- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Légies iPhone halvány színei
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEndre34
tag
válasz
Laleekiraly #8368 üzenetére
+1
Pont ezen a Shakespeare-i kérdésen agyalok hétfő óta: "Regisztrálni vagy nem regisztrálni". Ráadásul ugyanezen okból.
- Ha nem regisztrálok, aggódhatok mindenhol (ahogy eddig is), de ha nem töltöm fel, vagy okosan csinálom, talán békén hagynak.
- Ha regisztrálok, de kirándulás közben (vagy otthon egy nagyobb szélvihar után megnézném a háztetőt) lakott területen belül, ha látok valami érdekeset (pl. a Nógrádi vár) és felszállok rögtön tudják és jön a büntetés, mert nem volt 30 napra előre megigényelt, különböző engedélyekkel megtámogatott légterem.
Viszont legtöbbünknek ez tényleg csak hobbi, ahol alaklomszerűen használjuk a gépeinket. Jó lenne legálisan nyomni, de nem tényleg nem tudom mi legyen. -
bacus
őstag
válasz
Laleekiraly #8323 üzenetére
Az az én bajom is, ha már egyszer beregisztráltad a drónt, utána könnyen utolérnek.
Ezért én még erősen gondolkozom, hogy regisztrálok e. Főleg, ha légtér nélkül szeretnél reptetni a kertedben ! Mert ezt csak kb 9e + egyéb hatásvizsgálat, azaz akár 40e / hét díjért tudod megtenni.
Ez számomra összevethető, a szabálysértési bírság 30e Forintjával (sőt annál drágább), ezért gondolom, hogy az eddigi 30e-es bírság mértéke nőni fog.., mert az mégse lehet, hogy reptetsz, rajtakapnak, 30e, míg ha 30+ nappal előtte megkérsz minden papírt akkor 39e.. -
válasz
Én is hasonlóan vagyok.
Most fogom megrendelni az Air 2-őt.
"Jogsit" nem akarok belőle csinálni és elvileg ehhez még nem is kell.
Sőt igazából egyiket sem akarom én csak élvezni szeretném a repülést..Lényeg a lényeg, hogy amikor kézhez kapom az Air 2-őt mindenképp kötni szeretnék rá DJi Care Refresh-t és a kérdésem az, hogy ezt hol a legjobb megkötni? Úgy láttam 30e körül van szóval annyit nekem ér, hogyha bármi lenne vele cseréljék ócsóóóért.
-
vandor01
senior tag
válasz
ne aggodj! nem fog fajni!
kapsz egy cseket azt befizeted ha nem akkor kuldik a vegrehajtot!A csuti es NER-es gazfickoi, a biztositok elkezdtek fenyegetozni!!!
www.penzcentrum.hu/vasarlas/eles-az-uj-szabaly-csunyan-meguti-a-bokajat-aki-igy-reptet-dront.1110960.html
Éles az új szabály: csúnyán megüti a bokáját, aki így reptet drón
február közepétől pedig már szankcionálnak a hatóságok....
aki pedig tilosban jár, nagyra nyithatja a pénztárcáját.
hoztak egy torvenyt ami meg maguk szamara is megugorhatatlan mar lassan 2 honapja!
arrol nem beszelve hogy egyeztetes csak papiron volt es amit kaptak javaslatokat azt lesoporve a sajat politikai celjuknak megfeleloen a tobbeves munkat sutba vagva az utso pillanatban hoztak egy takolmanyt!Nos ez a jogallam amirol baloslibsis csurhe ajvekol!
kezdek uj munkakort feltetelezni!!
Hivatalos dronfejvadasz!minden dront regelni kell(lene)
ilyen arak mellett nem fogjak vagy csak egyet
vagy minden marad illegal vagy valamennyire legal!?
illegalra rahivhatjak a dronfejvadaszt
a szomszed kis jutalekert majd felnyom
de a legalra a legegyszerubb! mert minden repules elott App-an jelezni kell hogy hol reptetsz!
es mar indulhat is a dronfejvadasz pardarab 100e ft-os csekkel! mert tuti ha kier ott lesz vmi buntetendo!
nincs minden gep regelve
nincs minden gepen bizti
a reptetonek nincsen figyelo szemelyzete
es meg ki tudja mi??
a 100e-es csekbol jut a dronfejvadasz jutalékara is!mint az autonal?
jogsi?
muszaki?
sarvedogumi?
index?
lampak?
eg.ugyi csomag?
elakadasharomszog?
izzokeszlet?
de háát ebbol hianyzik az index!
30e-es mar irhato is!es senki ne gondolja ha levaltjuk nagyjainkat a kovetkezok konszolidaljak ezeket a torvenyeket? inkabb az lesz ezek megszavasztak amazok meg jol betartjak!
mekkora uzlet is ez?
Magyarországon jelenleg 70 000-80 000 drón repked,
többségüket hobbi felhasználók működtetik.Magyarországon becslesek szerint akár évente 50%-kal is nőhet a regisztrált pilóta nélküli légijárművek száma hazánkban. Jelenleg döntően a hobbiszegmens repteti a legtöbb drónt (90%)
regisztralas?
80.000x4000=320milla
biztositas?
80.000x15000=1,2milliardna es ez 50%-al novekszik evente!
ezert mar erdemes elmenni parszazalek jutalekert dronfejvadasznak........ -
LordAxwell
senior tag
válasz
Laleekiraly #8291 üzenetére
De ez valami anomália? Ezt biztos meg lehet valahogy oldani?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest