- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati2
őstag
válasz
werne21 #1667 üzenetére
Én azt ajánlottam amit használok, az antenna bemenet legalább szabványos koax
[DTVDongleGold]
Ez csak DVB-T -t tud.Tökéletes tuner + szoftver páros nincs sajnos.
A gyári antennával most már nem lehet sehol semmit fogni, mindegy milyen márkát veszel... -
nrc
tag
válasz
werne21 #1663 üzenetére
Itt egy teszt: Alcor DTV 1000-ről
Ha igaz, amit itt írnak, hogy nem tudod egyszerűen lecserélni az antennát az egyedi csatlakozó miatt, az komoly hátrány, mert bizony a mostani sugárzási paraméterek mellett a legtöbb helyre kell egy komolyabb erősítős szobaantenna vagy tetőantenna a vételhez.
Szóval a nem szabványos antenna-csatlakozó miatt nem tűnik túl jó vételnek, pláne, hogy nem is túl olcsó.
A leírás alapján úgy tűnik, hogy a tipus egyetlen előnye az, hogy alapból tudja kezelni a h.264-es HD formátumot is.
Nekem is egy gyárilag h.264 és HD képes usb-s tunerem van: Avermedia AverTv Volar Hx. Viszont pár hozzászólással ezelőtt leírtam, hogy nálam nem jó a hozzáadott szoftver, így kénytelen vagyok a Dvbviewer-el használni a tv nézéshez. Ezért nem tudom nyugodt szívvel ajánlani ezt a típust, ha olyan tunert keresel, amit csak be kell dugni és máris tudja fogni a hazai digitális adókat. Peresze az is lehet, hogy csak az én konfigurációmmal akad össze és más gépen jól működne.
A Dvbviewerrel jól működik egyébként és elég kedvező az ára is (13e Ft), ahhoz képest persze, hogy ez egy hibrid tuner, tehát tudja fogni az analóg tv és rádió adókat is.Ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a gyári szoftver tudja az mpeg4 h.264-et, akkor választhatsz sokkal olcsóbb digitális tunerek közül is, mert a legtöbb használható olyan általános megjelenítő programokkal mint amilyen a Dvbviewer vagy a Dvbdream is.
A topic elején lévő hozzászólások között olvashatsz tapasztalatokat konkrét típusokról is.
Személyes tapasztalatom nincs, de az itt olvasottak alapján úgy tűnik, hogy a Leadtek tunereit olyan gyári szoftverekkel lehet megvásárolni, amiket alkalmassá lehet tenni a hazánkban sugárzott h.264-es kódolású adások vételére. Így mivel a saját szoftverét használhatod, nem kell lemondanod olyan kényelmi szolgáltatásokról sem mint pl. a távirányító használata.
Esetleg aki használ ilyen tunert tud ajánlani konkrét típust is, amivel biztosan lehet fogni az itthoni digitális adásokat.
ui.:
Látom ati2 megelőzött és máris ajánlott egy konkrét Leadtek tunert
Új hozzászólás Aktív témák
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Apple Macbook Air 15 M4 256 gb Garanciális/számlás Ráadás Magic Mouse 2
- Ps 5 Slim digital megkímélt 1 hónap jótállás
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- ThinkPad X280 27% 12.5" FHD IPS i5-8350U 8GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged