- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz #54715584 #72465 üzenetére
Én jobban tanácstalan vagyok. Egy német eladótól 4 licitet megnyertem. A leírásban Thomas írja, hogy februártól nem fogad PayPal fizetés, mert az nem jó, hogy a vásárlói védelem keretében bármikor visszaszedik tőle a pénzt.
Oké, van utalás, igaz ott is vissza tudom szedni a pénzt ha van gondom a megvett termékkel. Ez nem is lényeg,higgye azt hogy jobb cserét csinált.Német eBay, €-os árak.
Fizetném, erre előkerül egy svájci bankszámla, az utalási rendszer visít, hogy ez biztos € számla? Nem véletlenül CHF, már a bank alapján?
Írtam neki, hogy akkor most mi a helyzet € vagy frank legyen, mert nem mindegy.
Ha volt neki PayPal az meg német számlával működött a német nemzetiségnél. Honnan jött neki a svájci?
Bár elég nagy az összeg, lehet hogy neki kevés lesz, mert a hirdetések fix áras része ennek a duplája, mint amivel megnyertem vagy egy feltört fiókra licitáltam
Nem reagál az üzeneteimre.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #54715584 #72020 üzenetére
el tudja adni ebayen kívül is paypal fizetéssel. Igen és még ott is fizesd meg a jutalékátm mert azt a 15%-ot nem építette be az eladási árban és etetni kell a gyerekeket, meg a nagymamát stb....
Nálam ez egyszerű képlet, nem vásárolok tőle, mert nekem miért kellene a szerződési feltételeket megszegnem és természetesen jelzem az eBay-nek a szabályszegési ajánlatot.
Ha vásárlás ellenértékeként megy, a PayPalon is van védelem, de "barátilag" is kérheti a küldést, akkor meg már nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #54715584 #70010 üzenetére
Értem én, de pont 8 hozzászólással feljebb #70002, már volt egy ilyen kérdésre válasz.
A vásárlásnál nincs ott a várható idő? Én mostanában nem találkoztam ilyennel, hogy nincs kiírva. De lehetnék még hibás nem kiírások, az is igaz.
Dátumilag akkor fizettél 09.24-én a szállítási idő vége október 24. és onnan november 23-ig él az eBay vásárlói védelmed.
Ha Ljubljana akkor max 2 hét.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #54715584 #69033 üzenetére
Bármelyik nemzeti eBay oldalon használhatod az azonosítódat. Nem csak az UK és USA.
Lépj be, Account settings, Communication Preferences, Promotions and Surveys beállítások. Mindkettőn állítsd be. Ha az UK-ra lépsz be bal oldalt a neved mellett Daily Deals-re kattints, akkor látod az ajánlatokat, de értesítőt nem kérhetsz, mert valamiért nem működik, uk regisztrációmra az írta ki, hogy nincs regisztrációm az UK-n.
Nekem is az USA ajánlatok jönnek. -
Topikgazda
válasz #54715584 #68531 üzenetére
Elméletben az eladói védelem már erre is kiterjed, ha ilyet adsz el.
De én nem igazán látom azt, hogy miként tudnám igazolni, hogy működő kódot kapott és azzal sem tudok mit kezdeni, ha a bankján keresztül nem engedélyezett tranzakciós dispute-t kezdeményez a PayPal-n.
Mindkét esetben a pénzt visszaadatják.
Arról nem is beszélve, hogy a kezdeti időkben 21 napig nem is férsz hozzá a pénzhez, addig az egyenlegeden "pihen" függő állapotban.
Részemről ilyenek eladása nem eBay üzlet, inkább tárgyasult dolgokat adok el.
De van más is aki ilyet ad el, remélhetőleg ad majd az enyénél értelmesebb tanácsot. -
Topikgazda
válasz #54715584 #68121 üzenetére
Nagyon egyszerű a megoldás és már írtam az előbb
A licit 77 £ és 17,52 £ a szállítás = 94,52 £Magyarázat:
A GSP-s vásárlás esetén elsőnek a Pitney Bowes cég kapja meg a logisztikai tevékenységért a szállítási költség nagyobb részét
a kisebb hányad és a vételár megy az eladónak.Fizettél a Pitney-nek 12,52 £ és az eladónak 82 £ = 94,52 £
5 £ kapott az eladó a szállítási költségből.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #54715584 #68113 üzenetére
A bankod deviza terhelést fog kapni, de az ottani tájékoztató szöveg is már forintra konvertálva írja ki.
