- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Aktív témák
-
Peethy
őstag
priusz, Sucuka: örülök, ha tetszik!
Íme még egy tegnapról:
[link]Talán 1x-en láttam hasonlót, az ötlet onnan jött
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
-
Chapel
addikt
Végre egy kis idő és még inkább egy kis fotózhatnékom támadt, így egy kis tárgyfotó.
Próbáltam elcsípni a pillanatot,majd lesz még jobb is, de mára megteszi[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Karima
őstag
Kiskornél: Tényleg egyre jobbak a képeid, a végén még a NatGeo hasábjairól köszönsz ránk vissza Gratulálok! Csak így tovább!
Peethy: Nagyon jó lett ez a kép, de én egy kicsit deszaturálnám, hogy ne legyen olyan élénk a kék. Szerintem az jobban illik az ilyen típusú képhez. Illetve megpróbálnám azt is, amit az egyik fórumtárs javasolt, hogy a vaku fénye közvetlenül ne látszódjon, azaz egy fél lépést jobbra léptettem volna a lányt Nem is kifejezetten azért, mert zavarja a szememet a vaku, hanem mert - szerintem - ha csak az látszódik, hogy a lány takarásából valami fény jön, maga a fényforrás viszont nem, akkor az sokkal misztikusabb, hisz akkor a szemlélő találgathatja, hogy vajon mi lehet az. Mondjuk ha ilyen kép ott nem készült, akkor ezt utólag már nehézkesebb módosítani, mint a deszaturálást
Peethy (megint): Ötletes a többarcú lány Kicsiben úgy tűnt, mintha az "igazolványképek" egy ruhaszárítón lennének felakasztva, és az egyik mögé beállt volna a lány.
Chapel: Jó lett, én is kíváncsi lennék a többire. (Hogy csináltad, hogy amivel meggyújtottad az nem látszik a képen?
-
D4rkm4n
őstag
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
m3ss
veterán
válasz D4rkm4n #42112 üzenetére
haha . mar lehet lattatok, de errol ez a video ugrott be, azert strapabirok ezek a gepek (tobb reszes)
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
D4rkm4n
őstag
Tudom, hogy ennek az állványos topikban lenne a helye, de nem tudom megállni:
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
törölt tag
Bridge Street, Warrington, UK:
(katt a kepre a nagyitashoz)A hely onmagaban nem sokat mond azoknak akik nem ismerik az 1993-mas IRA ir terrorszervezet tamadasanak tortenetet ami ennek az utcanak a kozepen tortent. 1993 Marcius 20-dikan korulbelul 12.25 perckor ket bomba robbant a Bridge Street-en, Warringtonban. A robbanasok alig egy percen belul tortentek. Az egyik a Boots uzlet es a McDonalds elott robbant es kb 50 gyermeket teljesen beteritett uvegszilankokkal akik az etteremben tartozkodtak. A masik az akkori Argos uzlet elott robbant fel. Vasarlok tomege volt arrafele abban az idoben. Szemtanuk szerint az elso robbanas hatasara a panikba esett tomeg pont abba az iranyba kezdett szaladni amerre masodpercek mulva felrobbant a masodik bomba is. Mindket bomba kozteri fem szemetesekbe lett elhelyezve, melyek a robbanasok hatasara eles repeszekke szakadtak szet. 17 mentokocsival egy 20 fos legenyseg erkezett a helyszinre az esemenyeket kovetoen ellatni a serulteket.
A 3 eves Jonathan Ball a helyszinen eletet vesztette, mikozben babiszittere megmenekult. A masodik aldozat a 12 eves Tom Perry akit a robbanas teljes erovel ert, halalosan megserult. Marcius 25-diken 5 nappal kesobb halt meg, amikor a csaladdal torteno elozetes egyeztetes alapjan, sorozatos tesztek utan melyek soran csak minimalis agyi tevekenyseget muatott, lekapcsoltak vegleg az eletmento gepekrol. A tamadasban 44 tovabbi ember serult meg, kozuluk 4 sulyosan.
A tamadasok ihlette az ir Cranberries zenekart "Zombie" cimu szamuknak a megirasara, ami kesobb az egyik legnagyobb slageruk lett. -
Chapel
addikt
Ma már nem készülnek újjak, de egy fekvő tegnapról azért lett.
Nem sokára rakok 1-2 werk fotót és a beállításokat ha valaki kiváncsi ráFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Peethy
őstag
válasz Chapel #42105 üzenetére
Tetszik! Én is szeretnék majd valamilyen hasonló technikát kipróbálni.
(#42104) fi:zi'k: már tovább is gondoltam egy kicsit a koncepciók, hetek kérdése és megcsinálom Köszi a véleményt.
(#42103) Throme: igen, az szerintem is jobb lett, a mai napig azt szeretem a legjobban a sajátjaim közül. Ez inkább ilyen sci-fis lett, ilyesminek akartam A becsillanás nélkül szerintem nem olyan jó a hatása... köszi a véleményt!
Esküvő/párfotósoknak: [link]
-
Chapel
addikt
válasz Karima #42122 üzenetére
Hát elnézést,de most csak pár percem volt rekonstruálni a körülményeket.
Tehát sima hagyományos fürődszoba semmi extra világítás, az asztalon a gyufa ahogy látjátok itt. Majd beállok a gép mögé (sorozatlövésre állítva) jobb kéz a ravaszon, bal kézben egy égő gyufa amivel közelítek a másikhoz és mikor pont belobbant akkor ráhasaltam a sorozatra
Persze az első kép a lényeg ilyenkor,a többi kuka mert az csak az égő gyufa. Próbáltam úgy is hogy elkezdtem lőni a sorozatot, mikor már láttam hogy pillanatok műve és gyullad a gyufa, ezt mindenki eldönti közben.
Karima:nem kell hogy égjen a közvetlen közelében a gyufa, elég ha nagyon közel van 1-2mp-ig, már attól is belobban sokszor. (persze ezek a mai biztonsági gyufák sem arégiek, néha alig akar a kis szemét begyulladni )
Beállítások:
Tv mód 1/400, ISO 400, MF.
Canon 550D és a penge canon 60mm 2.8 macro obi F4-es rekeszen.Probálgattam sok beállítást, lehet rajta sokat finomítani, szóval még messze a vége, de mint tudjuk, a jó munkához idő kell és türelem
Hehe most látom, milyen profin megvilágítottam az 550D logót
Remélem hétvégén lesz időm és akkor újra neki látok!
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
válasz Chapel #42126 üzenetére
Kicsúsztam az időből.
Ami még nagyon fontos és hatalmas segítség az a frankó Live view, szerencsére az 550D-n nagyon penge a kijelző és állítgathatok bármit menet közben is, csak azért írom mert ennek hiányában bizony igencsak problémás lehet a tökéletes élesség belővése.
Pl. nem mindegy hogy a gyufa fej melyik pontján van a fókusz pont...ehhez hatalmas segítség a jó obi és LcdFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
zool1
őstag
-
kraki
tag
Sziasztok!
Nagyon jó lenne, ha a könnyű, szórakoztató irodalommal foglalkozó honlapomra néhány tehetséges fotós is regisztrálna, és olykor képeket töltene fel, mert az induláskor azt ígértem, hogy fotó és digitális művészet is lesz, de még nincs hozzá alkotó. (Novellák, rajzok már szép számban, a látogatottság is nagyobb, mint hasonló magán oldalakon.) A téma kötetlen (sőt kollázs, panorámakép, ortofotó, minden különlegesség jöhet), az oldal alkotói fórumként működik, szeretettel várok minden érdeklődő fotós embert!
Sokat töprengtem, hogy ez a hsz. nem lesz-e off, de mivel itt vannak a fotósok, hova máshova tehetném?
www.irjunk.hu[ Szerkesztve ]
Az orvos azt mondta, hogy paranoiás vagyok! Na jó; nem mondta, de gondolta!
-
Danniel
tag
Hi Everybody
Szilveszter reggelén voltunk Kékestetőn. Mostanra vettem erőt magamon, hogy kiválogassam a (szerintem) jobbakat:
A szánkóssal nem tudom mit kezdjek. Nekem az életlensége ellenére nagyon tetszik, valahogy átadja az élményt a kép. Viszont nem volt alkalmam a képen szereplő családtól engedélyt kérni a kép megjelentetésére. Ti ilyen helyzetben mit tesztek? Szerintem odaírom majd a descriptionbe, hogy ha magukra ismernek, és zavarja őket, hogy feltöltöttem (amit nem hiszek), akkor írjanak és leszedem. Ez így elég korrekt szerintetek?
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
Throme
veterán
válasz radi8tor #42138 üzenetére
Huh az 1 és a 2 nekem nagyon tetszik.
Nem ismerem ezeket a publikálási követelményeket, de mikor néztem a digitalrev tv-n pár videót ott sem hiszem hogy az a srác engedélyt kért volna bárkitől hogy megjelenítse az elkészült fotót. Igaz az Ázsia. Ott lehet hírből nem ismerik az emberi jogokat
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
(#42137) Danniel: Az elsőn túl kék az ég. Néha én is el szoktam követni ezt a problémát. Van egy szabály, amit sokan nem követnek: a képüknek nincs előtere. Én 16:9-es képarányba kivágnám, hogy szinte csak a háttér látszódjon, így kisebb lenne az ég és az előtér.
Ezek a képek szerintem túl vannak élesítve.
Örülök, hogy sikerült az égből visszarántani árnyalatokat.
Szerintem a második a legszebb. Az elsőn a háttér szép.(#42126) Chapel: köszönöm a leírást. Eddigi olvasmányaim alapján az ilyesmiket hangérzékeléssel szokták megoldani. Itt a neten is van egy csomó áramkör... Szóval így is lehet...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Danniel
tag
válasz kiskornel #42141 üzenetére
Várj, elvesztettem a fonalat. Azt írtad, hogy az elsőn nagyon kék az ég (háttér). Utána meg, hogy tetszik az elsőn a háttér. Vagy a két mondat nem zárja ki egymást? Meg azt is írtad, hogy 16:9-be rakva levágnád az alját (vagyis az előteret).
"így kisebb lenne az ég és az előtér."
De ekkor nem az ég és az előtér, csak az előtér lenne kisebb, az ég pedig nagyobb vagy rosszul gondolom? Bocs, de valahogy nem sikerül felfogni...http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
fattyu
veterán
válasz Danniel #42142 üzenetére
sorvad a közepe a képnek mert sok az elő és háttér is.
16:9 a kép közepéből és arányosabb lesz. szerintem
de persze simán lehet rosszul értem.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Karima
őstag
Láttátok már a Lightroom 4 beta-t. Youtube-os videok alapján elég jóra sikeredett. Pl az új book menü szerintem nagyon hasznos és jól használható.
-
cOxeR
Ármester
Úgy ahogy a többiek is írják, az aljából és a tetejéből kell vágni, hogy könnyen érthető legyen. (nagy góc felhők felett, és a bal szélén lévő kitüremkedés alatt)
A két utas kép szerintem is túl van élesítve, zizisedik, ellenben szépek, nekem is a második kép tetszik a legjobban."Viszont nem volt alkalmam a képen szereplő családtól engedélyt kérni a kép megjelentetésére."
Alapvetően nem publikálunk ilyet, de nem pénzt keresel vele, így kevésbé cinkes, itt fórumon szerintem elmegy, honlapra és nagy publicitásnak azért nem tenném ki.
Picivel gyorsabb záridő már megoldotta volna a dolgot, rekeszelés az jó. -
kiskornel
addikt
A dombok, felhők a háttér. Az ég, ha már külön megneveztem, nem a háttér része. Az előtér az alsó negyed, az ég meg a felső negyed.
Most így progiba betéve, még laposabb a vágás, mint a 16:9 képarány. Valahogy így nézne ki jól, bár még kellene valami érdekes a jobb alsó sarokba. Ez így inkább már panorámás, de már nincsenek furi dolgok benne.
Ha csak nem turista képet szeretnél, nem muszály a végeredménynek ugyanolyannak lenni, mint amit láttál. Lehet kreatívnak lenni, pl: Copyright te képed... ilyesmi?
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Danniel
tag
válasz kiskornel #42147 üzenetére
Hűűű baszki... Amit kreatívkodtál az iszonyat jó lett... Pedig elég sokféle kombót végigpróbáltam a csúszkákon... Hát igen. Az évek és a rutin
Így már világos az előző kommentedben a háttér-előtér-ég leírása is.
(#42145) cOxeR:
Köszi szépen, tényleg kicsit túlélesítettem némelyiket. A szánkós kép előtti percekben kezdő sielőket svenkeltem, oda pont lassabb záridő kellett, mert a gyorssal nem lehetett elmosni a hátteret, mert elég lassan siklottak le, ráadásul nem is egyvonalban, hanem ugye cikk-cakkban. Amikor érzékeltem, hogy jön a szánkó, gyorsan csavartam egyet a záridő tekerőjén, esélyem nem volt pontos értéket állítgatni Csoda, hogy egyáltalán ennyire sikerült őket elkapni...(#42143) fattyu:
Köszi, mint kiderült, jól értettedhttp://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
Aktív témák
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs