- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
Cassidey #29228 üzenetére
ha nagyleszek, saját kerttel meg minden (
) tuti nem lesznek fák.. vagy a kert egyik felében fák, másikban virágok.. mert így nagyon durva pózokat kell keresni, hogy valami letisztultat alkosson az ember..
D4rkm4n: tudatos a szerkesztés!
a kép belső fele hajlanak a virágok, így egyensúlyban marad a kép -
eastsider
nagyúr
válasz
ballington #29223 üzenetére
igaziból nem is az ég felhőssége a fő, hanem a háttérben lévő fák bokehja fura...az ég nagyjából tudatosan olyan foltos....
2. ahha közben rájöttem, nézegetve a képet.. lehet megérné eltüntetni. mostanában nagyon belejöttema PS-be, pont ilyenek miatt..
a cseppeket én varázsoltam (kútvizet permeteztem rá, klórmentes, mitn ajánlották, és tényleg sokkal szebb)nesa: ez most tudatosan lett ilyen. plusz clarity minuszba, filmes színvilágot kívántam elérni...
a photostreamemben van még rengeteg tulipán, azok mind élénkek, tőlem megszokott színvilággal, csak már akartam valami újatmájk:
-
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #29220 üzenetére
1. köszi! mostanában nagyon ráizgultam a földönfekvésre, tök jókat lehet... ezzel a képpel sem vagyok teljesen kibékülve.. tudom jobb lenne full homogén háttér, de ezt dobta a gép... van már sima kék hátterű tulipánom
2. az a helyzet, hogy ez elég nagy crop (balról vágtam 1/3-ot) és úgy meg már szerintem nem lenne igazi a kép, hogy a virág a tölti ki az egész képet.. nincs makróobim..
szóval valahogy fura ez a kép.. szokásos nem tudom mi a baj vele... mert a virág kva jól néz ki.... egész éles is lett... -
eastsider
nagyúr
válasz
Kazimír #29179 üzenetére
én tudom, hogy megy ez.. mikor kezdtem fotózni (nemsokára 1 éve), még az 50% is jó volt, aztán 70%, 80% 90.. aztán így tovább..
legalábbis én magamhoz mértem a teljesítményem.. aztán mikor felmentem flikkerre megnézni az ügyesebb contactjaim fotóit.. hát.. majdnem letöröltem mindent
de hát sokat kell fotózni.. ez van...máyköl: de azért ez egy alapvető hiba, melynek következtében az egész kép del....
M: Erre a hibámra rájöttem én is, azért írtam, de azért raktam fel a képet, hogy valami mást is mondjatok, amit én esetleg nem látok.
ez kicsit furcsa nem?
"látom, hogy full életlen a képem, de nem tudjátok esetleg megmondani, hogy mi még vele a baj?" -
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #29177 üzenetére
azt ajánljuk, hogy menj közelebb! nem véletlenül írtam a közelpontot...
töltse ki a téma jobban a teret, ha már nem full homogén a háttér.. de akkor is.. ne vesszen el a képen a téma...az isora meg figyelj.. régebben én is beleestem a hibába, de észrevettem pár fura záridő után.
úgy értette johnhohn, hogy mikor már nem tudod mi a baj a képeddel, de tudod, hogy valami nem OK, csak nem jössz rá... mit nem csináltál jól stb... nem látod a saját hibádat...
-
eastsider
nagyúr
válasz
johnjohn #29174 üzenetére
bizony. a technikát meg lehet tanulni, a kompozíciót nehezebb...
a szöcske az egyedüli éles pont, de az meg annyira apró, hogy keresni kell, mit kell nézni.. plusz nyugodtan közelebb mehettél volna. 30cm alatt van a közelpontja a kitobidnak....
amit nemértek. mi a fenének ISO 400 1/1250-es záridő és 5.6-os rekesz mellett?
még ha szöcskétsvenkelnél, az sem indokolná, hogy ilyen rövid záridőre legyen szükséged....
ez szvsz így nem sokpedig rohadt jó képeket lehet készíteni a kitobival,....
ez SZVSZ ugyan az virág.. de tök máshogy meg lehet fogni
nem mndom, hogy tökéletes a kép.. látom a hibáit, de azért szvsz jó ránézni (sőt ez fix35-el készült!!!) -
eastsider
nagyúr
válasz
makraipeter1 #29143 üzenetére
megvilágítás?
vakuval kell "kimerevíteni" -
eastsider
nagyúr
köszönöm mindenkinek a kommentet!
nem gondoltam volna, hogy ennyire elnyeri majd a tetszéseteket.. nekem közel sem tetszik ennyire.. nem úgy, mint a szilvások
(bár egyre jobban megkedvelem őket..)
köszi az infót a vízzel kapcsolatban.. van kútvíz, az majd jólesz (vagy tóvíz')riccio: nagyon jók!! én is így fekszem a földön, csak sajnos nincs ilyen felszerelésem
slowman: jó lett!
szerintem belefér a vízjel
nekem is bejön az lrb2. bár jóval lassabb, mint a 2.. (igaz ez még csak béta), de ez a zajszűrés -
eastsider
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #28649 üzenetére
köszönöm
ott nagyon megerőltettem magam a kompozícióm, mert nagyon nagy a "dzsuva" körülötte (sziklakert közepén van...) szóval befeküdtem, aztán próbálkoztam...
első kettőt 35/1.8-cal, az utolsó kettőt kitobival. a másodiknál valami olyan hatást akartam elérni, mint ezek a manapság divatos webdizájnok. szóval a másodiknál szerepe van a kusza háttérnek is
az utolsó előttinél én is érzem, h izé...
de ahogy nézem csak a tetejéből kéni vágni.. viszont nem szeretem a square cropokat.. no meg ennyi telt a kitobitól
priusz: köszi
jah ma felfedeztem milyen jó dolog a home made harmat...
(le kell spriccelni ezeket a cuccokat olyannal, mint az ablaktisztító, csak vizzel benne
)
utómunka nem sok van rajtuk amúgy.. csak a minimális... kicsit helyrepofoztam a wb-t. crop nem sok.. más meg végképp nem igazán.. (kicsit a csúszkákkal játszottam, de az alap szerintem) [LR]
ezen van sok utómunka: [link], de annyira nem is tetszik
piros tesója: [link]
+1[link]
amúgy egész jól kezeli az erős pirosakat a szenzor -
eastsider
nagyúr
hmm.. sehol nem találtam ilyet.. a help azt írja, nem támogatja a LR (2.6.1) csak pluginnel...
najó.. akkor érdemes felrakni a beta 3-at? már jó benne a noise reducting? -
eastsider
nagyúr
egy kis off megint...
Lightroomot használok RAW képek feldolgozására... vízjelet szeretnék tenni a képre.. nincs valami lehetőség erre lightroomban? elég fárasztó megnyitni minden képnél csak ezért a PS-t (ezért el is marad..)
tud valaki erre valami gyors/értelmes megoldást? -
eastsider
nagyúr
elnézést az offért..
valaki segítsen pls
újraindult a gépem LR importálás közben, ezért nem tudja megnyitni azt a catalogot.. backupot néztem, s annál is újraindult (mind1 nem ez miatt, csak teszteltem...)
ezért azt sem nyitja meg, csak egy cca 1 hónapost
valaki tudna segíteni, miért kapom ezt a hibaüzenetet?
mit tudnék csinálni?
registryből töröltem minden LR-el kapcsolatosat (amit találtam)
újratelepítettem...
ha átnevezem a .lrcat fájlt akkor vajon jó lesz? mit tehetek? elég nagy érvágás
újraindítottam a gépet is persze. csökkentett módban is ugyan ez
(W7) -
eastsider
nagyúr
válasz
FoxiestFox #28403 üzenetére
valóba': jó ez a döntés! szép átlót formálnak a felhők!
-
eastsider
nagyúr
az első azért ilyen fura, mert 7,5 perces expo (látszik is a csillagjárás) nagyon sötét volt már... tényleg zavaróak baloldalt a cuccok, csak hát akkor meg olyan lett volna, mintha le lett volna vágva a kép fele... ezért ilyen túlvilági
a másikban is köszi a hibafeltárást.... ezt nyár végéén, ősszel kell újralőni...
épp egy '48-as emlékmű mellől fotóztam.. szilvafapisti: köszönöm Neked is
a másodikon tényleg az idő cseszte el, meg a kopasz szőlőtőkék... halott lett az egész kép..
bár lehet ezt máshogy is..
íme egy HDR a hegy másik oldaláról... -
eastsider
nagyúr
válasz
Sir Riccio #28394 üzenetére
van így is...így sem túl érdekes
-
eastsider
nagyúr
hű micsoda képek
én is bedobok egyet-kettőt kíváncsiságképpvan két kép, amivel nem vagyok kibékülve, olyan semmilyenek, de nem tudom miért..
szerintetek mit baltáztam el?nagyban
szerintetek mi a baj velük? mintha hiányozna valami róluk...
az exif a nagy képen megtalálhatódrkbl: ez nagyon jó lett! talán a kezek nem kellenének bele.. de tudom, nem így megy ez
Agent87: nagyon tetszenek.. a pávát viszont valahogy asszimetrikusan helyeztem volna el.. valahogy így nem ad annyi pluszt.. egybeolvadnak a tollai (bár lehet, hogy ez a madár hibája, no offenz) a sas viszont állat lett!odaszab rendesen az élesség
-
eastsider
nagyúr
MIFtIli: főleg az első jó! a második csak a tecnikai háttért tekintve nagy szám szerintem, amúgy nem túl látványos (de kövezzetek meg) de szép kék az ég, faintosan látszik a repülő. az elsőn nagyon jól megválasztottad a rekeszt.tökéletes! mintha a kupak lenne kiválasztva
máyköl! köszi! amúgy ilyen százszorszépet, mint az enyém, mindenhol találsz
amúgy vannak már nárciszok is, egyszerűbb fajták, meg egyéb finomságok.. tele a kertcsak meg kell közdeni a technikával, kicsit földön kell feküdni, de nem baj, én szeretem
t_a_m_a_s: 35/1.8-cal csináltamközelpont környékén (és nem valami nagy crop...picit igazítottam azt' annyi)
a virágos képed jó, csak nekem zajosnak tűnik, pedig csak iso 200 utóélesítetted? csak nekem a színvilág valahogy nagyon temetéses lett (nem tudom miért) -
eastsider
nagyúr
jók lettek!
az elsőn nekem kicsit elcsúszottnak tűnik a WB.. mintha túl kék lenne..(meg más a lila is, mint a többi képen) amúgy nagyon jók! tetszik a játék a kontúrralriccio: valóban a pengetősek nagyon barók
nagyon nyomja.... kicsit nekem is fura a zaj.. amúgy durva obi ez a 24-70.... a levelesből az első a nyerő! az nagyon brutális lett...
sajna nem volt dinamika
muszáj volt HDR... szerintetek? nagyon műanyagos, sorjás a cucc?
-
eastsider
nagyúr
válasz
j.bravo #28143 üzenetére
köszi mindenkinek
Kazimír: köszi, hát igen, szép a modelem is, nemkicsit
)
j.bravo: a szokásosokba raktam bele, úgy 10-be, abból fele magyar...
mindig ezekbe rakom bele, s ennek nagyon megugrott a nézettség száma.. nem tudom miért... taget is csak a szokásosokat raktam bele... fura... eddig volt pár képem exploreba, s nem csináltam semmit máshogy azt hiszem... csak a képek votlak jobbak, mint a többi..vagy passz -
eastsider
nagyúr
köszi mindenkinek
-
eastsider
nagyúr
válasz
Slowman #28090 üzenetére
köszi Neked, Nesanak, és a brassói kollégának (BV92NTZ)
nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog...
Cayman kollégával beszélgettünk múltkor ezzel kapcsolatban.. valóban kell hozzá plusz átalakító, hogy legyen végtelen fókusz.. arra lennék kiváncsi még, hogy vajon nikonon van-e fénymérés, de legalább fókuszvisszajelző...
-
eastsider
nagyúr
nem írok semmit... mi a véleményetek erről?Slowman: írtam flikkeren! gyönyörű kép! szerintem jó a fatörzs oda
must have az az obi! mibe fáj manapság egy ilyen? (jöhet privátban is) kell valami hosszabb, fényerősebb, akár manuális csoda... gyönyörűek a színek! ez az én színvilágom
a vízcseppek is nagyon jók!
amúgy mivel használod valami közgyűrűvel? vagy hogy ilyen jó makróra? -
eastsider
nagyúr
válasz
kricsi81 #27843 üzenetére
köszi
elsőnél így is vagdaltam a tetejéből, de már itthon vettem észre, hogy nagyon eltoltam a kompozíciót az összesenrossz helyre raktam a képkivágást gr... nem is tudom miért csináltam így... az elsőn pont a másik irányból fényképeztem, mint a többin (így jött ki, gyors pillanatportrék, mert játszottak, nem akartam zavarni...) (direkt pózolt ám így..
)előveszem még lightroomot, ezek afféle pre konverziók voltak, hogy érdemes-e, mert a fények nagyon jók, csak ugye a hunyorgás... grr... a beépített vakut majd akkor alkalmazom (milyen mértékben kell itt körülbelül kompenzálni?? - ba? nem szeretem az emberek szemébe villantani sokszor... gondolom csak épphogy.. a szép kontraszt miatt..)
az utolsónál amúgy nem lóg le a keze, szépen bennevan, csak a PH! croppolta [scrollbar]
amúgy a sapisnak ilyen a tekintete alapból is, szóval nincsenek nagy szemei..plusz még mosolyog is...
tényleg, akkor ez a trükk ilyen szép fényekben..? mert sose tudtam mit kezdjek.. mindig bedőlök a szép napsugaraknak.. csak ugye többet kéne portrézni..Cayman: köszi a véleményt!
igaziból nem is a drótháló, így is vágtam belőle fentről, csak nem szeretem a square cropot, annyira esetlen szeirntem... igaziból az a baj, hogy így utólag látom már, hogy kellett volna, de zsigerből nem megy még.. pedig kellene gyakorolni, viszont modellem nem igazán van...
mozgós képek nem lettek volna látványosak szerintem.. fix35mm-en... próbáltam, de csak dobálták kosárra a labdát stb... nem kmoly játék (unokatesómék) -
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
runner 125 #27680 üzenetére
hüm hüm...
szerintem nem ez a legelőnyösebb oldala a lánykának+ valahogy kellemetlen hatást ér el a garbó.. btw. furcsa a nézőpont. szerintem megérné újralőni, mert amúgy szépséges
vagy csak én vagyok nyomorék?(lehet)
-
eastsider
nagyúr
válasz
total90 #27558 üzenetére
a HDR arra szolgál (többek között), hogyha túl nagy az expozícióeltérés a kép különböző részletei között, akkor többb expozícióból, melyek különféleképp vannak kiexponálva, van összerakva...(magyarul, ha nem elég a dinamika, ezzel meg lehet növelni)
álványal csináltad? vagy gépen -0,7 /+0,7 expozícióeltolásokkal? -
eastsider
nagyúr
válasz
total90 #27550 üzenetére
ilyen féle-fajti naplementénél nem sok értelme van egy HDR-nek..
jó, a második képnél lehet...de nem jól csináltad.. nem exponáltad ki eléggé a "fekete" területeket, ha ilyen lett
ezek single RAW-HDR-ek, vagy rendes expozíció.eltolósok?
igaziból én a koncepciót nem értem... mit akartál
3. jó kis minimal is lehetne (fain oszlopok) de ez a színnagyon PVC szaga vna
kupak: én voltam olyan "szerencsés", hogy elhagytam mind az összes (2) 'n' kupakom..
2-3 hónapja nem találom őket...
vagy valahol kirántottam a zsebemből, vagy valahol itthon vannak.. de GRR..
majd jön ebayről 500ft-os.. 1500-öt nem ér az eredeti (nekem)ezen meg úgyse tudnak mit elszabni a hong-kongiak
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #27508 üzenetére
ennek örülök
egy időben felmászott valami genny színprofil, ami miatt kuka képek jöttek ki a gépből, elég nehéz volt levakarni..
de nehezen képzelem el, hogy egy R600-as Radeon jobb képet produkálna 2D-ben, mint a mostani 7-es geforceom... bár nem kizárt...a gyári inno DVI átalakítóval pl szellemképes volt a kép.. egy MSI-vel pedig kristálytiszta.. mondjuk most már DVI-n használom a moncsit...viszont lehet, h mostmár tényleg benevezek egy flickr acc-ra, mert ahhoz kötöttem, hogy sikerül-é a nyelvvizsgám.. és hát sikerült. méghozzá elég jól.. szóval mostmár muszáj lesz megvennem
de kéne egy polárszűrő is.. áá..
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #27506 üzenetére
mert színesnek okénak mondom, de még "dolgoznivalónak"... de a feketefehér meg tényleg olyan, mintha csak a háttér színe ment volna el.. de már voltak ebből ellentétek a topikban....
én sem szeretem, ha elvesznek a részletek, de azért FF<>színek elvevése (erre gondolok na)Cassidey nyilván fotózik, csak ugye neki ez a munkája... csak nem publikálja
ettől függetlenül Ricsi képeit is elég jónak találom az utóbbi időben
ez nem összeesküvés ellened, a Te fotóidnál is tátva marad a szám elég nagy számbanamúgy egy tn-es lcd-m van...7600GST hajtja.. de szerintem egy bizonyos szint felett már nem számít, hogy milyen a hardver alatta...
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #27504 üzenetére
nincs ezzel probléma....
csak szeretem a kontrasztot illetve a fekete fehért, a szürke fekete helyett. flatnek látom a képet...metr így nekem egy kép inkább szürkeárnyalatos <> fekete-fehérde lehet csak a színvilág nem tetszik nincs itt probléma.. kb cassidey képeit látom 100%-nak. magyarul én is így csinálnám-nak... (színek, kontraszt) (hogy értsd mire is gondolok
)
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
#31757056 #27299 üzenetére
hmm...
nekem annyira nem tetszik...
az ég fehérje jobboldalt majdhogynem kiégett, vagy ki is égett. A fű/talaj pedig túl sötét.. kellett volna egy erős expokorrekció (látom 0.67)
túl nagy a kontrasztkülönbség a föld és az éeg között.. és bántja a szemet.. talán nem ekkor kellett volna lőni... vagy nem tudom... -
eastsider
nagyúr
válasz
rumos14 #27213 üzenetére
tegnap voltam vagy 3 órát lenn fotózni... áldom, mikor ilyen idő van... nem szabad kihagyni egy percet sem, ha már időm van...
ilyenkor a legkülönlegesebb, meg ősszel.. nyáron csak klisé naplementéket lehet lőni (persze nem, de mennyivel különlegesebb ez a látvány)
örülök, hogy tetsziknesa: nagyon jó lett a HDR-ed! talán nekem is picit túl sötétek a tónusok, de nem mindenhol, csak foltokban! ez miért van? az expozíciós eltérések így jöttek ki! amúgy abszolút sikerült érzékeltetni, amit szerettél volna! érdemes volt újralőni!
bee: gratulálok, szép képek!
-
eastsider
nagyúr
válasz
Magnum_ #27177 üzenetére
Brumi: köszi! érdekes, hogy megint mindenkit másik fog meg...
nekem az a szerencsém, vagy nem is tudom, mondjam-e szerencsének, hogy a részleteket veszem észre először... pl az autón észreveszek egy apró karcot, valami sérülést, onnantól már csak azt látom... csak arra tudok figyelni, és egyre hatalmasabb lesz...
fotózáskor ez jól jön..jenei92: szerintem jó lenne valami szépiás árnyalattal is.. amúgy én elvettem volna a háttérből a dolgokat, hogy homogén legyen.. szerintem is a kontrasztosabb
-
eastsider
nagyúr
válasz
sztyui2 #27164 üzenetére
ez a lesifotózás szerintem poén, már csak azért is, mert sima stranger photon ilyne gondterhelt arcot nem igazán fogsz látni.. ott mindenki pózol
amúgy a többszínű névjegykártya tök jó ötlet! valahogy veszt az egész a komolyságából, de szerintem itt pont ez a cél! oldottabbá teszi a hangulatot, mosolyogva fog Tőled elválni az ember.. akiről meg látod, hogy nem vevő a poénra, adsz neki egy random színt..konzervatívabbat...
(itt érdemes megnézni, a kommentekben van egy téli változat is
)
mi a véleményetek? -
eastsider
nagyúr
BV92NTZ: a második tényleg ötletes! bejön.. a kompozíció a 772-nél jobb.. bár ennek a gombócnak fura a nagylátó
amúgy most vettem észre.. rendszám=nickmi a véleményetek ezekről a képekről:
ma készültek! elég érdekes erre felé a természet.. tizen x fok.. minden leolvadt, és még megvan a jég a Balcsin.... elképesztően néz ki! -
eastsider
nagyúr
válasz
kricsi81 #26945 üzenetére
ezen én is gondolkoztam amúgy...
szerintem azért 50-es, mert elég elterjedt obi, "majdnem mindenkinek van", olcsó stb...
szerintem ez afféle összehasonlítás, ki mire képes "ugyan azzal" a technikával.. vagy mi....
poénnak jó
de javítsatok ki, ha tévedek, nem arról van szó, h minden 50-essel készült képet felraknak.. hanem a jobbakat. nem?
annak lenne értelme. nem így van?nekem amúgy az tűnt fel, hogy a 35-ösnél sokkalta jobban mossa a hátteret az 50-es...
igazából ez hiányzik nekem a 35-ösből... de ezzel nem tudok mit csinálni...
ezért kéne egy 50-es is.. bár nem hazsnálnám úgys.. túl kicsi a különbség. próbáltam egymás után az a35-öst, és 50-est.. -
eastsider
nagyúr
válasz
mzsolti #26931 üzenetére
szép kép!
szép, kontrasztos, gyönyörűen ki van exponálva!
egyszerűen öröm nézni
szép bokeh, színek... rendben van!
látom, h takumar 135/3.5-el készült! látsziknekem túl szűk a vágás az elsőn, hiányzik a kutyuk lába... amúgy szerintem így ketten mutatnak jól
ez is növeli a kontasztot! a kép maga egy nagy kontraszt! komolyan csak a vágás rontja le az egészet.. szerintem túl szűk alul.. amúgy rendben lenne!
a második már nem ilyen jó.. nem sikerült ilyen jól. tejfeles, talán be is mozdult, emg az élesség sem az igazi... ott is hiányzik a kuty lába...
és bizony.. ISO 400.. szűrés nem árt...
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
BV92NTZ #26858 üzenetére
Üdv itt a fórumon!
belenéztem a galériádban, és tetszett, amit ott találtam
érdekes így "amatőr" szemmel látni Erdélyt.. nem a promofotókon, ill nem a saját "keresőmön" keresztülbár mostanában eléggé rákattantam flickren az Erdély témára (magyar fotósok által készített képek.alap)
ha jol látom ez Brassó! ott a felirat a Cenkengyönyörű! szép kép! érdekes így télen! igaz, hogy csak egyszer voltam, idén nyáron... teljesen más volt
vannak képeim nekem is Brassóból, ill. Erdély más területeiről is. íme a set-em. ha van kedved nézd meg: [link] -
eastsider
nagyúr
köszi a kommenteket mindenkinek!
én is így látom a dolgot, igazatok van
sajna ez még nem az igazi Somogyország...itt még nem kezdpdtek el a dombok, így nem is olyan érdekes....cayman: a váll tényleg zavaró, ránehezedik a képre. amúgy szerintem az első jó. jól áll az FF, viszont én kicsit mostam volna a bőr textúráján
tudom, hogy van aki nem szereti... de itt zavaró a csillanás a bőrön szerintem (a textúra miatt)
baze mekkora szempillák -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
mi a véleményetek erről a sorozatról?láttok benne fantáziát, vagy nagyon uncsi?
forceberg: néztem flickren, R.i.P. szegényke
de én kis kontrasztot raknék rá.. nekem így fakó
pisti: ez annyira giccses, hogy az már gyönyörű
komolyan! képeslapra való! a kék hó valóban zavaró.. talán kék átmenet nélkül, csak a dohányszűrővel jobb lenne! de az alap téma is csodás -
eastsider
nagyúr
válasz
philoxenia #26232 üzenetére
így nomyjuk, mi Balatoniak
Te ez olyan mint a zárhibaaaa -
eastsider
nagyúr
-
eastsider
nagyúr
válasz
Agent87 #26150 üzenetére
az bizony!
hát igen felmennek, látszanak is a lábnyomok
most ilyen hidegbe az átázott/átfagyott falécekre annyira nem szívesen lépnék... amikor nem volt lezárva akkor is gázos volt a helyzet
mondjuk volt amikor fotóztam, és összefutottam a tulajjal, s kérdezte, h ugye nem médiától vagyok-ééé
egyébként gyönyörű a panoráma fentről. flickren találtok képeket. de képeket nem a panoráma céljából érdemes itt készíteni (arra ott a fonyódi átjátszó/kilátó) itt a gömb is nagy szerepet játszik[link](nem az én képem sajnos)
van egy ilyen is, csak a csíkokkal nem tudok mit csinálni
nem tudom mi okozhatta, nem volt koszos a frontlencse, illetve a "másik oldalon" sem...
monjduk pár lámpa már pirosan világítottmitől lehet?
egyébként a lentebb linkelt gömbkilátóson is ott voltak a csíkok, a gömb ugyanazon oldalán, csak sikerült eltüntetnem... -
eastsider
nagyúr
tudom klisé, de ilyen talán itt nem volt még
a rádiós képemre amit írtatok.
Ropi Veled értek egyet, tilt-shift kéne ami nincs és nem is hinném, hogy lesz.... de még majd mutatok képeket.. szerintem a szűkebb rekeszesek jobbak lettekRiccio: jók lettek a jégcsapos képeid. főleg, hogy olvadnak, csöpögnek stb. közben
kiskornel: kemény terep ez a tél... megizzasztja a szenzorokat... gondolom Te is korrigáltál ezeken a képeiden.. valahogy mégis "szürkés" a hangulatok.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Magnum_ #26053 üzenetére
erre a képre ránézel, jó, becsukod és annyi.. nem nagyon marad meg.. nem hiszem, hogy órákig el tudnád nézegetni.. ez olyan, mint a háttérzene...kéne valami rá, legalább valami hamis téma.. vagy mondjuk egy csiga.ami máris értelmet ad a képnek. így csak egy üres...háttér...elég érdektelen.. nincs ami megfogná a szemet. elgondolkodtatna stb...
énis ránéztem, szép jó. de elég is volt belőle...
pl a tájképeknél sem kell mondanivaló, annyi a mondanivaló /és most utólagos engedelmével idézném Szten polgártársat/ "annyi a mondanivalója, hogy szép"
de itt ahol semmi érdekes nincs...hát nemártana valami...
mondjuk nem tudnál elképzelni egy ahogy fentebb írtam csigát a képen? szerintem adja magát, és máris fotó lenne... mondjuk a középrekomponálás nem lenne nyerőYbron: pontosan háttérképnek! semmi több! egy képnek a falon -hogy ne legyen üres- de nem olyannak aminek mondanivalója van, amire -jó ránézni- vagy akármi, csak kitölti az üres helyet...
-
eastsider
nagyúr
válasz
sztyui2 #25938 üzenetére
szorítunk mint állat
és gratulálok amúgy!
mi a véleményetek erről?zavaró ez a durva kiégés, vagy jót tesz a képnek?
engem ami igazán zavar, az a növényzet a templom körül. nemtudom hogy zavar, hogy nem....mit foglaljak bele, mit nem...
kíváncsian várok véleményeketFejo: emelem kalapom! állati az a bokeh, és mint írta Cayman, eszméletlen nehéz elkapni ezeket a pillanatokat... jó szögből süt már a nap, jó gazt találsz, még nem olvadt el teljesen a zúzmara! szép kontrasztos, kiexponált képek! a bokeh meg... így kell használni azt az objektívet
nem nyalás
de tényleg, csak ámulok.....
-
eastsider
nagyúr
válasz
D4rkm4n #25829 üzenetére
20s-es expo
a vizet jéggé változtatja
fejó ölég jó képek
engem kicsit zavarnak a beégések, de ugye nem lehet velük mit csinálni... nem is tudom a "nagyok" mit művelnek ilyenkorezért is az első az utolsó a nyerő! csak tot meg a kompozíció nem tetszik annyira (túl sok a vízfelület) bár nem nagyon tudtál volna mit csinálni, kihoztad a maxot
-
eastsider
nagyúr
válasz
forceberg #25810 üzenetére
köszi a véleményt!
nekem a fényfolt direkt tetszik! bár itt még nem lágyítottam a lámpa fényén.. a bokeh nekem is nagyon bejön, ahogy kicsinyedik.. majd megpróbálom előrébb helyezni a fókuszt (balrább), de szerintem így sem oylan vészes, mert az afféle megnyújtása az Y-nak, vagy milyen betű azés, ha ott lenne a DOF, akkor már az "Y" sem lenne éles
-
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #25797 üzenetére
na ezek már jók
főleg az első, de a vágás nem az igazi. szép a háttérmosás és a színek!
illetve a 3. tetszik még nagyon! szépek a színek, jól megfogtad! de szerintem itt lehetett volna nyugodtam picit nagyobb a rekesz, bár nem oszt nem szoroz, meg én ezt a képet is picit statikusabban fogtam volna fel, értsd full merőlegesen a kerítésre, de ez már egyéni kérdés szerintem...
ezt meg nem tudom eldönteni, hogy annyira szar, vagy csak nem vettétek észre, hogy nem írtatok rá, mert spec nekem ez a kedvencem!mi a véleményetek róluk?
-
eastsider
nagyúr
bocs a kommentekért, de kicsúsztam...
szerintem ez is érdekes:
~<=1sec-es expokKazimír: van sok expo, érdekesek is, egyelőre ezek tetszettek meg, de ettől függetlenül lehet, hogy holnap szebbeket találok
így is eljátszottam vele egy ideig...amúgy azért kellett lágyítani, mert beégett az egyik billentyű nagyon csúnyán, különben jól jött az a fény
LR-ban lehet csökkenteni a torzítást?
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
Sir Riccio #25668 üzenetére
értem mire gondolsz, csak spontán fotó lévén, s a keresőben nem láttam, hogy kinéz a képből...úgy lenne az igazi ha a kép jobb fele felé nézne... ezt próbáltam ellensúlyozni a másik vágással, de sajna nem volt hely
Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- OLED TV topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest