- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
válasz Masooo #42388 üzenetére
Nagyon kezdőknek nem ajánlom a firmware cserét. Csak angolul van leírás de S2+-nál ha minimum 6x7135-ös a driver akkor ki kell forrasztani. Valamint a kb 1 évvel ezelőtt óta kapható darabokon a driveren egy pici vezetősávot el kell szikével vágni amihez vagy nagyon jó nagyító és biztos kéz vagy mikroszkóp és biztos kéz kell. Mivel egy láb leföldelésével érték el az újraírás védelmet. Ha nem megy a forrasztás vagy remeg a keze az embernek inkább ne fogjon bele hanem ha rendel következő lámpát vegye Simontól és kérje eleve Biscottival.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
gs20
tag
Kérdésem lenne Q8-cal kapcsolatban. A védelem hővédelemre lett beállítva, olyan hőfokra, amit még elbír a kezem anélkül, hogy eldobnám a lámpát. Turbó módnál frankón is működik a dolog, felmelegszik, aztán visszább vesz a fényerőből.
De amit nem értek: a visszavett fényerőn már szépen visszahűl a lámpa, simán tudná tartani kellemes langyos hőfok mellett továbbra is azt a csökkentett fényerőt, de ehhez képest további visszalépés következik. Miért?
Hasonló szitu tegnap: nem turbó módból megy van, hanem olyan 50-60% körüli fényerő beállítva, a lámpa a fal felé fordítva, hogy szórt fény legyen a szobában (villanyszereléshez), egyáltalán nem meleg a lámpa (simán 25 fok alatt van, a szobában meg kb max 5-10 fok, még nincs fűtve/lakva a ház), simán mehetne azon a fényerőn, de több lépésben veszegeti le a fényerőt magától. Miért?
Gondoltam, biztos elállítottam valamit, ezért tegnap este csináltam egy reset-et, utána csak a hővédelmet állítottam be (bekapcs, hosszú gombnyomás, elszámolok 8-ig, belép a menübe, megvárom a 2 gyors+ 3 lassú villanást, ekkor duplaklikk, bekapcsol a turbó mód, várok addig míg forró nem lesz a lámpa, ekkor klikk, és várok míg kilép a menüből). De ugyanaz a viselkedés.
Lehet én értelmezem rosszul, de ha rampingban beállítom a kívánt fényerőt, azt tartania kellene addig, míg az akku lemerül, vagy míg a hővédelem közbeszól, nem? Frissen töltött LG HG2 akkuk vannak benne, merülésről nincs szó. Tiltsam le a hővédelmet, és váltsak időkorlátra?
E=MZ²
-
vince
őstag
válasz spanyoll #42400 üzenetére
Az 5k keretbe ugyan nem fér bele, de remek lámpa a Skilhunt H03, én éjszaka mindig ezt használom ha át kell mennem a gyerekekhez. 8 fényerő, 3 villogó mód, nagyon jól eltalált lámpa!
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
-szabi-
őstag
Amíg várod a lámpa érkezését: KLIKK
üdv
-
zzz03
őstag
sracok!
convoy c8-ba es s2+ba belefer a vedett 18650-es akku?
elneztem es sikerult 2db ilyet rendelnem a
sima helyett: NCR18650B 18650 Li-ion protected Battery :S -
ZolkoW
őstag
válasz WestBam #42401 üzenetére
múltkor felhívtátok a figyelmem a Fitorch P26R-re, és azóta kísért... de épp ahhoz nem láttam még kupont
A végtelen üzemidő, meg úgy általában a kialakítása eléggé megtetszett. Ajánlott típus egyébként? nem emlékszem, hogy aki ajánlotta, annak volt-e első kézből tapasztalata vele.
Ha nem hiányozna a DN70-ből a normál HIGH fokozat, már szerintem vettem volna, és nem agyalnék máson...
Különben a P16 is képben van, de 26650-es lámpám még nem volt.most nézem, van DN35 is... de azt throwernek látom, még jobban utána kell néznem, jó-e az nekem,
a C8 és az S2+ közé valahol félúton tenném az ideális vetítési képet[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
-szabi-
őstag
Mindenesetre porcelánkészletet nem az aliról fogok rendelni.
-
HardSanyeee
őstag
válasz kugyu21 #42385 üzenetére
Ebből a szempontból inkább Gargouille hozzászólásával értek egyet, annyival nem lesz nagyobb a fénye a szemünk számára, cserébe a melegedés már kellemetlenül nagy lesz. Persze, ha az ember tudja, hogy mit csinál és csak kis időre vagy megfelelő hűtéssel kapcsol maxra, akkor oké, de ha egy kevésbé hozzáértő (pl egy idősebb ember) véletlenül felkapcsolja maxra és úgy marad, az már úgy nem szerencsés.
(#42392) Masooo: Régebben volt szó erről a biciklis lámpáról, valaki vett is a topikból, csak külső akkupakk hiányában nem tudta akkor tesztelni. Nem tudom, hogy azóta sikerült-e beszereznie egyet.
Nekem annyira nem szimpatikus a lámpa, a külső akkupakk elég macerásnak hangzik, a színe hideg fehér (bár ez egyéni preferencia kérdése), ami viszont szerintem nagy baj, hogy a minimum mód 150 lumen, ami kivilágított területen túl sok.(#42398) WestBam: Akkor ez egy picit jobban megmagyarázza a kis különbséget a fényerőben, bár ezt már megszokhattuk, hogy így működik a szemünk.
-
zoli03
őstag
válasz kugyu21 #42417 üzenetére
Na most elgondolkoztam az Astrolux MF02-n. Csak nem tudom, melyiket vegyem. Én a kb 5000K-s színhőmérsékletet szeretem, a 4000-4500K nekem már igen sárga, a 6500K meg túl sok . Bár maximum cserélek utána LED-et. A BLF GT lenne az igazi, de az ki tudja mikor lesz boltban kapható, meg érzésem szerinte kb kétszer drágább lesz, mint az MF02.
-
kugyu21
senior tag
válasz HardSanyeee #42418 üzenetére
Nyilván mindenkinek mások a szempontjai, ezen kár vitatkozni.
- úgy gondolom, hogy ezeket a végkapcsolókat elég nehéz véletlenül bekapcsolni, tehát nem félek hogy a táskában magától bekapcsolódna és túlmelegedne (akkor már jobban tartok magától a lítiumos aksitól)
- nem érzem még magam olyan idősnek, hogy ne tudnám kezelni azt hogy egy lámpa melegedhet (kézben tartva észreveszem, lejjebb kapcsolom, letéve pedig nyilván nem a legnagyobb fokozat fog kelleni (a hagyományos izzókat sem fogdostuk bekapcsolt állapotban, vagy azonnal a lekapcsolás után).
- emellett megnyugtat az a tudat, hogy ha szükség van rá, még tudok feljebb kapcsolni.Imy
Találomra kipróbáltam néhányat (amik érdekeltek), azoknál mindnél működött a fenti kupon.[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Imalent DN70 érdekel valakit 56 dodóért?
kupon: GEDN70
[ Módosította: radi8tor ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Masooo
aktív tag
ezt a topikot kedvelem a legjobban eltekintve attól, hogy a "legfertőzőbb" is.
Ezért itt kérdezem meg mert itt is vannak szakik
Szeretnék egy led szallagot, lehetőleg rgb és ajánlott verziót, jó lenne ha távirányítós lenne bár gondolom rgb mindig az vagy jobbára.
Aztán szeretnék olyan kiegészítőt hozzá, hogy képes legyen telepről üzemelni, gondolom ehhez van valami kész tok amibe megy a telep és azt kell forrasztani a szallaghoz v ilyesmire tudok gondolni.
Viszont, a csavar. Ezeket a ledeket úgy olvastam, el lehet vágni ott ahol kell. Mi lesz azzal a résszel amit levágok?
Működésre lehet bírni könnyen úgy, hogy még akár darabolom?
Mi kell ehhez?
Úgyanúgy telepesre elkészíthető?
Hogyan távirányítható utánna, vagy 1 gombnyomásra minden szalag amit telepre kötök világít? -kétlem de háthaHa nagyon off, bár led a téma, örülök neki priviben is!
Köszönöm az útmutatást, ajánlást, mindent.
kupon:
szep sztali lampa
YeeCight ezzel 36[ Szerkesztve ]
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
kugyu21
senior tag
14500-ból tudnátok ajánlani valamilyen típust nagy kapacitással? Ultrafire-t és Meco-t találtam 1200mAh-sat de nem tudom melyiket érdemesebb inkább? Van valakinek jó/rossz tapasztalata valamelyikkel, esetleg valami mással?
Valamint az kérdezném a hozzáértőktől hogy egy ilyen eszközben [link] ha lecserélem a 400mAh-s gyári aksit nagyobbra, akkor növelhetem az üzemidőt (jelenleg 2-3 óra)?[ Szerkesztve ]
-
Myers
senior tag
Lehet, hogy lesz mozgolódás a 2017. novemberben feladott csomagoknál. Gondoltam ránézek és megjelent a posta nyomkövetőjében.
Úgy látszik, egyben időutazást is csináltak, mert ma 19 órakor (mennyi most az idő? ) célországba elküldve a státusza.http://www.muszaj.hu/
-
FBLLMAG
senior tag
Már kicsit idegesít, hogy még sehol a November 28. -ai rendelésem.
Más is járt így?
-
Francia91
veterán
válasz FBLLMAG #42432 üzenetére
December 2-án rendeltem akkukat (18350 és 18650), valamint egy LiitoKala Lii-100-as töltőt és egy Convoy S2+ lámpát. A lámpa útközben eltűnt a csomagból, minden más megérkezett
GearBest Support-tal letárgyaltuk a lámpát, január elején feladtak egy másik ugyanolyan S2+-t, mint amilyet rendeltem (5000K, 7135x8-as driverrel, szürke)"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #42427 üzenetére
12 V-os egységek vannak ráaggatva a tápvezetékekre (R, G és B meg a föld), ott vághatod el, ahol jelölve van az ilyen egységek határa. Ezek az egységek mind működnek külön-külön.
Step-up konverternek hívják azt az elektronikát, ami kisebb feszültségből csinál nagyobbat, pl. 3.7 V-ból 12-t.
Ha szétvágod több darabra, akkor mindegyik darabhoz kell távirányító, vevő és vezérlő, mint ahogy az egyben levőhöz, nincs különbség, csak a fogyasztásban, a rövidebb darabok kevesebbet fogyasztanak.
Távirányítás nélkül is működik, ha mind a 3 vezetékre 12 V-ot kötsz (plusz a föld), akkor mind a 3 szín teljes fényerővel fog világítani.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ZozzV6
senior tag
-
Masooo
aktív tag
válasz gyapo11 #42435 üzenetére
Szia
Miket kellene vennem, mi lenne a szett, hogy egy ilyen szallag telepről menjen akkor?
Hogyha ezt megveszem 3x akkor 3 működő darab is lesz, tehát gondolom ha 1x összeállt a szett akkor az mindig kiváló. Lehet a legjobb, legmegbízhatóbb is az elektronika, nem baj ha türközi az ára!
Gondolom az átalakító mindenképpen kell, a volt miatt, kár, hogy nem lehet megkerülni
[ Szerkesztve ]
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
kugyu21
senior tag
válasz ZozzV6 #42436 üzenetére
Sőt azokból inkább csak 750-eseket találok, ami még kétszerese sincs a jelenleginek (érdekes, hogy abban a méretben a NiMh már 2-2.5Ah-s). Akkor inkább megnézem, hátha beleügyeskedhetek egy 18650-et, közel hasonló árért 4-5ször nagyobb kapacitással. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #42437 üzenetére
Ha egy LiIon celláról akarod táplálni, akkor pl. ez kell. Figyelni kell az áramra is, erre 1 A-t ajánl, bár bírja a 2 A-t is, de gondom ott már túlságosan melegszik. Persze vannak nagyobb áramra is.
Ha 3 cellát sorbakötsz, akkor az jó lesz a 12 V helyett, nem kell step-up konverter.
Itt van egy kis egyszerű vezérlő.
Ez meg egy távvezérlős, kevesebb gombbal, több gombbal.
Minden egyes különálló szalagdarabhoz kell egy vezérlő, ami előállítja a színvariációkat pwm-mel. Hosszú szalag többet fogyaszt, meg persze a szalag típusától is függ, rövid darab kevesebbet, ezekhez kell számolni a 12 V-ot és a vezérlőt is úgy kell választani, hogy elbírja az adott szalagot vagy szalagokat.
Több szalagot párhuzamosan köthetsz vezetékkel, 4 szálat kell vinni és viszonylag vastagabbat, hogy ne legyen rajta sok a veszteség. Így akár a ház/kert/udvar sok pontján megjelenhet ugyanaz a szín/animáció.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
Gargouille
őstag
válasz kugyu21 #42422 üzenetére
Csak, hogy élő példát mondjak a két ünnep közt egy projektort szereltem valahol, a 4x -es Convoy S3-at használtam 35%-os fényerőn. Kikapcsoltam és zsebredugtam, majd bemásztam egy asztal alá és ott szerelgettem. Fél óra múlva érzem, hogy forrósodik a zsebem, odanézek, a lámpa bekapcsolódott valahogy és már egész forró volt. Pedig csak 4x-es driver és az is csak 35%-on! Nyilván a zsebemben (farmergatya) semennyire nem tudta leadni a hőt, ezért így is felforrt volna. Ha mondjuk táskában történt volna ugyanez akkor észre sem veszem csak amikor már baj van.
Ráadásul semmi más nem volt a zsebemben ami benyomhatta volna a kapcsolót (sose teszek mást a lámpa mellé mert féltem az összekarcolódástól). Szóval igenis vannak véletlenek minden elővigyázatosság ellenére is és egy 8x-es lámpa sokkal nagyobb veszély ebből a szempontból.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
HardSanyeee
őstag
válasz kugyu21 #42422 üzenetére
Amit írtam azt csak általánosságban írtam, nem rád vonatkozóan. Nekem is van x8-as variánsom, én sem szereztem / okoztam még vele égési sérülést.
A magától bekapcsolás témára én azért a biztonság kedvéért mindig lockolni szoktam a tailcap-et, ha nem használom a lámpát. Még akkor is, ha a tokjában van és csak az asztalomon hever, biztos, ami biztos alapon -
KawaBazsy
aktív tag
válasz Gargouille #42444 üzenetére
Azért ebbe a zsebed is bele játszhatott.. Nem tom a 4x-es Convoy 35%-on hány lument ad ki, de én lemértem a Lumintop Tool AA-m max fokozaton (550lm) s 12p20s alatt érte el az 50 fokot. S az még csak simán meleg, meg lehet fogni, nem éget. S a lámpa is pici, vékony, kisebb a hőleadó felület, 14500-al megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest