- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
mikung
aktív tag
válasz
enginev3.0 #4929 üzenetére
"... építkezik, de pont az 5G indulás előtt, amit személy szerint rettentő mód várok ..."
Troll mode on
De nincs is hozzá készülék, mikorra lesz abból egyáltalán valami, kártyásoknak úccsekapcsoljákbeee, külön előfizetést kell rá kötni, ki használja azt ki, nincsen rá frekvencia .... és egyébként is minek az ????
Troll mode off
Előbb jöjjön a digi a kis 2x 5MHz -ére már meglévő, használható technológiára.
Amúgy meg tényleg ... hova a búbánatba akar itt bárki 5G -t amíg még lehet kapni 2G only készülékeket ? Mamika és minden GSM riasztós pistike egyszerre visítana fel a 2G háló lelövésének hírére.
3G tornyokat se nagyon lehet kukázni mert pl a vodka a upc -nek csak 2G/3G hozzáférést biztosít.
És akkor most csak a kliens oldalról beszéltünk és nem vettük figyelembe a szolgáltató költségeit és a frekihasználati szerződések időtartamát.
Szóval ... digi induljon 5G only ...
bocs ... inkább
-
rajoco
csendes tag
válasz
enginev3.0 #4925 üzenetére
Részben igazad van, például Győrben egyelőre bekötött antennát nem lehet látni. Viszont, rengeteget utazom az országban, és megrögzötten figyelem a Digi terjeszkedését. Például legutóbb Újkígyós településen láttam a Digi tornyát, Újkígyós és Szabadkígyós között végig volt jel. (Jelzem, hogy 4G a Vodafone-nak sincs, legalább is amikor ott vagyok, nem igazán van Internetezésre használható jel a településen.)
Ugyan így, a 120-as vasútvonal mentén is, természetesen a településeken, szintén mindenhol látni bázisállomásokat, sok helyen a klasszik víztorony tetején, sok helyen épített tornyon.
Legutóbb Pécsett beltéren, a Retro Hotelben, illetve az egyik egyetemi előadóban is volt jel. (Ok, tudom, nem biztos, hogy attól használható, stb. de itt most teszt kártya hiányában csak a keresésre hagyatkozhatunk.)
Én várom az indulást, számomra abszolút elfogadható, ha településeken van térerő, természetesen nem elsődleges kártyaként használva; arra szerintem sem lesz még hosszú ideig mód, lehetőség. Viszont, városban, gyors hívásokra, stb. szerintem működőképes a dolog; várjuk ki a végét.
Viszont el tudom képzelni, hogy kistelepülésen élő, otthonról ki nem nagyon mozduló idősebb célcsoport számára is használható szolgáltatást fog biztosítani.
U.i.: az 1-es vasútvonal mentén is gyötrelmes a térerő, legalább is a Vodafone-nak az, és nem vagyok egyedül ezzel, utazásaim során rendszeresen hallom a telefonáló utastársaktól, hogy "Nincs térerő, megszakadtam, ne haragudj."
-
slice14
veterán
Múltkor kb 1- 1,5 hete Téglás-on a vasútállomáson nyomtam egy hálózatkeresést és volt Digi 4G is a listán.
-
enginev3.0
félisten
Amíg a legutolsó kis helyen is nem lehet digi hálózatot addig nem hiszek el semmilyen indulási időpontot
2018ban nem indulhat úgy mobil szolgáltató hogy nincs szintén indenhol lefedettsége
-
-
Persze, mert a DIGI a matematikát és a fizikát is képes meghazudtolni.
Ja, hogy azokat biztos nem...
Vezetékes fronton pont azért olcsók, mert megtehetik és meg is teszik, hogy többnyire csak oda mennek szolgáltatni, ahol adott feltételek és árképzés mellett megéri nekik, de ha a többi, illetve minden más szolgáltató hasonló módon állna hozzá, akkor az ország kis részén lenne olcsó(bb) szolgáltatás, a nagyobb hányadában meg semmilyen.
Akkor inkább köszi, de nem, mert kell olyan szolgáltató is, aki bár drágább - mivel ott is ad szolgáltatást, ahová nem annyira éri meg kivinni és emiatt ahol lehetne olcsó(bb), ott kompenzál, már amennyire tud -, de nem hagyja szolgáltatás nélkül az ország jelentős részét.
Arról nem is beszélve, hogy a DIGI is szolgáltat bizonyos helyeken - ahol muszáj volt belemásznia - 4/1 Mbps netet közel annyiért, amennyiért máshol 1000/200 Mbps sebességet nyújt, az említett modemes előfizetők mit gondolnak vajon a szolgáltató árképzéséről és szolgáltatási technológiájáról?
Ja, a Telekomot sebességben nem verik, mert a DIGI nem szolgáltat 2000/500 Mbps netet, de pont úgy lehetne elmélkedni a technológián és a szolgáltatásokon is. (Nálam az is kiverte a biztosítékot, hogy a DIGI honlapján a fiókba belépve és a telefonos ügyfélszolgálatán nem lehet szolgáltatásokat megrendelni és lemondani, minden ügyintézéskor rohangáljak a személyes ügyfélszolgálatra és ott dekkoljak néha nem keveset, más szolgáltatónál ilyen nincs.)