Nálad így számolja el bankod a kártyás fizetést, ha OTP-s lenné, de ezt már lehet hogy nixon88-nak lenne válasz, megkevert a két hsz. :
Nálam a Erste Visa kártya esetén annyi lesz majd levonva amennyit itt látok, csak 24 órával későbbi árfolyam, de nagyon csekély a maihoz viszonyítva az eltérés.
Az Erste meg így, a piros keretben a MC szabály:Annyit fizettél devizában amennyit a visszaigazoló e-mail-k tartalmaznak az adott devizában. Ez a fix.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #54715584 #68110 üzenetére
Amit az eBay-n látsz az egy ebay árfolyammal számolt tájékoztató összeg.
Ennek nincs köze a PayPal árfolyamhoz, nincs köze a te bankod által a kártyás vásárlásokra történő konverziós árfolyam elszámolással.
Szép is lenne ha az eBay belelátna a bankom elszámolási árfolyamába. Nagyon sok bank van amellyel az eBay felhasználók fizetnének, mindegyik más hogy számolja el, ki lenne az az őrült aki az eBay részéről ezeknek elérését beintegrálná a rendszerbe?
A GSP-s vásárlás esetén elsőnek a Pitney Bowes cég kapja meg a logisztikai tevékenységért a szállítási költség nagyobb részét a kisebb hányad és a vételár megy az eladónak.Másrészt nem az eBay kezeli a fizetési rendszert, hanem a PayPal. De amit a bankod visszaigazol fizetést, csak azzal tudnak mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
sellerBP
tag
válasz #54715584 #67511 üzenetére
Szia! Ilyen nekem is volt. Pont UK-s licit eseten. Megbeszeltem az eladoval, o azt mondta veletlenul jelolte be Mo-t. De aztan megkertem nezzen utana mennyie lenne Pk. Igy eltudta kuldeni termeket. Ha valal kulfoldi postat, akkor annyi neki is belefer, hogy utana nezzen.
-
Topikgazda
válasz #54715584 #67303 üzenetére
mert 2 napon belül meg kellene kapnom
Ne hagyatkozz az eBay rendszer statisztikai érkezési időpont kiírásra, az nem kötelez senkit sem. Ha az utolsó napot eléri onnan indul a 30 napos védelmed, ennyi a jelentősége.
Itt inkább a feladási határidő be nem tartása a gond. Ha tényleg nem adta fel. -
Topikgazda
válasz #54715584 #67209 üzenetére
Az eladó a hirdetésben meghatározza magának a feladási időtartamot.
Ennek megfelelően kell tennie.
Ez a hirdetés Delivery: időszak alatt olvasható: Seller ships within X days after receiving cleared payment
Ha ez letelt akkor nyugodtan kérdezz rá az eladóra, hogy mi a helyzet a feladással.
Ha nem vagy eladó, téged nem érint a seller protection.
A vásárlói védelem meg az Összefoglalóban leírtak szerint fog majd élni.Az értékelés sem neked, sem az eladónak nem kötelező.
[ Szerkesztve ]
-
somnia
őstag
válasz #54715584 #67142 üzenetére
+ eddig bármilyen eszközt vettem, volt róluk kép működés közben, így legalább lehetett látni, hogy tényleg működik az eszköz és nem csak átverés.nem sok mindent vehettél vagy mind használt volt?...ha lenne fenn kép, honnan tudod, hogy az eladásra kínált cucc van rajta?...akkor bontatlant meg sem veszel?...most van rajta licit...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #54715584 #63554 üzenetére
Erre valaki? Elakadtam.
-
Topikgazda
válasz #54715584 #63507 üzenetére
Az ip címet nem figyeli, mivel "anomim" no ip géppel is lehet keresgélni.
Csak a COM-n belépve van lehetőség Forint megjelenítésre (Convert prices to HUF, a DE €-s, az UK £ ) View Customize résznél a magyar címmel regisztrált fiók esetén, így a Hungary is marad, de bármelyik oldalalon UK, DE belépve nekem mindig Hungary, Ungarn van.
Mindegyik belépési oldalon a Stay signed in, Eingeloggt bleiben, Rester connecté jelölve van, így megjegyez dolgokat.
A keresésnél azért nézd az első mondatot is ilyen is lehet:
0 results for .............
Ez alatt azért ad fel amit egyebet talál.
A Europe és US Only felcserélve a COM-n.
Egyébként legutóbb a Google szívatott meg, a felhőből visszaszinkronizált olyan bejelentkezéseket, címeket amiket régebben töröltem.
Nem volt 5,5 alatti a találat a listába[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #54715584 #62920 üzenetére
Nem 2 darab valamit vettél? A delivery 2 az nem egy másik tétel?A félig látszó See full....... alatt gondolom van valami még.
A nyomkövetési szám nem egyezik. Ezért gondolom. Vagy 2 számot írtak be.Azt a számot amiről beszélek akkor látod, ha a termék sorában a Tracking number UPAxxxxxx rákattintasz és a Carrier:Multiple Carriers alatt valami ilyesmi szöveg lenne
This shipment has been transferred to DPHDER for delivery to the final destination # 15500206707965Z[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #54715584 #62918 üzenetére
Ha egy eladótól egy tételt rendelsz, akkor csak 1 delivery van. Nem igazán változott. Ez olvasom mindegyiknél: Delivery package 1 of 1
Nekem például napokig nem mozdult, csöngettek, itt volt a futárral. Attól függ egyébként hogy melyik számot hol nézed.
Pl: ez nem mozdult : UPAAB000000166012391, a DHL oldalán ugyanehhez a tételhez tartozó számukra (15500206707965Z) meg volt mozgás.[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
válasz #54715584 #62846 üzenetére
Igen, tudom, hogy user error, elkapkodott vásárlás volt, de ez már lényegtelen
Valóban 'unbranded', de ez ettől még szerintem a hamisítvány kategóriába simán belefér. Egyszerűen lemásolták a Xiaomi fülhallgatóját.
(#62844) vigyori78: Amit kaptam, azon már ott van a Mi márkajel.
(#62848) somnia: Nem látom az összefoglalóban, hogy ilyenkor milyen 'case'-t kell indítani, és azt sem írja, hogy az 'return'-el járna...
(#62842) V/: Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
válasz #54715584 #61831 üzenetére
Nekem kicsit több mint 400ft-ról van itt szó és azt bánom, hogy nem állítottam be az új kártyám a PayPal-nál és külön kártyával fizettem ezért nincs is a PayPal rendszerébe a tranzakció mert nem volt beregelve de PayPal Credit Card lett kiválasztva így nem értem....már beregeltem a kártyát és banki számlát is (CIB-ből mentem át az Unicredit-be) ja és az eladó nem válaszolt pedig már több mint egy hete írtam neki.
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Topikgazda
válasz #54715584 #61246 üzenetére
Kérdésed egy részére szűrés mentés, válasz itt, Kapsz értesítés e-mailban napi gyakorisággal az új dolgokról és el van mentve is.
Melyik oldalon akarod az Europe-t.
A com-on csak ennyi: Jelölöd EuropeUK-n European Union
DE-n Europakeywords nélküli biankó keresést nem tudsz "elmenteni"
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
catroot
veterán
-
Topikgazda
válasz #54715584 #60551 üzenetére
Az UPA mellett van még egy számsor, az a futáros nyomkövetés. Végig követhető, csak a megfelelő oldalon kell követni. Ha USA-ból jön miután megérkezik Európába akkor lehet a másik számon követni. Én deddig tudtam követni, 2 esetben viszont előzetesen nem értesített a futár cég, csak hozták.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #54715584 #60538 üzenetére
Az sms-t a bankod küldi, ha nem jön ott kell reklamálni. Értem hogy zavar a kiírt árfolyam, nekem Visa kártyám van ezért a devizás pénz összeget náluk nézem, nem az ebay-n. de most egy kijelzőt keresek az eBay 36,06 Font kiírva Approximately 14,443.07 Hungarian Forint 11,957.57 HUF+GBP 5.99 (approx. 2,381.97 HUF) 14339,54 a Visa meg levon 14,443.07 Forintot, 103, 53 Ft eltérés belefér a hozzávetőleges (Approximately) összegben.
Az eBay konvertáló ez lenne, de mivel nem azzal fizetünk, csak egy kis mankó. De ez naponta többször számol, ezért is van eltérés.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #54715584 #60530 üzenetére
Milyen sms-t vársz, ha a belföldi vásárlásokról kapsz előfordulhat, hogy a Payapl fizetésről nem.
Miért változik? Mert naponta más az árfolyam. De ha átállítod, hogy a banki árfolyammal váltson, akkor neked a devizás ár kell és a bankod, kártyakibocsátód árfolyama amivel számol. Lényegtelen a kiírás. De Visa esetén 10-30 fillér az eltérés, 1 deviza egységnél, nincs jelentősége.Visa kártya esetén az árfolyam ellenőrzése
Mastercard kártya esetén az árfolyam ellenőrzéseÉs a bankod kártyavásárlás elszámolási szabályai
[ Szerkesztve ]
-
-
DJ. Ru$y
félisten
-
mepet
addikt
válasz #54715584 #60250 üzenetére
Szerintem a Global Shipping Program miatt van a bonyodalom. Az import fee változik az ár (tehát az aktuális licit) függvényében, ez stimm. De a szállítási díj elvileg fix kéne legyen. Az én tapasztalatom szerint (a my eBay-nél talán még sosem kattintottam a calculate gombra), annyit kell fizetni, amennyi az áru oldalán van a shipping fül alatt.
A helyedben én rákérdeznék néhány eladónál, hogy akkor pontosan mennyi, és ebből kitalálnám, hogy akkor mégis mit kell nézni.Nálam egyébként többször előfordult, hogy a listánál (pl. keresési találatok) és a terméklapon más a postaktg., hiába volt mindenhol ugyanaz az ország beállítva. Ebben az esetben mindig a terméklapon szereplő (magasabb összeg) volt a végleges.
-
havri1
félisten
válasz #54715584 #60203 üzenetére
Üdv!
Írj az eladónak. Egyedi esetben, lehet mégis szállít. Ha nem, akkor kérd a törlését.
Pontosabban ha még nincs vége a licitálásnak, az utolsó licitedet törölheted, ha már csak 12 óránál kevesebb van hátra, akkor az eladó törölheti, ha megnyerted, akkor az egészet ő törölheti. Hozzáteszem, ez neki nem túl jó dolog. Máskor mielőtt licitálsz, legyél körültekintőbb.Hogyan törölhetünk egy tévesen leadott licitet?
Licitet az eladó segítsége nélkül is tudunk törölni, ha az aukcióból még van hátra legalább 12 óra. Ilyen esetben nem kell mást tenni, csak ezen a linken az item numbert megadni, valamint egy okot kiválasztani ezek közül,
Entered wrong amount: Nem jó összeget adtam meg (Ha ez történik, akkor be kell írni újra a helyes ajánlat összegét. Ez nem licit törlés!)
Seller changed the description of the item: Az eladó megváltoztatta a termék leírását
Cannot contact the seller: Nem tudom felvenni a kapcsolatot az eladóval.
Retract bid gombra kattintva módosul a licit.
Ha kevesebb, mint 12 óra van hátra az aukcióból, és a licit megtétele után 1 órán belül kérjük, akkor már csak az eladó tudja törölni a hibásan leadott licitet, így vele kell kapcsolatba lépni.[ Szerkesztve ]
havri
-
MODERÁTOR
válasz #54715584 #50858 üzenetére
A kínai szemetek olcsóbbak, sőt még az egy fokkal drágább közepes minőségű, de szintén kínai cuccok is, viszont ha arra számítottál, hogy majd iPhone-t, vagy Samsung telefont veszel újonnan lényegesen olcsóbban mint itthon, akkor ne fáradj, mert az mindenhol közel azonos árban lesz! Ha kicsit esetleg olcsóbb is a kinti kevesebb adó miatt, azt majd elbukod a VÁM-on, és a beérkezéskori ÁFA fizetéskor, és a végén már olyan kicsi lesz a különbség, hogy a távol keleti garancia miatt ez már nem fogja megérni!
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz #54715584 #50152 üzenetére
1. Igen.
2. Igen.
3-4. Aktuális ártól függ, nincs plusz költség. Ahol láttam ilyet, inkább csak a vételár kb. 30%-ának tűnt, el tudom képzelni, hogy van kiskapu a szállítási díj kihagyására az adózás szempontjából.
5. Általában a legvégén szokott felmenni az ár a reális környékére. Nem hiszem, hogy lenne határ, sok értelme nem lenne. A "Make offer"-nél láttam valami ilyesmit, de lehet, hogy csak egyedi beállítás volt az eladó részéről.
6. Szerintem ez nem az aukció fajtájától függ.
7. Nem valószínű, a részletes keresésben kell szétnézni!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest