Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cafat

aktív tag

Sziasztok! A következő problémával fordulok hozzátok:
    Van egy Ati Radeon 3870 videókártyám amin 2 dvi csatlakozó van. Eddig úgy használtam hogy a monitor egy dvi-d-sub átalakítóval volt csatlakoztatva a vga-hoz a másik csatlakozón pedig egy lcd tv volt csatlakoztatva dvi-hdmi csatlakozón keresztül. Ez így működött is csak a monitor képe kicsit vibrált. A monitorhoz vettem egy dvi-d dual link kábelt abba bízva, hogy megszűnik a vibrálás.
    A meglepetés akkor jött mikor kicseréltem a kábelt. Nem volt kép csak a tv-n.
    Megcseréltem a tv és a monitor kábelét akkor a monitoron lett kép de a tv-n nem.
    Tehát a problémám, hogy a két csatlakozó közül csak az egyiken megy a digitális átvitel. A másik csatlakozón ha visszacserélem a dvi-dsub átalakítót és azon keresztül csatlakoztatom a monitort akkor van kép.
    Az érdekesség, hogy a gép látja a monitort is és a tv-t is azon a csatlakozón is amelyiken nincs kép mert ha rádugom akkor a képernyőkezelőben megjelenik, ha pedig kihúzom eltűnik.
    Kérdésem, hogy mi lehet a probléma, hogy csak az egyik csatlakozón megy a digitális átvitel?

Új hozzászólás Aktív témák