- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Sajna most nem vagyok otthon, így nem tudom megnézni, de a VobSub-nak van egy ilyen kis ikonja az óra mellett, ha fut. Ha arra kattintasz, akkor ott valahol be lehet állítani (sok minden más mellett), hogy induljon-e autómatikusan vagy sem. Egyébként ha valamilyen újabb verziót használsz, akkor a Start menüben is kellene, hogy legyen ilyen beállítsára lehetőség.
''Back-up solution'': a VobSub-nak van egy ilyen DirectShow filter-je, amit a regsvr32 -vel lehet kiszedni a registry-ből. Szóval rá kéne keresned a *vob*.ax -re (asszem a system32-ben lesz). Aztán regsvr32 /u <fájl név>. -
<Adamsky>
nagyúr
A VDub-ban lévő filtereket annyira nem ismerem. Én AviSynth-et szoktam erre használni. Ha van Gordian Knot-ot, akkor az pl. szépen le tudja neked generálni a szükséges script-et. Ha viszont VDub-al szeretnél szűrni, akkor szerintem nézz szét a Virtual-Dub-os topic-ban. Ott úgy emlékszem, hogy írtak egy-két jó filter-t.
-
<Adamsky>
nagyúr
Azért ez nem telejsen van így. Ugye a DVD is MPEG-2, és mégis lehet belőle nagyon szuper MPEG-4-et csinálni. Itt sokkal inkább az a gond, hogy zajosabb/gyengébb minőségű az anyag.
rumos14
Próbálj meg zajt szűrni vm. VDub-os vagy AVISynth-es plugin-el. Illetve meg lehetne próbálni nagyobb bitrátával... -
<Adamsky>
nagyúr
Én Xvid-be szoktam (mondjuk már az is elég rég volt
) kódolni, de DivX-ben sem lehet másképp. Szóval az 1st pass-ban kell, hogy legyen egy olyan rész, ahol meg tudod adni, hogy hová mentse a fájlt. Ha tehát azt mondod, hogy ''muli-pass'', akkor az 1st pass-ban beállítasz egy útvonalat, majd a VDub-ban Save. A Save ablakon legyen bepipálva, hogy az aktív job-ot ne most futtassa (most nem jut eszembe a pontos kifejezés, de az ablak alján van egy check-box) Aztán jöhet a 2nd pass beállításai (itt már nem kell újra beállítani a stat file-t, mert a korábbi path-t veszi), majd Save (check-box itt is legyen bepipalva) Aztán F4 és elindítod a job-okat.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Terapeuta #158 üzenetére
Sajna ez az elkenődés vagy bekockásodás gyakran előfordul DivX-nél (főleg v3.11-nél). Ha nem szoktál kódolni, akkor szerintem szedjél le mindenféle ''pack''-ot meg codec-et, és tedd fel az ffdshow filter-t (asszem már ebben a topic-ban is ajánlottam másnak) Tapasztalatom szerint ez a un. ''ultimate solution''. Szinte mindent le lehet vele játszani, és az ilyen ''szétesést'' is nagyon jó eséllyel korrigálja.
-
<Adamsky>
nagyúr
Szvsz. nem a tömörítéssel van a gond. Az, hogy egy videó mennyire ''színes'' adott esetben elég sokmindentől függhet:
- vid. kártya driver beállítás
- vid. player beállítás
- codec beállítás
Esetedben szerintem az lehet a gond, hogy a DVD player progi más beállításokat használ, mint az Xvid/DivX player-ed. Pl. a PowerDVD alapból valamilyen ''vivid'' beállítással játsza a DVD-ket. Így persze jó, hogy különbözik a DivX/Xvid-től.
Egyébként VDub-ban biztos, hogy van olyan filter (most sajna nem tudom megnézni) amivel változtatható a színek telítettsége. -
<Adamsky>
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6800 XT / B550 / 32GB 3200MHz / 1TB Gen4 / 700w Gold! BeszámítOK
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest