Hirdetés

Aktív témák

• bitfarkas

őstag

Nekem a tegnapi nap egészen másról szólt, mint a drogról, és ennek sajna keményebb üzenete van.
    Előrebocsátom, hogy nem szeretnék semmiféle drog legalizációt, bár korábban erős dohányos voltam, helyeslem a dohányzás visszaszorítását, az alkohol meg valszeg kezelhetetlen ügy.

De a tegnapi nap alapvetően a demokráciáról szólt. Arról, hogy emberek nyilvánosan elmondhatják-e a véleményüket egy dologról. Sajnos a fórumtársak közül többek szerint nem. Ideálisnak tartanák, ha jönne a rendőrség, és a drog engedélyezése mellett szólókat gumibottal kergetnék világgá.

A TV-ben tegnap mutattak egy Fórumos fiatal ''demokratát''. A riporter kérdésére megerősítette, hogy egy évi börtönnel kellene sújtani, aki a drog legalizálása mellett szól nyilvánosan. Mint a legsötétebb Rákosi korszakban.

A szólás- és gondolatszabadság ilyen mértékű korlátozása nem demokrácia. És még az sem érv, hogy a magyarok 90%-a tiltakozik a droglegalizáció ellen (amit nem tudom honnan vesz, de ő biztosan nagyon okos). Mert ezen az elven minden kissebbségi vélemény lesöpörhetővé, sőt büntethetővé válik.

Az ilyen demokratából és a tegnap látott polgárokból, köszönöm én nem kérek.

Aktív témák