- iPhone topik
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újra elérhető az Android 17 Beta
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
válasz
MzperX07
üzenetére
Nem. Ilyet még sehol sem láttam. Ha a VGA-t ki lehet venni, akkor az MXM foglalatos, amit üzleti szegmensben még nem láttam. Tehát most lehet nagyon tévedek, de utána nézés nélkül ki merem jelenteni, hogy NEM lehet belőle kivenni, mert ha van is benne dGPU (nem VGA), akkor az mint a neve is utal rá, csak egy GPU. Tehát csak a mag(ok) regiszterek, stb, stb van odaforrasztva az alaplapra.
Amúgy erre felbuzdúlva kezdtem el gondolkodni, hogy mennyire nem egyszerű is megfogalmazni a dolgokat. Jobban mondva helyesen mondatba foglalni ezeket a szavakat. igp-igpu-dgpu-gpu-vga-egpu, hogy melyik pontosan mit is takar, és még ezernyi féle port (értek én itt az általam elsőként megismert agp-től a PCI generációkig, a TB, Express card portokig mindent)
Szerk: Hogy értsétek ez az egész gondolatmenetem azért jött, mert a felettem szóló olyat írt (magadra ne vedd kérlek, semmi rossz szándék nincs benne, főleg nem kioktató!), hogy dedikált videókártya. Ha a dGPU-t akarta rövidíteni, akkor ugye képzavar ahogy folytatta, mert a dGPU-k legjobb tudomásom szerint dedikált GPU-k. Tehát dedikált önálló egységek, melyek magukban nem képesek működni különálló egységként, csak valaminek a részeként. Minden esetben az alaplapra vannak forrasztva (tévedés jogát fenntartom). Ergo biztos, hogy nem lehet kivenni, ami már csak a szó jelentéséből is kikövetkeztethető. De maga a "dedikált videókártya" elnevezés valójában akkor csak egy rossz szójárás lenne? Vagy pontosan ez mit jelent?
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- MSI GTX 1060 3GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Manli RTX 3070 8GB LHR / Csavarmatricás / Beszámítás OK!
- GAINWARD PYTHON III RTX 5070 12GB GDDR7! 3 VENTIS! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- GIGABYTE RTX 5060 EAGLE OC 8GB GDDR7 garis
- Eladó GARANCIÁLIS Asus TUF Gaming Nvidia Geforce RTX 4070 ti OC 12gb
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4383, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- 239 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest