- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Karima
őstag
Köszi. Akkor ezek szerint megint nem mertem eléggé hozzányúlni a csúszkákhoz. Mondjuk nekem egy szép festmény hatását kelti így, de akkor megint csak az "ízlések és pofonok" tényállás forog fenn
Egyébként ezen, azaz a már kész képen húznál vissza pár FÉ-t? Nem lenne az túl sötét? Még mondjuk egyet meg is értenék, de 2-3-t?
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a HDR próbálkozásomról?. Ez a kép egy képből készült, 3 különböző expo érték mentéssel.
Ha igaz a múltkori facebookos megfigyelésem, akkor ezt most nagyon le fogjátok húzni -
Karima
őstag
válasz
Sir Riccio #41065 üzenetére
Na én is arra tippeltem, hogy vagy a napot, vagy a vaku fényét, de valamit derítőlappal vertél vissza
(Gondolom reflektornak használtad, nem diffúzornak.)
-
Karima
őstag
válasz
Sir Riccio #41060 üzenetére
Grat a kiállításhoz is, meg a Dorka galériához is!
Az abban lévő képeknél használtál valami mesterséges világítást? Ha igen, milyet, hogy? (főleg a leveles képekre gondolok)
-
Karima
őstag
válasz
SchumiBácsi #41010 üzenetére
Egy 5let: Szerintem ezeket a másik fotós topikba rakd.
-
Karima
őstag
Direkt 24mm, mert a bal oldalon ott volt egy lámpa, aminek a fénysugarai sajnos még így is benne vannak a képben (ezt csak utólag vettem észre
).
A Holdat meg azért nem bánom, hogy nincs benne, mert igazából úgyis csak egy kiégett paca lett volna, ha meg arra mérem a fényt, akkor meg a kép többi része lesz teljesen sötét. -
Karima
őstag
Itt szerencsém volt, mert a hold bevilágította rendesen a tájat, és a sziget kontúrjára rá tudtam fókuszálni. Egyébként meg igen, valami távoli fényes pontra kell fókuszálni, vagy akár a holdra is lehet. De a hiperfokális távolság sem rossz megoldás. Vannak erre jó kis androidos alkalmazások is, nem kell bemagolni
Amúgy a gépen hogy lehet állítani a végtelen fókuszt? Én úgy tudtam, hogy azt csak az obin lehet. -
Karima
őstag
-
Karima
őstag
Lenne egy nagyon off kérdésem, de hátha tud valaki segíteni: Kitől és/vagy milyen engedély beszerzése szükséges ahhoz, hogy a Felvonulási téren lévő MÉH telep (56os emlékmű) elé autóval be lehessen állni 1-2 órára fotózási célból.
Egyszer már láttam élőben is, hogy ott autót fotóznak, meg elvétve egyszer-kétszer flickr-en is láttam ilyen képeket, de persze most nem találom ezeket a képetek, hogy fel tudjam venni a kapcsolatot a fotóssal -
Karima
őstag
Köszi mindenkinek az előző kommenteket!
Lightroomos kérdésem lenne: Egy szerkesztett kép history-ját elő lehet benne varázsolni valahogy? Tehát pl most találtam egy képet, amit kb 1 éve szerkesztgettem, de már halvány lila gőzöm sincs, hogy mit szerkesztettem rajta pontosan. És ezt szeretném most valahogy megtudni
-
Karima
őstag
Tudtok olyan stockfoto oldalt, ahova erdemes feltolteni? Azaz ahonnan valakinek, vagy vki ismerosenek volt mar bevetele?
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #40674 üzenetére
Köszi. Egyébként - legalábbis LR histogram szerint - csak a bal felső sarkában van kiégve pár pixel (én se nagyon hittem, de ezt mutatja az LR).
Érdekes amúgy, hogy egyes közösségeknek melyik képeim tetszenek, illetve melyikek nem. Szinte már szabályszerű, hogy amik itt nagyobbacska tetszést váltanak ki, azt fb-n 1-2 ember likeolja, viszont amit itt annyira nem értékeltek, azt fb-n "szétszedik". Pl ebből a tésztás képből tegnap óta már 4-5 nagy nyomatot is kértek.
Ezt csak így érdekességképp írtam -
Karima
őstag
Hát ha ott van az ember a helyszínen, akkor azért belebotlik 1-2 zavaró tényezőbe. Mindenképpen olyan képet akartam, amiben a lemenő nap is benne van (mármint a fénye), ezért csak a pesti részről, és a híd északi oldaláról jöhetett szóba a fotózás. Na most közelebb nem tudtam menni, mert végig drótkerítés van, jobbrább meg azért nem, mert ott már dzsumbuj van elég rendesen. ezt is úgy csináltam, hohy előttem 1m-rel a kerítés volt (lent), mögöttem 50cm-re meg ment a 2es út nem kis forgalma (láthatóságit nem vittem. Én is kinéztem a helyszínt, és elképzeltem, h milyen beállításokkal, milyen szögből fogom csinálni, de aztán a valóság igencsak keresztbehúzta az elképzeléseimet
A körülményekhez képest én meg vagyok elégedve a képpel, de persze elfogadom a kritikákat.
-
Karima
őstag
válasz
fattyu #40536 üzenetére
Jah! Jogos!
Akkor ez a helyes válaszom
-
Karima
őstag
válasz
nincsisbéla #40529 üzenetére
Persze. Itt
-
Karima
őstag
Köszi Mindenkinek
Itt valóban csak a szél okozta ezt a látványos effektet - ami meglepően kicsi volt ahhoz képest, amit a fénykép mutat - , viszont az is igaz, hogy valamennyire látszik a csillagon is a föld forgása, illetve a StarTrailes képeimet is ugyanígy 30mp-s képekből szoktam összerakni, azaz ha nem húzna csíkot a csillag, akkor a StarTrailes képetket sem lehetne normálisan összerakni
Egyébként itt se hegesztőüveg nem volt, se több képből való összerakás, csak egy sima 30mp-es kép.
A panel tényleg uncsi, de hát most nem rakhattam oda az Eiffel tornyot
Kevesebbet meg nem akartam mutatni belőle, mert a múltkor is letoltatok miatta, hogy túl kevés az előtér
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Lenne egy lightroomos kérdésem: Régi LR van fent a gépemen, és mivel nem tökéletes (kifagy, stb), ezért az újat nem frissítéssel szeretném feltenni, hanem úgy, hogy a régit letolom teljesen, és úgy tenném fel az újat. Viszont az eddig szerkesztett képeimet, és annak változtatásait szeretném megtartani. Ezt hogy tudom megtenni? (mintha valamilyen "catalogue" filet kellene valahonnan kimásolnom, és utána az újba vissza) Köszi előre is a segítséget.
-
Karima
őstag
Köszi. Próbáltam kisebbel iss, de akkor már - legalábbis szerintem - nagyon kicsi lett volna a dof, így is épphogy teljesen éles a TISSOT felirat.
runner125: Őszintén megvallva fogalmam sincs, hogy milyen óra
Haveromé, és csak elkértem fotózgatni, nem vagyok egy nagy óra fan
(Nekem pl kb 15éve nincs órám)
-
-
Karima
őstag
válasz
filózoli #40070 üzenetére
De az úgy látszik pont elég volt a pillangónak, hogy kimenjen a fókuszból. Ezt Te nem vetted észre? Vagy úgy voltál vele, hogy feltöltöd, és majd lesz valami? Szerintem teljesen életlen. Én ilyet pl egyből törlök. Nem egyszer volt olyan, hogy szerintem tök jó lett a képem, de itthon megnézve életlen lett, és gondolkodás nélkül töröltem.
-
Karima
őstag
válasz
filózoli #40025 üzenetére
Kb pár száz hozzászólással ezelőtt már megkérdeztem, és továbbra is kíváncsi vagyok rá. Ha ezt gondolod: "és egyszerűen nem hiszem el, hogy itt jobban értenének hozzá az emberek. Sőt, valójában épp ellenkezőleg gondolom...", akkor miért boldogítasz még mindig minket? Mindenki jobban járna, ha megmaradnál a fotorace-en. Te nem kapnál negatív kritikákat, megmaradnál az überprofi fotós hitedben, minket meg megkímélnél a profi képeidtől, amiket sajnos mi nem nagyon tudunk értékelni ezek szerint.
Nem is értem - de komolyan -, hogy minek teszel fel ide képeket, hisz ha valaki kritizálja - márpedig ezeken a képeken bőven van mit - , akkor te makacsul ragaszkodsz ahhoz, hogy nem jó a kritika, meg rosszul látja az, aki épp véleményezi.
Olyan jól megvagyunk mi nélküled, és az irritáló stílusod nélkül, szerintem jobb lenne, ha ez így is maradna.A többiektől bocs, de én filózoli stílusát, meg fotorace-en többszörös díjnyertes képeit már rég nem találom viccesnek, sokkal inkább felb@sznak, és csak az időnket rabolja, hisz az építő jellegű kritikákat sem fogadja el. Én a képeit ezért nem is értékelem. (mondjuk nem is nagyon lehet rajtuk mit)
Bocs
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
válasz
csokimikulas #39876 üzenetére
El én
30s f4.5 és mivel elég nagy itt Bp felett a fényszennyezés, ezért iso200 elég volt. Nekem is van egy ilyen adroidos programom, ami visszaszámlál, hogy mikor lesz a legközelebbi iridium flare, és kb 10mp-el a lejárta előtt elindítom a 30mp-s expot. Az ég színe meg a fehéregyensúllyal utólag variálható. _Ha meg tiszta fekete az ég, akkor növeld az expo időt, vagy az ISO-t, vagy csökkentsd az rekeszértéket.
-
Karima
őstag
válasz
aldebaran #39873 üzenetére
Rákerestem neten, hogy hogy is kéne ezt csinálni, és ez alapján megpróbáltam.
-
Karima
őstag
válasz
csokimikulas #39866 üzenetére
-
Karima
őstag
válasz
csokimikulas #39864 üzenetére
Értem! Az nem tudom mi
-
Karima
őstag
válasz
csokimikulas #39860 üzenetére
Csillagokat, vagy csillagmozgást szeretnél fényképezni?
-
Karima
őstag
válasz
The Bachelor #39752 üzenetére
Persze! D7000 + 18-105vr. Csináltam ugyanerről a témáról olyan képet is, ahol nincsenek rajta a hajók (csak párat kellett arrébb lépnem
de az nekem túl üresnek tűnt, plusz itt még az is tetszett, ahogy a vízről visszaverődő fény átjön a hajó ablakán. Majd teszek fel olyat is, ami szerintem "üres".
-
Karima
őstag
válasz
runner 125 #39633 üzenetére
Köszi. Sajna a 18mm csak ennyit tud, hátrébb meg nem tudtam menni
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #39606 üzenetére
Kösz az értékelést. Érdekes, mert a 39605-nél épp a jobboldali szikla színe áll közelebb a valósághoz, és ha emelnék a színhőmérsékleten, akkor az egyébként is sárgás csónak és bal oldali szikla még "melegebb" lenne. A jobboldali sziklát egyébként a hold világította meg, a baloldalit és a csónakot meg az utcalámpa. Szóval jó kis kevert fény volt. Megpróbálok még valami jobbat kihozni belőle.
A mostanában jelentkező színgondok meg lehet, hogy azért vannak, mert elég sok szűrős (hegesztőpajzs) és éjszakai képet csinálok, ahol elég nehéz visszahozni a természetes színeket (legalábbis nekem).
-
Karima
őstag
válasz
Marky21 #39424 üzenetére
Nem hegesztőszemüveg, hanem hegesztőpajzsüveg. És fel lehet rá tenni így is, de az enyém pl így van feltéve. Cokin P adatergyűrűt lehet venni ebayen 2-3 dollárért, azt ráragasztod pillanatragasztóval a hegesztőpajzsüvegre (kevéssel, hogy ki ne jöjjön alóla), és a gyűrű széleit szigszalaggal körberagasztot, hogy ott ne menjen be fény.
Itt is van erről egy video. -
Karima
őstag
válasz
Karima #39421 üzenetére
Hali!
Sajnos nem az én szabadalmam, spottr-en olvastam róla, és utána láttam, hogy - legalábbis nemzetközi szinten - elég sokan is használják.
Folyamatban van egy olyan project egyébként, amit említettél (mármint a "forgalmas"), de nem akarom lelőni a poéntDe ha érdekel a technika, összeállítás, akkor priviben pár sorban leírhatom
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest