- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
mini_DV
csendes tag
Kb mennyit ér egy 5éves ilyen tipusú minidv használtan? (pontosabban mennyiért adnak egy ilyet?). A tipus mégegyszer: Panasonic NV-DS60(EG)
Érdekelne ilyen kamera (hibás is, akár teljsen működésképtelen is!), ha van vkinek eladó!
-
mini_DV
csendes tag
Sziasztok!
Van egy minidv-m, egy [Panasonic NV-DS60(EG)]
5éves és 3 év garancia volt rá, tehát már garanciában nem tudom javítatni. Ilyen esetben, otthol szoktam magam szervizelni a gépeim, mert 4000ft-os óradíj nem túl kellemes ár és nagyon szeretek szerelgetni, így megtanultam már rengeteg gép szerkezetét. A minidv azonban teljesen új még nekem és elkelne tapasztalt emberektől a segítség, mert elég sok bajom van vele. pl minden csavar más és más. Más a menetsűrűség, tehát egy elcserélés kivasalja a menetet. Más a hossz is, tehát nem kap bele elég mélyen és ezért szedi le a kezdő menetéleket, vagy épp túl hosszú és túlér bele vmilyen alkatrészbe. pl jó hogy időben észrevettem, hogy ha teljesen behajtom a csavart, akkor belefúr a felvevőfejbe
. A csavarok nagyon aprók, nagyon sok van belőlük és könnyen összecserélhetők, ami a fent emlitett gondokkal járhat. Elsőre nem tudom memorizálni, inkább felirogattam egy lapra melyik csavar hova való és sortiroztam.
LCD-vel van a gond és először a piros, majd a kék is elment, már csak zöld képet látok. Eleinte magától is visszajöttek a színek, majd már csak a lcd mozgatására. Valószínüleg érintkezési hiba, ezért álltam neki szétszedni. kb 2mm átmérőjű és 1mm hosszú csavar a lcd-t tartotta és kicsavarás után behullot a lcd csuklója melletti résen a kamera belsejébe. Hiába forgattam a gépet, nem esett ki a csavar, csak csörög a belsejében. Ezért aztán főleg szét kell bontani a kamerát, mert kitudja mit zár rövidre a NYÁK-on ill. a mechikába hol akad be. Sikeresen le is szedtem az alját, de a csavar a kezelőpanel mögött van beesve, azt meg már sehogy nem tudtam leszedni. Elkezdtem kiszedni az alj levétele után előbukkant csavarokat és már mozog is a kezelőpanel kicsit.
Hogyan lehet szétbontani teljsen egy ilyen minidv-t? Van vmi szerelési útmutató ezekhez? Mire kell nagyon vigyázni?
A segítségeteket előre is köszönöm!
üdv. mini_DV
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer notebook topic
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Elektromos cigaretta 🔞
- BestBuy topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest