Új hozzászólás Aktív témák
-
Munkas
aktív tag
Célszerű még a
fulldouble=true
Ez lassít egy kicsit, viszont megszűnik vele, hogy némly játékban nem vált jól háttérképet, és csak az egérrel lehet "átsatírozni a" a képet.
-
Munkas
aktív tag
Ezekre nem gondoltam. Lehet, hogy eljárt felettem az idő (talán ezért is szeretem a dosemut
), de nálam csak a Win hülyeségei vannak files-ba, és csak egy user van a gépen.
Config fájlból meg nem userenként kell több, hanem játékonként, és egyszerűbb átnevezgetni ahol vannak. Na de, biztos nem ez jön be a többségnek, ezért lett ilyen.
Hasonlóan jártam, mint fent többen is. Full screenben nagyon belassul a játék. Cyclestől és frameskipptől függetlenül, mivel elég erős gépen fut. Inkább akkor csinálja, ha valami nagyobb „videószerűség” van a képen. Néha képregény szintre süllyed. Ekkor Alt-Enter és ablakban szépen gyorsan fut tovább, ha visszaváltok akkor megint lassú.
Próbáltam hátha a Win HD felbontása miatt nehéz a dolga, de annak visszavétele sem segített.
A scales2x-el meg az a baj, hogy a játékok alatt visszavált egyszeres méretre. Evvel lehet valamit kezdeni?
A videokártya emulció változatása sem hozott eredményt.
Az előző dosbox-al mintha nem lettek volna ilyen gondok. Igaz az még egy másik lassúbb hardveren volt. Esetleg csak nem tűnt fel. -
Munkas
aktív tag
Hát elég szerncsétlenül oldották meg a config fájlt a 0.73-ban. Legalábbis win alatt, elteszi az isten háta mögé az Application Data könyvtárba.
Persze lehet shortcut-et csinálni, de miért nem volt jó nekik a régi helyén a programmal együtt -
Munkas
aktív tag
A CPU cycles a jobb grafikájú pogiknál nem igazán segít, ott a framskip-et kell növelni CTRL-F7 (lassabb), CTRL-F8 (gyorsabb).
Ez elvileg ront a minőségen, de egy 2000-es Athlonnál szerintem nem kell addig elmenni vele, hogy láthatóan sokat hagyjon ki.
Szerintem az emuval kb. egy 1800+ -2000+ Athlon felel meg egy 40 MHz-es 386-nak grafikus alkalmazások esetén, a többiben kb. 33 MHz-es 486.
Én úgy szoktam használni, hogy a dosbox.conf nevű fájlban átírom:
cycles=8000
cycleup=1000
cycledown=1000
Így többnyire minden jól fut, ha mégsem, akkor meg látszik, hogy a CTRL-F12 CTRL-F11 mit is javít rajta.
Ha grafikus progit futtatok, akkor meg indítás után egyből 2-3 CTRL-F8.
Aztán érdemes még a végére betenni a mountolást is:
[autoexec]
mount c c:\DOS (nálam ebben vannak a dos-os progik
C:
Dir
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest