Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jano_023
őstag
Hali,
Valaki aki ért ezekhez a linux distribúciókhoz, olvastam olyat hogy pendrivról indithatók is vannak, igaz ez ? És ha igen akkor az is megoldható, hogy a gépből kivegyem a vinyót és csak a pendrivos OSt használjam ? Mert akkor az aku élettartama kicsit megnőne nem ? Úgy működne mint egy SSD csak lassabb lenne és kevesebb helyjel, nem ?
Aki ért hozzá kicsit az irjon.... köszi -
norbiv8
tag
Az akku biztosan nem jó, mert a fullra merült 4400mAh akkut a maximálisan 2500mA-t adó töltő nem fogja 1 óra alatt feltölteni az biztos. Neked mennyi idő alatt tölti fel?
Eeeubutuból a standard verziót tettem volna fel, pont azért, hogy ne kelljen konfigolni, mert nem vagyok nagy linux guru
Ezt a Puppy-t még nem próbáltam, holnap kipróbálom. Az asus oldaláról letölthető linux verzió használható? -
MC Pite
veterán
Pont ezekért jó a Puppy.
Sokkal kisebb, akár 128as pendrivról is megy, de húgom asztalijára is úgy raktam hogy a képfájlt felmásolja vinyóra (nála ez 80 mega) meg a beállításokat is, a pendrive/memkártya csak boothoz kell, semmi máshoz már.
Érdekes hogy több inden működik benne alapból mint egy dvd-s ubuntuban
-
vtechun
veterán
-
-
Amint láthatod a statomból, hogy inkább olvasok mint írok. A képért köszi, átnéztem rajtuk, de nem olvastam el a tartalmát. Akkor éppen az érdekelt, hogy a kérdésemre van-e válasz nem az hogy mit írtál előtte. Utána sztem többször is írtam az írásodra és reagáltam is a telepítésekre.
Amúgy csak ehhez. Az asus oldalán lévő xandros nem az a xandros ami a gyári rendszereken van, hanem egy fejlesztői változat. Lást SDK. Se driver se működő lan driver semmi, ezért tettem inkább fel az eeeubuntu 1.0 át az még nem annyira csilivili és jól is fut.
-
Szia!
xandrost sikerült feltennem unetbootinnal. Elindította simán csak a pendriveról, akkor egy iso file-t keresett, az isot, amiről a bootolható pent csináltam felmásoltam egy sdhc kártyára, betettem azt is a gépbe, újraindítottam, kiválasztottam a pent, majd a default setupot és utána már csak a telepítőt kell végignyálazni
Egy dolog ami fontos, hogy amikor a telepítési módot kiválasztod, akkor a costum kell, mert enélkül a penre akarja telepíteni.Üdv!
-
kispalsz
tag
Szia!
Nálam is van egy ilyen gép. EEEPC 2 GB surf. A fő gondom vele, hogy (gyári xp home van rajta nem akarom cserélni)az akku ideje nagyon kevés.
Amit eddig neten összeszedtem, hogy a proci folyamatosan megy, nem vált át s3 állásba. (ezt valahogy lehet nézni a teljesítménymonitorban).
Emiatt a proci folyamatosan pörög még idle állapotban is, és melegszik valamint eszi az akksit.
Ezen az oldalon találtam erről infókat:http://wiki.eeeuser.com/windows:c3sleep
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usb]
"EnIdleEndPointSupportEx"=dword:00000001
"EnableIdleTimer"=dword:00000001
csak sajna nálam valamiért nem működik.
Nálad is van ilyen probléma? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Gran Turismo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest