- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''Azt is játsza, hogy ha nem nyúlok a windowshoz, akkor 2-50 perc közötti idő múlva kikapcsol.''
Mint kiderült, ez azért van mert 98 alatt az USB mindennel összeakad. Hogy ez minek a hibája, nem tudom, de XP alatt tökéletesen megy az IRQ sharing.
Most már csak a 9600-ast kellene valahogy elfogadtatni vele. -
mr_ricsi
veterán
Már raktam FX5200-at KT333-as lapba (4x AGP, mind2 MSI), és azóta is a látókörömben van, és hiba nélkül működik.
Radeon 9200 és 9600-as kártyát pedig már hajtottam (hajtok) hiba nélkül 4x-es AGP-s alaplapban, tehát a VGA-nak tudnia kellene.
''Nem lehet hasonló effektus a Radeonok esetén?''
A jövő héten lesz egy nálam 9200-as, okvetlenül ki fogom próbálni. -
vati
senior tag
Nem tudom, Radeonéknál is így van-e: de állítólag valamennyi FX-sorozatú kártya nyűgös lesz, ha 8X helyett 4X-en kell mennie.
Még az Inno3D support oldalán is írták anno, hogy 4x AGPt tudó ECS lapokkal gebasz lehet. Számomra ott nem derült ki hogy ez az Inno3D vagy az ECS-lapok bugja.
Nem lehet hasonló effektus a Radeonok esetén? -
vati
senior tag
Nekem is ilyen lapom van, egy 1800+ -os Athlonnal használom, húzás nélkül, 300-as táppal. Sohasem tapasztaltam hasonlót, másfél év alatt. Én elégedett vagyok vele.
Két olyan szívásom volt ami távolról összefüggésbe hozható a lappal de ezzek sem biztosak: az Inno Fx5200-es vidkártya hulla instabil volt benne (garis csere, a mostani Radeon 9000Pro atomstabil) és a Snazzi III digitalizáló kártyának sehogy nem sikerült független IRQt varázsolni aktív RAID mellett - így kicsit nehéz volt működésre bírni. Utóbbit inkább a Snazzi driver primitívségének tudom be.
Előtte 2 Abit alaplapom volt: 2-ből 2 megdöglött, az első szerencsére még garanciaidőn belül. Erősen elgondolkoznék, mielőtt újra ABitot veszek.
Továbbra sem idegenkedem az ECStől. Ennyi pénzért LAN-kártyát, RAIDet, audiót egyszerre... -
-
mr_ricsi
veterán
Látott már működni/használ valaki K7VTA3-ban 9600-as Radeont?
-
Bile Demon
őstag
nekem is pont ilyen alaplapom van, ket eve vettem, amikor megjelent a ver 3.1.
mivel tudod ''lehuzni'' 1400-ra? fsb allitgatas?
van egy jumper 2 allassal hogy 133 vagy 100. ez pci leosztast hatarozza meg, ertelemszeruen 133-ra kell tenni. az enyemen nincs 166-os allasa a jumpernek.
a biosban ha 166-ra allitom akkor feketere fagy. gondolom a pci leosztast nem allitja at 5-re hanem tovabbra is 4-el megy ami mar sok.
a procim megy 2300-on mas alaplapban, ebben is megy rendesen! csak szorzot kell allitani es az FSB-t 133-n hagyni, en 13-rol 15-re allitottam at a szorzot a procifoglalat drotozasaval, az fsb alap es minden tok stabil. viszont alap szorzoval es 140-es fsb-vel voltak hasonlo indulasi gondjaim. neha indult neha nem. ha indult atomstabilan ment. de nekem inkabb induljon mindig, tehat 133 fsb es szorzo allitas van. tuningra nforceos ecs nyerobb, vagy a kt400-as ecs is!
ha neked nem 3.1-es verzio van akkor passzolom, akar jo is lehet.
a proci ismeresen nekem a bios frissites segitett. elotte is hasznaltam jo volt csak ''unknown cpu at 2000mhz vel indult''.
mod: kt600-as ecs-t akartam irni. haveom vett es nagyon ''hasit'' neki.
[Szerkesztve] -
fügike
senior tag
Még nem láttál olyat, hogy nem indul el valami csak 4-5. indításra. És igenis a táp a hibás. Persze nem minden esetben, ez is benne van, de sokszor okoz gondot. Főleg ha húzva van a proci, ami ráadásul igen sokat eszik! :)
Mellesleg azt is meg kéne nézni, milyen FSB-n megy a proci? Mert ha az lenne húzva, nem csodálkoznék. A memória elvinné, de a proci nem biztos! És elvileg a lap is tudja. Utána kéne nézni...
[Szerkesztve] -
fügike
senior tag
Milyen márkájú az a 400-as táp? Mert lehet, hogy nem tudja kezdetben leadni azt a teljesítményt, amit a felhúzott proci igényelne. Egy komolyabb táppal is ki kéne próálni.
-
freegopa
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy vettem egy ecs k7vta3 alaplapot, beleraktam egy amd athlon xp 2000+-os procit a legnagyobb hűtővel ami létezik, 400-as táppal, 256 mb 333 Mhz-rammal és 80 Gb-os winyóval és felraktam rá az xp-t. Minden ment símán, egészen addig, amíg ki nem kapcsoltam a gépet. Nem kapcsol be, vagy ha el is indul, nem bírja betölteni az xp-t. Gondoltam arra, hogy nagyon megvan húzva a proci, erre megnéztem a biosban, de csak 1500 Mhz en ment éppen amikor lefagyott. Erre lehúztam 1400-ra és úgy tök stabil. De szerintem ez nem normális, hogy egy ilyen proci csak ennyivel menjen nem? Ráadásul, ha felhúzom 1,6 GHz-re, és nem kapcsolom ki a gépet csak újraindítom, akkor minden simán megy. Csak akkor van gáz ha kikapcsolom és újra be.
Mi lehet a probléma?
Ráadásul aprocit sem ismeri fel bootoláskor a gép, mert csak 1500 Mhz fölött írja ki csak hogy athlon xp 2000+. Ezt sem értem.
Tápot már cserélgettem, másikkal is ugyanezt csinálja.
ECS rajongók segítsetek!
Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Videós, mozgóképes topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Reklámblokkolók topikja
- Doctor Who (2005)
- Suzuki topik
- Vicces képek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest