- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
Szuper , köszi mindkettőtöknek
Már alig várom hogy folytassam , régen volt ilyen érzésem -
.LnB
titán
válasz
WhiteWalker #165 üzenetére
De a játék közben nem biztos, hogy fel fogod ismerni ezeket a fejezeteket. Majd csak utólag. Szóval nem is kell foglalkoznod vele. Majd ha végeztél vele, és visszagondolsz, akkor fognak ezek körvonalazódni. A sztori folyik szépen végig, nincs kimondottan fejezetekre bontva.
-
ldave
félisten
válasz
WhiteWalker #165 üzenetére
Nem, a játék cselekménye három fejezetre bontható, ebből az első kettő az alapjáték, a harmadik pedig úgymond az extra, azoknak, akik még szeretnék folytatni a kalandot. Mint mondjuk egy más játék esetében egy DLC
-
ldave
félisten
A játék legvége
egy átkötés a DQ III elejére Ha már spoilerek: itt van az én felvételem az utolsó boss-ról
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis #159 üzenetére
Pixelre pontosan itt:
Boss: Blind Hatred (25 Turns) (#158) ldave
Már tegnap megnéztem YT-on a végét. Persze ettől még végignyomhatom. De lenne más játék is. Viszont tényleg szeretem ezt a játékot.. Igaz nem azért mert olyan jó benne grindelni.Csak ha most félreteszem, lehet sose folytatom. Sőt, elég valószínű. Ugyanakkor nem vagyok az a kimaxolós, platihajhász fajta player.
A leges-legvége:
A srác akit ébresztgetnek, róla nem volt szó ugye? Ez inkább a DQ XII-re átkötés nem? -
ldave
félisten
Azért az hozzá tartozik, hogy ez a harmadik fejezet már tényleg csak a megszállottaknak van, a második fejezet vége simán elmegy normális befejezésnek, ha valaki úgy dönt, hogy számára ennyi volt.
Szinten lépni nagyon könnyen lehet, viszont kell hozzá néhány Pep Pip ital (asszem ez volt a neve), ami Pep állapotba teszi az adott karaktert. Két közös pep képesség kell ehhez
: Hallelujah és Electro Light. Mivel Jade mindkettőhöz kell, emiatt vele inni kell egy ilyen Pep cuccost csatánként. A Hallelujah megnöveli a csatában kapható XP mennyiségét, az Electro Light pedig megidézhet pár metal szörnyet, aki a sok XP-t adják. -
.LnB
titán
Értékelésem: [link]
De egy kicsit csaltam. Mert kihagytam belőle, hogy engem eléggé frusztrál, hogy ezekkel a trials-okkal mennyire el van nyújtva a legvége. Mint a rétestészta.
Eljutottam az első bossig. Nem ment le természetesen. Nem is vártam, csak kíváncsi voltam.Ez nekem sok. Mármint, most vagyok 47-50? Húzzam fel őket lvl99-re. Bakker hónapokig tartana.
És most nincs is más "csak" ez a három trial mi? Szintezel, lenyomod. Szintezel lenyomod a következőt? Közbe meg persze farmolod az alapanyagot, és craftolsz.
Tegnap még azt mondtam na jó, ezt nem. Köszi.
Ma már nem mondom. De nem tartom valószínűnek.Esetleg? Valami tanács? Lelkesítő beszéd számomra?
-
.LnB
titán
visszautaztam az időbe. De előtte nem látogattam meg a régi ismerősöket. Vesztettem ezzel valamit? Tárgyakat esetleg? -
.LnB
titán
Kicsit bővebben a bossfight-ról, a történtek és a taktikám.
Első próbára is sokáig jutottam, de végül kihalt mindenki. Viszont másodikra nagyon sima volt. A kezdő csapattal simán levertem. Kezdésnek 2xKabuff (Hebdrik és Serena) ment fel a csapatra. Onnantól a hős és Hendrik csak ütötte a bosst. A két support csak Sap-ot tolta meg a healt. Ha leesett a buff a csapatról akkor vissza. Mordragont vertem le elsőre. Rá ment a focus. Hendrik a debuffolt(2xSap) bossra 400+ot(Parallax) , a hős 300+ t (Cutting Edge) sebzett. Sima liba volt. Pep powert is csak deffensive-t használtam. A Care Playert Serena + a Hős. Így egyszer halt a hősöm, bekapott egy critet. Aztán kétszer nem sikerült a Zing rajta (Serena és Rab is misselt) De simán kibírta a csapat még ezt a töketlenkedést is.Volt Hendrik-nél élesztő levél, de azt se kellett használnom. Mordragont kell leverni, mert ő neki vannak disable skilljei, amivel kiveszi a hősöket a csatából, bekapja őket, aranyba önti, knock back-je is van. Szóval így nagyon laza volt, volt amikor a két support csak mannát szívott unatkozásból.
Addig se fogyott az övék. Mondjuk Serena-nak sose fogy el.
Látom ti Erik-et használtátok, nekem ő nagyon nem tetszett. Egyedül Divide-ja jó, de az meg sokszor lutri. Akkor már Jade ReVamp-je is jobb.
-
.LnB
titán
Úristen mennyi az idő! Most végeztem.
Vége. Kicsit sokat nyomtam most egyhuzamban.
A végső fight másodjára ment le. De nagyon élveztem az egészet végig. A csapatom: Hős (GS), Hendrik (Axe+Shield), Serena (heal+buff+debuff), Rab (Heal+Buff+Debuff)
Debufnak a Sap-ot használtam.
Majd írok róla bővebben, de most pihenni kellene már.És igen, tudom, hogy van még benne tartalom, holnap megnézem, hogy mi.
-
.LnB
titán
Eric sztorija nagyon jó volt. Ma este nyomom míg ki nem dőlök. Ideje lenne a végére érni már lassan.
-
.LnB
titán
Ingyenes psn avatarok: [link]
-
.LnB
titán
Na, mekkora hisztit levertem tegnap. Ma meg elsőre. Na jó előtte farmoltam kicsit lvl33-ról 40-re. Mondhatni biztosra mentem.
Kitettem Rab-ot a csapatból ideiglenesen. Most DPS team van, és Sylvando healel. Sniflheim előtti nagy bosst simán vertem így. Nem tudom meddig fog ez működni. Lehet csak túl voltam szintezve még ahhoz a bosshoz is. Hendrik a kétkezessel greath sword-del nagyon jó. Nagyon nagyot sebez. Most ez a 2 GS-es setup is jónak tűnik. (a hősöm is azzal van) Jade meg Jade, marad a csapatban mert jól néz ki.hal? Végre megcsináltam a hősömnek a Dundrasil settet, az is pofás. Kellene a tobbieknek is ilyen spéci. Szóval ismét haladok. Sniflheim következik majd újra.
-
Rigormortiis
veterán
Farmolj egy picit, nem sok idő. Én mondjuk alapból mindig harcoltam eleget. Az előző részek hatalmas grindfestek voltak, kialakult ez a szokás
Most lehet, csúnyát mondok, de az alapjáték legtöbb bossa simán lement auto fighttal. Úgy próbáltad? Sokszor egész okosan játszik a gép.
Hendrik egyébként később, az utolsó skillfa megnyílása után tank lesz.
-
.LnB
titán
Is-Is. Néztem tegnap este videót, a srác 37-39-es csapattal simán veri, mindenféle különleges trükk nélkül. Nos, én 33 körül vagyok. Ráadásul, Sylvando-nak ki kell tennem a Hustle Dance heal skill-jét.
Aztán, Hendrik-kel valamit kezdenem kell. Pajzs + kard kombóval nyomom, de csórikám alig sebez. Kipróbálom őt is Greath Sword-del, a hős nálam kezdetek óta azzal megy. Ebben segíthetnétek, hogy szerintetek ez jó ötlet e, de én a pajzsnak eddig semmi hasznát nem láttam. Így lenne 2x GSword meg 2x healer karim.
-
.LnB
titán
Na most felcseszett a játék, nagyon! Konkrétan annyira, hogy kinyomtam a PS-t a francba. Én pedig büszke vagyok arra, hogy engem nem csesz fel játék. De amikor direkt sz*pat, na azt nem bírom. Konkrétan a
bossfight-ról van szó. Egészen eddig simán haladtam, és akkor betol egy ilyet? Miért kell ezt de komolyan? Most farmoljak kb 10 szintet? Csak úgy hobbiból? Hát nem tudom... Alszok én erre minimum egyet.Jade & Booga -
Rigormortiis
veterán
Te is bele fogsz annyit tenni. Ha eddig eljutottál, akkor már végigviszed. Már nem emlékszem pontosan, de az olyan 60-70 óra. Aztán a végén kiderül, hogy nincs vége. A post-game rész a jaték legjobb fejezete, te is viszed majd tovább. Ez még egy jó 20-30 óra. Aztán a játék legkeményebb bossa előtt ugyis feltápolod magad. Addigra szinte minden meglesz, ekkor már birizgálni fog, hogy ha már ennyi mindent megcsináltál, akkor már nem is kell olyan sok minden a platinához. És még beleversz egy tizest
Aztán egy jó 100 órányi játék után felállsz előle, és az jut majd eszedbe, hogy ehhez miért nem csináltak dlc-t, mert még vinné az ember.
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis #138 üzenetére
Nem arról van szó, hogy beszippantott. Végigjátszottam volna mindenképp. Persze beszippantott. De nagyon hosszú egy játék. 31-32 óránál vagyok, de már a duplájának tűnik.
Ti meg beleraktatok 50-100 órákat.
És nem azért tűnik hosszúnak mert ne élvezném, mert a sztori is jó. Csak egyszerűen szokatlan ma már ez. A RDR2 volt tavaly még ilyen, azt imádtam, de az is hosszú volt.
Sylvando sok nekem.
-
-
.LnB
titán
A Durasil armor mikor változtatja meg a hősöm kinézetét? Ha perfektre csinálom az egészet? Vagy ha a head gear is rajta van?
Ott tartok, hogy
Visszaszereztem a Luminary erőt. -
.LnB
titán
Nekem
volt aki nem ment elsőre, de másodikra igen, miután tettem be olyan karaktert a lineup-ba akinek voltFrostalinda resistje.ice
Meg a mostani boss, Na viszont ő most elég nehezen ment le. 3x is nekikezdtem.Tryiant. De akkor is te 50 óra alatt haltál először bosson, én meg most vagyok 26-nál.
-
.LnB
titán
Folytattam a kalandot.
visszafoglaltam Heliodor-t. Közben visszaolvastam a topikot, ldave 50 óra alatt jutott el az első bossig. És én meg 26 óra után itt tartok. Pedig nem is sietek. De valamit rosszul csinálok? Kihagytam valamit?
Az tény, hogy a pályán kószáló ellenfeleket kikerülöm sokkszor.. De ez ennyit számítana?
-
.LnB
titán
24 óra után eljutottam oda, hogy
Ott ki is léptem mert elég sokat nyomtam egyhuzamban. Ráadásul Sniflheim-ben egy kerek órát csesztem el azzal, hogy mikor oda érsz be kell menni ahalacska vagyok. Wtf!? . Kell keresni beutat, mert a nagykapuvárba Na én ott felfedeztem már mindent, afagyott. , és nem tudtam hol a bejárat. Aztánnagy könyvtárat is bejártam visszamentem az elejére, és lám ott volt balra. Ezért a questek alatt járhattam be mindent megint. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezek után mi lesz.
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #130 üzenetére
Most ezzel nem mondtál ellent nekem
-
.LnB
titán
ign.hu teszt akkor kicsit félrevezető. Vagy legalább is félreérthető:
"A zene és a hanghatások a régiek: kellemes, fülbemászó melódiák és régi effektek késztetik nosztalgiára a széria veteránjait. Egyetlen üröm az örömben, hogy valamilyen oknál fogva a kiválóan hangszerelt nagyzenekari muzsikák nem jutottak el hozzánk, Nyugatra, így mi a régi midi dallamokat kényszerülünk élvezni."
Ez miatt hittem azt, hogy ott benne van.
-
.LnB
titán
Ahha.. alakul a sztori.
Nem semmi, hogy 14-15 óránál tartok még csak, de már mennyi minden történt, és mennyi minden van még hátra. Lehet nem is fogok az elejére emlékezni már mikor végzek.Csatlakoztak hozzám Jade hercegnőék, és a nagypapi is. Most a sellő-s questet göngyölítem épp fel. Meghallgattam a keleti verzió soundtrack-jét. Kár, hogy nem került bele a nyugati verzióba.
Azért segített volna rajta a szimfonikus zenekar-os aláfestő zene.
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis #124 üzenetére
Már mikor belekezdtem akkor is tudtam, hogy hosszú lesz. Ezért is fejeztem be előtte a rövidebb címeket.
-
Rigormortiis
veterán
Csak az alap végigjátszás lesz olyan 60-70 óra körül. Hosszú kalandra készülj!
Ez egy igazi JÁTÉK. Kedves, néhol aranyos, néhol komolyabb, színes, nem frusztráló (a vége "után" lesz már benne kihívás, de itt nincsenek unfair dolgok. Grindelni sem kell, olyan fluid az egész. Csak játszani kell és adja magát.
Így visszagondolva a vele töltött 100 órára, nagyon pozitív a lecsapódása. Olyan kis kellemes volt.
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis #121 üzenetére
Ohh kösz a pep-es tippet. Tegnap este is úgy feküdtem le, hogy már alig láttam, de volt egy ilyen pep-es quest. Na mondom ezt még megcsinálom. Szerencsére az össze is jött, de nem könnyen persze.
Ott tartok, hogy
eddig minden oké. Nagyon szépen épül fel a játék kihívása.elhajóztam északra.
Aranyos az egész, érzem, hogy ez egy tartalmas, hosszú utazás lesz.13 óránál járok.
-
Rigormortiis
veterán
Ez a zene...ez ilyen
Mindig is ilyen volt, es ilyen is lesz.
Ez a pep dolog leginkább szerencse kérdése. Majd jön az magától. Később, amikor többen lesztek, lehet azt csinálni, hogy aki pep lesz, kiteszed a csapatból, és akkor úgy is marad. Így összehúzod a 3 tagot, majd betámadod az adott szörnyet, legyengíted, becseréled a pepes embereket és meg is van.
-
.LnB
titán
Na nyomom a játékot. Most már tényleg. Jó game, szép, humoros. Viszont! Ez a zene megörjít! Az első órában még aranyos, de utána... Főleg a Nier: Automata után (azt platináztam előtte).. Nem rohanok, csinálom a mellek küldiket is, ha van. Most végeztem a szultános résszel. Viszont itt volt egy side quest ami nem sikerült. Lehet, h én nem értek valamit. Egy bizonyos pep attack-kel kellett volna egy bizonyos ellenfelet legyőzni. Csakhogy ahhoz a támadáshoz három hősömnek kell "super saiyan" - nak lennie egy időben.
Próbáltam vagy 10x, de nem sikerült, hagytam is a francba. Szóval, ahhoz hogy hárman egy időben peppeljenek szerencse kell? Vagy valamit nem tudok? Néztem itemem nincs ilyen, hogy aktiválja.
-
.LnB
titán
Na végre eljutottam odáig ameddig anno PC-n toltam a játékot. Legyőztem a Tricky Devil-t és újraépült a híd.
Engem teljesen elvarázsol ez a látványvilág. Viszont jó lenne ha beállítható lenne, hogy a szövegek maguktól gördüljenek tovább, ne nekem kelljen mindig nyomkodni. Nem vagyok egy nagy jrpg-s, tudom, hogy sok jrpg-nél ez így van, de most szokatlan.
-
Rigormortiis
veterán
Majdnem el is felejtettem: Akit érdekelnek a régebbi részek felújított változatai, és nincs DS-ük, azoknak jó hír, hogy Play Storeon akciósak a DQ/FF játékok.
-
Rigormortiis
veterán
Na csak kiesett nekem is a platina
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #114 üzenetére
110-115 között, pontosan most nem emlékszem. Ami itt a harmadik fejezet, az más játéknál simán külön dlc lenne, annyi extra tartalom.
-
Rigormortiis
veterán
Mennyi idő lett a vége? Én most fordulok rá az utolsó Drustan trialra, utána még a Harma lesz. Pár karakternek már megvannak a legjobb fegyverei/páncéljai. Lassan 90 óránál járok, de még azért van belőle. 90 körüli a csapatom.
Egyedül a kosztümös trófea, amit nem kívánok, nincs meg belőlük túl sok. De a végén majd elszöszölök vele.
Fantasztikus, ahogy a post gamet megcsinálták. Nem a szokásos ng+. Ezért nem kezdtem bele újból a personába, azt még egyszer végig nem viszem.
-
.LnB
titán
Ingyenes Kaiser Axe a PS plus tagoknak: [link]
-
.LnB
titán
Ingyenesek PSN-en a DQXI avatarok, és egy téma. Megpróbálok linket keresni hozzá, ha találok bemásolom majd.
-
ldave
félisten
Utóbbi napokban sokat haladtam előre a cél felé (105 óra jelenleg a játékidőm):
Mindkét Trials sorozat meglett:
elsőnek Drustan labirintusát csináltam, az első kettő viszonylag könnyű volt 60-70-es szint között, az utolsó, Trial of the Luminary már komolyabb kihívás volt, az csak 70-es szint felett sikerült, az utolsó boss keményen megizzasztott. Ezek után mentem át a másik Trials helyszínre, a Wheel of Harma feladatokra. Az első három simán meglett, a negyedikhez jópár próba kellett, az utolsó, ötödik viszont nem akart összejönni. Felhúztam a csapatot 85-ös szintre, legyártottam pár +3-as felszerelést és utána próbáltam újra, így már sikerült. Kicsit túl is szinteztem magam, bőven a minimum kör alatt sikerült. Még ami hátra van az a 99-es szint mindenkinek és az összes crossbow céltábla, de ehhez tuti leírást használok majd, nem szeretem az ilyen pixelvadászat feladatokat.
-
ldave
félisten
Kicsit lelassultam most a játékban, nem tudtam sokat játszani az elmúlt napokban, de azért szép lassan haladok a cél felé.
A harmadik Trials-nak még mindig nem jutottam a végére, helyette a világban elszórt feladatokkal foglalkoztam. Egyre fontosabbak a mindenféle védő talizmánok, most azokból próbálok +3 darabokat gyártani, mert itt már gyakran vége tud lenni egy csatának egy kör alatt is, de pl bealtat mindenkit egy boss aki mondjuk háromszor jön egy körben egymás után.
-
ldave
félisten
Tegnap este próbáltam a Trials pályákat, az első kettőt sikerült is, de a harmadik nem igazán ment, jelenleg 65-ös a csapat. Most nem tudom, hogy a szintem kevés-e vagy a cuccokra kéne jobban rádolgozni.
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #104 üzenetére
Hááát
én most 60-as szinten nekimentem a főboss-nak, 4 kör alatt megölte a teljes csapatot Lesz itt még tennivaló.
-
Rigormortiis
veterán
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #102 üzenetére
Gratula
És még messze nincs vége -
Rigormortiis
veterán
Én is a végére értem.
-
ldave
félisten
Gondoltam hogy kicsit pihenek, de nem bírtam ki, tegnap este nekiálltam folytatni a játékot:
Szóval postgame, harmadik fejezet. Remélem visszakapom majd a karakterek szintjeit, mert a főhős jelenleg 20 szinttel a többiek előtt jár Szerencsére a felszerelésnek nincs szintkövetelménye.
-
laciba77
tag
Ami meglepett, hogy Mordragon felélesztette a Lordot. Azt iktattam ki először, mert veszélyesebbnek tűntek a képességei. Majd amikor a csapat bajba került Rab lenyelésével és Hendrik halálával, megint megpróbálta feléleszteni a Zing-gel, de nem jött össze neki Ez nagyon tetszett.
-
ldave
félisten
Tök jó, hogy van végre kivel beszélni a végéről
Jó látni, hogy teljesen más felállással és taktikával is megy a dolog. Picivel voltam feletted szintben, de én is úgy éreztem, hogy könnyű volt a vége, valószínűleg alacsonyabb szintre tervezték. Resist cuccok helyett én Serena védelmeit használtam, amikor a sárkány volt, akkor tűz ellen, amikor a másik, akkor pedig jég elleni védelmet varázsoltam a csapatra. -
laciba77
tag
Sziasztok !
A játék végére 48-as szintű csapattal szálltam szembe a Gonosszal. Felállásom:
Hős - kard + pajzs, kb. 50-es elementál rez cuccokban, alapból Falcon Slash és amikor lent volt mind a kettő akkor a Giga kardos támadások
Hendrik - kétkezes kard, full dps direkt támadásokkal, minimális buff a csapatnak
Rab - heavy wand, full csapat és direkt heal, a végén elfogyott a mana és használtam a staffos gyógyítást
Erik - 2 tőr, mérgezés + a tűzes dot, direkt támadások
A csapaton volt kb. 20-30 elementál rez.
A bossharc nem volt túl nehéz. Egy kritikus pont volt: amikor Rab a sárkány szájába került és alacsonyan volt a csapat hp. Hendrik meghalt, de egy falevéllel visszahoztam és elhasználtam egy csapatgyógyító itemet.[\SP] -
ldave
félisten
Taktikám a játék végéről:
Nekem az volt a taktikám a végére, sok kísérletezés után, hogy Erikből csináltam a boss gyilkos terminátort. A tőr (knife) vonalon van két képessége, az altatás és a mérgezés és az ezekhez kapcsolódó támadások, amik nekem nagyon beváltak a Divide-dal párosítva. Ez utóbbi a kulcs, megháromszorozza a sebzést Erik következő körére. Sajnos ez a hátránya is, csak egy körig tart a hatása, szóval ha abban a körben nem tud valami miatt cselekedni, akkor bukta a dolog. Szóval a boss-re kell egy Sap, egy mérgezés, Erik-re a Divide és egy Oomph, majd pedig mehet a Victimiser. Ezt kétszer eljátszva kb meg is hal az adott boss. -
ldave
félisten
Kértem spoiler gombot, szóval mostantól lehet írni részletesebben is a történtekről.
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #93 üzenetére
Ezzel a csapattal értem a végére:
A főhős (nálam Calus) kétkezes kardokkal (greatsword), Erik dupla tőrrel (knife), Serena dupla pálcával (wand), Rab varázsbottal (heavy wand), Sylvando kard és pajzs kombinációval, Jade pedig lándzsával (spear).
50-es szint körül volt mindenki, alapvetően a használt fegyver és a karakter specifikus képességfa irányába tettem minden pontot, ami a rendelkezésemre állt.
Az összes melléküldetést megcsináltam és amire volt alapanyagom, azokat a felszereléseket legyártatottam, mielőtt bementem volna az utolsó dungeon-ba.
-
ldave
félisten
Most értem a történet végére, 75 óra volt eddig a játék
-
ldave
félisten
Találtam egy hasznos adatbázist, spoileres, szóval csak vigyázva nézegetni: [link]
-
ldave
félisten
Hétvégén Erik egy képesség mezőjére lépve, visszakaptam 10 skill pontot, más találkozott már ilyesmivel?
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #84 üzenetére
60 óránál tartok, a hol az spoiler lenne, szóval azt még inkább nem írom. Én váltogatom a csapatot, volt hogy magát a hőst is kivettem
Szerencsére a legtöbb helyre szinte minden összeállítás ütőképes, csak a boss-oknál szoktam átgondolni, hogy ki lenne a legjobb az adott helyzetben. Amúgy 45-ös szint körül van most a csapatom.
-
Rigormortiis
veterán
Ki merre jár a játékban és milyen csapattal? En nemrég szereztem meg a kulcsot, ami nyitja a piros ajtókat. Nagyjából össze is gyűjtöttem, amit lehet. Eddig sem volt vészes a játék, de most bugáztam olyan disznóölőt és bökőt is, amik nemcsak erősek, de körönként kétszer is suhintanak. Gyorsan fel is húztam őket +3as szintre, csak a biztonság kedvéért.
Ami a csapatot illeti, nálam a Hős-Erik-Jade-Rab a favorit felállás. Kivéve, amikor kicserélem Eriket Sylvre. Az a baj, hogy Eriket bírom, de gyenge, bár a dupla bökő miatt most visszakerült, viszont lehet, hogy Sylv megkapja a Falcon kardot, a hőst áttalentolom kétkezes kardokra, mert az egyik piros ajtó mögött a Banishing Blade lapult, ami megint csak nem szar. Viszont akkor Erik megy a levesbe, mivel Jade a legkeményebb, őt nem teszem ki (meg amúgy is...ki az aki kiteszi őt a csapatból...
), Rab pedig sokkal jobb statokkal bír, mint Serena és az offenzív varázsfelhozatala is impozánsabb. Igen ám, viszont amikor nagy ritkán szembe jön egy metal slime, akkor nagyon de nagyon jó, hogy ott van Erik a maga 3 támadásával körönként. Szóval most ez a dilemmám.
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #82 üzenetére
Minél nagyobb, annál nagyobb eséllyel veszít egy kört az ellenfél, de sosem fog fixen működni, szerintem pár % lehet az esélye csak.
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #80 üzenetére
Igen
És azt is jelzi ha valami csak este vagy mondjuk esős időben található meg.
-
Rigormortiis
veterán
De jó, hogy 20 óra játék után rájöttem, hogy a térképen jelöltetni lehet a csillogó helyeket, ahol alapanyagokat gyűjthetünk.
-
ldave
félisten
50 óra után megvolt az első boss, akinek sikerült megölnie a csapatot. Másodikra már lement, de megizzasztott. Amúgy sima nehézségen játszom, nem kapcsoltam be semmi módosítót, szóval eléggé könnyű a játék, de nem is várok nehézséget
-
ldave
félisten
Skill pontokat adhatnak kicsit többet a játék, 3-5 szintlépés mire összejön annyi, hogy egy új képességet tudjak tanulni
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #72 üzenetére
Hja, de ott egyértelmű, hogy kell egy kulcs, viszont amikor a egy dombon van egy láda, de nem tudok felmenni sehogy sem, az más
-
ldave
félisten
Menet közben azért már volt pár kincsesláda, amihez nem tudtam odamenni. Most nem tudom, hogy csak nem találtam meg az utat, vagy pedig még hiányzik valami képesség, amivel oda lehetne jutni azokra a helyekre.
-
ldave
félisten
válasz
Rigormortiis #69 üzenetére
Én is csak ámulok minden új helyszínen, a városok, a házak mind-mind elképesztően részletesek.
-
Rigormortiis
veterán
Ó, gyerekek, ezt ennyi év után ugyanolyan élmény játszani, mint annak idején a VIII-at, miután hazaértem vele az 576 üzletből!
Nem győzöm kapkodni a fejem, milyen jól nez ki, és mennyire aprólékosan ki van dolgozva. Hatalmas plusz pont az első ruhankért
-
Rigormortiis
veterán
Megvettem én is!
-
Mike
veterán
lesz különbség a pre-order és a sima ár között ps4-en? szokott lenni? ha igen, akkor logikusan a pre-prder olcsóbb?
-
ldave
félisten
Jó lesz ez
-
Mike
veterán
Steam-en 60 euro
hm pc-n vegyen meg vagy ps4-en
a 4K nem érint egyik esetben sem, szóval nem szempont -
ldave
félisten
Nincs mozgás harc közben, csak a parancsok. Nem tudom lehet-e majd gombokra tenni parancsokat, az eddigi részekben nem volt ilyesmi. Azt be lehet kapcsolni, hogy a csapattagokat egy AI irányítsa, így sima csatáknál nem kell őket is menedzselni, de boss harcoknál érdemes átvenni a kontrollt mindenki felett.
-
Mike
veterán
#44 ezt örömmel hallom, szeretem a körökre osztott csatákat
akkor inkább Dragon Age, emlékeim szerint körökre volt osztva a harc
vagy olyan mint a Jagged Alliance 2? vagy azért nincsenek úgy szétszórva a csapattagok, hanem van egy csata terület mint a Heroes of Might and Magic-ban?
(vagy csak nézzem meg a linketmegnéztem
így elsőre tényleg kicsit fura a szöveges harc
ezek nincsenek gombokhoz téve? -
ldave
félisten
A Dragon Quest az egyik legalapvetőbb JPRG játék, tehát nem kell célozni harc közben, körökre osztott a harc, teljesen menü vezérelt. Nem akciódús ilyen szempontból, inkább a nyugodt, taktikus harcok jellemzik emiatt. Hangulatra, játékmenetre nagyon messze van a mai modern RPG játékoktól (Witcher, Skyrim, stb).
Nézd meg ezt a videót, direkt olyanoknak készült, akiknek új a sorozat: [link]
-
Mike
veterán
Aki már játszott a dragon quest-tel konzolon:
Mennyire kell a jobb sticket használni, pl célozni harc közben? mert még jelenleg kezdő vagyok ezen a téren és pl a god of warral jelenleg képtelen vagyok emiatt játszani (mire megfordítom, mire megcélzom, egérhez vagyok szokva)
másik: lesz ebből vmi demo? vagy nézzek meg először egy korábbit? witcher, gothic, falloutokat szerettem vagy pl silver, dragon age, neverwinter nights mind bejött
mindez csak azért érdekel, mert nem szeretnék elszúrni 18k-t olyanra, ami utána nem is tetszikköszi!
-
ldave
félisten
A napokban jött egy új videó a játékról: “The Loyal Companions” (Character Trailer)
A szereplőket mutatja be a trailer. -
ldave
félisten
Dragon Quest VII egyelőre befejezve, ezzel felkészültem a XI-re, jöhetne már
Lehet addig még valamelyik régebbi résznek nekiállok, azok úgyis rövidebbek.
-
ldave
félisten
Egy újabb videó a játékról: [link]
Kint lesz az E3-on egy játszatható demó.
-
ldave
félisten
Friss, 17 perces játékmenet videó az angol kiadásból: [link]
-
ldave
félisten
További infó:
- A karakterfejlesztés a VIII részt követi, vagyis nem lesz a korábbi részekből ismert job system, hanem a szereplőknek fix képességeik lesznek a fegyver osztályokon kívül. Minden karakter többféle fegyvert tud majd használni, de el kell döntenünk, hogy melyiket fejlesszük (pont mint a VIII-ban).
Akik nem ismernék: pl a főszereplőnek van a Hero képességcsoportja (itt olyasmik vannak, mint teleport, vagy gyógyítás), plusz mondjuk négy (pontosan nem tudom mennyi) fegyver, amit használhat (ezek erősítik az adott fegyverhasználatot és adnak egyedi skilleket, amit csak akkor tudunk használni, ha az adott fajta fegyver van a karakternél).- Lesz lehetőség újraosztani a skill-pontokat, de csak a játék vége felé.
- Arról már volt szó, hogy bizonyos képességek csak a történet előrehaladtával vagy mellékküldetések teljesítésével lesznek csak elérhetőek.
- Draconian Quest-ek: az eredeti japán változatnak még nem voltak, ezek komolyabb kihívással rendelkező küldetések. Az alapjáték állítólag viszonylag egyszerű, de hát ez a sorozat sosem a nehézségéről volt híres.
-
ldave
félisten
válasz
Liquid Snake #27 üzenetére
Én most valahol abban reménykedem, hogy a készülő Switch verzió megőrzi majd a 3DS változat pár sajátosságát és nem csak a PS4 kiadás grafikailag gyengébb átirata lesz.
-
ldave
félisten
Ahogy én látom próbálnak olyan dolgokat belevenni az angol kiadásba, ami a nyugati játékoknál megszokott játékelem, mint pl a sprint gomb a gyorsabb futáshoz. Utoljára a DQ VIII volt amit megjelent angolul nagykonzolra, szóval ez az új rész szinte tiszta lappal indul majd PS4-re és PC-re. Sajnos a 3DS tulajok most rosszul járnak, pedig mondhatni nekik köszönhető, hogy egyáltalán megmaradt a köztudatban nyugaton a Dragon Quest.
-
ldave
félisten
További infó:
- Ha nem is minden, de a fontosabb jelenetek során lesz szinkron. Ezt azzal magyarázta a Square hogy a nyugati közönség számára ez fontosabb, mint a hazaiak számára. Ráadásul most hozzá is igazították a karakterek ajakmozgását a kimondott angol szöveghez, szóval nem lesz fura nézni és hallgatni egyszerre. Ebből az is következik, hogy nem lesz japán hangsáv, mivel nincs is.
- Az UI is komolyabb átalakításon ment át, az eredeti japán a régi játékokat idézni, az angol változatra valami újjal készülnek.
- Lesz egy gyorsabb futás gomb és First Person mód is az angol változatban
- Screenshot készítéshez ki lehet majd kapcsolni a teljes UI-t.
-
Liquid Snake
aktív tag
válasz
Rigormortiis #19 üzenetére
Nekem is ő volt a kedvencem!
-
ldave
félisten
Pár infó az utóbbi napok előzeteseiből:
- A játék nem open world. A készítők maradtak a lineáris történet vezetésnél és pár gyakran van lehetőségünk nagyobb területeket bejárni, mindig egyértelmű lesz hogy mit is kell csinálni vagy hova is kéne menni.
- A harcrendszer a X online rész után ismét visszatér a körökre osztott megoldáshoz. Ami komolyabb változás, hogy most egy adott időben kell majd a csapattagoknak parancsokat adni, hanem egyesével. A régi játékokban kiadtuk egyszerre az mindenkinek a parancsot majd azt valamilyen adott sorrendben végrehajtotta a játék az ellenfél körével együtt. Ez változott most meg. Csapattagokat is lehet cserélni harc közben.
- A karakterek fejlődése szoros kapcsolatban van a történettel, így a legtöbb új képességet nem szintlépéssel, hanem a sztori előrehaladtával kapjuk majd meg.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Liquid Snake #11 üzenetére
De szerettem az 576 konzolt! Főleg Veres Miki tesztjeit.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Liquid Snake #17 üzenetére
Amikor a ps2 futott, nem zavart a nehézsége, mert akkoriban ez elég sokszor előfordult, főleg a japán játékoknál (meg több időm is volt játszani).
De amikor kb két éve megvettem androidra, akkor szembesültem vele, hogy ez a játék kb minden második sarkon pofán rúg. És ez nem a droidos port hibája. Nagyon jo kis port, tetszik, hogy álló helyzetben is faján működik. Hiba nélkül fut...csak elszoktam már ettől a nehézségtől.
-
Liquid Snake
aktív tag
válasz
Rigormortiis #16 üzenetére
+1
Anno ps2-on én is sokat szenvedtem főleg a bossokal.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Liquid Snake #15 üzenetére
Teljesen jól működik a DQ8 mobilon.
Gyakorlatilag a mai napig az egyik legjobb jrpg. Nálam csak a Final Fantasy X előzi be. Meg a Persona 4 Golden.
Viszont mai fejjel játszva sokszor már k.rva nehéz. A ps2 éraban meg faltuk az ilyeneket
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Liquid Snake #11 üzenetére
Bennem ez a kiadás maradt meg, mind leírás, mind a pontszám alapján. Innen hallottam először erről a játékról... Nah azóta próbálom "beszerezni", hogy majd egyszer... De hát ps2 már elmúlt, esetleg ps3 készüléken lehetne emulátorral játszani vele, de jelenleg nincs ps3 gépem.
-
ldave
félisten
válasz
Liquid Snake #9 üzenetére
Valahol őszinte tisztelettel és félelemmel nézek azokra, akik mobilon képesek ilyen 100 órás játékokat virtuális d-pad segítségével végigjátszani
-
Liquid Snake
aktív tag
-
Liquid Snake
aktív tag
Nekem a kedvencem az 5 ès 8.
DQ V: Ebben az tetszett a legjobban gyerekként kezdet a játék elején, ès ahogy haladunk előre a sztoriban. Úgy cseperedik fel a főszereplőnk! Pont egy éve játszottam végig másodjára a játékot.
DQ VIII: Ez volt első játék amit megvettem ps2. Anno 2006 576 konzol újságban olvastam először erről a játékról. Úgy beszippantott ez játék hogy rajongója lettem a sorozatnak!
Maximális 10 Pontot megkapta a DQ VIII. -
WhiteWalker
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek. Lehet teszek vele egy próbát, ha nem tetszik legfeljebb refundolom.
(Az állított kép engem nem zavar) -
Liquid Snake
aktív tag
válasz
WhiteWalker #7 üzenetére
Nekem DQ 8 van meg androidon. Elèg jól megcsináltak. Grafikája nagyon és a történeté is nagyon izgalmas Most játszom végig harmadjára.
-
.LnB
titán
válasz
WhiteWalker #7 üzenetére
Én tegnap néztem YT-os videókat párról. Úgy láttam, hogy a játék állított képpel fut telefonokon. Így: [link] Én személy szerint úgy nem játszanék. De én nem is szoktam mobilon játszani. Emulátorral, gépen nem tudom milyenek lehetnek.
Annyit még olvastam róluk, hogy teljes értékű portok elvileg. -
WhiteWalker
nagyúr
Félig off félig on, de de DQ-hez kapcsolódik, azt tudjátok hogy az androidos kiadások milyen minőséget képviselnek? Érdemes beruhazni?
-
.LnB
titán
Szép gyűjtemény. Az arcképed után mondjuk várható is (amiről eddig azt hittem valami ősrégi amigás vízvezeték szerelős játékból való, ami nem Mario.
).
(#5) ldave Frankó borítók. Viszont én kétlem, hogy sikeresebbek lennének mint eddig. Sőt.. Ma az RPG-t az jelenti, hogy a srácok ölik a disznókat Far Cry 5-ben, a bőr miatt. Ez ma már csúcs RPG.
-
ldave
félisten
Felkerült már Steam-re a játék, gépigény még nincs. De ha tippelnem kéne hasonló lesz, mint most a Ni no Kuni 2-nek. Hasonló a látványvilág és Unreal 4-es mindkét játék.
-
ldave
félisten
Nekem jelenleg ezek vannak meg:
Ezek kívül még a 8. rész van még PS2-re is, de az a régi szobámban van otthon a szüleimnél.A hatodik részt sajna nem tudtam beszerezni, nagyon kevés darabszámban jelent meg és emiatt manapság már 100$ felett megy egy normális példány belőle...
Eléggé változatosak a játékok abból a szempontból, hogy mennyire történet központúak. A negyedik, ötödik és nyolcadik részben inkább a történet a hangsúlyos, a hetedik és kilencedik részben inkább a karakterfejleszés (job system) a lényeges. Amit eddig erről az új játékról olvastam, ez is inkább a sztori központú vonalat erősíti majd, de nem nagyon néztem utána a dolgoknak, mert hát majd magamnak akarom felfedezni.
Az első három játékot emulátoron próbáltam, de csak picit, szóval azokról sokat nem tudok mondani. -
.LnB
titán
Köszi a topikot.
Tegnap amennyire tudtam utánajártam a szériának. És leginkább azt találtam, hogy a legjobb RPG széria ever. Érdekes, hogy már az első részek is mennyire megelőzték a korukat. Sokan a Final Fantasy-val azonosítják a JRPG-ket, de a DQ egy évvel még azt a szériát is megelőzte.
Csak valamiért nyugaton nem igazán tudta "megvetni a lábát".
Érdekes, hogy a DQ4 sztorijának végigjátszása 140 óra volt. És mellette volt még rengeteg tennivaló. Mindezt 2001-ben! A DQ5 felépítése iszonyatosan tetszik. Hogy a karakterünk születéstől fogva követjük a kalandjában. Ilyet a mai napig nem nagyon láttam. Talán az egy AC-ben volt részben ilyen, de az csak egy AC.. És akkor ott van a VIII. rész. Amit sokan egyszerűen csak a legjobb RPG játékként emlegetnek. Én néztem pár gameplay-t, de csak bele-bele pörgettem. Nem tűnt annyira változatosnak. De így nem is lehet véleményt mondani. A tegnapi Steam-es XI megjelenés bejelentése után egyből mindenki azzal bombázta a Square-t, hogy a VIII-at is adják ki Pc-re. Gondolom nem véletlenül.Szóval várom a XI. részt. Kíváncsi vagyok. Eddig őszre a Monster Hunter World-öt néztem ki magamnak, de most akkor ez lesz. Jelenleg még mindig az FF XV-t nyúzom, de utána (majd valamikor a FFXV és a DQXI között) elkezdem a Ni No Kuni II-t. Ez az idei lehet ilyen "Japános" év lesz nekem.
Szeretném bővíteni az ismereteimet a témában.
Nektek melyik volt a kedvenc DQ részetek? És miért?
-
ldave
félisten
Stílus: japán RPG
Célplatformok: PS4, PC (Steam) és Switch
Megjelenés napja: 2018. szeptember 4. (a Switch változat valamikor majd később)
Első játékmenet videó: DRAGON QUEST XI – “The Journey Begins” (A First Look at the Western Version)
A játékról:
A címéből is látszik, hogy a Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age már a tizenegyedik része lesz az egyik legpatinásabb japán szerepjáték sorozatnak. Az első rész még 1986-ban jelent meg NES-re Yuji Horii (rendező - Chrono Trigger), Akira Toriyama (grafikus - Dragon Ball), Koichi Sugiyama (zeneszerző) és a Chunsoft fejlesztésében és azonnal hatalmas sikert ért el, több mint 2 millió példányban fogyott belőle. Hazájában a sorozat azóta is töretlen népszerűségnek örvend, azonban nyugaton sosem tudott olyan sikereket elérni, mint otthon Japánban, Európában először hivatalosan csak a PS2-re készült nyolcadik rész jelent meg.A sorozat részei nagyon lazán kapcsolódnak csak össze, az első három rész még egy közös világban játszódik, de a további részekben még inkább háttérbe kerül ez a kötődés, így ha valaki majd csak most a 11. résszel vágna bele a kalandba, nem kell aggódnia, hogy bármiről is lemaradt eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged