- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz Egy-két #41594 üzenetére
Ilyen akcióról én sem igazán tudok. Ha volt is csak global lehetett pár darab valami promóció okán.
9,99$ szokott lenni a 6x7135 változat, azt szokták néha levinni picit, de tényleg csap pár száz forintról beszélünk. Ha nem iszol meg egy kis kólát az ebédhez máris megspóroltad a flash sale felárat a kuponhoz képest ami ki tudja mikor lesz.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ZozzV6
senior tag
válasz Francia91 #41599 üzenetére
Inkább ezeket a Liitokala 26650-eket.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
válasz kugyu21 #41595 üzenetére
Én régebben túrán, meg ha most mennék lenne egy Skilhunt H03 vagy egy Nitecore HC65 a fejemen amik közelre terítenek meg egy C8 a kezembe ha messzire oda kell pirítani. Ha csak egy lámpát vinnék akkor M1. Vagy L6 ami ugyan nehéz de 4 lámpa helyett az mindenre jó mert erőből messze visz de szélesen terít.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
FBLLMAG
senior tag
válasz kugyu21 #41595 üzenetére
Túrára az üzemidő a lényeg. Én van amikor fókuszálható lámpákkal, van hogy több fajta FIX lámpával megyek túrára. 1 db esetén, az Armytek Viking, Klarus XT11GT, félét választanék, de inkább a Vikinget. 20000+ cd -ára is képesek, nem is világítanak nagyon szűken, 10+ óra üzemidőt is elketyegnek, használható fényerővel.
-
gyapo11
őstag
válasz WestBam #41583 üzenetére
Tetszik nekem ez az L6. Nézegetve a kézben tartós fotókat, ez az igazi jó méretű lámpa, a 26650-eshez igazodó vastagsággal. Kár hogy két lámpa van úton, ha megjönnek nem fogok tudni tovább ellenállni.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ot93
senior tag
Üdv,
a) megjött a 20.-a körül rendelt Convoy S2+ a Gearbest-ről 4.-én, azóta még nem sokat tudtam használni, tekintve, hogy a töltő még csak 9-én jött meg... az akkukat amit vettem nyíregyről, azokkal addig kicsit használtam mert nem tudtam kivárni, míg megjön a töltő is Na most az egyik kérdésem, hogy azok nem voltak teljesen feltöltve, és az egyik lemerült, az nem ártott-e meg neki? (kb. 2-3 napig úgy volt)b) A másik, hogy a lámpa szerintem hibás amikor váltanék a fényerő fokozatok között, van hogy kétszer is meg kell nyomnom a váltáshoz. Amúgy az első nyomásnál is kialszik a fény, tehát a gomb-al semmi gond, mert már egész minimális benyomásra is reagál, de mikor elengedem és vissza jön a fény, akkor ugyanazon a fokozaton van. Másodszori próbálkozásra már mindig vált, meg van, hogy először is. És még azt vettem észre, hogy ha a fokozatokat egymás után gyorsan váltom, akkor nincs semmi ilyen gond. Ez szerintetek is hibás?
c) a meneten volt kismértékű zsír, amit sikerült félig letörölnöm, miután vízbe mártós próba után megtöröltem. Ezt mennyire szükséges pótolni? Jó anélkül is?
d) a hozzá járó madzag sikeresen elvékonyodott egy helyen, majd kisebb erőkifejtésre el is szakadt na itt volt az a pont, hogy mondtam magamban, hogy ez nem az az üzlet volt amire számítottam. Na jó, a lámpa nagyon fasza, mert a megmunkálás, meg a bevonat tökéletes, a fényereje is nagyon fasza, az ismerősök is megcsodálták, hogy 1800-ért (akcióban) ilyent tud. Na meg aztán azért mondhatni fillérekért volt, meg az a madzag pótolható is, sőt nem is feltétlenül szükséges, de jó lehet adott esetben.
Most a b) és d) pont értelmében ezt a GB-nél megreklamáljam vagy ne? Amúgy 5*-ot azért nem fog kapni, hiába fasza kis lámpa, de ez így nem tökéletes
CRF300L
-
gyapo11
őstag
Nekem nincs ilyen lámpám, de nem lehet az időzítés a probléma? Ha gyorsan megy, lassan meg nem, akkor lehet, hogy adott (rövid) időn belül vissza kell kapcsolni ahhoz, hogy fokozatot váltson.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ZozzV6
senior tag
A működése így normális. az alap 3/5 firmware úgy működik, hogy ha egy módban van 2-3 másodpercig akkor azt tárolja el és ha kikapcsoljuk akkor ugyanabban fog elindulni. Emiatt ha már használjuk pár másodpercig és utána akarunk módot váltani akkor elsőre 2x kell megnyomni hogy ugorjon és ha nem hagyjuk abba a váltásokat egész addig elegendő 1 gombnyomás a váltásokhoz mindaddig amíg nem állsz meg egyik módban 2-3 másodpercig.
-
Egy-két
tag
Nos hát akkor megveszem hamarosan első gyengébb Convoy lámpámat.
Nem szegény az x6 de az x8 jobb eddig ez volt az elvem. Most már, hogy az x6 olcsó, de nagyon![ Szerkesztve ]
-
JuliusK
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni kézilámpa vásárlása kapcsán, hogy végre meg tudják világosodni.
Szempontok:
- mivel van egy rakás tölthető AA és AAA elemen, ezért ilyet típusúakat keresnék.
- éjszakai túrázáshoz kellene elsősorban.
- víz- és ütésállóság is jó lenne ha lenne, de nem feltétel.
- árban 5.000.-Ft körül gondoltam, de maximum 10.000.-Ft a keret.Nagyjából ennyi.
Köszönöm előre is válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz WestBam #41584 üzenetére
Az Astrolux c8 grammra méretekre tökéletesen megegyezik a Convoy C8-al , ezzel gondolom semmi újat nem mondok.
A kapcsolók csereszabatosak, de ami a Convoyon az átalakítás után tökéletesen világít, ugyanaz az Astroluxon, alig észrevehetően dereng csak.
A menüjébe nem mentem bele, arra rá kell még pihennem.
Ami kicsit csalódás, hogy a holdfény üzemmód nekem túl erős (az F1-gyel ) összehasonlítva, de lehet, hogy csak módot kell váltani.
Átszerereltem átmenetileg egy világítós szettel, és lehet hogy ez megzavarta.
Most, ha bekapcsolom mindig villant egyet, pedig nem kértem meg rá -
vince
őstag
Hogy lehet? Kiválasztod, kifizeted és várod a csomagot
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
WestBam
Topikgazda
"d)"
Erre nem találok szavakat.
Ha eljössz érte adok pár ilyen hasznavehetetlen 2Ft-os csuklópántot ingyen.
De ha gondolod pánt nélkül átveszem 2000Ft-ért az elemlámpád, mi több, a doboza sem kell. És akkor nem veszítettél semmit, kereshetsz jobbat nyugodt szívvel, mert pénzednél leszel.
Mindenképp reklamálj a GB-nél is a pánt miatt, elsőre a full refund-ot próbáld meg, ha nem mennek bele akkor pedig mehet a 10 pont is a pántért cserébe.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
kner
csendes tag
válasz JuliusK #41612 üzenetére
AA és AAA?
Energiatároló képességben nem tudják felvenni a versenyt a lítiumos akksikkal.
Bár lehet kapni ilyen akkuval működő minőségi lámpákat, szerintem nem érdemes erre az útra lépni. Venni kell szépen lítium cellákat aztán akkor majd lesz az is.
Sokan félnek tőle, mert errefelé nincs ,,hagyománya'', szokatlan. Pedig egészen más világ.Ha túrázásra, éjszakai kirándulásra csak egyetlen lámpát vehetnék és ki kéne jönnöm az általad írt keretből, akkor egy XM-L2-es Convoy C8-at vennék, esetleg opcióként OP refivel. Vennék hozzá övtokot is. Pár dollár csak.
Ehhez vennék legalább két darab unprotected Samsung 30Q cellát (hogy legyen tartalék), és ezeknek kis műanyag tárolódobozt. Azért pont 30Q-t, mert gyakran van akcióban (bár igazán négyesével éri meg akksit venni), és kiváló cella, mind kapacitásban, mind áramterhelhetőségben teljesen rendben van, megfelel a legtöbb lámpába.
Kell még egy töltő. Ha ultra-olcsó megoldás kell, ott van a Liitokaala legkisebb töltője, talán Lii 100 vagy 101, itt majd úgyis megmondják. Ez egy jobb telefontöltővel vagy tablettöltővel megtáplálva elegendő lehet. -
FBLLMAG
senior tag
válasz JuliusK #41612 üzenetére
Nekem van egy rakás AA / AAA lámpám. Olcsó lehetőségnek, ott a Zanflare F2S, de inkább olcsóbb Convoy lámpát ajánlok, Li-Ion akkumulátorral, töltővel. Hidd el, más világ.
Jobb minőségű AA -s lámpákat 50, 60, 70 € értékben lehet kapni. Ezek érnék meg hosszabb távon. Bár, Li-Ion -os párjaik jobban teljesítenek. Olcsóbb AA -s lámpák eszik az akkumulátorokat, látni meg nem látsz velük. Akkor inkább Li-Ion -os lámpát vegyél, amit már ajánlottak.
-
ot93
senior tag
Köszi, megnézem van-e köztük jó. Habár lehet azok sem bírnak többet, mint a gyári
WestBam: Meg is reklamálom amúgy nem eladó így sem
Francia91 az S2+ 7135 x 6 változat nekem 7$ volt + 2 dollár a lii-100, + az akkuk ami 800ft *2 + posta ktg. Végén megállt kb. 4500ft-nál. Igaz, hogy akkor a töltőre meg a lámpára is kupont használtam...
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Francia91 #41621 üzenetére
A S2+ inkább otthonra, ház körül jó. Túrára inkább a M1, M2 -est ajánlanám. kicsit drágább, de erre a célra inkább ezt választanám.
Látom, ahányan vagyunk, annyi fajtát ajánlanánk.
Az biztos, hogy szívem szerint inkább az Armytek Vikinget ajánlottam volna. De erről majd WestBam készít beszámolót. valamikor.
Nekem meg az Armytek Prime és a ZL SC5w fut be lassan. Hát ezek is nagyon lassan érkeznek.
[ Szerkesztve ]
-
Kozy10
tag
Most találtam egy régi promóciós oldalt a gearbesten és egykét kupon még most is él:
[link]pl skilhunt H03 neutral : $28.99
volt már jobb ára ennél karácsony előtt, de azóta szerintem nem -
holderes
tag
Erre jobb árat tudtok esetleg?
-
kugyu21
senior tag
válasz ZozzV6 #41604 üzenetére
Akkor inkább C8-at kellett volna a Q8 helyett vennem? De olyan meggyőző volt a fénye a fotóidon. A súlya viszont megdöbbentett amikor megkaptam (és még akkumulátor sem volt benne), úgyhogy túrázni biztosan nem azt viszem. Tényleg Ti mire használjátok a Q8-at?
C8-ból a Convoyt vagy inkább az Astroluxot? -
gyapo11
őstag
A NiMh akkuk is akkuk, csak nehezebb ugyanakkora energiamennyiség, és főleg az a gond, hogy önkisülnek. Gps, számológép, fényképezőgép, ezekkel járok mindig úgy, hogy hosszabb állás után bekapcsolom és semmi. Elkezdtem berakosgatni a töltőbe, és ha pár ciklus után még mindig csak 1-200 mAh jön ki, akkor irány a szelektív gyűjtő.
De ha van neki egy rakás, akkor miért ne használja, a lámpa tápellátása szerintem még hosszú ideig biztosított, és ha esetleg két cellás sorbakötve, akkor bármikor átmehet 14500 LiIon+dummy cella párosra. Viszont nem tudok túrázásra alkalmasat ajánlani, csak az 1 cellásból van pár, de azok inkább a kamrában keresgélésre valók, és az üzemidő sem túl nagy. Habár ha van a zsebben még pár töltött cella, akkor nincs gond.
Egyet most mértem, 2.2 A-t kajál, és egész jó kis fénye van, zoomos, de hát 1 óránál többet nemigen megy egy cellával. De ez is csak 2.64 W, azért a 10 W jobban hangzik, úgyhogy igazából én is lítiumosat ajánlanék a C8 képében. Kíváncsi lennék a fényére OP refivel. De ez is csak 1 órát megy max fénnyel.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ace22
tag
válasz gyapo11 #41631 üzenetére
A NiMH aksikat teljesen feltöltve tudod tárolni, az újaknak az önkisülése minimális.
A Li-ion aksikat nem javasolják 80% felett tölteni és 20% alá kisütni, tehát a teljes kapacitás 60%-át tudod kihasználni.
A NiMH (hát még a NiCD) aksik nagy áramokat le tudnak adni alapból. Elem helyett legtöbb elektromos kütyübe betehetők.
Ezért én nem temetném a NiMH technológiát.
-
vince
őstag
válasz Kozy10 #41626 üzenetére
Tegnapi találat, $25.99 a Sklihunt H03.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
gs20
tag
Tessék, válogass: [link]
Ha csak ez a bajod a lámpával, akkor szerintem nem érdemes egy 200Ft-os vacak miatt elcseszni az időt a GB tickettel.vince:
Köszi! Kb egy hete nézegettem, hogy CW-ra lesz-e hasonló ár (azt szerettem volna), de csak NW-ra láttam 28 körüli kódokat. Most nagy duzzogva berendeltem az NW-t[ Szerkesztve ]
E=MZ²
-
gs20
tag
válasz kugyu21 #41628 üzenetére
Most duplázok, de lemaradtam a szerkesztésről...
Én per pill kb mindenre a q8-at használom (újdonság még), de hordozhatóságot leszámítva mindenben magasan veri az összes többi lámpámat.
Ha lenne hasonló kisebb méretben, egy leddel, ugyanezzel a kezelőfelülettel, az EDC lámpának maga lenne a tökély...Ezt azért megnézném élőben:
Diffúzort esetleg csinált valaki hozzá? BLF-en a legjobb amit láttam az gyári 220v ledes izzó diffúzorja volt ráapplikálva, de nekem nincs akkora rossz izzóm (a 10 wattos rossz ledes izzók kupakja meg kisebb a q8-nál). 3D nyomtatni nem tudok, marad valami flakon/műanyag doboz?
E=MZ²
-
Masooo
aktív tag
mikori rendelés?
várom én is az s2-t de még az elem sem jött meg bg-ről, nagyon jó árban volt 2 samsung (jójó tudom én is szkeptikus vagyok) 18650 2600mhz védett cella és az rj02be horgászni ez biztos elég de s2-be is elég nekem első körben, főleg amennyit használni fogom.
c4 meg nem akar 12 dodos akcióba kerülni.
[ Szerkesztve ]
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
gs20
tag
Bekapcsolod.Klikkelsz addig a kapcsolón, míg a legkisebb fokozatba nem jutsz. Itt vársz pár másodpercet, villan egyet a lámpa, erre rögtön kikapcsolod. Vársz pár másodpercet, majd ha bekapcsolod, már a másik módcsoportban vagy. (Közben, ha jól emlékszem, lehet hogy nem is kell kikapcsolni, és elég, ha a villanás után rögtön klikkelsz a kapcsolón, most nem emlékszem pontosan... Lent van az S2+ a kocsiban, az eső meg szakad, most nem megyek le érte...)
Visszaváltás ugyanígy. Más körülmények közt, ha nem akarsz módcsoportot váltani, akkor ha kis fényerőre váltottál, és villant a lámpa, akkor pár másodpercig ne nyúlj a kapcsolóhoz, mert módváltásnak értelmezi. Ha vársz villanás után pár másodpercet, és utána klikkelsz, akkor csak simán továbblép magasabb fokozatba.
[ Szerkesztve ]
E=MZ²
-
haruspex
aktív tag
Sziasztok!
Fejlámpába Sanyo NCR18650GA vagy pedig NCR 18650B protected a jobb választás?
-
ZozzV6
senior tag
-
Masooo
aktív tag
válasz haruspex #41643 üzenetére
hát én védettre szavaznék főleg a gyári szórás miatt amire mostanában volt azért példa rj02 esetén pl.
Az elem védelme érdekében. Viszont sokak szerint ez tök fölös max kiveszed mikor nem használod.
2 samsung 2600ast fogtam nem oly rég 5pénz felett picivel most is láttam 7körül tegnap bár nem mentettem ki.Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
gs20
tag
válasz ZozzV6 #41644 üzenetére
Jól néz ki!
Sajnos ahogy látom, készen nem kapni sehol neten, ami képet láttam azt mind tulajok csinálták (ami normális, azt nyomtatták, a többi meg gány)
Lassan be kell szerezni egy 3D nyomtatót...may15: BLF-en is kérdezték a sráctól, azt írta, hogy valami pálcával nyúlt be a kapcsolóhoz a lámpák közé, (amivel a dupla klikk elég szenvedős, figyelni a kapcsolót, miközben szembe világít a lámpa), és még mindig csillagokat látott miatta XD.
E=MZ²
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest