- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirAlo
aktív tag
Hello, azt meg lehet oldani a programba hogy a hangot az alaplap hangkartyajabol kapja a vonalbemenetbol vagy a mikrofon bemenetbol ?
-
tilla23
csendes tag
válasz
Arvernia123 #86 üzenetére
Nem tudom mennyire aktuális még a problémád, de igen lehet. Én most lőttem be a pinnacle pctv pro-mat, mert a win7 64 bit már nem támogatja driver ügyileg. A lényeg, hogy a 4.2.2-es dscaler simán felismerte csak annyi, hogy a tunernél nem az alapértelmezett MT2032-est hagyd hanem a MT2050[PAL]-t válaszd.
Ezután ha nem lenne semmi csak zöld hiába lőtted be jól a csatorna frekit, akkor próbálgasd újraindítani windowst. Ja és persze rendszergazdai módban fusson mind a telepítés mind a program. Sőt az se árt ha mondjuk a c:/Dscaler helyre teszed nem a Program Files(x86) közé. Meg én letöltöttem egy driver signature enforcement nevezetű progit amivel test módba tudtam kapcsolni a windowst. Nekem utána lett jó. Gondolom elfogadta a drivert, de lehet semmi köze hozzá. Audiot meg line-in-re kell kötni hátul és bekapcsolni az audio kezelőben.
Én inkább azt kérdezném, hogy Direct3d felület miért olyan rossz? Pixeles inkább meg mintha szellemképes is lenne. Nincs valami beálítás, hogy olyan tiszta legyen, mint az overlay?
-
Arvernia123
tag
dscaler progit lehet működtetni pinnacle system proval vagy cinergy 400 tv tunerkártyán is?
-
gáspár lászl
tag
tegnap felraktam a dscaler programot a tv tuner kártyámhoz,tegnap bejött vele a csatornák ma pedig akartam rajta nézni tévét ,és nem jön be rajta semmi,és hogyan tudnám megcsinálni hogy müködjön?
-
Wolfskin
őstag
sziasztok
a dsclare 10 évig futott xp alatt gond nélkül.
a win 7 alatt kb hetente meghal:ERROR: Can't create Display Memory
File .\SAA7134Provider:cpp Line 247ez a hibaüzenet.
ilyenkor csak az uninstall, majd újra install segít. akkor egy hétig megint jó.ez egyfajta interaktivitás, hogy bevonják a usert a történésekbe? vagy csak a win 7 ficsör, olyat is tud, amit az xp nem: pl. szarul működni.
update:
közben megtörtént. és a reinstall sem segít. talán csak a restart. így akar a win 7 felállítani a gép elől? -
tillseemann
csendes tag
Sziasztok! Van egy PixelView PlayTV Pro Ultra tunerkártyám. FM nélküli.Adott egy Vista oprendszer és a DScaler nevű program. Nagy nehezen sikerült behoznom a képet, de hangot eddig nem tudtam belőle kicsalni. Egyébként az eredeti Honesteches progival semmi nem jön be. Valakinek valami ötlet? Fontos lenne, hogy működjön. Mondjuk az nem is számít, hogy milyen progival megy, csak menjen.
Előre köszi a segítséget.
-
Jack63
csendes tag
Helló!
Vettem egy tunert de nem volt hozzá semmi féle olyan program amivl tudnám nézni az adókat, így letöltöttem a Dscaler-t 4.1.19-eset de akárhogy is próbálkozom nem tudok egyetlen egy csatornát sem nézni...:S. Kérlek titeket hogy segítsetek. Várom a válaszokat nagy lelksedéssel.
Kártya típusa: pinnacle pctv rave
Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv.: Jack -
hunbobi
csendes tag
Üdv! miért van az hogy a régi DSCALER 3.10 tökéletesen megy és az újabb verzióktól kifagy a gép a betöltésnél??
Az a baj hogy a 3.10-el nem lehet felvenni, csak az újabbakkal.
-
Wolfskin
őstag
hali,
tudja valaki, hogy win7 alatt hogyan lehet úgy konfigurálni az action/audio mixer setup-ot, hogy az jobb gomb+egérgörgetővel lehessen hangerőt állítani?
mixer device: Line In (ez jó?)
mixer line: Fő hangerőszerintem a win 7 hangkeverőjében lesz a titok nyitja, de nem tudok rájönni
-
nyunyu
félisten
válasz
feco930116 #78 üzenetére
jobb klikk/xxxx card/Setup Card/Tuner-nel Cinergy 600-at manualisan kivalasztva sem megy?
Akkor ott valami hardvergond van, talan rossz a kartya.Esetleg Vista/7 alatt a legujabb beta DScaler-t kene hasznalni, es jobb klikk/Settings/Output type/Direct3D, es akkor az Aero sem szall el tole.
-
feco930116
csendes tag
sziasztok van egy Cinergy 600 TV nevezetű PCI tv-tuner kártyám és haveromtól kaptam kölcsön nincs hozzá driverem meg softverem és nemtudom használni dscaler nem ismeri fel, csak webcamos kép van hozzá ( a kártyán egy TERRATEC logó, és egy PHILIPS lógó található ) szval annyi kéne nekem hogy milyen driverrel és milyen softverrel tudok tvzni vele?
-
qwerhun
csendes tag
Helló!
Lenne egy kérdésem. Van egy NQ6400-NT kártyám és Dscarler alatt futtatom. Minden tökéletes csak a távirányítót nem tudom hozzá használni.
A gyári programjával amit adtak hozzá, tudom használni vele a távirányítót de TV-zni nem tudok mert nem álítható be a config-jába külön a kép és a hangnorma. Szóval Dscarelen hogy lehet beállítani hogy legyen távírányító.
Válaszotokat előre is köszi.
-
martinella4
csendes tag
Nkem is e van nagyon jó
-
VIBO
őstag
tsao
adott egy pinnacle pctv/pro tuner és egy szobaantenna
kérdés hogy tudok rajta behozni valami alapcsatornát ami tv antennárol is jön -
ToBeY
nagyúr
Az mitől lehet hogy Dscaler-be beállítom felvételhez,majd kikapcsolom és mikor ismét bekapcsolom ismét default lesz!
-
orangez
csendes tag
Hi!
Valaki nem tudja h a dscaler miért csak fél képet ad?
Szóval látszik a kép felső fele, kinyújtva teljes képernyőre.
Mikor ablakban van dscaler egérrel ráncigálom egy-egy pillanatra
mutatja a teljes képet. Saját progijával "jó" a kép, de az ugye egy kalap ...
Ami a poén hogy másik gépben hibátlan a dscaler ezel a karival.Ötlet?
-
Ricsi409
csendes tag
szevasztok!
nekem problémám van egyszerüen nemtom beüzemelni a dscaler 1.15-öt. kikészit ott tartok h bedugtam az antennát probálgattam beállitani annyi sikerült h a UPC adoinak a neve megjelent a csatornák nevének de rákattintok és semmi.Jobb fölsöben megjelenik h pl.:rtlklub de semmi kép semmi hang léci vki helpeljen nekem.köszi -
G4bi89
senior tag
Helyem az van az nem baj,hogy + 500mb/óra
Én sem szeretem a Pinnacle kártyámat ,de 3éve ilyet vettem azóta bírja és nem vettem másikat.Mondjuk nálam a képe jó csak a gyári szoftverrel sokat szívtam mert szar
Amúgy a felvétel nálam jó szinte minden programmal még a gyárival is csak Dscalerrel nem :S
Felvenni igy WinFast DTV -vel szoktamérdekes modón a Leadtek szoftvere viszi a konkurencia kártyáit is
-
nyunyu
félisten
Passz, PCTV Pronak csufolt ipari hulladektol 4.25 eve megszabadultam annyira elegem lett a szar kepminosegebol.
Amugy mar a Barton 2600+-on sem szaggatott a felvetel, ha a DivX/XviD/ffdshow-t 1-pass quality 85%-ra lovom be.
Normalis kepu tunerrel kb. 1GB/ora a helyigeny ezzel a beallitassal, PCTV Proval legalabb 1.5. -
G4bi89
senior tag
Na úgye,hogy lehet
Azt meg nem mondta senki,hogy jóÉn probálkoztam vele és tényleg nem a legjobb ha valamilyen kodeket állítok be neki akkor már borzalmasan szaggat a felvétel pedig nincs gyenge gépem(core2-es procin ne szaggason már egy felvétel még ha DivX-be tömörítem is közbe) szóval ok nélkül szaggat....
Ha meg tömörítés mentesen tolom akkor rengeteget foglal 70-80gb-ot is
Jut eszembe a #56 itt felvetett problémámra nem tudsz valami megoldást ? -
nyunyu
félisten
Jeee, mukodik.
De eleg benan, fixen 720xYYY felbontas (576 vagy 288, attol duggoen, hogy interlace, vagy felkepet kersz), csak a tomorito codecet lehet beallitani, deinterlace egyaltalan nincs, hangtomorites nuku. (16 bit, sztereo 44KHz wav nem gazdasagos...)
Akkor mar inkabb iuVCR, az legalabb idozitheto mikor vegyen fel, meg ugy konfigolom, ahogy akarom, raadasul felvetel kozben latom, mennyi hely van meg, mennyit vett fel, stb.
-
ToBeY
nagyúr
Hogyan lehet rögzíteni videót vele?
-
G4bi89
senior tag
Van egy Pinnacle PCTV (PCI-os) tv tunnerem és DScaler programot használok minden tökéletes a kép sokkal szebb mint a többi programnál a gyári programról nem is beszélve
Egy baj van csak,hogy van egy csík a képben és bármilyen beállítást használok nem sikerült eltüntetni.Másik programokban nincs ilyen bajom.Ja és UPC Direct-em van.
Amúgy érdekes mert ha csinálok egy pillanatképet miközben nézem a tv-t akkor a képen nem lászik ez a csík :S -
applause
aktív tag
Nem tudok hangot varázsolni, van-e valamilyen trükkje?
-
DScaler + Vista esetén próbáld ki, hogy jobb klikk a DScalert indító parancsikonon / tulajdonságok / futtatás rendszergazdaként., így elvileg megjegyzi a beállításokat.
Ha valakinek problémája van az Aero felülettel mert a DScaler overlay megjelenítés miatt az automatikusan kikapcsol, az kipróbálhatja az alábbi upgrade-et:
DScaler Vista ReleaseEzzel felül kell írni a jelenlegi DScaler programot, és a dscaler.ini fájlban a [MainWindow] bejegyzés alá a következő sort be kell szúrni "OutputMethod=1".
Ezután a DScaler a Direct3D megjelenítést fogja használni az overlay helyett DScaler&Vista.
-
Ziog
aktív tag
Kicsit kihalt ez a téma, de azért próba szerencse!
Vista alatt valami miatt nem tudja megjegyezni a beállításokat. A csatornákkal nincs baj, csak az eszközzel. Mindig bejön az elején, hogy állítsam be. A Sourcesnél kiválasztom, hogy legyen az alapértelmezett tuner, de nem hajlandó semmit sem csinálni. A következő újraindításnál odavész a beállítás. Ha valakinek valami ötlete van köszi előre is.
UP a témának . . . -
Core2duo6600
veterán
Nem tudom, hogy vissznézel - e ebbe a topicba
nekem is hasonlók voltak a gondok, én a vga driverében turkáltam, de hogy már mit azt nem tudom
az is szokott néha ilyen - t csinálni, ha fut valami media lejátszó a hátérben és foglalja az overlay - t
ill. a direcx hiszen az overlay ezzel megy kijott hozzá egy februári frissités, na most azzal sokkal jobb lett a dscaller képe
próbálj meg egy frissitet vgsa drivert vagy ha a kegujabb van akkor egy régebbit hsiz volt már olyan, hogy ki akartak javítani egy hibat és másik 10 et tettek valamibe -
CollectoR
aktív tag
Távirányítót hogy lehet megoldani hogy vegye a dscaler? (pinnacle pctv stereom van)
-
Eagle24
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 öreg, de megbízható FlyVideo2000-es tunerem. Az előző gépemben ezt DScaler-el üzemeltettem, tökéletesen működött, kikódolta a kódolt csatornákat, mint pl: HBO, HBO2...
Nemrég vettem új számítógépet és ebben már PCIE-s VGA-t használok, de ezzel a DScaler nem indult el. Közvetlennül program indítás után kiírja: ''Your video card doesn't appear to support overlays, wich DScaler requires.'' majd kilép a programból, anélkül hogy a menüben bármit tehetnék. Az újratelepítés sem segített.
Ez elég érdekes abból a szempontból, hogy pl a ChrisTV-vel elindul és működik vele, és a FlyVideo saját legfrisebb softwar-ei is. De ezek nekem nem jönnek be, nem rendelkeznek annyi beállítási lehetőséggel és jó kezelhetőséggel mint a DScaler.
A kérdésem az hogy tudnám feloldani ezt a valószínűleg kompatibilitási problémát?
Hardweresen ,BIOSból, Windowsból esetleg magában a DScaler softwareben való túrkálástól megoldódhat?
Találkozott már vki. ezzel a problémával?
Előre is köszi a válaszokat. -
SzlobiG
félisten
Az mér van ha beállítom a régiót PAL B-re és ha újraindítom akárhányszor a gépet mindég vissza teszi NTSC-re.
-
littleNorbi
aktív tag
DScaler-rel hogy lehet felvételezni ?
-
marcee
addikt
1. Hogyan lehet a DScaler-rel időzített felvételt készíteni?
2. Meg lehet-e oldani, hogy a deinterlacelt képet rögzítse? -
hefe
aktív tag
Miért dolgozatja a cput 100%on ha a 300MHzes opciót választom is?
-
luciferc
őstag
a dscalert el lehet parancssorból indítani úgy, hogy adott csatorna induljon?
-
k3nny
csendes tag
Üdv!
Én két helyen találtam program-prioritással kapcsolatos beállításokat a DScaler-en belül:
Az egyik:
Settings -> General hardware setup -> Usage
A többi:
Settings -> Advanced settings -> Threads priority settings
(4.1.12-es verzió)
A fentiek mellett még sok minden befolyásolja a program processzorigényét, próbálgasd végig a különböző deinterlace-módokat, stb... -
Togyo25
csendes tag
Sziasztok.
Jó ez a program, csak valami miatt egy picit akadozik a kép.
Viszont ha magas prioritásúvá teszem akkor már jó.
Kérdés: Hogy tudom a Dscalert XP alatt mindíg magas prioritással elindítani?
Előre is köszi. -
ToBeY
nagyúr
A kép megvan de hang az istenért sincs akármit állítok be!
-
ToBeY
nagyúr
Nekem nem igazán sikerűl beállítani a pinnacle kártyámhoz nem is ismeri fel
-
sziasztok! melyik verziót használjam a 3.0 stablet vagy lehet a 4.xx eset is?
-
Kunci
csendes tag
Ömmmmm, ha tudtok segíteni, olyan problémám lenne, hogy van egy Winfast TV2000 xp nevű tunerkártyám. Ez pl már önmagában problémá, mert a lejátszó tele van bugokkal, kifagy, szarul vesz fel stb. Emellett más tunerprogikat sem tudtam eddig használni, köztük a dscalert sem. Eleve sosem ismerik fel a progik a kártya típusát. Dscalerben sincs ez másképp, de ott legalább be tudom állítani, hogy forrásként a Winfast 2000-et használja. Tudom is scannelni a csatornákat, látom a nevüket, de nem tudom nézni őket, mert egyszerűen kilép a dscaler. Úgyhogy ha valaki tud segíteni szívesen venném. Van egyáltalán valaki, akinek egy ilyen szar kártyával működött volna akármi is? Azt hiszem kezd megőríteni.
[Szerkesztve] -
szesa
senior tag
UPP!
Van egy VIVOs 6600Gt kartyam.
A Dscalerben be leeht valahogy allitani hogy ennek az SVIDEO jelet mutassa? -
Hannibal13!
csendes tag
UP!
-
Hannibal13!
csendes tag
UP! (ha nem baj)
-
Hannibal13!
csendes tag
UP!
-
Hannibal13!
csendes tag
Hell!
Engem is a magyarosítás érdekelne!!!!!!
Ill. a kódolt csatornák fogása!))
Story!: Haweromék 1 szobaantennával és vmi olcsó TV Tunerral befogták a HBO1-2t a Kolijukban, és ha megpiszkálták a szíeneket, akkor még jobb minőségben jöttek be mint az alap(RTL Klub, TV2, Viasat3) csatornák!!! -
branermaster
csendes tag
Sziasztok én úgy hallottam hogy ezzel a progival lehet fogni a kódolt adásokat! (Mint pl. HBO) ez igaz? Ja és mi a véleményetek erről a tv kártyáról?
Bővebben: link -
Dexter68
addikt
Kérdésem volna: Pálinkát mérnek-e már?
Ha a Sources-ben beállítom, hogy Pinnacle PCTV Stereo, akkor jó kép van, de csak sistergés van hang helyett. Ha viszont a Pinnacle PCTV Stereo BDA Analog Capture (DShow)-t állítom be forrásnak, megjöna hang, de szar a kép.
Tud valaki megoldást? -
Lala6
őstag
Van a DScaler-hez magyar nyelv?
-
Pompi
nagyúr
Igaz nem túl friss reakció, de most találtam erre a topikra véletlenül (radásul pont a minap próbálkoztam a dologgal) és hátha még jól jön valakinek
Szóval...
''de mar a 768x576-os felvetelhez is nagyon eros gep kell ''
Egy halál egyszerü PixelView Conexant Bt78 chipes kártyával, 720x576 25fps-el lehet felvenni egy PIII 800-on. A lényeg a codec: Pegasus PICVideo M-JPEG
Bővebben: link -
Shodan
őstag
Az a gondom hogyha kilépek a programból akkor a hang továbbra is kinn marad, tehát még utána is szól, miért??
-
idna9
csendes tag
Nekem vajon miért nem engedélyezi a Dscaler a teljes képernyős timeshift-et?
-
aer
tag
Verzió: 4.1.19
Hardver: LifeView FlyVideo 3000
Kérdésem: hogyan lehet működésre bírni a távirányítót
Lehet ezzel rádiót hallgatni? Ha nem ajánljon vki egy ingyenes rádió-tuner progit vinfosra. -
simonzé
addikt
Ugyanez van nálam is, vizsont én 3 különböző TV kártyával tapasztaltam. A DScaler nagyon jó, és az új 4.18/4.19-es már hanggal veszi fel a képet.
Mpeg1/2 felvételre én a PowerProducer 2.0-t használom, ami az egyik tavalyi PCWorldhöz járt. Sajna Shareware, nemtom mi lesz, ha lejár, de mostanában SOS archiválom SVCD-re a régi VHS-es felvételeimet. -
rdi
veterán
Idehozom: nekem a dscaler egyáltalán nem hajlandó csatornát keresni, csak pörgeti a vinyót aztán elszáll. Nem értem PCTV-ém van, sima, mono.
-
Gergarian
aktív tag
Na mindegy.
Akkor aszthiszem nemtudom milyen progit használjak! -
Gergarian
aktív tag
Na jó. Ha nem, hát nem.
Viszont a helyzet az, hogyha teljes képernyő mellett felveszek, nagyon akad!
Ez lehet a gépem lassúsága?Hát nemtudom... -
Gergarian
aktív tag
Még1 kérdés:
Mit válasszak, ha olyan MPEG2-be akarok felvenni, amit aztán DVD-re írnék?
THX a választ előre is! -
Gergarian
aktív tag
.
[Szerkesztve] -
Gergarian
aktív tag
Hát......
ez eszembe se jutott!
Egyébként hova menti a felvételeket?
Szerk: Hol lehet beállítani a mappát?
[Szerkesztve] -
Gergarian
aktív tag
Hi all!
Nekem jelenleg nagyon tetszik ez a DScaler tv-tuner program.
A képe a legszebb a vetélytársai között. (javítson ki vki, ha nem így van!)
Azt nem tudom, hogy hogyan lehetne az adást felvenni.
Mondjatok e-mellé a progi mellé felvevő progikat legyetek olyan szívesek!
A lehető legjobb képminőségbe szeretnék felvenni!
Előre is köszönöm, Gergarian
U.I.: A kártya: Hauppauge WinTV-PVR pci (hardveres)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB magyar vbill ujjolv IR kam gar
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest