- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Bocsánatot kérek a Lii500-astól, valóban a nor test a kivett energiamennyiséget méri. Akkor már csak a discharge hiányzik, pontosabban az, hogy ismeretlen töltöttségű akkuról meg tudjuk állapítani, hogy mennyi volt benne. Pl. hosszabb idejű állás, vagy nagyon kis fogyasztás után meg lehet becsülni a maradék töltöttségből, hogy mennyi ideig tud működőképes maradni.
Van egy lámpám, tologatós gombbal, talán mágnesen elven működő, 'folyamatos' fényerővel, valójában 20 lépés körül lehet, a kis fényerős végén még látszanak a lépések. Tök jó, lehetne még halványabb is a legkisebb fényerőn, de OK. Viszont 8 mA-t eszik kikapcsolva. Kapcsoló nincs rajta, csak lehúzva a csúszkát a lámpa kialszik. Beletettem egy régebbi védett akkut (18650), és 1 hét múlva a lámpa néma. Ha 1000 mAh-át veszünk az akkunak, az 5.2 nap. De egy friss 3000 mAh-ás is lemerül 15 nap alatt. Ezt hogy gondolta a tervező?!
Ez durva példa, és nem hosszúak annyira az idők, de távirányító, óra és hasonlóknál jól jöhet a maradék mérés.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
FBLLMAG
senior tag
válasz jézusom #40308 üzenetére
A képen a 2D PRO (272 lm) van. Ez 2 x D elemre / akkumulátorra megy. A ML300L 3D -t (625 lm, 40000 cd, 400 m) megtartottam. Elég jól tűrte a fagyos időt, még TRONIC akkumulátorral is. Melegben azért a kisebb Nitecore EA45S lámpám legyűri.
A 2D PRO hossza kb 25 cm.
A Mag Lite 6D lámpád 178 lm és 338 m hatótávú? 50 cm hosszú?
-
jézusom
addikt
válasz FBLLMAG #40309 üzenetére
Nem tudom hány lumen, de gyenge 😀 nem is használom. És kb 50cm ja. De az alján van rohadás kifolyt elem miatt, úgyhogy lehet levágom 2db 26650 méretre. Ez a nagy méret hülyeség, nem ezzel fogok verekedni Amúgy a kérdésem a fej átmérőre vonatkozott, hogy hány meg milyen refit tegyek bele.
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Szeretném lecserélni az s2+-t egy nagyobb hatótávú convoy c8-ra.
Az új típusút vagy a régebbit érdemes megvenni?
C8 V2 1A felhasználnám az értékelésekből kapott pontjaim "nehogy lejárjanak"
Láttam volt akcióban kuponnal az XM-L2 1A-s de pontokkal kb most is ott lennék árban.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
FBLLMAG
senior tag
válasz jézusom #40310 üzenetére
Az összes D elemes Mag Lite feje azonos méretű (átmérőjű, kb 6 cm). A testátmérő, szintén azonos. Ezzel nem lesz problémád. A menetemelkedés viszont nem hiszem, hogy metrikus lenne. Van a közeledben esztergályos?
S2, S2+, S3 refi belefér 4 db, de kicsit hosszúak.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz Smith Ügynök #40313 üzenetére
Simán jó bele, ez egy 20A-s akku, a C8 meg 2.8A-t vesz fel maxon, szóval bőven elviszi.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
gyenesmartin
őstag
válasz Smith Ügynök #40313 üzenetére
Astrolux vagy Convoy lett?
-
Smith Ügynök
tag
válasz gyenesmartin #40315 üzenetére
Egyelőre Convoy
-
gyapo11
őstag
válasz Gargouille #40314 üzenetére
Ami azt jelenti, hogy kicsivel olcsóbb akkut is vehetsz a lámpába, pl. 15, 10 vagy akár kevesebb A-est is. Így számíthatsz egy kicsit nagyobb kapacitásra is. Vagy védettet, ami meg jól jön túlmerítés, rövidzár, túltöltés ellen.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyenesmartin
őstag
válasz Smith Ügynök #40318 üzenetére
Sanyo NCR18650GA. Itthon is kapni olcsón.
Az enyémbe viszont 30Q fog kerülni.[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz gyapo11 #40317 üzenetére
A védett tök felesleges, van a lámpában védelem. Sőt, ha az akkuvédelem mondjuk lekapcsol túlmerülés ellen, miközben a lámpa még hagyná egy picit, akkor egyszer csak kialszik a fény a kezedben és fogalmad se lesz róla, hogy miért, mivel a lámpa túlmerülés védelme még nem jelzett neked. A többivel egyetértek, bőven elég bele valami kis áramú de nagy kapacitású akku is.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
törölt tag
Üdv. Van egy Ultrafire C8-am elvben T6 leddel.
Mivel erik365-től hozzájutottam egy moddolt SK-68-hoz, ezt nem nagyon használom. Kellene belőle csinálni valami modot, mert drága jó édesanyám mindig le akarja nyúlni az én lámpámat a fénye miatt.
Kívánalmak:
-Ne legyen középen erős, szélen gyenge, legyen egyenletes fénye.
-Nagy fényerő, akár a rövid üzemidő árán is.
-Csak egy üzemmód.Igazából lenne itthon több más test is, a zsibis kategóriából, ha hazaesek lehet lövök pár fotót a felhozatalról, nem ragaszkodom kifejezetten a C8 átalakításához.
-
gs20
tag
Banggood-ról nem nagyon rendeltem még, nincs tapasztalatom, most viszont lehet rendelnék, és érdeklődnék a rutinosabb lámpavásárlóktól.
Szóba került, hogy anyóséknak nincs ötletük, mit adjanak Karácsonyra, 15 az ellőhető keret. Mivel megfertőztetek, rövid gondolkodás után eszembe is jutott, mi az amire "feltétlenül szükségem" van: egy BLF Q8.
Banggoodon 50$, pont belefér a keretbe. A kérdés: mit tüntetnek fel a banggoodosok értékként, illetve van-e esély, hogy átcsusszan a vámon (telefonra, tabletre, ilyesmire persze ugranak, de egy elemlámpára?)?
(Ja, tudom, hogy Karácsonyra nem ér ide, ez nem probléma)
E=MZ²
-
ZozzV6
senior tag
válasz jézusom #40299 üzenetére
mindenképp kelleni fog esztergályos hozzá és majd sokat kell neked is reszelni forrasztani. Én csak belepróbáltam az OP refiket de majd 4 db SMO S2+ refi megy bele. Az mindenképp kell. Kaidomainról fogok rendelni 20mm-es csillagon 4 db SST40 ledet. Driver akár egy convoy L6 driver is jó hozzá vagy egyedileg csinálsz egy TA fet LDO drivert két cellához és ezt kell valahogy bemókolni a kapcsoló részhez. kell majd csinálni góliát elem 26650 szűkítőt még nem tudom miből. A fejbe kell majd esztergáltatni egy távtartó korongot amire a ledek ülnek és segít a hőelvezetésben. Ha megvan a méretezett rajz el tudom küldeni.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
válasz anonymus89 #40311 üzenetére
Vedd meg ezt az szüstöt lepontozva. Az úgy nagyon jó ár érte.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZolkoW
őstag
válasz #33253120 #40322 üzenetére
a jó fényerő egyszerű, egy xml, vagy hasonkó led már tudja. driver 8x7135, és elég leszedni a kontrollert, szóval kis forrasztás és kész. a vetítési kép a nehezebb, már gondoltam rá,hogy kifejezetten nagy leddel lehetne szélesíteni a hotspotot (minél pontszerűbb,annál jobban középre lehet fókuszálni,és a c8-nál ezt igyekeznek is kihasználni). ha jól emlékszem, az sst50 led mégnagyobb,mint az xml,meg az sst40, és úgy néztem, 3 voltos még (elég 1 cella). lencsés c8 modon is gondolkodtam már
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZozzV6
senior tag
válasz WestBam #40332 üzenetére
Aham. De arra is gondoltam hogy alucsőből precízen belepréselve lehetne valami. Úgy a hűtésnek is jót tenne csak olyan csövet ami pont jó tuti nem találok. Esztergálni meg már túl sokba kerülne .
-
anonymus89
addikt
Nézd meg, dokumentáltam.
Átcsúszott simán, viszont méretileg nem kicsi és van súlya rendesen.ZozzV6: már nagyon vártam valaki válaszát, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
veterán
Nekem eddig mindig minden webshop ilyen 10-20$ környéki árat tüntetett fel az esetek 90%-ban. A maradékban meg ennél kevesebbet illetve picivel többet, de mindig a 22EUR (25$) alatti árat. Nekik is fontos hogy átmenjen a vámon, mivel akkor következőnek is tőlük fogsz vásárolni.
A GT-t DHL-el rendeltem, belekalkuláltam hogy fennakad a vámon, az esély rá olyan 80%. Azért nem mondom 100%-ra mert jött már át DHL-el a vámon olyan csomagom ami drágább volt mint a GT és mégse akadt fenn a DHL rostáján. Szóval ha futárral rendelnéd annál sem lehet kimondani hogy 100%-ra fenn fog akadni. De nyilván az esély jóval nagyobb mint sima Postai csomagnál.
iPhone 13 Pro Max
-
Janaboy
veterán
Zozz ezt az Osram ledet s2+ ba be lehet rakni? Az a driver elbirja?
Janaboy
-
ZozzV6
senior tag
válasz Janaboy #40336 üzenetére
Bármibe belerakható ami XM-L2, XP-L. XP-L HI. XP-G2 leddel ment eddig. Csak az XM-L2-nél a led csillagot is ki kell cserélni mert arra a csillagra nem forrasztható fefl. Valamint azzal együtt kell élni hogy a központosítás nem lesz olyan könnyű mert ez kisebb mint egy XP-L led és a központosító és a led között hézag lesz.
-
jézusom
addikt
Nah a 4db sst40 csillaggal együtt úton van. Plusz a 4db refi. Milyen drivert vegyek?
-
gs20
tag
Köszi a választ mindenkinek, megrendeltem a q8-at.
Viszont még egy kérdés: ha jól látom, button top akksik kellenek bele, nekem pedig mindegyik flat top.
Kell rendeljek BT akksikat, vagy merjek bumszlit forrasztani a FT akksi tetejére?
(Ni-Cd, Ni-Mh akkukat gond nélkül forrasztgatom, már kb 6 szerszámgép akkuját újítottam fel, de nem tudom a Li-ion-t szabad-e így, vagy ha megpróbálom, inkább durran egyet. Forrfülek ponthegesztése gondolom jóval kisebb hősokkot jelent az akkunak, mint az 1-2 másodpercnyi forrasztás. Nyilván a lehető legtöbb ideig melegíteném a pákával az akksit)
E=MZ²
-
veterán
Én rendelnék hozzá egy szett 30Q Button Top akkut BG-ről. https://www.banggood.com/4PCS-Samsung-INR18650-30Q-3000mAh-Unprotected-Button-Top-18650-Battery-p-1067185.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN
Kuponnal 16.7$.De ha meg tudod oldani a forrasztást az is jó lehet. Kupont elküldtem privátba.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
drinker
tag
-
anonymus89
addikt
Ajánlott kategória volt a nyíregyházi sráctól a Sanyo 18650GA ebből vettünk 4 db-ot tökéletesen eléri.
[ Szerkesztve ]
-
Spoon16
tag
válasz anonymus89 #40344 üzenetére
Azok button top-ok? Megy velük a q8?
Az nem volna rossz hír. -
kugyu21
senior tag
válasz jozsi252 #40342 üzenetére
Én együtt rendeltem ilyeneket egy Q8-al. Az már két hete itthon van de nem tudom még kipróbálni sem, mert az aksik még sehol. Igaz a GB-s HG2-vel is jól megszívtam 11.11-es rendelés még mindig nem érkezett meg, miközben a vele rendelt F1-et már el is ajándékoztam.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz drinker #40343 üzenetére
Ha a célzásod arra irányulna hogy miért nem rakom be a kódokat ide, akkor azért hogy minél tovább éljenek a kódok. Minél nagyobb publicitást nyer 1-1 kód annál kisebb az esély rá hogy letiltják. Elég sokan kerestek már meg privátba kódkéréssel kapcsolatban, és akinek tudtam mindig segítettem.
Sajnos amit most megadtam kódot fórumtársnak már nem jó, pedig nemrég még működött.(#40346) kugyu21
Én most 1 csomaggal vagyok így hogy 12.01-óta nem mozdult a szállítmányozó raktárából. Akárhogy nézem 17 napja áll ott, és még el sem indult kicsi Országunk felé. Ki tudja abból is mikor lesz valami, bár nem sürgős de azért jó lett volna ha január elejéig ideért volna. 11.27-i rendelés amúgy.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
k5.20
senior tag
válasz anonymus89 #40344 üzenetére
Az [Astrolux C8] -ba ez jó választás lehet?
(Természetesen majd "lepucolva" a végeit) -
gs20
tag
Köszi a tippet mindenkinek!
A külföldi akku rendelést a leírtak alapján most elvetettem, a fene megenne, ha már kezemben a lámpa, de akksi meg még sehol.
Gondoltam az ajánlott jófogásos akkura, az hamar itt van, de aztán elgondolkodtam. Ha a jófogásos flat top akku tud érintkezni, akkor az otthon lévő flat top akkuk közül esetleg valamelyik? És igen, az egyik youtube videóban épp olyan lg akkukkal teszelik a q8-at ami otthon is van 6db Ha meg mégsem lenne jó, akkor jófogásról akkor is hamar meg tudom rendelni majd.
E=MZ²
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest