Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisszer
aktív tag
válasz
DanielLong
üzenetére
igen, ezeket már átnyálaztam, de nekem 2060S-em van, ami PCIe Gen3, amire elvileg pikkel.
-
doc
nagyúr
válasz
DanielLong
üzenetére
Nice
A laptopnal a monitort az egpu-ra kototted? Kiváncsi lennék hogy ha visszafelé is a madzagon jön a kép, az mennyit “eszik”.
Amugy ez alapján nekem teljesen jónak tűnik az eGPU mint megoldás, de erősen játékfüggő az eredmény ha jól látom. -
válasz
DanielLong
üzenetére
A mini ITX gépben nincs kijelző, sincs billentyűzet, sem touchpad.
Én két ugyanolyan ma már igen olcsó Clevo laptopot használok most egyszerre ugyanazzal a rendszerrel. Az egyik be van kötve az asztalomon külső vga kártyára, a másik meg bármikor ölbe kapható formában várakozik. Ha játék a kettőt is úgy variálom ahogy tetszik, bármikor helyet cserélhetnek egymással.
-
doc
nagyúr
válasz
DanielLong
üzenetére
Egy Mini ITX jó lenne, de eddig laptoprol volt szo :p
amugy én szeretem a kis MiniPC-t, aprócska, keveset fogyaszt, olcsó. Mivel ez tényleg csak a harmadik gép, amit csak ahhoz az egy-két játékhoz használok amik nem mennek Macen, ezért tényleg a “szükséges minimum” kell. Csak néha jó lenne megnezni milyen pl a Flight Simulator 2024 rendesen “kihajtva”, bár ez önmagában nehezen indokolja a százezres nagyságrendű extra kiadást
-
doc
nagyúr
válasz
DanielLong
üzenetére
Sokaknak akik eGPU-ban gondolkodnak, nem feltetlenul megoldas egy laptop, en sem akarnek egy harmadikat
nekem tokeletes a MiniPC minden tekintetben, egy opcionalis eGPU amit akkor tudnek hasznalni amikor a sajat GPU-ja nem eleg, a legjobb megoldas 
-
doc
nagyúr
válasz
DanielLong
üzenetére
Ja, nem konkret elkepzeles volt a 3060, csak olyan iranyadonak szantam
Igazabol nekem tobbnyire a sima 680M is boven eleg, egy-egy esetben kene nagyobb GPU teljesitmeny, ezert nem is erolkodnek nagyon hogy kimaxoljak mindent, az inkabb szempont hogy modularis legyen (pl ha nem kell az egpu akkor ne menjen), meg szepen megbujjon a sarokban.
Megnezem ezt a 880M-et, koszi a tippet, adott esetben lehet megoldas siman a csere is, az sokkal egyszerubb mint eGPU-val szorakozni
-
bb.bocs
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
nekem egpum van 3060as kártyával. (booststation). nem vittem túlzásba még,viszont eddig nem volt még vele nyűgöm.
Leírás alapján jelentősen jobb lehet egy 3070-es kártya.
Persze ebbe számoljuk bele azt hogy egpu, külső cucc,még ha megfelezzük is azért van diferencia. fpsben nem tudok számokat mondani. viszont így talán kevésbé melegszik, kevésbé terheli magát a gép is. (persze az áramfogyasztás nő) persze ez csak az én "véleményem" lehet nincsen igazam. egy 40es szériát egy thunderbolt 3as dobozban meg gondolom nem is tudna az ember kihasználni rendesen,talán oculinkkel? tb 4el? annyira nem értek hozzá...
-
doc
nagyúr
válasz
DanielLong
üzenetére
mibol gondolod hogy alig gyorsabb mint egy 780m? Youtube tesztek alapjan siman tobbszorose a 3060-as eGPU-nak az iGPU-hoz kepest
-
bb.bocs
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
jogos.dobsz egy linket akár pmben?
akár táphoz, is. csak kiváncsiságból. köszi. -
bb.bocs
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
köszi. ennyi pénzt azért nem locsolnék egy ház nélküli cuccra. plusz táp és kártya. kérdés azt a 20%-ot látja e az ember, vagy csak számok?
-
azbest
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
volt bármelyik másik cuccukal mások által készített doboz? Nekem ez úgy jött le, hogy ők árulják ezeket a barkács készleteket, de ezt nem fogja más átépíteni. Más gyártók saját cuccra építenek dobozos megoldást szerintem.
Mostanában meg sok helyen inkább az oculinket nyomják, olcsóbb fapados dokkok, sima m.2 nvme ssd helyére tehető adapter és jobb teljesítményű a nyers átvitel miatt, mint a becsomagolt thunderbolt.
-
laychi
veterán
válasz
DanielLong
üzenetére
Úgy tűnik nincs, mert senki sem ír.
Laptophoz lenne?
Én oculink-kel oldottam meg.
nvme oculink adapter+oculink kábel+oculink egpu adapter
[link]Mondjuk ehhez kellett, hogy a laptopban legyen 2 nvme ssd hely(abból sajnos csak a másodlagos hajlandő működni vele.)
illetve PCIe 4.0 a kisebb veszteség érdekébenusb4 esetén én ilyenre fizetnék be próbaképp:
[USB4 - 40gbps nvme ház] + [F43SG+BK7 PCIe 5.0]- később a PCIe 5.0 sebességéből fakadóan 80 gbps csatlakozás esetén nagyon megérős lenne.
De amúgy 0.5mm a kábelvastagság, szóval direkt nvme csatiba is mehetne akár.
A burkolat nem vagy minimálisan vetemedne. csak így kevésbé lenne mobil. -
5leteseN
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Esetleg még egy Unigine Superposition 1080p Xtreme, az jobb összehasonlíthatóság miatt:
-
xabolcs
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Amit én szeretnék, az mondjuk egy rtx 3080 egpu-ban hozza a desktop 3080 sebességének 90 százalékát akadás nélkül. Akkor lenne értelme váltanom.
Ha CPU limites lesz a jatek laptopon, akkor nem fogja hozni a desktop rtx 3080 90%-at.
Ellenben ha GPU-s banyaprogramokkal jatszol, akkor ott hozza az asztali teljesitmeny 100%-at.
-
azbest
félisten
válasz
DanielLong
üzenetére
Nagy kavarás van ezek közt. Minden tb3 és tb4 is usb4 az újabb mondás szerint. De az usb4 maga megengedőbb, hogy mik a minimuk követelmények vele szemben, mint a tb3 vagy 4.
Leginkább amd esetén van olyan usb4, ami nem tb. De még prociszériánál is válozó, hogy melyik amd procinál támogatott az usb4 és melyiknél nem. Meg a laptop/gép gyártón is múlik, hogy melyik firmwaret engedi/adja - lehet a vas tudná, de csak 3.2 mód van aktiválva.Ez most nem válasz a kérdésedre, hogy van-e tapasztalat usb4-gyel. Hát talán youtube videón látni ilyet is. Nekem tb3 -at tudó lenovo booststation van, most van oylan emlékem, hogy mintha gpu-z 4 lane gen3 -nak mondta volna. És állítólag a tb3 16Gbsp-t tud, míg a tb4 már 32Gbps-t. Legalábbis egy ábrán ezt láttam.
-
válasz
DanielLong
üzenetére
mit takar az, hogy stutterelt a kép?
USB port, ha nem pci-e csatoló van mögötte, nem tud egpu-ként működni.
a Thunderbolt pont azért jó, mert az egy PCI-e kommunikációs vonal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kuponkunyeráló
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- BestBuy topik
- Genius SW 5.1 Home Theater
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB RAM 1TB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest