- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz ZozzV6 #41393 üzenetére
Megnéztem és tudok.
Ezek a battery check módok:
// Choose a battery indicator style
#define BATTCHECK_4bars // up to 4 blinks
//#define BATTCHECK_8bars // up to 8 blinks
//#define BATTCHECK_VpT // Volts + tenthsa módcsoportokat meg ugy varáljuk ahogy akarjuk, ird meg hova szeretnéd vagy melyikhez a módcsoportot.
vagy hány módcsoportot szeretnél egyáltalán.Janaboy
-
Masooo
aktív tag
nem. nem világít messzebb.
gondold végig. 1. lámpa világít 500métert 2.lámpa ugyanolyan mint az 1. pont lámpa. tehát az is tud 500 métert.
Ezeket egymás mellé teszed akkor a fény útjának a kezdete mindkettő esedben az orrod elött van.
Azaz mindkettő elvilágít 500 métert, de a két lámpa fénycsóvája keresztezi/fedi egymást azaz a fény 500 méteren talán erősebb ha lesz, de hosszabb azaz 1000 méter csak akkor lenne ha egyik lámpát leteszed a földre a másikkal elsétálsz 500 métert és ott teszed le.
Egymás mellől 500 méter akkor is ha 8 ilyen lámpát teszel egymás mellé.Ha ezek buherált s8asok (vagy nem tudom vmi erős) akkor viszont a 8 már fel fogja kelteni a nemzetközi űrállomás és ezzel a nasa figyelmét is
[ Szerkesztve ]
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
ZozzV6
senior tag
válasz Janaboy #41401 üzenetére
Igen nekem a harmadik kellene a volts + tenths. Minden maradhat gyári csoportba csak az 5-ösből legyen a 7-es helyén egy másolat hozzádobva az akkuszintet. A 10-esből meg a 8-as helyére másolat plusz akkuszinttel a végén.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
qqzs
őstag
válasz Masooo #41402 üzenetére
Koszi logikus csak jozan paraszti esszel ket lampa erosebb mint egy. Az erosebb feny meg messzebbre vilagit, mondjuk akkor lehet ket 500as mondjuk 600ra de valamivel messzebre kell.
Ha egy gyertya fenyet latom x meterrol akkor egymas melletti 10 gyertya fenyet messzebrol latom. Valaminek ossze kell adodni[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
Victorio
aktív tag
válasz belsodavid #41395 üzenetére
Nincs az 30 eFt.
Convoy L6: 45$
2 db LiitoKala 26650: 10$
LiitoKala Lii 202: 6$Összesen: 61$ ~ 16eFt
A fentiek jellemzően 2-3 hetente előforduló kuponos árak. Ha valamelyik akciós, akkor le kell csapni rá.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Janaboy
veterán
válasz ZozzV6 #41403 üzenetére
Igy gondoltad?
PROGMEM const uint8_t modegroups[] = {
1, 2, 3, 5, 7, STROBE, BIKING_STROBE, BATTCHECK,
1, 2, 3, 5, 7, 0, 0, 0,
7, 5, 3, 2, 1, 0, 0, 0,
2, 4, 7, STROBE, BIKING_STROBE, BATTCHECK, SOS, 0,
2, 4, 7, 0, 0, 0, 0, 0,
7, 4, 2, 0, 0, 0, 0, 0,
2, 4, BATTCHECK, 0, 0, 0, 0, 0, - ez módosult
2, 3, 5, 7, BATTCHECK, 0, 0, 0, - meg ez
6, 3, 2, 1, 0, 0, 0, 0,
2, 3, 5, 7, 0, 0, 0, 0,
7, 4, STROBE,0,0, 0, 0, 0,
7, 0,
};Ugye #define ATTINY 13 ?
Janaboy
-
bwoay
nagyúr
válasz salieri. #41397 üzenetére
igen, pl. én. sőt, november 23! 27-én Nitecore TUBE-ot rendeltem.
Masooo:
ezt a 60 napot hol hallottad? szeritem még senkit nem hajtottak el azzal, hogy várjon ki két hónapot, és csak utána reklamáljon. én írtam korábban, hogy én ennyit szoktam várni, mielőtt elkezdenék aggódni,
de nem tudok róla, hogy bárhol lenne bármiféle 60 napos időmegjelölés.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ZozzV6
senior tag
válasz Janaboy #41408 üzenetére
Az első amit módosítottál ott a battcheck előtt kimaradt egy 7-es.
A többi jó. A villogós csoportokat nem használom szóval az első vagy a negyedik csoport is lecserélődhet másra.
És igen attiny13.
Ezer köszi. Ha átküldöd vagy megosztod valahol a clear S2+-omban ki is próbálom ma azonnal. Az úgyis firmware cserére vár.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Janaboy
veterán
válasz ZozzV6 #41412 üzenetére
Tessék, remélem jó lesz
https://data.hu/get/10971992/GccApplication8.zip
Holly: ebben benne van amit te is kértél, a 4-es mód az.
(közben rájöttem, hogy elrontottam és frissítettem, ez a jó verzió)
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
gyapo11
őstag
Rácsatlakozok a témára, meddig világít el egy lámpa. ZozzV6 táblázatában meg máshol is vannak 100 m nagyságrendű számok. A kérdésem az, hogy ezt hogy kell lemérni? Nyilván valamilyen fényességet jelent azon a távolságon, de mekkorát?
Másik, megjött a Boruit RJ02. Jó kis lámpa, szépen teríti a fényt, messzire nem annyira használható. Nem nagyon lehet eltalálni a minimum fény pontot, olyan gyorsan átfordul és megint világosodik.
Méricskéltem kicsit, a max és min áramot nem igazán tudtam megállapítani a multiméterrel, 4.2 V-on úgy 0.8-0.9 A körül lehetett a max és 0.02-0.03 A körül a minimum.
Ami a gond vele az az, hogy semmiféle akkuvédelem nincs. Max fényerőn tekertem a tápot lefelé, és folyamatosan látható a fény gyengülése, tehát merültebb akkuval gyengébb lesz a fénye mint frissen töltöttel. 3 V alatt elkezdett gyorsabban halványulni, és 2.5 V-on szűnt meg a fény. Lehet ez is egyfajta védelem, hogy amikor elalszik, akkor tölteni kell, ennyit még talán elviselnek az akkuk. De ha valaki leteszi és otthagyja, akkor csúnyán túlmerítheti az akkut.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ZozzV6
senior tag
válasz Janaboy #41413 üzenetére
Köszi. Nekem az összes biscotti gyorsabb szokott lenni mint kéne. Ha ez is gyors lesz tudsz lassítani rajta? Úgy értem a programozó mód és minden strobi duplán gyorsabb mint a gyári biscottis convoyokon.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Janaboy
veterán
válasz ZozzV6 #41416 üzenetére
Elvileg tudok.
Vannak benne opciók, sokféle.Holly: a forraszton kívül a programozo cucc az abszolút nem draga, sztem kb 2-3eFt.
Mas: nekem nem megy a mod memória kikapcsolasa.
Belepek a configba: 1 villanas majd strob 2 villanas strob.
Strob alatt próbáltam, rövidet hossszat kikapcsolni, de vagy ful suket lesz vagy bekapcsol egy mód azt csoki.[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
belsodavid
aktív tag
Valamint a fekete liitokala is ajánlott akksi?
-
Victorio
aktív tag
válasz Janaboy #41417 üzenetére
Nekem régi vágyam egy olyan driver ami csak 2 üzemmódos.
1.: Maximum (100%)
2.: Olyan villogó ami alapból 20%-on megy és 4 másodpercenként stroboszkópszerűen felvillan gyorsan egymás után 3x 100%-ra.Még memória se kell rá.
Biciklizéshez tökéletes lenne.
Van két tripla TIR lencsés S2+-om. Előre 4000K-es Nichia ovális vetítésű lencsével, hátra meg piros LED-es, szélesen terítő diffúz lencsével.
Másra nem is használnám, így a többi dolog csak feleslegesen elbonyolítaná a kezelését.Nagyon bonyolult egy ilyet összebarkácsolni?
A program feltöltést megoldom, de a megírásához teljesen zöld vagyok.
Tudnál ilyenben is segíteni?Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Victorio
aktív tag
válasz belsodavid #41418 üzenetére
A LiitoKala 26650 5000mAh az egyik legjobb nagy áramú akksi ebben a méretben.
Viszont flat-top, ezért kell a két akku közé valami átvezetés mert anélkül nem ér össze. Egy felforrasztott ón dudor a legjobb, az nem mászkál el és nem okoz galibát.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Masooo
aktív tag
Érdemes lenne egy tesztet ráküldeni mert érdekes dolgokat feszeget.
Bár most azt mondanám, hogy itt a szem a szűk keresztmetszet.
1 gyertya fényt a "beépített optikánk gyengéi" miatt kevéssé veszünk észre, míg egymás mellett lévő 10 fény erejéből több szűrődik be a szembe, a fényerősség valóban nőhet ilyenkor de az bőven meglehet hogy épp annyiról látnád egy "tökéletes optikával" az 1et mint a 10et, csak a 10 a mostani emberi szemben csalós a tudása miatt.
A fényerősség összeadódása azonban nem indokolja azt szerintem, hogy az sokkal messzebb is terjedne.
Erre gondoltam mikor jeleztem hogy sok lámpa egymás mellett erősebb fényként terjed de attól még adott távig,Persze nem vagyok elméleti fizikus és még nem elméleti sem, nem tudom, hogy a 2 gyertya fényéből felszabaduló fotonok tudnak e ütközni olyan mértékben, hogy erősebben villódzanak fel, vagy csak arról van szó, hogy több foton kering adott területen és a fény ereje ennek függvénye.
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Masooo
aktív tag
Hát igazából az ebay kézbesítési dátumok már közelítik az 5-6 hetet is és még utánna várod a 10 napot a megszokás miatt, az kb 60 nap. Nem hajtanak el, de a paypal védelem él még akkor és senki sem mondhatja azt, hogy nem vártál eleget.
Akkor viszont helyesbítek, nem 60nap, lehet 45is, de légy jó, és várj 60 napot mert az úgy már elég és fair.olyan lámpát tudtok ajánlani ami elemes, nem nagyon nagyon hatalmas viszont azért a fénye aránylag erős?
Ilyet kéne rendelnem mert apum nem igen akar szórakozni az li-ion akkukkal. Mezei dolgokhoz kell, itt mező most a ház körüli tevékenységeket jelzi.[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz belsodavid #41426 üzenetére
Valaki régebben mintha írta volna, hogy nem megy bele a fekete az L6-ba, vagy szorul, vagy ilyesmi.
Sajnos sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, mert az akkuim úgy néz ki a Plútó felé kerülnek egy kört úgy jönnek meg. Egyszer. Talán.
Ha mégis megkapom akkor megírom természetesen.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ZozzV6
senior tag
válasz WestBam #41429 üzenetére
Megfordult nálam 5-6 db L6 mostanság. Lámpája és akkuja válogatja sajnos. Nem lehet meglőnni. Volt egy akkum ami az egyik L6 csőbe szorulva ment bele de a másikba beleesett. Másik ugyanolyan akku amit egyszerre vettem az előbbivel a szorulós csőbe is simán belement. Szóval azon múlik milyen gyártási szórásba futunk bele.
-
HollyBoni
veterán
válasz Akasztott #41430 üzenetére
KCS zárókupak helyre rakod, rá tudsz rakni egy lámpát. Csinálnak olyat is amin gopro mount van.
Nem próbáltam ezt a "toldót", biztos működik, nekem valószínű nem lenne jó illetve feleslegesen nagy.
Illetve kormányra megy, én onnan próbálnám kiűzni a lámpákat. Nem világvége de sokkal letisztultabb ha máshol van. Viszont mivel maradok C8 kapcsolgatásnál illetve a műanyag vékony tartó pont elfér, ezért maradnak nálam kormányon a lámpák.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz Masooo #41425 üzenetére
Nem régen láttam egy 4 AA-val működő lámpát valahol, kb. olyan vastag, mint a 26650-es lámpák.
Fasttechen találni párat, de nem olcsó, pl. De nem ez volt, a fej átmérője nagyobb volt a testnél.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz salieri. #41397 üzenetére
Én is pont aznap rendeltem Banggood-ról lámpát, töltőt, akkut. Az első kettő airmail-el jött, de az akku ugye úgy nem jöhet (ezt akkor nem tudtam, különben inkább itthon vettem volna meg), s még én se kaptam meg. Az ajánlott 60 napot tervezem várni, mielőtt reklamálnék. Ja, s számot nem adtak ehhez, csak az előző kettőt tartalmazó pakkhoz, úgyhogy követni sem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Myers
senior tag
válasz ZozzV6 #41394 üzenetére
Akkor start! Fogd fel úgy, mint költségcsökkentést! De komolyan, ezután a legtöbb edc lámpa nem fog kelleni. Egy gyönyörű kéket vettem. A felülete viszont elég érdes.
Egyetlen baja gyári állapotában ha firmware-esen nézem, hogy megjegyzi a moon és a turbó módot, holott azok amúgy is gyorsan elérhetők. Nem úgy mint a q8. De ezt majd orvoslod firmware cserével.
Hardevesen pedig a bezelt érzem gyenge pontnak. Sima aluból van szerintem, ne tudom mennyit fog bírni zuhanások után.
Valamint nagyon kíváncsi vagyok a D1S cd mérésedre. Valahogy gyengének találom. Múltkor hasonlítgattam a q8-at, egy 3000lm/64kcd mtg2-est, és a d1s-t.
A lumenjük és a cd-jük nagyjából ennyi ebben a sorrendben:
5500/3000/1300
50kcd/64kcd/130kcd.Az 50 és a 64kcd között meglepően jól lehetett látni a különbséget pedig ez csak egy 30%-os difi. Viszont a 64 és a 130kcd között minimális különbséget láttam (ami ugye 100% difi). De ma megnézem még egyszer.
[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
ZozzV6
senior tag
64 kcd hatótávja 500m körül van a 130 kcd pedig 700m körül. persze ez az elmélet. gyakorlatban a 64kcd inkább 300-350m, a 130 meg kb 500m.
Az elején a D1S vagy a D4-ről beszéltél? Firmware csere mindenképp lesz Andúrilra. Az nagyon tetszik.
D1-em van azt szeretem de mégis ritkán használtam eddig. Tényleg csökkentenem kell a darabszámot. Borzasztóan elszaporodtak a lámpák.[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz Masooo #41424 üzenetére
Neten azt talaltam csak egy gyors keresesre hogy a ket lampa ereje osszeadodik de a visszavert feny nem lesz ketszer akkora. A szemünk felfogokepessegetol meg a szorodastol tekintsunk el mert az nagyon megbonyolitja. Aztan mar nem hagyott nyugodni es megkerdeztem egy gimnaziumi fizikatanar ismerosomet aki azt mondta hogy utánanéz a heten mert ez nem kifejezetten tananyag. Azt kerdeztem ha egy lampatol 100meterrre 500lument lehet merni akkor ket lampanal ugyanott hany lument. Meg hogy ket lampanal hany meterre lehet 500at.
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
ZozzV6
senior tag
válasz Janaboy #41444 üzenetére
De már jó irányba haladunk
Holnap ha lesz időm belemélyedek jobban. Nekem igazából csak a lefordítás nem sikerül sose. de lehet azzal is megpróbálkozok már valamikor mert egyszer szenvedtem vele napokat de feladtam és azóta nem próbáltam.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Zola007
veterán
Tud valaki nekem mondani egy olyan összehasonlító oldalt / ábrát, ahol fotón szerepel valamilyen helyiség/szoba/tér és oda van írva, hogy hány lux a megvilágítottsága?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Masooo
aktív tag
kiváncsi leszek, de lumennel fényerősséget fogunk mérni arról pedig megállapítottuk, hogy a több kilépő foton (több lámpa) miatt az biztosan nő. Ebből következne az is, hogy 1lámpa 500méterre fotonból mondjuk 2000ret bocsát el, akkor 2 egy tökéletesen laboros körülmény között jó közeltéssel akár 4000ret is. Ezért a fény erőssége és ezzel a mért lumen biztosan több lehet.
A távolság viszont még mindig kérdéses nekem.
Attól hogy 1 lámpa 2000 fotont küld el 500méterre (ami a most megállapított max hatótávja ) és 2lámpa 4000ret, de 1000méterre attól még nem fognak fotont küldeni (és épp a fény terjedése miatt ez sem igaz csak ott már nem annyira számottevő).
Ott a szemünk játszik ami jobban érzékeli az erősebb fényt. Persze ez bonyoltja a dolgot és ez már egyetemi szint is lehet + hozza a boiszt kémiát magával szóval meghaladja a pontos értékelést tőlem. De szerintem ez a szemünkön dől el és annak a fényt befogadó képességein, ami azért jobb mert több lesz a fények erőssége.
Tehát azt hiszem elmondhatjuk hogy igazad van a fény erősségét tekintve, de a táv fals. Ott inkább a szem érzékelése miatti jelenséget látjuk.Meglátjuk mi jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Masooo #41447 üzenetére
tipp: olyasmi lehet,h 2 lámpa mondjuk gyökketőször messzebbre világít, mert térszögbe sugárzódik a fénymennyiség, és a hatótávot meg úgy definiálják,hogy melyik az a távolság,ahol ilyen meg ilyen a megvilágítottság..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Masooo
aktív tag
ez a ma linkelt pici zseblámpa amire kupon is volt 2db 0.99 és talán 1.78.
Szokott ez rendszeresen akcióban lenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest