- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
may15
csendes tag
válasz Clever0 #41295 üzenetére
Arra kérnélek, hogy az elem és az akku szavakat ne használd szinonímaként, mert teljesen mások.
Igen, adhatná a gyártó más értékekkel is, de sajnos az sok embernek nem lenne jó, mert figyelni kellene a túlmelegedésre, akkor jobban csökkenne az üzemidő, magyarán szólva nem lenne hülyebuztos a szerkezet, és többen sírnának, hogy ez miért ilyen vagy olyan. Ebben az árkategóriában messze nem találsz jobbat úgy sem. Ha szeretnél venni olyan lámpát, ami 1500 lument kitol egy xpl-hi ledből, akkor tudom ajánlani az acebeam T20-at, csak az nem 20 dollár lesz, hanem 120. -
Gargouille
őstag
válasz Czimby #41294 üzenetére
Tessék elolvasni, van összehasonlító kép is C8-al:
https://elemlampablog.hu/convoy-l2-2016-bemutato/
(Nem is értem, hogy fordulhat elő ilyen kérdés miután a mester már kielemzte?!)
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Vertigo18
addikt
Há' dögöljek meg, én megvettem!
A múltkor telesírtam a topikot, hogy melóztam az akció ideje alatt, majd mire hazaértem, már mindet elkapkodták, a létező összes fajtát... Most mormolok egy imát a Bangood felé és annak, aki ismét betette ide az akciót!
Köszönöm!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Akasztott
csendes tag
válasz HollyBoni #41298 üzenetére
egyenes uton ugye eleve nem talalkozik szembol a lampammal a szembejovo. eleve nem is vizszintesen, hanem lefele billentve vilagitok, es a terelo kb 2 cm tullog a lampan. tehat talan nem latja direktben a ledet.
tudom tudom, nem egy szabaszati muremek, de a celnak tokeletesen megfelel.
vekony orszaguti belso gumibol lett lezergepen kivagva
-
HollyBoni
veterán
válasz Akasztott #41304 üzenetére
Persze nem teljesen szemből jönnek, de ha van 20-30+ méter távolság a lámpád meg az autós között nagyon tud látszani a lámpa fénye még akkor is ha nem direktben szembe világítod. Legalábbis én így vettem észre mikor nézegettem a lámpákat szemből. Ezért nem tudom mennyit ér egy ilyen rövid cucc, meg ugye ahogy kijön a fény a reflektorból nem egyből oldalra megy 90 fokban.
Az M1-nek mélyebb a reflektora, ott én úgy néztem semmit nem ér egy ilyen 2 centire kilógó cucc. Gondolom S lámpánál kicsit más a helyzet.
(Nálam jó a kép)
[ Szerkesztve ]
-
Akasztott
csendes tag
válasz HollyBoni #41309 üzenetére
a kertunkben s3-mal a kb 7meterrel az elottem levo soveny/fa "keritesnel" elegge nagy atmeroju spill-t lattam. D 4-5meter siman megvolt. ez mind bele megy a szembejovo kepebe, nem irigylem tole.
ket napot hasznaltam az s3-mat szukito nelkul. egyszer indexelt a kis utcaban a szembejovo balra (mintha be akarna fordulni az en oldalamra), hatraneztem, de nem fordult. aztan elkezdett jobbra indexelni es ment tovabb. nem tudtam mire velni. meg ketszer huzodtak le szinten keresztutcakban a szembejovok teljesen az ut szelere, szoval elegge zavaro lehettem (parszor odaraktam a kezem, hogy kitakarjam).
videon meg kepeken nem adja nekem vissza azt, amit eloben tapasztalok. de kizartnak tartom, hogy terelo nelkul, siman csak elorebillentve ne legyen zavaro az m1-ed. mennyire vilagitasz magad ele? kb hol lehet a hotspot kozepe?
no uraim, akkor berakom kepkent a mestermuvet
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Akasztott #41313 üzenetére
Hát ezt így nem tudom neked megmondani hol a hotspot közepe. Ma este lövök képeket a C8 kombóról, de most hogy már van C8 lejjebb billentem az M1-et.
Azt ne felejtsd el hogy az S3 meg ha jól tudom az egész S széria jobban terít, szóval simán lehet hogy szemből rosszabb az S3 mint az M1.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli-bácsi
senior tag
Korábban írtam, hogy 2 Boruit RJ-02 is nagyon meríti az akkut használaton kívül. Ezzel lehet valamit kezdeni?
( 5.72mA)
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Akasztott #41313 üzenetére
nekem az adná magát, hogy öntapadós alu fóliacsíkból (légtechnikai szerelőszalag, vagy mi) az üveg belsejére egy szépen kitesztelt méretű csík, mint az autók tompított fényszórója, aztán hajrá. A tükröző felületen is van veszteség, de közel sem annyi, mint a fekete esetén, cserébe ez előzetes próbák alapján tényleg működik :-)
majd kipróbálom C8-cal is, de S2-vel jónak tűnt.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Czimby
addikt
Elolvastam az L2 bemutatót, nekem már sok lenne, köszönöm a tesztet!
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
tjano8
csendes tag
Convoy C8-hoz nincs esetleg valami jó kupon kód?
Ez az L2 nekem már kicsit nagy lenne Viszont kíváncsi lennék az XP-L HI-s ledre, meg a Convoy minőségére, mert eddig csak T6-os "noname" C8-am volt/van.Amúgy mennyire szokták ezeket akciózni, mi számít jó vételnek? most $20 körül van GearBesten a XP-L HI-s.
-
may15
csendes tag
válasz tjano8 #41321 üzenetére
Ez most 16.99$
De ha van jó kupon, akkor le tud menni akár 13$-ra is.
[ Módosította: philoxenia ]
-
gyapo11
őstag
válasz Zoli-bácsi #41316 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy valami szivárgó áram lenne nem kívánatos érintkezés miatt, inkább az a valószínű, hogy ez a driver ilyenre sikerült, Ki kell venni az akkut, és csak akkor betenni, amikor használod, akkor a 6 mA nem jelentős többlet. Lehetne keresni rá kapcsolós kupakot, a mechanikus kapcsoló 0 mA-t ereszt át.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
may15
csendes tag
válasz beginnerguy #41323 üzenetére
Csak ez XM-L2, nem pedig XPL-HI.
-
Akasztott
csendes tag
meg zozz irta nekem pivatban, hogy gyengebb lesz vele a fenyaram, ami logikus is. a recezesnel veszt sokat. latni is a kepen, bar az is igaz, hogy a nagyobb feluletre jut ugyanakkora mennyisegu feny.
van itthon egy ket ledes bringalampam, a bal led tir, pont ilyen mint a kepen, a masik sima op reflektoros. ott is latni, hogy van veszteseg (bar meg mindig nem tudom bizonyitani, hogy a fenytores mennyit ront a helyzeten). na majd meglatom ha megjonnek a tir-lencsek.
ellenben tetelezzuk fel hogy ront a tir a fenyerossegen. ha az uveget kitakarod adott ponton, akkor ott nem lesz kimeno feny ugyan, de nincs semmi, ami rontana a teljes fenykimenest.
-
Vertigo18
addikt
26650-es akkura, valami normális minőségűre ha lesz kuponkód, azt ne tartsa senki se magában!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tjano8
csendes tag
válasz beginnerguy #41327 üzenetére
Azért köszi , de akkor még várok kicsit, a héten már az akciós fejlámpára úgy is lecsaptam
-
gyapo11
őstag
Nem ismerem a TIR lencsét közelebbről, de a teljes visszaverődés a két különböző törésmutatójú anyag határfelületén jön létre. Pl. a 90 fokban visszaverő prizma, egyik befogón bejön a fény, a 45 fokos átfogón tükröződik, a másik befogón távozik. Az üveg meg gondolom a műanyag is lehet olyan tiszta, hogy 10 m vastag tömbön is alig van veszteség, üvegszálaknál km-ekben mérik a hosszokat. Tehát az elnyelési veszteség minimális.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
nepszter1
addikt
Hali , remélem jó helyre írok keresnék éjszaki horgászathoz ilyen hely kivilágítot de olyat ami pl. nappal feltölti a napkollektor segítségével és egész este tud világítani .
-
Akasztott
csendes tag
válasz gyapo11 #41334 üzenetére
akkor ezek alapjan csak a nagyobb megvilagitott terulet miatt latszik gyengebbnek a feny.
en mindenesetre elnek a gyanuval, hogy a recezesnel is van veszteseg. igy a logikus. maskulonben egy kor alapon hogy tud tavozni csak 60*20º-ban a feny, ha nincs elnyeles?
vagy hulyesegeket beszelek?
-
HollyBoni
veterán
válasz Akasztott #41331 üzenetére
Csináltam 1-2 képet de elég borzasztóak lettek. Lusta voltam állványt vinni, csak letettem kormányra a gépet. Így emelni kellett az ISO-n, lehet bemozdult és persze nem olyan szögből lőttem ahonnan akartam, meg egy kis köd is volt.
Feltöltöttem becsomagolva hogy ne tömörítse még jobban be valami képfeltöltő oldal:
[link]Sárgás fény M1, kékesebb fénykard C8.
Élőben nem ennyire erős egyik lámpa hotspotja sem, sokkal jobb az "átmenet". Ha egyedül használom az M1-et akkor picit feljebb fordítom, persze ilyenkor gyengébb lesz a fénye. Mikor a kettő megy együtt az nagyon büntet. Illetve úgy vettem észre ha csak M1 megy akkor annak a fényét nézem magam előtt, ha C8 is megy mellé akkor pedig sokkal előrébb nézek mint mikor nappal mennék. Ja meg a C8 a föld másik felén villogtatja a fényvisszaverő dolgokat. Nem tudom le tudsz e vonni bármi érdemi következtetést a képekből, ha szabad leszek lehet holnap lövök állvánnyal mert idegesít hogy ilyen rosszak lettek.
-
ZozzV6
senior tag
válasz Akasztott #41336 üzenetére
Lumenben nem igazán van bukta. De kandelában kb feleződik ami a hatótávon is hasonlóan ront. mivel a hotspotot széthúzza így nem tud olyan messzire menni. Olyan mint ha szélesre nyújtjuk a tésztát akkor nem lesz hosszú ha azonos a vastagság
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
gyapo11
őstag
válasz Zoli-bácsi #41326 üzenetére
Sokféle van, hogy valamelyik rámegy-e azt nem tudom.
-
gyapo11
őstag
válasz Akasztott #41336 üzenetére
Ehhez már pontosan tudni kelle a kialakítást, hogy merre is mennek ott a fénysugarak. Ha csak teljes visszaverődés van, akkor szinte nincs veszteség, ha meg tud szökni valamennyi fény rossz irányokba, akkor lehet több. A nagyobb foltra ugyanannyi lumen az egyértelműen kisebb luxot ad.
-
ZozzV6
senior tag
Kész a hőkezelt L2-m.
SST40 ledet kapott és TA fetes drivert.
friss teli 30Q akkuval
9,5A
2226 lumen
172400 cd
830 mValamint jött nemrég egy Sofirn SP32A is. az is szépen teljesít. XP-L2 led, gyári fet driver.
9,1A
1848 lumen
11200 cd
211mYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
gyapo11
őstag
válasz Zoli-bácsi #41342 üzenetére
Ez nem probléma, ha valamelyik lámpa kapcsolós kupakja rámenne a csavaros oldalra, azzal teljesen meg lehetne szüntetni a fogyasztást benne hagyott akkuval is. A saját kapcsolója kell a fényerő beállításhoz, üzemmódváltáshoz.
-
HollyBoni
veterán
válasz tjano8 #41346 üzenetére
Nekem is kezd nagyon megtetszeni, végülis a hátránya az előnye... Ahogy írtad, reflektor! Igen, vakít a C8, de le tudom kapcsolni fél másodperc alatt, mint autón a reflektort. Az M1-et meg lejjebb tudom dönteni mikor fent van a C8, így ha a C8 kikapcsolva van egyáltalán nem zavaró a szembejövőnek. Persze városban meg nagy forgalomban ez idegesítő tud lenni, de falura jó az.
[ Szerkesztve ]
-
tjano8
csendes tag
válasz tjano8 #41333 üzenetére
Találtam egy kupont ehhez is:
Convoy C8 LED Safety Flashlight Bulb - XPL HI V2-1A BLACK
code: 61ghdbr4sx5 - 12% OFF
72 óráig fog élni - így már csak $16,93 - ennyiért ez már nem rossz, nem? -
Masooo
aktív tag
samsung akku 2600mah védett ajánlott lehetne?
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
may15
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest