Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Na végre. Gondoltam ma is írok, hátha kifogok egy jobb ügyfélszolgálatost. Leírom a bajom, továbbít mert nem tud segíteni. Rendben. Várok vagy 20-30 percet mire felszabadul egy hely. Csetelünk már egy ideje, erre lefagy a gépem, kékhalál. Gyönyörű...
Most úgy voltam megint bepróbálkozok. Úgy kezdtem az alap csetes emberkével hogy továbbítson a UK Trust and Safety Team-hez (ha már így hívta az előző csapat a következő szintet). Szerencsére nem sokat akadékoskodott, már kerültem is az emberemhez. A 7. emberrel végre sikerült megoldani a problémát, ő eltávolította a limitet... -
adalbert1
veterán
Kösz a választ, hát ez nem túl jó, sajnos a co.uk-n nem volt minden termék (ami meg igen, az jóval drágábban mint a .com-on), így kénytelen voltam innen rendelni...
-
adalbert1
veterán
Sziasztok, mivel van 3k+ vámos hozzászólás, így elég nehéz kiigazodni közöttük, ezért inkább kérdeznék:
a 22 €-ba beleszámolják a postaköltséget is? Illetve ha több termék jönne 1 csomagban, mind 22 € alatt van, de összeadva már felette, akkor számíthatok vámra? -
tamas1985
tag
Sziasztok!
A "global airmail + signed for" feladás regisztrált küldeményt jelent? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
randras
üzenetére
Persze, már akkora akciók vannak, én pl 100 terméket ingyen tölthetek fel. Nem a listázásból élnek, hanem eladások után.
PL: Total amount: 192.00 USD
Fee amount: -7.79 USD
Net amount: 184.21 USD8 dolcsi csak, hogy megkapd a pénzed. PayPal mint tudjuk eBay leányvállalata.
veze: szerinted hány vámos van közöttünk?
Csak tippelni szoktunk. -
veze
őstag
Ez a csomag vámolás ez hogy megy a gyakorlatban? minden csomagot kézbevesznek megnézik honnan jött kinek megy aztan átvilagitjak és megy tovabba kézbesitésre vagy vámolasra ha vámköteles.,
Vagy egy szalagon megy már eleve a ránézésre ( méret suly stb) valószínűleg nem vámköteles csomag aztan egy átvilágtó figyeli a szalagot és ha valami mégis gyanus akkor azt leemeli, a többi meg megy a gyüjtöbe kézbesítésre?
Mert ugye ha egyesével megy minden darab külön az azért elég sok idöt vehet igénybe
-
A vámoláshoz szükséges információk 2014-re:
http://www.nav.gov.hu/data/cms307729/4008_2013_2013.11.11.pdfA lényeg, hogy a vám értékhatárokat 296,07 HUF/EUR alapján számítják 150 €-ig. A dollárt MNB árfolyamon konvertálják euro-ra, úgy 209 Ft. Aki mostanában kapott vámhatározatot az írja már meg a pontos öszeget.
Kivétel: a 22€-t még mindig 6000 Ft-al veszik figyelembe az ÁFA törvény miatt (252,19 HUF/EUR) -
Josi
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha az angol ebayra lépsz be, akkor tudsz úgy szűrni.
-
enginev3.0
félisten
Hogy tudok úgy keresni, hogy csak eu-ban?
-
bul07
nagyúr
Bizonyos ruhákat lehet
Mondjuk ilyeneket [link]
Ismerősnek rendeltem, legénybúcsún guminőre lesz feladva
-
bl4ze
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
neked mellkas méret kell ami "armpit to armpit"
márkás ruhát ne vegyél Török-Kína-HongKong részről, mert hamis lesz - és lehet meg sem kapod, mert a vám NAV lefoglalja hamis márkajelzés miatt ! -
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Vagy lehet hogy teljes körbe kellene mérni
úgy már logikus lenne -
randras
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Hát, Kínából ne vegyél ruhát.
-
randras
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Honnan nézed? Kínából két mérettel nagyobb kell legalább, ha hosszú a kezed, az is kevés lesz. Egyébként, ha európai a termék, akkor jó eséllyel jó lesz, bár az amerikaiak szokták még meglepetést okozni...
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Ruhát vettetek már Ebay-en? Inget meg pólót nézek, mennyire térnek el az itthoni méretektől? L-eset szoktam venni mindenből, azokat nézzem ott is?
-
üszök
őstag
Ezt küldte egy Kínai:
Dear friend,when I try to refund this money, paypal manager contact me about this transaction, they said many seller reported you, we also need to report to paypal if I do refund in this case,.
Could you please confirm you really didn't get the item?Megírtam,hogy nem kaptam meg.
Erre ma ez írta:
Would you please contact local post office to check it.
AS paypal manager require us to report you if I do refund in this case.Szórakozik velem?
-
"de tracking number híján" Semmit sem tehetsz. Vársz türelmesen.
Ha alatta van az értéke a 22-nek, akkor nem fogsz levelet kapni a Posta vámtól. Ha mégis vámeljárás alá kerül, akkor írni fognak.
De csak 2 termékről van szó, azt miért fogták volna meg, ha a 4 átjött? Már máskor írtam, 24 órás a munkarend, tehát 3 műszak van a vámolásnál. Van amelyik gyorsabban dolgozik, van amelyik elég lassan. A Posta is érthető okokból, összevár egy autónyi küldeményt és csak azután szállítja be a kézbesítő központba. Ott is előfordulhat logisztikai késlekedés. A két csomagod kézbesítése közt akár 10 nap különbség is lehet. -
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha eladni akarnál még megérteném.. De így, vevőként.. Mi csinálhatnak a több százezres forgalmú eladókkal?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Erre egy szó van: szánalmas. Beadta a csetet, beszéltem az illetővel, azt mondta továbbít egy másik illetőhöz, ő fog tudni segíteni. A 2. emberrel se sokra mentem, ő azt mondta továbbít valami speciális csapathoz. A 3. ember se tudott segíteni, ő is ugyanezt írta, továbbít egy speciális csapathoz. Megírtam neki hogy nagyon speciális csapathoz irányítson akik valóban tudnak segíteni.. ők már nem cseten, hanem e-mailben fognak majd valamikor keresni.. olyan szinten leblokkoltak hogy se vásárolni, se eladóknak levelet küldeni nem tudok. Egyre rosszabb, nagyon rossz ez a rendszer.
Konkrétumot nem mondanak hogy mégis mi ez meg miért, csak security issues. Hülyének nézik az ember, amivel lehet már mindennel igazoltam magam, legutóbb a telefonnal, erre most megint ezzel zaklatnak.
-
Lajkó
őstag
-
bazsyka
tag
Usa-ból rendelt csomagom megérkezett Németországba GLS futárral feb. 14-én,éjjel 00:02-kor továbbítva a célállomásra!
Kérdésem hogy hétfőn megkapom a csomagom vagy kb még egy hét mire eljut hozzám? -
válasz
roller0786
üzenetére
És itt mennyi a hasonló tudású telefon? Szerintem még így is megéri.
A 19%-os ÁFA visszajöhetne.
(Annyi is elég az Államnak. Ha több pénzt kapnak többet költenek.
) -
Winner_hun
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Továbbmegyek. Vásárolni se tudok, ismét
Ma már jó volt a telefonszámom amit tegnap óta nem változtattam meg. Jól van, hívjon az automata. Hívott, értette a fene hogy mit nyöszörög, a 9-est, mint számot azt értettem. Beírtam neki, még magyarázta ugyanazt, aztán megszakadt... na most kipróbálom a csetjüket, kíváncsi leszek rá mire jutok... -
fardem
tag
válasz
kaktuszka01
üzenetére
ha nem fogadja el, iníts unpaid item case-t
-
kaktuszka01
csendes tag
Hogyan tudok zárni egy cancel transactiont? . amit a vevő nem fogad el.
Case type: Cancel transaction
Case status: Buyer has not responded.köszönöm a segítséget.
-
Rison77
senior tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, igazából csak egy egyszerűbb szakállvágót kerestem, amit olcsón meg lehetne úszni, hajat nemigazán kívántam volna vele vágni, de akkor azt hiszem hanyagolom az ilyen termékeket.
-
roller0786
csendes tag
Ha vkinek segít! Ezt a magyar posta küldte a vámolásos levéllel. De hol a kép?
-
Kerio
őstag
válasz
SUPREME7
üzenetére
Miért lenne csúnya? A paypalos számlát nem fogadják el? Persze, hogy bevizsgálják egy 300dolláros telefonnál, ha 50 dolláros számlát küld.
Tehát, ha jól értelmezem, akkor úgy van, hogy ők úgy gondolják, akkor már perkálhatok. Mindegy nekik mit küldök? Akkor minek kérik be? -
SUPREME7
őstag
150 euróig "csak" 27% áfa + 1500ft a navnak a fáradtságos munkájukért. 150euró felett azt hiszem meg van szabva milyen termékekre, mekkora vámot kell fizetni, de kb 2-3%
Egészem pontosan:
* kereskedelmi vámtarifa: jogszabály alapján egyes áruk, árucsoportok külön kategóriát képeznek, a
vám mértéke kategóriánként változó 0-12%-ig terjedhet. -
Kerio
őstag
Sziasztok! Jól látom itt a forumon, hogy egyre gyakoribbak lettek a vámolások? Vagy csak sokan rendelnek telefonokat?

-
hidroponi
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
az ebay rendszere nem a berrendeloknek keszult.
nem ertem miert vagy meglepodve, ha a nem szokvanyos vasarlasi szokasaid miatt kiszurnak: -
tonyrulez
őstag
Üdv!
Értékelést meddig lehet adni? Megjött egy lámpa, de a bele való akksi elég régóta úton van, így kipróbálni még nem tudtam, és inkább csak akkor adok pozitív értékelést ha működik is.
-
faresz5
aktív tag
válasz
roller0786
üzenetére
+1500ft postai ügyintézési díj.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Érthetetlen mire ez a nagy elővigyázatosság egy vevővel szemben.
-
Lajkó
őstag
válasz
randras
üzenetére
Rákérdeztem, és azt mondja, hogy: -sajnálja, de két nap eltéréssel két csomagban adták fel a raktározás miatt. Ez rendben is van mert még nem futott ki a postázási időkeretből, de még Tracking number-em sincs, hogy rá tudnék nézni hogy hol jár a csomag! A vámos 22 euróban így hogy két részletben adták fel bőven benne vagyok, de tracking number híján még azt sem tudom megnézni hogy fennakadt-e a vámon...
Ilyenkor mit kell tenni hogy megnyugtassam magam, meg haladjon is a dolog? -
roller0786
csendes tag
Sziasztok! én is rendeltem egy telót, sajnos áfát kell rá fizetnem
Jan. 7-én rendeltem meg,és most ott tart,hogy vámhatározat kiadva. Elméletileg 13ezer egykétszás ft. lesz az áfa.(a teló 41000volt),amit majd a postásnak kell fizetni ha hozza a csomagot. -
Balázs1986
őstag
válasz
Rison77
üzenetére
...vagy, ha nem ragaszkodsz az akkumulátorhoz, nekem ilyen van már jó pár éve, semmi gond nincs vele.
Volt anno egy olcsókínai vackom is (ajándékba kaptam, 1 nyírási kísérlet volt, azóta itt porosodik), de csak tépte a hajat, nem vágta. Az akksija meg mint ha nem is lett volna, 10 perc és lehetett tölteni.
Sok mindenből lehet olcsó okosságot találni, de egyetértek bul07tel, ez szerintem sem az a kategória, amiben az 1000Ft-tal olcsóbb valóban olcsóbb. Minimális többletköltség, cserébe garantált minőség, és helyben van 2 év garancia. (Na meg nem életveszélyes
)
Szerk.: most nézem, ha jól látom, akkor a linkelt eszköz csak 0.6~6mm tartományban dolgozik, ezt is vedd számításba. -
bul07
nagyúr
válasz
Rison77
üzenetére
Én ilyen terméket biztos nem vennék az ebay-ről főleg nem gagyit , se perc alatt tönkremehet
4.000Ft már itthon is kapsz 1év garanciával -
Rison77
senior tag
Üdv,
Valakinek van tapasztalata az olcsó kínai elektronikai eszközök rendeléséről? Annak utánaolvastam hogy 22 euróig vám és áfamentesek, viszont ha netán hibásan érkezik meg, akkor nem kis összegbe kerülne gondolom a visszaküldés. Konkrétan egy [link] ilyen készülékről lenne szó. -
Winner_hun
félisten
Ez az eBay rendszere egy hulladék. Volt hogy leblokkoltak a saját védelmemben (lol), aztán a feloldás is nagyon nyögvenyelősen ment, végül a 7 napos ígért határidő lejárta után írtam nekik, utána nem válaszoltak de egy időre eltűntették a limitet. Akkor az ügyintéző kérte a telefonos megerősítést is (hogy minek azt nem tudom mert az az eladáshoz kell). Majd később írta az n+1-edik ügyintéző hogy látja hogy minden lehetséges módon igazoltam magam.
Most üzenetet küldenék valakinek, erre kapok egy ilyet:
Rámegyek,. erre:
Ez így eléggé ultra gáz...
-
Abysmal
aktív tag
Na igen, ezért is nem tettem ígéretet semmire se ígéretet végül, hanem azt írtam, hogy még gondolkodok a feedbacken és ha további választ igénylő levelet küld, akkor már csak a case nyitáskor kap választ.
(#40616) radi8tor1: Rendben, köszönöm.
Köszönöm az összes választ, megerősítettétek azt amit én is gondoltam erről a dologról.
-
Jakuu
őstag
válasz
Abysmal
üzenetére
Ha huzta az idot es csak arra jatszott, hogy teged atverjen es kifuss az idobol, akkor miert kellene pozitivat adni ? Azert mert kenyszerbol kenytelen volt visszafizetni az arat ?
Ketlem. Ha pedig proszto is raadasul, akkor meginkabb minusz. Az viszont egy mas kerdes, hogy ha te megigered, hogy modositod a minuszt, mert te itt egy igeretet tettel. -
-
SUPREME7
őstag
válasz
Abysmal
üzenetére
Azért a feedback se mindig teljesen megbízható, sokan nem tudják, hogy az eladó feedback oldalán megnézhető, hogy hány feedback revision-je volt a pályafutása során. Ennek azért van lényeges vonatkozása, mert sok gázos eladó kiszűrhető így, mert sok addig nem válaszol-terel amíg nem adsz neki egy negatívat és/vagy nyitsz case-t, és csak utána megy a "kérlek módosítsd az értékelést és refundolok azondenyomban" mert ez nekik hirtelen baromira fontos lett.

-
csasaKKP
senior tag
válasz
Abysmal
üzenetére
Igen, mikor megnyitottam a case-t, azután vettem észre, hogy előbb fel kellett volna venni az eladóval (termék leírásba bele szokták írni), de mivel ez volt az első eset velem, nem tudtam. Legközelebb felveszem az eladóval én is e-mail-ben a kapcsolatot. Egyébként ha flegma volt veled az eladó, akkor nem sok levelet váltottam volna vele.
-
Abysmal
aktív tag
válasz
csasaKKP
üzenetére
Amúgy még régebben mintha olvastam volna valami olyasmit, hogy ha sok case-t nyitnak egy eladó ellen, akkor úgy is törölheti őket az eBay, hogy a feedbackjük nem olyan rossz és hogy emiatt írják mindig az eladók, hogy mielőtt case-t nyitna a vevő, lépjen velük kapcsolatba, hogy megbeszéljék. Ez valóban így van?
-
csasaKKP
senior tag
válasz
Abysmal
üzenetére
Én személy szerint negatívat anék annak az eladónak, aki modortalan, húzza az időt és még át is akar verni. Hiába refundolt kényszerből.
kaliber: Pedig úgy lenne tisztességes, ha az eladó minimum ír, hogy nem sikerült a postázás, mi legyen. Végülis csak egy case-be és két napomba került, hogy visszakapjam a pénzem, rendes volt.
-
kaliber
aktív tag
-
Abysmal
aktív tag
válasz
csasaKKP
üzenetére
Többet nem rendelek tőle, az biztos, mert nem tisztességes eladó, de leginkább az íratlan etikai része érdekelne, mert ilyen esettel még nem volt tapasztalatom. Az, hogy ki mit tenne ilyenkor, hogy számít tisztességesnek és honnan nem. Nagyon nem szeretem, ha hülyének néznek és át akarnak verni, de végső soron csak visszaadja a pénzt, még ha nem is nagyon van más választása. Ez pont az az eset, amiért egy normál boltban kikérné az ember a panaszkönyvet.
Tehát te pozitívat adnál neki. Köszönöm a válaszodat. Még várok kicsit, hogy reagál-e más is, aztán kitalálom, hogy mit adjak neki. -
válasz
kiro4444
üzenetére
Az eBay topik tartalmaz minden szükséges információt:
http://prohardver.hu/tema/ebay_tapasztalatok/index.html
Ezt is.
http://www.posta.hu/static/internet/download/Maganszemelyek_vamkezeles120101.pdfVámkezelési nyilatkozat magánszemély részere érkező áruhoz http://posta.hu/static/internet/download/Vamkezelesi_nyilatkozat_magan.xls
NAV összefoglaló a postán érkező csomagok vámjáról, ez adhat új információkat:
http://www.nav.gov.hu/data/cms291579/2947883399_tajekoztato.pdfGmail nyomtatás Mentés pdf-ként pl. a PayPal nyugta
Minden héten van valaki aki kérdezi ezeket.
-
csasaKKP
senior tag
(#40593) Abysmal
Figyelj, te döntöd el, de ha visszatéríti a pénzed, akkor mehet a pozitív. De amúgy is, hamár visszatérített, akkor már mindegy, adhatsz neki negatívot vagy semlegest is. Csak akkor többé ne rendelj tőle. -
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Nemrég írtam, hogy 35 napon túl sem érkezett meg a rendelésem, ezért nyitottam egy Case-t, és vissza is kaptam a pénzem, de újra megrendeltem tőle a kütyüt. Azon gondolkodtam, hogy lehet azért nem érkezett meg a multkori rendelésem, mert Li-ion akkut tartalmaz. Mi van akkor ha most sem fog megérkezni a cucc? Ha a repülőre nem engedik fel, akkor azt visszadobják az előadónak (gondolom). Tehát akkor neki kérés nélkül írnia és refundolnia kellene, nem? Illetve szerintetek van esély rá, hogy a korábban megrendelt termrék a postaládámban landol valamikor? -
kiro4444
tag
válasz
kiro4444
üzenetére
Elküldtem nekik a mailt Továbbítottam a PayPal-os visszaigazoló levelem, mert Gmail-be nem találtam olyan funciót, hogy lementeni a levél tartalmát, csak nyomtatási lehetőséget találtam. Tárgyba beírtam a RAG számot, a levélbe meg az árat (de ez látszik nyilván a PayPal-os nyugtán is), hogy mit tartalmaz a csomag (ez is látszik nyilván), meg, hogy mennyi USD vot (de ez is rajta van a nyugtán). Telefonszám, ahogy a kolléga fentebb írta, és ennyi. Kiváncsi leszek jövő héten mi történik majd így.
Köszi a segítséget ezzel a postai mailcímmel, remélem felgyorsítja, mert febr 3 óta itt van az országban a készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kompakt vízhűtés
- Apple MacBook
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Bluetooth hangszórók
- Assassin's Creed IV: Black Flag
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Garmin Epix Pro (Gen 2) Sapphire Edition 51mm
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- MacSzerez.com - 2021 MacBook Pro 16" Retina / M1 Max / 32GB RAM / 1TB SSD / Asztro
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak tippelni szoktunk.

)
)