Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MAxxYD

tag

válasz Core2duo6600 #10 üzenetére

Ez miért érdekes? nem volt olvasási gond a lemezzel, ha arra gondolsz..
    Amúgy TDK DVD-RW.
    Az esti szeánsz szerencsére sikerrel zárult! :C :C
    A DVD Movie Factory a Field order: upper first beállítással sikeresen leszedte az interlace-t az anyagról és rendesen lekonvertált mindent. Olyan apróságokkal, hogy nem kezeli a hosszú ő-t, már nem foglalkoztam, inkább más címet találtam ki.. :Y ....
    Akinek meg hagyományos 4:3-as tv-je van, az így járt, a fényképezővel készült felvételeknél fullsrceen helyett fekete keretet fog látni...
    már csak 25 példányban meg kell írnom a lemezt és borítót gyártanom hozzá.. :U
    Köszi szépen a segítséget! :C

• MAxxYD

tag

válasz Core2duo6600 #7 üzenetére

Kellene, de egyszerűen le van tiltva rajta ez a menüpont.... :W
    Nem sokat változtatna a dolgon ha le is tudná zárni. Mivel nem az enyém sem a kamera, sem a felvétel ezért szerkeszteni egyébként sem lehet....

• MAxxYD

tag

válasz Core2duo6600 #6 üzenetére

Ez sajnos ott is látszik. Az interlace-es amit írtam nem a legjobb megfogalmazás...Ez a pontos: a DVD Movie Factory az interlace-es anyagot nagyon elszúrja, a fűrészelés helyett kockák lesznek belőle...
    Azóta rájöttem, hogy be lehet állítani benne a Field order-t, most transcode-olja megint... Kipróbáltam csak a problémás fájlra, az jó lett, a többit meg remélem nem szúrja el....
    Két óra alatt gyártja le a teljes DVD-t, reggelre kiderül... :DDD
    Az ZoomBrowser a Canon fényképezőkhöz való letöltögető program.

• MAxxYD

tag

válasz Core2duo6600 #4 üzenetére

A kamera egy Canon DC210. Nem a sajátom... Ilyen kamerát még nem láttam, de videó kimeneten kívül semmi sincs rajta és szoftvereket sem adtak hozzá....
    Szóval más lehetőség nincs, mint közvetlenül a dvd-ről leszedni az anyagot.
    A Vegas egy Platinum 8-as, de van másik is csak még nem próbáltam.
    A TMPGEnc és az EditStudio valamiért lehagyja a hangot konvertáláskor, ráadásul ők sem látják a teljes fájlt... :W
    Egy ZC Video Converter nevű proggival (ez látja az egészet) sikerült úgy átkonvertálnom a problémás fájlt, hogy lejátszva - megintcsak - teljesen jól néz ki, de a Ulead DVD Movie Factory által legyártott DVD-ben interlace-es lesz (gondolom a ZC cseszi el). Lassan már nem érdekel, hogy hányszor kell átkonvertálni, csak működjön végre.

Hihetetlen, hogy 2008-ban nincs egyetlen működőképes szoftver sem...
    Pl. a Nero kezeli egy projecten belül a 16:9-es és 4:3-as vidókat, de a DVD movie factory nem (A 16:9-es méretbe eredeti méretaránnyal beleteszi a 4:3-as felvételt. Eredmény: minden irányból vastag fekete csík...)

• MAxxYD

tag

válasz st81 #2 üzenetére

Köszi a tippet, hasonló eredményre jutottam közben..
    A végeredménynek annak kell lennie...
    Találtam egy olyan konvertert, ami hajlandó a teljes fájlt átkonvertálni és az már meg tudomnám vágni, csak így mégegyszer transcode-olva lesz az egész anyag....... :F
    A másik esélyes megoldás: A Ulead DVD Movie Factory nem látja ugyan az egész fájlt a DVD összeállítása során, de végülis hibátlanul átkonvertálja és felkerül a dvd-re....
    Ez úgy néz ki, hogy működik... :DDD

• MAxxYD

tag

Sziasztok!

Gyors segítségre lenne szükségem… Szombaton évzáró és addigra 25 példányban le kellene gyártanom egy DVD-t a kisfiam osztályának egy színjátszó találkozón történt előadásairól… (Megnyerték:D)
    Voltam olyan balga, hogy bevállaltam egy DVD elkészítését egy Canon DVD felvevős kamerával készített felvételről. A kamera valamiért nem képes lezárni a saját maga által készített lemezeket. Találtam egy programot ami a DVD-VR formátumú miniDVD-ről le tudta szedni az MPEG2 file-okat (Mediostream DVD VR Extractor).
    Ezután jött az első probléma: egyetlen file készült, ami több felvételt tartalmazott. A megvágása nem lett volna gond, de minden program csak a legelső, néhány másodperces felvételt vette észre a file-ban, az utána következő potom kb. 30 percnyi anyagot nem…Feltételezem, hogy az új felvételhez új header információk is tartoznak a file-ban…
    Találtam egy freeware proggit, amit ez szerencsére nem hatott meg (Mpeg2Cut2) és fel tudtam szabdalni a file-okat több darabra (két file-ban három előadás volt). Az elkészült file-okból kettőt már rendesen kezelt minden, de a harmadikat így is csak 5 másodpercesnek képzelték. A Nero volt az egyetlen ami teljes hosszában látta.
    Ezután jött a következő probléma, amiben segítségre lenne szükségem. Az egyébként pc-n tökéletesen működő file-okból Nero Vision-el próbáltam meg DVD-t gyártani. Meg is csinálta gond nélkül (transcode-olta az anyagot, de minek?), csak éppen mindegyikben néhány másodpercenként kb. 1 másodpercre elmegy a hang és a kép….A Pinnalce Studio 11 ugyan azokra a helyekre gigászi tömörítési hibákat tesz, tehát nyilvánvaló, hogy a forrásanyaggal nincs valami rendben. Megint egy újabb proggi: VideoReDo Plus. Demuxoltam vele a file-okat, és állítólag ki is szedett egy csomó hibás frame-et. Megint Nero és most már a szünetek mellett emberfeletti sebességgel mozgó gyerekek is vannak….
    Amennyire én látom csupán arra kellene rábeszélni egy programot, hogy transcode-olás nélkül készítsen DVD-t, de melyiket?
    Az nyilvánvalónak tűnik, hogy az Mpeg2Cut2 által készített file-okat kellene használnom, de azokból az egyikben még nem stimmel a felvétel hossza…
    Mivel lehetne ezt helyre hozni?
    Amikkel eddig próbálkoztam: Pinnalce Studio 11, Ulead VideoStudio 11, Nero 8.x, DVDLab Pro+ EditStudio, Vegas (nem kezeli az MPG2-őt)).
    Amiket még ki tudok próbálni: Ulead VideoStudio 11.5 Plus / MediaStudio 8 / DVD Movie Factory 6, Cyberlink PowerDirector/powerProducer,
    Természetesen minden állapotról van mentésem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés