- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyenesmartin #48964 üzenetére
Ezzel már sétálni, túrázni, bicajozni, motorozni is lehet a hegyoldalban. Egyszerre.
-
FBLLMAG
senior tag
A Nitecore MH23 és Armytek Viking lámpáknak mennyire hasonló, esetleg különböző a vetítési képe? Mennyire szórt a fénye? A Viking hogyan bírhatja a TURBO fokozatokat?
A válaszotokat előre is köszönöm.
-
-
FBLLMAG
senior tag
Igen, tudom, 160 $ -ért. Kár, hogy a 2500 lm fényáramot csak 1,5 percig bírja, tehát a 348 kcd -át is. Az Armytek Barracuda PRO meg folyamatosan a 160 kcd -át. Van Armytek Predator -om és Acebeam L16 -osom is. Pár perc után már nem látni a különbséget. A Nitecore EA42 -es TURBO fokozata és az Armytek Predator TURBO 1 fokozata között láttam, a Nitecore javára, hiába csak 30 kcd -ás. Az Armytek TURBO 2 fokozata már meggyőzőbb.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #48921 üzenetére
Takarmányra másik lámpádat, tavasztól, tiszta 1800000 Ft -os havi bevétel, csak tojásból. Mennyi lámpát lehet azért venni. 😉
Az este kis köd is volt. A kicsit jobban terítő Nitecore lámpáimmal sem láttam messzire. A szűkebben világító lámpáim, határozottan jobban viselkedtek ilyen körülmények között. Bár, biztos, hogy a 400 m most nem volt meg, de még csak a 300 m sem. A 100 m síma ügy volt mindegyik kicsit erősebb lámpámnak. Legalább ennyi. Tiszta időben, mindegyik messzebb visz.😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #48914 üzenetére
Ezért van nálam nappal is a MH23 -as Nitecore.
Egyébként nagyon jó képek, még hajnalban is.
Most végeztem a pincében a villanyszereléssel, éves karbantartással. Ajtótokra az Armytek Prime 2A PRO, Tiara A1 PRO, és már lehetett is dolgozni. Kéznél volt még lámpás, fejlámpa, de nem volt rájuk szükség.
Tegnap este mértem pár lámpámat kíváncsiságból, hogyan tartják a MAX fényerejüket. A Li-Ion -os MH23, L16 eset, zuhant, míg a 2AA -s Fenix LD22, Armytek Prime 2A PRO, Nitecore EA21 20 percen keresztül, pár LUX mozgással, tartotta a fényerejét. Ami kicsit meglepett a Nitecore MT20A szintén, pedig erre 2 percet olvastam valahol. A Nitecore EA21 / MT20A a kb 7000 - 7500 cd -át tartotta 20 percig, kb 36 °C -ra melegedve, míg a Fenix és Armytek az 5000 cd -át. Az Armytek Prime 2A PRO -hoz 700 lm fényáram is társul, ezért volt ez nekem kicsit meglepő. Igaz, ez 42 °C -ra melegedett. A 2AA -s Olight S2A, kb 3 perc után kezdett visszavenni, pedig "csak" 550 lm (mérve 623 lm) fényáram jön ki belőle.
Szerintem, ha a lámpa 2 cm átmérőjű, akár 1,5 órán keresztül kapok belőle 5000 cd fényerőt 300 lm mellett, miközben nem nagyon lépi túl a 38 °C -ot, tehát kézben tartható, fogható az egész üzemidő alatt. Vagy akár 25 órán keresztül világít 30 lm fényárammal. Van 5 lm -es fokozata is, ami még mindig használható, holdfénynek kicsit erős, de 100 órán keresztül elpislákol. Mindehhez 2 db, AA méretű NiMh akkut használ, már nem is olyan rossz. A Fenix LD22 még szélesebb fénykörrel világít mint a Nitecore MH23.
Mindezt, azért írtam, mert volt pl. Nitecore P12 -es lámpám is. Ez 18650 -es. Papíron 13500 cd, 1000 lm (nézzétek csak meg Zozz táblázatát). Mindezt kb 2 - 3 percig tudta és visszalépet 240 lm -re, 2000 cd -ra. 70 lm -nal 28 órát bírja. A 240 lm -nel kb 6 órát bírta. A 2AA -s lámpáim 100 lm fényáramnál 7 - 8 órát bírják!!
A Nitecore MH23 20 percnél tényleg 1/3 fényáramon, fényerőn állt. Viszont vissza lehet MAX -ra kapcsolni. Kicsit jobban melegszik, a markolata volt 44 °C a feje 50 °C felett. Kicsit már kellemetlen. Az üzemideje nagyjából a táblázattal megegyezik. Azért a méretéhez képest, ez nem is rossz.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #48902 üzenetére
Piros pont!!
Rájöttél a lényegre, jó irányba tartasz. Erről már többször beszéltünk, írtunk. Van más is, ezen kívül, csak olvasni kell. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #48892 üzenetére
Nekem is van pár Fenix lámpám. Mégtöbb volt, és még ennél is több, megfordult a kezemben.
A TK35 taktikai, hátsó gombos megoldású. A Nitecore EC sorozata oldalgombos túralámpa. Amire felhívtam a figyelmed, az a TK35 és a TK35 UE között helyezkedik el, már az új kezelési felülettel. A kezelése pont az, ami a Nitecore esetén jobban tetszik. A Fenix a holdfényt is valahogy hanyagolja. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #48887 üzenetére
Lesd meg a Nitecore EC4GTS üdvöskéjét.
Ez üzemidőt is biztosít, ODF -et, fényerőben is kenderbe veri, mivel lapos a teste, a gombjai is hamarabb megtalálhatók. 2 db 18650 -es megy bele, ami széles körben használt. Nekem az EA42 -es 60 € -ért lett meg, ami szintén 1800 lm, de "csak" 30+ kcd.
Rövid összefoglaló a Nitecore EC4GTS -ről. Találsz összehasonlító képet a Convoy lámpákkal.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #48872 üzenetére
Ki kellene próbálnod az Armytek Prime C2 PRO V3 -ast, esetleg az Armytek Prime C2 Pro Magnet USB lámpákat. Szerintem, általános célra, verheti az Astrolux üdvöskéjét.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #48873 üzenetére
A Nitecore MH23 nem igazán thrower. Kicsinek kicsi, de mivel 1800 lm -ből, tehát erőből, teljesíti a 20+ kcd -át ezért inkább általános fényű lámpa. Elég széles fénykörrel világít. Nálam inkább az őszi, téli, tavaszi EDC -nek felel meg. Nyári EDC -re már ez is nagy, nehéz, számomra. Lakásba már túl erős (viszont eszi az akkut, nincs kedvem hetente tölteni), túrára nem rendelkezik elég üzemidővel, vagy nekem kicsit gyenge.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #48879 üzenetére
Erre én is rájöttem. A túlságosan szórt fényű lámpa vagy túl nehéz, vagy nem világítsa be eléggé az utat. Nagyobb távon már csak a homály köszönt ránk.
De ugyanez a helyzet a túl szűk SPOT -tal világító lámpákkal is, ott sem látni sok mindent, hiába világít akár km távra is. Ott meg csak egy szűk világos foltot látni az egészből, körülötte a nagy semmivel.
Bár a szórt fény jól jöhet, ha csak a környezetedet szeretnéd bevilágítani. Erre viszont elég a Fenix FD sorozata, az Olight Batton sorozata. Ezek elég apró db -ok, túrázni is lehet azért velük.
Nálam a társasági túrán az alap az Armytek Prime A2 PRO (vagy / és Nitecore EA21 / MT20A), esetleg kiegészítve a vékonyka Fenix LD22 -sel, a minimális tömegű Led Lenser P5R 2018 -as lámpámmal ami azért messzebb visz. Ha tudom, hogy sötétbe húzódik a dolog, régebben főleg az Nitecore EA45S és LL MT6 -os párosra, most már az Armytek Predator PRO, Nitecore EA42 páros a befutó. Többnapos túrára a LL MT6 is velem van. Ezek hidegben, melegben, jól teljesítenek.
Nem rossz a Nitecore MH23 sem, de az EA42 jóval több tartalékkal rendelkezik. Igaz nagyobb, de nem tűnik nehezebbnek. Nagyon hasonló képen világít.
Fejlámpának az Armytek Tiara A1 PRO, esetleg a ZL H53w.
-
FBLLMAG
senior tag
Már várom, hogy kijöjjön az Acebeam T27 -es. 21700 -as akku, 25 mm test-, 70 mm fej- átmérő, 175 mm hossz, és ami a lényeg, 1180 m hatótáv.
Végre egy hordozható thrower.
Bicajra meg az Acebeam BC20 -as.
-
FBLLMAG
senior tag
A LL P5R 2018 -as időzítetten vesz vissza, nehogy véletlenül is melegedjen, viszont bármikor előcsalogatható belőle a 420 lm, 15000 cd.
Ez is ott volt velem, ha jól emlékszem, Tékozló ki is próbálta, ahogy az MT6 -ost is. Tetszett neki a gyors fókusz is, amivel kb pillantásnyi idő alatt lehet váltani a szórt fény és a fókusz között. Egyébként, fókusz helyzetben is akad valamennyi szórt fény, nehogy az ember hasra essen valamiben. A P5R és a MT6 is már szélesebben világít fókusz módban, mint a régebbi modellek.
Ezért is gondoltam a LL MH5 -ös fejlámpára. Ez is 400 lm -re, 8000 cd -ra képes, tehát még szélesebben világít. Ekkora méretben a 180 m, 8000 cd, igazán nem rossz egy fejlámpától. Ez is alapból 14500 -as akkut használ, de szükség esetén, normál AA elemmel is elketyeg. Kb ugyanaz az ára mint az Imalent HR20, csak ez 92 g mindenestől, 7 év garanciával, akkumulátorral, töltővel együtt.
Mivel ezek csak 400 lm -t használnak, ill 20 lm -t ECO módban, elég hosszú ideig világítanak.
A LL MH8 -as egyébként 2x 14500 -ra megy, így akár 2x hosszabban is bírhatja, vagy stabil üzemmód is választható, rövidebb üzemidővel (bár akkor az alap fényáram is kevesebb). Belső töltéssel is rendelkezik USB vezetéken keresztül. A RGB színek, 600 lm BOOST, 200 m hatótáv, meg már csak hab a tortán. Kb 50 € -val olcsóbb mint az Acebeam H30.
-
FBLLMAG
senior tag
A találkozón ott volt nálam a LL M7 is. Azokat a 350 - 400 m -re levő fákat, ez is bevilágította 300 lm fényáram felhasználásával. Más lámpák 1000 lm feletti fényáramot használtak ugyanerre a produkcióra. A M7 semmivel sem világított szűkebben mint a L16 vagy a Predator, viszont kisebb méretű. Ahhoz képest, hogy a M7 mikor volt tervezve, egyáltalán nem rossz lámpa.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #48857 üzenetére
Ha már Acebeam, akkor a 4000 lm -os Acebeam H30 -asra is megéri fél szemmel ránézni. Ez az 1000 lm -t már folyamatosan tudja tartani, de ha kell a fényáram, fényerő ... .
Ez 21700 -as akkut használ. Ha fényerő kell, merem ajánlani a LL MH8 -as termékét is. Ez is tud 10000 cd -át.
Ezeket azért írtam, mert az utóbbi időben többször kértek messzebb hordó fejlámpát. Az Imalent HR20 szokott ajánlva lenni, de az szűkebben világít.
A találkozón többen láttátok, hogy a Led Lenser újabb MT/MH sorozata széles, egyenletes, erős fényre is képes, távolsági fényre állítva, messzebbre visz, szélesebben, miközben csekély szórt fényt is biztosít, hogy azért az orrunk elé is lássunk. Mindezt, jóval kevesebb fényárammal, ami lehetővé teszi a kisebb méretű akku használatát, ami a méretre, tömegre van jótékony hatással.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #48859 üzenetére
A találkozón is voltak hasonló lámpák. 53000 lm -os is volt, 1 Mcd -ás is. Méretük, tömegük végett, nem biztos, hogy túrára, de még otthon sem használná az ember. Háznál az ereje is túl sok.
Túrára a 3 - 4 db 18650 -es akkut használó, több 1000 lm -os, lámpák, sem biztos, hogy jó választás. Erdős ösvényen ritkán látni 200 - 300 m -nél hosszabb szabad területet. A legtöbb esetben szűkebb sávokról van szó. Fél kg -os lámpát, 10+ km -es távon, nem nagyon kellemes cipelni kézben.
Ismersz, én is inkább az apróbb, könnyebb lámpákat részesítem előnyben. Számomra ezek jobban használhatók a minden napokban.
-
FBLLMAG
senior tag
Akkor már kerekítsünk, mármint a lm-t illetően. Megérkezett az Acebeam X70. Nem több mint 60000 lm -t igér.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #48852 üzenetére
A feje fém, az hamar ki is hűl. Fogásra hidegebb mint a markolat, ami PC műanyag. Lapos oldalán a fejen van a 2 gomb, így hamar megtalálhatók. Csak 1 fajta módon lehet összerakni. Az EC4 / EA4 -es sorozat többi tagjával ellentétben, a menet nem csak a 2 fal oldalán van, hanem az egész fejen. Kényelmesebb lecsavarni, rácsavarni.
Tetszik:
-., az azonnali elérésű holdfény, TURBO fokozat
-., az azonnali elérésű pillanatnyi TURBO, miután visszalép az előző szintre, ill. kikapcsol
-., a kék helyzetjelzője, ami kikapcsolható
-., méretéhez képest, viszonylag kis tömeg
-., viszonylag széles szórt fénnyel rendelkezik
-., van igazi holdfény ezen a lámpámon is
-., az 1 és 300 lm között, megtalálható a 55 lm -es fokozat, ami elég sok mindenre használható
-., talpára állítható
-., kapcsolója hamar megtalálható
-., tok a szíjra is természetes, nem kell külön vásárolni
-., a Nitecore -hoz képest, kellemes árat kaptam rá. -
FBLLMAG
senior tag
Megjött a Nitecore EA42 -es. Érzésre nagyon könnyű, kellemes fogású. Kezelése olyan amire számítottam. A fényköre kicsit szűkebb mint a MH23 -asé, kb EA21 / MT20A fénykör átmérővel bír. Jó fényesnek tűnik. Nincs fánk alak, még rövidebb távon sem. Talpán is megáll. Nem akarom elhinni, hogy ennyire könnyűnek tűnik. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
Végre, ma meg kell kapnom a Nitecore EA42 -es lámpámat. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Kolondrum #48831 üzenetére
Tudod minden lámpa másra van.
Van amibe időzítő van, hogy ne keljen már hozzányúlnom bekapcsolás után. Van mágnes talpal rendelkező, hogy bárhova rá tudjam rakni. Olyan is van amelyik markolata világít, hogy éjjel könnyen megtalálható legyen. Akad amelyik távolabb világít, hogy ne keljen minden pillanatban éjjel öltöznöm, ellenőrizni a kertet, udvart. Túrán az ösvényt belátom vele. Valamelyik szélesen terít, hogy kellemesebb legyen a szemnek rövidebb távon. Egyik NiMh akkut használ, ha kifogy, bármikor elemet tehessek bele, vagy bírja a zord körülményeket is, a másik Li-Ion akkut használ. Egyik kisebb, könnyebb, hogy nyáron a melegben, a rövid nadrágban is nálam lehessen, a másik nagyobb a hosszabb üzemidő végett.
Látod, minden lámpámra szükségem van.
-
FBLLMAG
senior tag
Aki gyakrabban autókázik, annak érdemes a Nitecore VLC10 -re legalább 1 pillantást vetnie. USB töltés, hogy fel lehessen a mobilt, lámpát tölteni. Mágnestest, hogy a fémen megmaradjon. 3 óra fény, hogy legyen idő pakolni este. lehajtható fej, hogy megvilágítsa a kerékcserét. Ha valaki a Balaton átkelést gépjárművel tervezi, üvegtörő tüske. Tud még mást is, de azt már nem írom le. Nézzetek utána.
Most, hogy napokon belül megkapom a 1800 lm -os, EA42 -est (EC4GTS a Li-Ion -os változat), most már a következő rendelésre hagyom a VLC10 -est. Az autóba mindig jól jöhet.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
benfolds #48786 üzenetére
Mert úgy világít mint az autók fényszórója. Az út melletti tárgyakat, pl. táblák, járókelők, álatok, jobban, az út túloldalát alacsonyabban világítja. A Nitecore és a Fenix egyébként kicsit más irányból közelíti meg ezt a kérdést. A Nitecore esetében alapból licsit le van döntve a lámpa. Főfényszórót lekapcsolod mikor jön szembe forgalom, a másik lámpa jobban szórja a fényt, hátráb helyezkedik el a lámpatest alatt, kicsit még lejebb is van döntve, így kb kormánymagasságig világít. A Fenix esetében a fényszóró felső részénél vágott prizmát használnak a fény eltérítéséhez. A közeli fényű lámpa része megint szórtabb fényű, jobban ledöntött. Apropó, ezek a lámpák is kifordíthatók oldalra.
Írtam, szemre kell kipróbálni. Én a tompított fénybe kb 3 m távról néztem szembe, és nem vakított. A SPOT a tompított fényen, kb 5 - 6 m távon már a földet világítja, 3 m távon kb 50 - 60 cm magasságban világít, mind a 2 lámpánál. Az autó, 2 - 3 m -re oldalt is halad a SPOT -tól, különben elütne. Ha 900 lm fokozaton megy a tompított fény, a szórt fény kb 500 - 600 cd fényerőt jelent (lemérve). Ekkora fényerővel a fehér papírt olvasásnál szoktam megvilágítani, 50 cm távról, olvasáshoz. 😉
Alacsonyabb fokozaton még ennyi eséjed sincs, hogy a szembeforgalmat megvakítsd. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #48762 üzenetére
Az igaz. Az Armytek lámpám is 30 lm fényáramon elketyeg 50 órát. Nem ez meríti a lámpát. Ha az 50 - 100 lm mellé még heti 1 órát világítanál kb 2000 lm -nal, ez lehet kb 20 kcd -la, az azért gyorsabban merítené a 4 db akkut is. Hozzá, óra, 2, 200 - 300 lm fényárammal, és már Te is le tudod meríteni 1 hónap alatt még a BLF Q8 -at is. És akkor 4 db akkut tehetsz töltőre. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #48750 üzenetére
Nálam ha hetente kell a lámpát tölteni, az már gyakori töltésnek számít. 😉 Kb napi 5 - 10 percre kell a 20 kcd, fél órára 30 - 60 lm, és kb 10 percre az 1 fokozattal fényesebb. 1 hétre: fél - 1 óra 20 kcd, 3 óra 30 - 60 lm (az Acebeam L16 esetében 150 lm mivel 1 és 150 lm között nincs semmi), az 1 fokozattal erősebb pedig kb 1 óra. A holdfényt nem számítom, mert az alig eszi az akkut. A Nitecore MH23 1 hét alatt lemerült. Az Armytek Predator PRO pedig 1 hónapig bírja ezen körülmények között. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #48749 üzenetére
Olcsóbbak közül írok párat.
Ház körül, kutyasétáltatás - Convoy S2+, S3 - Ez is nagyon elég tud lenni.
Túrára - GT MINI - nekem is nagyon tetszett.
Kempingezés - BLF Q8, de a Emisar D4 is elég lehet.
EDC - Klarus MI7, Utorch UT01, Sofirn SP10A, Lumintop TOOL AA 2.0 (az ezermester) - Kinek mi jön be. Nálam a Zebralight SC5w MKII vált be legjobban, de ez már jóval drágább.Nálam a betegség, munka is beleszól a lámpa választásba. Éjjel minnél halványabb fény, munkához, a bárhol elérhető energiaforrás számít, mivel minden pillanatban nem mehetek haza, és sose tudom mi vár rám. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
Mivel sokan kerekeztek, átfogó beszámoló, képekkel a Fenix BC30R -ről is.
Nem a legolcsóbb lámpa, de figyelembe veszi a hazánkban és nálatok is érvényes közúti törvényeket.
-
FBLLMAG
senior tag
Az utóbbi évek tapasztalatai alapján, azt kell mondanom, hogy a lámpák rengeteget fejlődtek. Mindenkinek el kell döntenie magának, mire van szüksége.
1., Keresőlámpák - Tegnap láttam pár keresőlámpát, több 10000 lm fényárammal, km -es hatótávval. Ezek tényleg keresésre vannak, mert szinte nappali fénnyel világítják be a tájat akár nagyobb távon is. Ezek nagyobb, súlyosabb db -ok, akár 1 - 2 kg is lehet a tömegük. 3, 4, 8 Li-Ion akku megy beléjük általában, és mivel 10000, 20000, ..., 50000 lm -ről is beszélhetünk, ezeket is azért gyakrabban kell tölteni.
2., Túralámpák - Túrára viszont nem biztos, hogy az ember cipelne 1 - 2 kg tömegű lámpát magával, mivel itt minden dg számít, sőt a méret is. Hosszabb, többnapos túrákon, már az üzemidő is előjön, mivel nem biztos, hogy minden pillanatban lehet az akkukat tölteni. Ilyenkor a 30 lm körüli fokozat áldás. Az isten háta mögött, az sem baj, ha a lámpa biztonságosan üzemel, strapabíró. Pár 100 m hatótáv (ha több nem baj) az ajánlatos, hogy körbe lehessen nézni.
3., Kempinglámpák - Ezek esetében nem annyira a hatótáv, inkább a szórt fény, üzemidő a lényeg. A méret, tömeg itt nem annyira számít, de azért pakoláskor, jobb ha a fél kg azért nem haladja meg, és a dobozos ital méretét sem. Este, ha holdfénnyel is bír, az előny, mivel nem ébresszük fel így a társainkat, a természet szőrös, tollas lakóit.
4., Bicajra - Én a mai napig azt vallom, hogy erre a célra az erre a célra gyártott, minőségi lámpák az igaziak. Igaz drágábbak, de ezek nem is vakítanak, kivezetett TURBO kapcsolójuk, a kapcsoló kivilágítva, hátralévő üzemidő számlálójuk, stb. van, hogy biztos ne hagyjon senkit cserben. Hogy látni lehessen miről dumálunk páran, itt található bemutató a Nitecore BR35 lámpáról, de érinti a Fenix BC30R üdvöskéjét is.
5., Kutyasétáltatás, esti séta - Itt a méret, súly dominál, hogy minél kisebb legyen. 1 - 2 óránál hosszabb ideig úgy sincs használva, az üzemidő így nem nagyon lényeges. Ha a környezetünket meg tudjuk vele világítani kb 50 m -re az elég lehet.
6., Lakásba, ház körül - Lakásban nem igazán kell 5 m -nél messzebb világítani. Az udvaron a telek nagysága határozza meg, de a legtöbb esetben 20 m -nél messzebb nem kell ellátni. A szórt fény az ajánlott. Méret, üzemidő, nem annyira lényeges, bár én szereléskor inkább a kisebb db -ok közül választok.
Az olcsóbb lámpák több esetben erősebbek mint a BRAND lámpák, még úgy is, ha 20 - 30 % -ot csal pár márka. (Nálam, tegnap, az Armytek mért adata, szinte teljesen megegyezett a papírra leírtakkal). Viszont az olcsóbb lámpák fényereje gyengül, ahogy merül az akkumulátor (Szinte az összes lámpám tartja a fényerejét merülésig). A drágábbaknál is láttam már olyat, hogy 3,6 V feszültségen már nem kapcsolta a TURBO fokozatot. Az olcsóbb lámpák, egészében véve, a hatásfok gyengébb (bár a Nitecore sem teljesít jobban) eredményt hoz. A kezelési felület is lámpánként más - más lehet. A kapcsoló elhelyezése is néha problémát okozhat. Szóval, érdemes jól körbenézni, kipróbálni, mielőtt az ember lámpát vesz.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #48716 üzenetére
A rendszernek én is örülnék. Lámpabemutatás, kezeléssel, be is lehet a lámpákat mérni, mármint aki szeretné.
Valami asztalféleség sem lenne rossz ötlet, bár nekem nincs sok lámpám, kis helyen elférnek. Sőt, a nagyja rám lesz aggatva. 6 óra utánra tervezem én is, hogy odaérek.Kb. piros Toyota -ával megyek, DS rendszámmal. Gondolom Szlovákiából még kevesebben járnak arra.
-
FBLLMAG
senior tag
Zozz, nem csak Neked volt gyengébb a BLF GT.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #48688 üzenetére
Közelre széles szórt fény és messzebbre se szűken világítson, ott a LL MT14 ha be mered vállalni.
Nekem csak MT06, ill a régebbi M7 van meg. Ezekkel is meg vagyok elégedve.
-
FBLLMAG
senior tag
A régi Maglite 3D 45 lm és 16 kcd -ás volt. A 2AA -s MINI MAG 14 lm és 2300 cd -ás. Ez már az őskor. Lehet, hogy a fiókom mélyén még megtalálom ezeket. 1984 óta gyártják ezeket. 2011 - 2012 táján jött az XL sorozat. Ez már CREE XP-G R5 -ös ledet használ. Holdfény, automatikus elsötétedés, változtatható frekvenciájú villogás, csuklómozgatással szabályozható fényerő, stb., található benne. A találkozóra elvihetem a MAG XL200 -ast is. 172 lm, 4700 cd, giroszkópos vezérléssel. Ezt, mármint a giroszkópos irányítást, azért ma is el tudnám fogadni 1000 lm -os lámpától.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #48634 üzenetére
A Fenix TK35UE valószínűleg túlteljesíti a gyári adatokat, a Lumintop ODF30 pedig alul teljesít nálad.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Nahát! #48628 üzenetére
A Predátor nem igazán beltérbe való. Szűk a SPOT -ja, SPILL -je. SMO tükör van benne. Általános célra ott a Viking, rövidebb távra a Partner vagy a Prime ami TIR lencsés és a szemnek még kellemesebb, ha közelre, falat világítasz meg vele. Az UI kezelési felülete is más ezeknek. A Partner / Prime másik oldalról rövidebb, kb 50 m -es távig az igazi, messzebbre nem ajánlanám. A Viking 50 - 100 m távra a legjobb választás. A Predátor 80 - 200 m távon az igazi, a Barracuda pedig 200 - 400 m távra való. Ezek a lámpák ezeken a távokon teljesítenek a legjobban, rövidebb távra már túl szűken, messzebbre pedig halványabban világítanak.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #48613 üzenetére
Sarkkörre nem mindig kell lámpa. Ott fél évig le sem megy a nap.
Öcskös megkapta a MINI Maglite PRO+ -t autóba, az 2AA -s.
Litiumos AA elemeim vannak, bespájzoltam belőlük.
Hidegbe, autóba, már én is régóta emlegetem az AA / AAA -s akkukkal, elemekkel működő lámpákat. Az ilyen elemeket bárhol meg lehet venni. Mit gondolsz, miért van annyi ilyen lámpám?
-
FBLLMAG
senior tag
Valahol láttam róla videót. A lényeg, hogy a hidegtűrő akku kicsit 4 V felüli értékre csökkent - 20 °C -nál, a minőségi kicsit 4 V alá, a gagyi pedig 3,9 V feszültséget sem érte el. Innen kezdtek, ez már csak merült.
Kipróbálhatod. Feltöltöd az akkut FULL -ra, beteszed mélyhűtőbe kb 2 - 3 órára, ez közelít a valósághoz, utána megméred, vagy beteszed a lámpába, és úgy mérsz.
Régebben csak olvastam róla, tavaly ki lett próbálva, azóta inkább nem hagyom a véletlenre.
-
FBLLMAG
senior tag
0 °C körül Zozz -nál már pár Li-Ion -os láma 30 % -kal kevesebbet teljesített. A NiMh akkusoknak meg sem kottyant ez a hőfok. Télen a Tátrában nem ritka a -20 °C sem. Az Armyteknek ezt még bírnia kellene, NiMh -ás lámpák szintén bírják. Ilyenkor jobb markolászni a szilikon vagy PC markolatot mint a fémet. Kesztyűben nem gond, de puszta kézzel már az. Idő kell mikorra a kezed felmelegíti a lámpa testét. Oldaladon hordott lámpák fémmarkolata is le tud hűlni. Az egész idő alatt meg nincs a kezedben a lámpa, hogy meleg legyen a markolata. Tavalyi, téli, barlangtúrán szereztem tapasztalatot, ami kicsit elhúzódott. A fémházas lámpára kötelet csavartam, hogy kényelmes legyen. És pántot rá, a biztonság kedvéért. Ezt alapból nem szoktam hordani.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #48598 üzenetére
Már egy ideje nyúzom. Természetbe, nagyobb távra, ez való. Acebeam L16 méret, de pl. ott az általam kedvelt 30 lm -os fokozat is 50 óra üzemidővel. A TURBO fokozatot (mind a 2 -őt) a váltó ciklusból kihagyja, nincs mi egye az akkut. A 0,15 lm fokozattal az idők végezetéig el menne, pedig ez is használható a lakásban. A TURBO1 fokozaton is ellátok a kert végébe, ez is kíméli a tápot. Ha kell, ott a TURBO2, az alacsonyabb fokozatoknál a 150, 350 lm. 3500 mAh -ás, 10 A folyamatos áram leadására képes akkuval nyúzom. Télen, remélem tényleg fogja bírni a mínuszokat.
A biztonság kedvéért a héten várom a fagyokba való Nitecore EA42 -est, PC markolattal / testtel, NiMh akku használatával. Ez is tud 1800 lm -t, pillanatnyi TURBO, azonnali TURBO / holdfény, és a Nitecore egyéb tulajdonságai is megtalálhatók lesznek benne. Az EA42 szélesebben fog vetíteni, cserében rövidebb távra. Lehet, hogy a találkozóra már ez is velem jön.
Lassan nekem is meglesz az Armytek sorozatom. A Viking és a Barracuda hiányzik már csak. Bár a Viking helyett inkább az apró ZL -ot fogom választani pár dolog végett. SC600 vagy SC700, majd kiderül. Egyik sem a világ pénze. Remélem a találkozón lesz 160000 cd -ás lámpa, hogy össze tudjam vetni a L16 -tal, vagy a Predátor PRO -val.
-
FBLLMAG
senior tag
Az Armytek Predator PRO -ról időközben kiderült, hogy hetente kb 15 % -ot használok az akkujából. Eddig. A Nitecore MH23 -as 1 hét után villogott, kérte a feltöltést. Mind a 2 lámpámat hasonlóan használtam.
Tehát az Armytek nem hazudik (a Nitecore sem) az üzemidő táblázatában.
-
FBLLMAG
senior tag
Szombati étvágycsináló.
-
FBLLMAG
senior tag
Azért már 2016 -ban is tudtak lámpákat készíteni.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #48548 üzenetére
Sajnálom. Majd egyszer összejön a WestBam + ...slr... + többiek találkozó.
Már régóta felmerült a találkozó lehetősége. Akkor még sokaknak tetszett, de nem volt ember aki elkezdjen vele foglalkozni. Most nekiestünk, egy ideje már szervezzük. Télen nem jó, mert hideg van, a hó visszaveri a fényt. Nyáron meleg van, késő estig világos van. Maradt a tavasz meg az ősz. Egyszerűen lehetetlen mindenkinek megfelelni, hogy a hely, az időpont is megfeleljen.
Máskor, jövőre, tavasszal, esetleg más is megpróbálkozhat összehozni egy nagyobb találkozót.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Nem hagynak nyugton a Led Lenser MH5, MH7, MH8 fejlámpái. Hosszabb futamidő, RGB led, nagyobb fényerő, belső töltés, energiaszint kijelzés, vagy kisebb méret, klipsz, könyebb súly, olcsóbb. Nagyon, nagyon nehéz döntés. 🤔
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #48442 üzenetére
A Püspökerdőt ajánlották többen. Akár a töltés felől, akár a másik oldalról is meg lehet közelíteni. (GOOGLE Maps a jó barátod
)
Én még csak nem is Magyarországon lakom.
Ahogy hozzád, ide is eltalálok. A helyszínen hívjuk egymást. Nem nagy az erdő, körbe lehet autókázni, ha jól tudom.
-
FBLLMAG
senior tag
Akkor már véglegesíteni kellene a találkozó dátumát, hogy aki akar el tudjon menni. Tudjon számolni vele.
Én még várom a Nitecore EA42 -est. Jövő hát végéig meg kéne kapnom.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #48390 üzenetére
Eddig nem volt rá szükségem, de fel kell rá készülni. Épen ma törtek be az egyik házba az utcánkban. Az SOS is jól jöhet. Este akár pár km távolságból is látni a fényt. A helyzetjelzőt pedig már használtam is, ez pár mp -ként villant. Figyelemfelkeltésre használtam, hogy észrevegyenek, és bevált. 😃
-
FBLLMAG
senior tag
Írjuk, hogy mennyire sok, nem bírják a lámpák az 1800 - 2000 lm -t, hamar visszavesznek. Most a Klarus XT11X jött ki 41 mm fejátmérővel, 3200 lm fényárammal. A többi fokozat alig változott, 15, 100, 400 lm. A 20 kcd fényerő is megmaradt a formavilággal, belső töltéssel együtt. Bár a régebbi XT11 sorozat, kb 5 mm -rel szűkebb fejjel rendelkezett. XHP70.2 led található benne.
Most lettem kíváncsi, hány mp alatt lép vissza, ill. nem is, mert az előző típus sem lépet vissza, csak leszabályozott. Elég érdekesen. Az volt ám az igazi PWM Klarus XT11GT módra. Azt a 20 % -os kilengést azért már nyári estéken lehetett látni is.
-
FBLLMAG
senior tag
Az Armytek Predator PRO fényereje eléggé vetekszik az Acebeam L16 -os fényerejével. Szemre. Méretük nagyon hasonló. Az Armytek -nek jobb a hatásfoka kicsit, 30 lm fokozat is van a 150 lm fényáram alatt. Egyébként, egyik sem marad el hatásfokban túlságosan a 2AA -s lámpáimtól. TURBO 1 és TURBO 2 közül lehet választani. A fej rácsavarásával aktiválható a TURBO fokozat Az Acebeam L16 kihagyja a sorból a 2000 lm fokozatot, bár dupla gombnyomással, ill. a hátsó gombbal, bármikor elérhető. A holdfény is azonnal elérhető az Acebeam L16 esetében, hosszabb gombnyomással. Az Armytek Predátor esetében ilyen nincs. Az Armytek gombnyomásokkal, míg az Acebeam az oldalsó gomb folyamatos nyomva tartásával vált fokozatot. Mind a lámpa tartalmaz memóriát. Az Acebeam belső töltéssel rendelkezik, míg az Armytek Predátor nem. Ebbe is abba is, legalább 8 A leadására képes akku megy. Nekem, ez is az is tetszik.
Ezektől kicsit, kb 5 mm -rel volt vékonyabb a Klarus XT11GT. Szélesebb fénykörrel és szórt fénnyel világított. 10, 100, 400, 2000 lm fokozat között lehetett váltani, akár oda vissza. Most, utólag már rájövök mi nem jött be benne. A 10 lm holdfénynek sok, esti sétára kevés. A 400 és 2000 lm fokozat között is hiányérzetem volt. A 2000 lm fokozat gyorsan tudott melegedni, ez végett visszavett a fényáramból. A 400 lm fényerejét már a 2AA -s Nitecore lámpáim is túlszárnyalták. 100 lm -es lámpának használni meg nagy volt, 2AA -s lámpákhoz képest, amik szintén rendelkeztek ezzel a fokozattal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest