Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Szerintem ez nem a sávokon múlik, bár amiatt is van egy kis veszteség, de az csak pár %. Hanem szerintem a te tesztjeiden az jön ki, hogy a mobil proci gyengébb (a kis energiakeret megnyirbálja a teljesítményét), mint az asztali, az nem tudja kihajtani a GPU-t. Ezt könnyen tudod ellenőrizni, valami overlay toolt telepíts, pl. MSI Afterburner, és kövesd nyomon az egyes hardverek terhelését, ha az látod, hogy a CPU 99-100%-on pörög, de a GPU jóval ezalatt van, akkor a procilimit fogja vissza.
Ezért sem tesznek laptopokba 2080Ti Ultra Brutal Editiont, mert a mobilprocik nem tudnák kihajtani. Vagyis tesznek ilyet laptopba, de csak legfelső kategóriás, millás gamer cuccba, amelyikben asztali alkatrészek vannak, csak a form factor laptop, de még ott is szokott lenni némi kompromisszum egy asztali géphez képest, pl. alacsonyabb órajelek, visszafogott energiakeret. Laptoppal mindig is kompromisszumok lesznek, erről nem a TB vagy az eGPU tehet, hanem eleve a laptop koncepciója korlátoz. Az eGPU nem arra való, hogy asztali gamer gép teljesítményével tudj játszani, azt nem váltja ki. Hanem arra való, hogy a low 10 fps-t tudó integrált fostalicskalassító helyett el tudj játszogatni ezzel-azzal medium graf 30-40 fps környékén. Ha 60-100 fps high, very high, ultra graf mellett akarsz játszani, akkor arra tarts asztali gépet.
A mobil 1650 esetére kitérve: biztos, hogy azonos beállítással mérted? Egyébként lehet driveroptimalizáció is az oka.
-
Én is játszom pár modernebb játékkal (AC Odyssey és Origins, WOT,RDR2) és abszolút nem tapasztaltam ilyen jellegű belassulásokat, amiket itt említettél.
Helyesbítek, az olyan városokban ahol sok volt a PLC, masszív fps droppok voltak. De ez nem eGPU szintű ,hanem játékoptomalizációs hiba volt, mindegy milyen bika hardveren futtattad a játékot..Nem lehet, hogy nálad valamilyen szoftveres, driveres galiba van inkább?
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- 0perces Kolink KLA-003
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ASUS Zenbook 14 OLED i5-1340p 16gb ram 512gb ssd 3k oled pillekönnyű akksibajnok Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest