kerül az állomáson. Viszont mostanra elértem, hogy minden nagy és közepes frakciónál barát vagy szövetséges vagyok, így bárhol bármikor tudok gyorsan sok pénzt szerezni csak nem 4 accounttal, hanem csak 3-mal, mert a gépem nem bírja el. -
VikMorroHun
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Kösd a gép mögé, valami jó erős madzaggal. Csak arra kell figyelni, hogy hiperűrugrásnál ne nagyon maradjon le.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
"time"? Nem "free"? "egyik FC"? Miért, van több is? Lehet hogy a fröccs(ök) már előtte megvolt(ak)?

De a tréfát félretéve, vannak tényleg szokásos update utáni anomáliák. Érdekes, hogy közvetlenül az U18 után még nem volt baj a telepresence körül, aztán jött még egy kis gyors félórás csak szerver oldali módosítás, ettől fogva nem tudtam magam mellé beültetni a másodlagos pilótámat (pénteken próbáltam utoljára, holnap fogom tudni legközelebb megkísérelni). -
buke
tag
Sziasztok ! A szokásos "No Time Slots" fogad mindenütt, gondoltam tele töltetem az egyik FC-met, de most akkor elmehetek a sóhivatalba zabot hegyezni is, akár.

Gondolom az update okozza. Innom kell egy fröccsöt ezek után
-
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy az idő számít. Ha 10-20 másodpercenként beledurrantok egyet, eddig mindig megkaptam a vérdíjat, kb. fél perc fölött meg soha.
De persze lehet, hogy van valami más tényező is, a fene se tudja ezeknél, vannak érdekes játéktervezési megoldásaik.És az is igaz, hogy vagy egy éve nem lövöldöztem, lehet, azóta változtattak rajta.
Az tény, hogy ezt eddig csak humán célpontokkal teszteltem, thargoiddal nem. Ott lehet, más a szabály.
-
Snoke
tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Tanarisnak volt a legkevesebb kontrollált rendszere, ezért gyenge volt. Többiek nem fognak ilyen könnyen menni, először vissza kell foglalni a rendszereiket. Érdekes ez a belelövök megkapom a bondot téma, mert én elég sokat thargoidoztam és ott az axcz-ben elég volt kezdésnél belelőni minden interceptorba és bárki megölte, kaptam a bondot. Lehet változott a szabály, vagy human célpontoknál nem úgy megy. Lehet.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Snoke-hoz kiegészítés: ha egy másik kalózba is belesebzel, mielőtt robban a fő célpont, akibe előtte számottevő találatot bevittél, akkor lehet az, hogy nem adja meg. Mindig csak a legutolsó eltalált ellenfelet ismeri el (van valami százalékos vagy abszolút érték, amit minimum el kell érni, nem elég csak egy picit megkarcolni, de ez elég alacsony).
Peppo: szerintem nem az idő számít. Volt már olyan, hogy rég nem volt a látómezőmben sem, és hirtelen kaptam az utalást, mert valahol kilométerekre NPC-k befejezték amit én kezdtem el.
---
Figyelitek hogy a Taranis titánt már ki is csináltuk? Kíváncsi leszek, most akkor végleg vége a háborúnak - hiszen egyesített erővel nem tartana pár napnál tovább az összeset ugyanígy elintézni - ? -
Peppo
őstag
Ez csak akkor igaz, ha nem sokkal a hajó felrobbanása előtt lőttél bele. Kb. 20-30 másodperccel később sajnos már elfelejti a játék, hogy te is lőtted a hajót. Akkor is, ha te lőtted szét szinte teljesen. Ilyenkor újra bele kell ereszteni egyet, és akkor újraindul a visszaszámláló.
Amúgy fordítva is igaz. Ha a döglődő kalózba közvetlenül a végzetes lövés előtt beleeresztesz akár csak egy lövedéket, te is megkapod a vérdíjat. Remekül lehet így akár a kezdő Sidewinderrel is pénzt gyűjteni. Persze ésszel kell csinálni, csak akkor lőni, mikor már a rendőrök nekiestek.
És akkor is csak finoman. -
Snoke
tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ez érdekes, mert ha te is belelőttél, akkor hiába a rendőr adja neki az utolsó lövés, pont ugyanúgy megkapod érte a bondot és a küldetést is.
-
VikMorroHun
őstag
Múltkor kipróbáltam a célzott kalóz vadászatot. Elvileg túl nehéz feladat lett volna (rail gunnal eltalálni az), de simán leszedtem a pajzsát, míg egy teherhajót támadott. Aztán még a rendőrök is megérkeztek, hiszen automatikusan jelenti a hajóm, ha körözött pilóták támadnak. Ez volt a baj, mivel a kalóz 4,5 km távolságra menekült amikor már csak 13% maradt belőle, és mire utolértem, a rendőrök pont felrobbantották. Küldetés sikertelen.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head
üzenetére
No problemo
Én csak azt nem akarom, hogy valaki azért elijedjen, mert túl sötétre festjük a képet. Olyan ez mint amikor valaki annyira ragaszkodik az Open módhoz, hogy amikor egy állomáson nem tud dokkolni, nem hajlandó átmenni Soloba egy percre se. Lehet átkozódni hogy miért kell egy órát várni CMDR XY kakálására aki nem lépett ki, de ha nagyon akarjuk, megoldható a helyzet.Amúgy nekem ez a Gravity Well nem jön be. Egyformának minősíti így a csillagokat a kis állomásokkal. A Slow Down ilyen szempontból jobb volt.
-
5150head
őstag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Vagy pl a mérnök szintje miért nem nő, ha az általa ajánlott és pinelt techet használom? Nem, ugorj el a harcra optimalizált -értsd: kis hatótávú- gépeddel a mérnökhöz a bubi másik felére... Pont az ilyen baromságok amik direkt azért vannak h nyújtsák a gameplayt, veszik el a kedvét az embernek.
Bocs ha elvettem valaki kedvét, csak felszakadtak a régi sebek
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Hát ez az.
Én nem vagyok benne biztos, de szerintem ezek a helyek nem voltak ott a kezdetektől fogva, hanem egy a materialok bevezetése után kerültek oda(ez csak az én gondolatom)
Update, utánanéztem
2015/12/15:Materialok bevezetése, landolás, meg meteoritok guberászása már ment a felszínen
6éve:Jameson Cobra megtalálása(reddit post, nincs pontos dátum, de 2024 van...)
2016/10/25:New surface features: biological entities, fumeroles & geysers, persistent POIs, and "mysterious things"Muszáj volt nekik ezeket a farmolható helyeket belerakni, mert különben örökös mati grind lenne az egész, ami -lássuk be-nem jó, nem tartalom-, amit ők is beláttak, de addigra már későn, hogy a játékosok, akik addig belefeccöltek sok órát a mati guberászásba, ne húzzák a szájukat, szóval nem lett a rendszer törölve, csak könnyítettek rajta.
Magyarán most sincs értelme, meg röhelyesnek tartom, hogy tömeg nélküli dologból, ami ennek ellenére fizikailag ott van, pl az űrben, vagy egy gejzír oldalán, de egyébként a vasboltban is kapsz (érted, gyűjtöd a vasat, mintha a MÉH-telepre vinnéd a furikon), neked kell keresgélni, pénzért nem lehet venni, és csak x mennyiség fér el nálad, igen, menj még egy kört a HIP akárhányra, mert kifogytál az antimonból.
Vagy mert nem fér el nálad az adat? ??? Hát hogyan? 30.000 Ft most az 1TB-s SSD. Nem fussa rá? -
VikMorroHun
őstag
Én ma jól elvoltam azzal, hogy nyersanyagot kerestem az egyik bolygón. Amikor sokáig nem találtam semmit, kicsit odébb repültem, s ott már voltak. Más kérdés, hogy ugyanezt órákig ismételni nem lenne valami érdekes.
Valószínűleg nem fejlesztem fel az összes mérnököt 5-ös szintre.

-
5150head
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
A cobrát én is farmoltam, de valljuk be az is mocsok unalmas, h loginlogout aztán repeat... ezt nem mondanám szórakoztatónak, meg egy hiba kihasználása ne legyen már a gamedesign része.
Én utoljára akkor játszottam amikor kirobbant a Thargoid háború és a cutterral menekülteket hordtam, meg lehetett pörögni az állomáson a dögök ellen, azóta semmit, szóval azóta változhattak a dolgok.
Ha majd jön a Panther (nem fog) akkor lehet belépek kicsit szórakozni. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head
üzenetére
Csak hogy ez ne maradjon itt ilyen egyoldalúan: a Sztyepadzso által is említett helyek + a lezuhant Anaconda stb azóta is elérhetőek (bár én rég voltam ilyeneknél szóval az életemet azért nem tenném rá). Röhejesen rövid idő alatt fel lehet tölteni az összes tárolót a material traderek segítségével. Nem vészes ez.
-
5150head
őstag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Én akkor engedtem el ezt az egészet amikor megszüntették a fix mati helyeket a bolygókon. Évek óta nem játszottam. Ráerőltették az emberre a bolygókon való baszakodást egy űrhajós játékban mert szerintük ez a tartalom.
Ráadásul egy bugyuta kétbites gameplay mechanikával... -
5150head
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ha most kezdesz mérnökölni, akkor most fogod megutálni a játékot, mert ez végig ilyen unalmas lesz, felesleges szopatása a playernek. Írom ezt úgy hogy van jópár mérnökölt/buildelt hajóm.
Számomra a legutáltabb része a játéknak.
-
42861
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A reaktort is húzd fel grade 1-re. Bár szerintem a Diamondback Explorer pont nem fegyverkezésre való, mint a nevéből is sejthető.
-
VikMorroHun
őstag
No, ez hosszú volt, de unalmas.

Főleg azért, mert miután elindultam visszafelé a lezuhant Thargoid hajótól, útközben megálltam feketepiaci kereskedéssel kísérletezni, ahelyett, hogy pikk-pakk visszaugrottam volna. Végül is két kereskedés megvan az ötből, viszont egyszer kaptam egy kis bírságot (egy hajót akartam vizsgálni, de a program valamiért úgy értelmezte, hogy tüzet nyitottam valakire, egy állomás közelében, ahol nem szabad fegyvereket használni (az, hogy letapogatás közben nem lehet harcolni, illetve a fegyverek nem is abban a csoportban vannak, az nem számított)), aztán még illegális árukkal is elkaptak (kb. 50 méterre a leszállóhelytől). Persze előjött az "Odysseyben nem lehet bírságot fizetni" hiba, úgyhogy azzal is elvacakoltam egy darabig.
De végre a Federation szövetségese vagyok (kellett nekik még vagy 20-25 milliónyi felfedezési adat a tegnap előtti 16 millió után), az Eurybia Blue Mafiának elég volt pár százezer, és még Felicityt is sikerült feloldani 3-as szintig. Sőt, ha minden igaz, maradt még pár milliót érő felfedezési adat, amit beválthatok valahol.
Ja, vettem két kisebb rail gunt a Diamondback Explorerre, meg egy 3-as sugárlézert, merthogy muszáj lesz kipróbálnom ezt a mérnökölési trükköt:
"I sometimes run the Thermal Vent effect with the Efficient weapon modification because that mod offers longer firing times and with the TV effect the longer the beam is striking the target, the lower my ship's temperature can go, sometimes all the way down to 0%".Apró probléma, hogy ha előkészítem a fegyvereket, akkor leáll néhány rendszer, mert 101%-os (illetve Felicity után 102) az energia felhasználás - úgy, hogy még nem is lőttem.

-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A "valami" az a nanite torpedo, amivel meg lehet támadni az anyahajóikat.
-
VikMorroHun
őstag
Átírták az értelmetlen "Slow Down" feliratot "Gravity Well"-re, nagy tömegű objektumok környékén. Meg volt valami thargoidos fejlesztés is.

Már épp meguntam a felfedező utat, amikor eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a környéken keresnék egy olyan állomást, ahol bevásárolhatnék. A Cobra MK III 10 fényéves ugrásokat tud, Diamondback Explorer több, mint a háromszorosát. Mondjuk, ha telepakolnám fegyverekkel, akkor azért valamivel csökkenne a hatótávolsága.

Még maradt is bőven pénz.
https://inara.cz/elite/cmdr/374658/ -
Feherlo76
csendes tag
Elindult a szerver !
Lehet kaptunk új vasat a szerver kliens alá !!?? 37MB/s-el tölti....
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33
üzenetére
Meg kell látogatnod egy olyan Tech brókert, aki a Guardian cuccokat adja, és ott ki tudod nyitogatni a modulokat, a megadott számú mati/adat segítségével. Arra nem emlékszem, hogy ebben a kategóriában van-e olyan modul, amit példányonként itt lehet kikérni, a legtöbb mindenképpen csak megnyílik, és onnantól outfittingben kell keresni és kreditért venni.
-
5150head
őstag
válasz
Leslie33
üzenetére
This sector is one of several anomalies found throughout the galaxy. For reasons unknown, hyperdrives refuse to lock on to the stars in this area of space, effectively making it impassable to deep space travellers. Pilots are thus required to either avoid this area or to plot a course above, below or around it.
What may be found within this restricted area remains a mystery for the time being. There are however some speculation that whatever it is, may be tied to the mystery of the ancient 'Guardian' ruins, since the vast majority of the ruins that have been discovered to this date, has been located in the areas surrounding Regor Sector.
Regor was one of the first of the restricted sectors to be discovered by pioneer explorers.
In april 3301, a survey by the First Great Expedition succesfully mapped the borders of the restricted sector using the groundbreaking new technologies of EDDiscovery and EDSM. -
Leslie33
tag
Na a Ram Tah küldetés teljesítve. A régi metodus választottam, így több rendszert térképeztem fel. 111 millió a küldetését, 18 millió a térképezését és 66 millió exobio, összesen 195 millió. Az exobiot nem nagyon erőltettem, mert akkor sosem végeztem volna.
Azt tudja valaki, hogy arra felé a Regor Sector miért permit köteles? Mi van ott és hogy lehet belépési engedélyt szerezni?
Most a következő lépés, hogy a megszerzett adatokból, hogyan lesz nekem Guardian tuning. -
VikMorroHun
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Igen, csak ezt a játék addig nem közölte, amíg meg nem próbáltam lemenni a hangárba, hogy ott is körülnézzek.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
...oké, lehet hogy előbb oda kell állni az Inter Astra pultoshoz is, mert ott kapjuk az első ingyen hajót.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A "mert" utáni részt nem értem: miért jó törölni egy állapotot, amikor semmiképpen nem lehet zsákutca, akármikor akármilyen irányban tovább lehet játszani..?
Újrakezdésnél meg első indulásnál is van hajó (Sidewinder), csak le kell hozzá menni a lifttel a hangárba talán?
HDWS: szívesen.
-
VikMorroHun
őstag
Töröltem a parancsnokom, mert nem volt kedvem még egyszer megvenni a játékot, meg új fiókkal vacakolni. Indítok új karaktert, letudom a gyakorló küldetést, aztán ott téblábolok ide-oda egy állomáson, tanácstalanul. Rajtam kívül meg van legalább 5 másik kapitány is, akik szintén nem tudják, honnan szerezhetnénk hajót, mert a játék azt nem mondja meg...
-
HDWS
csendes tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Szuper, köszönöm szépen, hogy utánamentél

-
[HUN]NIMROD
senior tag
Többen különféle apró problémákról (irányítás stb) értekeznek fórumokon ezzel kapcsolatban, szóval úgy látom megy. Itt van egy példa.
-
HDWS
csendes tag
Sziasztok!
Nincs sajnos megfelelő gépem az Elite Dangeroushoz. Konzolon játszom, de megnézném az Odyssey kieget. Azt valaki meg tudja mondani, hogy GeForce Now szolgáltatáson keresztül el tud-e futni? Ott a keresőben az Elite Dangeroust hozza, de az Odyssey -t nem, így ott nem kaptam erre választ. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head
üzenetére
Első hajóm lesz, amin használok dokkoló automatikát. Kb 10 cm hely van körben a Coriolisok nyílásán
De lehet hogy annak is beletörik a foga, és csak felszínen életképes.Más: ilyet még nem láttam, már véget is ért a heti CG! Pedig rohadt nagy meló összegereblyézni a Spire minerálokat. Épp hogy befértem az 50%-ba, Corvette ugrott. Nem is értem, hogy tudták ilyen gyorsan letudni. Az röhej, hogy a Banshee konkrétan God mode ON amikor hajóval próbáljuk támadni. Azt sem értem, hogy a Revenantok miért tudják az SRV-t kb 2 másodperc alatt rommá lőni. De azért ki lehetett alakítani a nyerő stratégiát a farmolásra, csak valakiknek túl nagy készletük volt eltárolva korábbról szvsz.
-
5150head
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Ha jön, a Panther Clipper, akkor lehet hogy én is visszanézek... 1-2 körre.
-
Peppo
őstag
Összefoglalva itt.
-
gabranek
senior tag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Én a Power Play átdolgozásra vagyok nagyon kíváncsi, mert a mostani finoman szólva is egy nagy semmi...ha sikerül úgy megcsinálni, hogy tétje is legyen a választásnak, annak nagyon örülnék.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
gabranek
üzenetére
Jaja, akartam pont írni. Azt nem tudod (vagy bárki) hogy ezeket hogy lehet megszerezni, ha korábban kihagytam? Jó sok megvan már mert rég megvettem, de pl a tetováláscsomag nincs, mert arra még az ingyen 400-at is sajnálnám. Valahol mintha olyat olvastam volna, hogy a Frameshift Live-ot kell nézni, de az hónapok óta nincs
Új hajók: ha most nem jön a Panther Clipper, akkor soha, én nagyon várom.
-
duvi
nagyúr
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Igen. Négy "új" hajót ígértek. Ebből az egyik koncepcióját meg is mutatták, ami egy Python variáns lesz ( MKII):
-
Sztyepadzso
őstag
Közben meg jönnek a hírek, hogy lesznek új hajók, négy, ha minden igaz, PP átdolgozás és miegymás.
-
gabranek
senior tag
Twiccsen megint megy a skin osztogatás, ne hagyjátok ki
-
Feherlo76
csendes tag
Szia ! Időben hatékonyabb ha platinát bányászol tritium helyett, az eladási árban 4x a tritium bolti árának. Hotspotban válogatás, szondázás nélkúl olvasztok minden aszteroidát. Általában 30 perc alatt megvan az 500T raktér 60% ban platina a többi részben random 8-10 féle alapanyaggal. Ezeket jól lehet használni , 1-3 millas kisküldikben, jartamban keltemben elkoptatom a készletet.
Az FC heti fenntartási költsége csak addig aggasztja az embert míg meg nem vette, ha megvan már nem tétel
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
FC-n fel volt függesztve a szolgáltatás, (advances mainitance vagy mi) ezért nem tudok limpeteket venni. Folytattam a szolgáltatást (resumme) mégsem aktív. Mi lehet az oka?
Köszi!
-
Leslie33
tag
Bányász küldiknél rengeteg kreditet kerestem úgy, hogy egyszerűen megvettem valahol nem messzire az aranyat, ezüstöt, stb. INARA-n lehet találni közeli FC-ket is, ahol potom pénzért (amit nem értek miért éri meg az FC tulajdonosnak) be lehet szerezni akár 20-ad áron is. Csak időben kell odaérni.

De bányászni is szeretek.
-
oke
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Az FC fenntartásra írtam, mint lehetőség. Ki is bányászhatja hozzá a cuccokat is így közvetlen bevételhez juthat. Az 50 millás küldi néhány hónapja volt... Ali hub-on vettem fel a bányász küldiket és a TAU-Ceti két állomásáról hoztam Cutterrel a holmikat.
-
oke
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Mielött eladtam az FC, hogy ne vigye a pénzt, ameddig inaktív vagyok, bizonyos rendszerekben bányászküldiket vállaltam, olyanokat, ahol a nyersanyagokat meg lehetett venni, így is elfogadta a teljesítést. Ha jó itt a repu, akkor jönnek sorban az 50 millás küldik, amiket néhány kanyarral le lehet tudni. Ahol Én voltam - most nem emlékszem hol - ott egy ugrásra voltak a megvásárolható cuccok onnan, ahonnan a küldit le kellett adni. Szerintem ez elég jól jövedelmez, de nagyon unalmas...
-
[HUN]NIMROD
senior tag
-
Peppo
őstag
A bubitól távol szoktak szép pénzeket kérni a tríciumért. Legalábbis, mikor én utoljára pl. a Colonia környékén jártam (nem most volt), ott elég drága lett volna egy tankolás. Szóval pénz éppenséggel lehet benne, de az biztos, hogy nem ez a gyors meggazdagodás receptje. Persze el lehet adni bubin belül is nyomott áron, de akkor már inkább valami jövedelmezőbb árucikket érdemes kinyalogatni az aszteroidákból. Időben ugyanannyi az is.
Nem tudom, mi most a sláger, de gondolom, a gyémántok most is hoznak pénzt.
-
Sztyepadzso
őstag
Ha elvitte az FC-t, akkor megkaptad az 5 Milliárdot, minusz a banki hiteledet. Én EXObióznék a helyedben, abból többet kereshetsz, mint tricium eladásból.
Valami mást bányássz, ha abból akarsz meggazdagodni. -
pcnet
addikt
Sziasztok!
Kb 2-2.5 éve hagytam abba a játékot. Szerintem az FC-met már el is vitte a bank!
Most sajna táppénzen vagyok és időmilliomos lettem. Arra gondoltam, vissza térek. Ami engem mindig is lekötött, az a bányászat. Arra gondoltam, keresnék valami jó tricium bányász helyet, lehetőség szerint dupla esetleg tripla hotspotot és elkezdenék FC "benyát" bányászni. Tele pakolnám az FC rakterét, aztán elmennék valami olyan helyre, ahol jó áron el lehet adni. Nagyon halott az ötlet? Nem is a meggazdagodásért csinálnám, csak az FC fenntartási összegét tudjam fizetni, meg a bányászás öröme lenne a cél. A való életben is ilyen ember vagyok, aki jól tűri a monotonitást. De bármit meghallgatok ami bányászat és az FC fentartási összegét ki lehet vele termelni.Odiegvan ha az feltétele lenne valami jóság bányászatának.
Köszi!
-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33
üzenetére
Mindenképp érdemes a blueprinteket összeszedni. A Guardian modulok közül szinte mind használható, és az FSD Booster kb. kihagyhatatlan.
Ha thargoidokra is akarsz vadászni, akkor a fegyverek közül is érdemes párat (mindet
) összeszedni.
A vadászgépeik meg szimplán tök jól néznek ki, de amúgy nem is rosszak használhatóság tekintetében sem.Persze azt azért nem ajánlanám, hogy mindezt egyszerre meg is csináld, elég monoton. Én is vagy 6-8 kör alatt gyűjtöttem be az összeset.
Tény, hogy nem magyarul, de sok jó videó van fent, amelyekben pár perc alatt végigmutogatják a lényeget.
-
Leslie33
tag
Duvi, NIMROD! Köszönöm a válaszokat! Belevetem magam, aztán meglátjuk mire jutok.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33
üzenetére
Annyiban érdemes, hogy nagyjából ez az egyetlen olyan tartalom, ami felfogható egy nagyobb, előre programozott küldetésnek. Olyannak, amit "végig lehet játszani". Magyar videóról nem tudok, a keresőszavak "Ram Tah missions". Sok olyan Guardian cucc is feloldható, amik szinte kötelezőek, pl FSD booster.
Itt most nem írok róla azonnal egy kisregényt, kicsit próbálj kutakodni, aztán tegyél fel nyugodtan célzott kérdéseket.
Ezt találtam: https://photonique.hu/guardians/ és https://photonique.hu/guardians2/ -
duvi
nagyúr
válasz
Leslie33
üzenetére
Pho régen csinált egy részletes leírást az egyik guardian küldetéshez: Ram Tah küldetés
-
Leslie33
tag
Sziasztok! Egy ideje már játszom a játékkal, de ez a Guardian vonal még kimaradt. Érdemes ezt elkezdeni? Hogyan álljak neki? Tudtok ajánlani jó háttéranyagot, videót (lehetőleg magyart) ami alapján ezt át tudom látni?
Köszönöm! -
[HUN]NIMROD
senior tag
Szvsz ne sokáig halogasd a thargoid háború megnézését, mert lassan alig van olyan rendszer, amiben csütörtökön új hadszíntér nyílik. Ráadásul az AXI olyan jól koordinálja a parancsnokokat, hogy ezeket egymás után szépen fel is számolják a következő fordulóig. Nagy állomást már nem is emlékszem mikor támadtak utoljára, perpill most is csak felszíni csaták vannak.
Amúgy azt nem értem, hogy mi a büdös francnak van annyi mentőhajó szétszórva, ha az ÖSSZES mentőküldetés EGYETLEN rendszerbe (Haritanis) szól akárhol vagyunk, nem pedig észszerűen a lehető legközelebbi mentőhajó felé..??
-
Peppo
őstag
válasz
privateer2
üzenetére
Tudom, de egyelőre bőven elég infó volt a solo és open közti különbség. Egy kezdő játékosnak ezekkel van értelme foglalkozni, hacsak a szárnyai alá nem veszi valaki, de nem hiszem, hogy a játék ezen állapotában túl sok erre hajlandó embert találni. A privát csoport akkor kerül képbe, ha már vannak olyan játékosok, akikkel rendszeresen együtt tolod.
Komolyabb erőforrást nem hiszem, hogy áldoznának rá. Így nagyobb kiegészítőt ill. az alapokhoz hozzányúlást nem várok tőlük. A bugok maradnak és egyéb fícsörök is. De kevesebb melóval is fel lehetne dobni a játékot. Pl. a Powerplay továbbra is kb. semmi, pedig lenne benne lehetőség. Esetleg nagyobb lehetőséget adhatnának a játékosoknak, hogy beleszóljanak a galaxis ügyeibe, és nem csak a backgroundsimulation lenne ennek az egyetlen látszata. Egy csomó olyan dolgot meg lehetne csinálni, amihez nem kellene átírni az enginet, pl. QoL cuccok sokasága. Szomorú, hogy ezekre sem futja.
De mondhatnám, azt is, hogy tehetnék végre azt, amit sajnos csak kevés cég tesz, és hallgathatnának a játékosokra, és legalább azokat a dolgokat javíthatnák, amelyek nem igénylik egy nagy fejlesztői csapat egyéves munkáját. Ennyit megérdemelne a játék akkor is, ha már komolyabb terveik nincsenek vele.
A téli szünet alatt terveztem, hogy játszom vele megint egy kicsit, csak aztán sajnos nem úgy alakultak a dolgok itthon, hogy ezt meg tudtam volna tenni. Pedig nagyon megnéztem volna már azokat a thargoidok által elözönlött rendszereket. Most már lehet, csúszik a dolog az új gép összerakásáig. De azért az ED fent lesz azon is, az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ráadásul a Taranisnál még elég lett volna csak odaugrani a rendszerbe az ostrom idején!! 

Jár neked a Darvin díj

Azért köszi szépen a segítséget.