Mobilos fronton más a helyzet, vélhetően ezért is kínlódnak már jó ideje az indulással, mert ha minimálisan érdemi szolgáltatást akarnak, akkor nem tehetik meg a fentieket, az ideális feltételek viszont nem adottak számukra, 3G-jük nincs, a 4G frekvenciájuk sovány, szóval olyan lesz az a szolgáltatás, amilyen...
Nagyon olcsónak kell lenniük, ha ilyen szerény feltételekkel kezdeni akarnak valamit és kellő számú ügyfelet szándékoznak szerezni, de még akkor sem biztos, hogy nagy sikerrel járnak majd, mert van az a minimális szolgáltatási szint, ami alá sok előfizető nem megy akkor sem, ha olcsóbban kapná.
Nem vagyok a DIGI ellen, mert még ha nem is lennék az előfizetőjük, egy újabb szolgáltató generálta egészséges árversenynek örülnék, de helyén kezelem a dolgokat, a lehetőségeiket és a hozzáállásukat. -
togvau
senior tag
várom a digit, ha gond lesz a lefedettséggel, akkor se gond. Elfér a meglévő mellé a második slotba a digis sim kártya
De ismerve a vezetékesen nyújtott szolgáltatásukat, mobilon is verni fogják a konkurenciát nem csak árban, 10 mhz ide vagy oda. Vezetékesen a repülőrajtból induló aranyárú matáv... vagy is trét verik sávszélességben, tv-ben, és főleg árban, technológiában. -
radio100jozs
őstag
Üllőn ezek szerint még sem kapott engedélyt a vasútállomási víztoronyra a Digi, hogy a Telenor mellé felpakolja az antennáit, mert új 30 m magas antennatartó tornyot épít a 4-es út mentén, ma kapta meg az engedélyt erről.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Stanlee #4885 üzenetére
Osztom. Sokkal nehezebb helyzetben van a Digi, mint anno a Voda volt.
Anno a percdíj volt a lényeg. Anno tőkeerősebb cég indult. Anno volt belső roaming is. Anno még nem volt a többinek sem ilyen jó lefedettsége.
Ma már a lányom nem fogyasztja a perceket, nem fogyasztja az sms-eket mint anno mi tettük, hanem neten üzenget. De abból van vagy 4 is neki a telóján. Meg a musical.ly mert az alap mint a Messenger.
Én magam is jobbára neten keresztül telefonálok, meg az asszony is.
Az Auchan kivételével mindenhol tudok is, ahol járok.Pár Ft-ért nem fognak átcsábulni az emberek. Esetleg ha a mostani más szolgáltatók flottás árait adja mindenkinek elérhetőnek. De akkor is nagy szájhúzogatás lesz, ha gond lesz a térerővel.
De meglátjuk mi lesz mikor indul. Az nagyon jó, hogy jön a 4. szolgáltató.
Sajnos ezek a viszonteladós tesco mobile/bluemobile/mol mobile/postafon nem sokat értek. Gondolom maguk is drágán kapták amit árulhattak.
-
DonMaster
addikt
valamit beakarotk magyarázni amit nem is irtam.
elöször is.
az lett irva hogy a fö utvonalak fö vasuti utvonalakon lesz legalább,,
ere irtam hgoy budapest -pécs között a t-mobile avval hogy sokkal több MHZ-ja van mégis képes egyes helyeken 0téreröre, erre irta hogy a Digi a kevesebbel ugyan ugy nem fog minden föbb utvonalon.ezután ti jösztök nekem valami kitalált bemesélös dolgokkal, nah ne már. nem ritam hogy a digi 2x5mhz-el 100%-os elfedetséget csinál mikor az amelyiknek elvileg a legtöbb mhz-je van nem képes rá
-
Stanlee
őstag
válasz
DonMaster #4883 üzenetére
Kulon kell valasztani az elofizetoknek adhato sebesseget es a lefedettseghez szukseges toronyhalozatot. A 2x5MHz az egyszer jelenti a maximalis sebesseget, amit a cellaban szolgaltani tud, ami majd lesz par tiz Mbit. A 800-as savban vette ezt, amin csak par km-en belul kepes ezt a sebesseget majd biztositani. Ha mondjuk 1800-ban vette volna a 2x5MHz-et, akkor legalabb kevesebb toronnyal tudna ugyanazt a teruletet lefedni a kis savszelessegevel. Haramdik tenyezonek meg hozzajon, hogy lesznek olyan reszei az orszagnak boven, ahol foldrajzi okokbol kifolyolag nem lehet tererot biztositani.
Amugy ez nem a kopkodese a digi-nek, csak teljesen racionalisan es objektiven tobb problemas teruletet jelent a digi-nek, amit meg kell oldania. Es most nem olyan piaci helyzet uralkodik, mint amikor a voda bejott es a lakossag egy resze elfogadta, hogy nagyon sok helyen nem volt terero, de ezert cserebe jobb percidjakat kapott, mint amit az addig piacon levok adtak. Az elofizetok sokkal erzekenyebbek, a penzukert sokkal tobb mindent elvarnak (lefedettseg, terero, sebesseg, hangatvitel minosege es a havidijban foglalt adat mennyisege es beszed percek). En orulok neki, hogy lesz negyedik sajat halozattal rendelkezo ceg a magyar mobil piacon, de nagy valtozasokat nem fog okozni. Olyan nagy valtozasokat, mint amit a vezetekes net vagy a muholdas TV elofizetesekben okozott, biztosan nem.
-
Stanlee
őstag
válasz
DonMaster #4879 üzenetére
Az ervelesed azert hibas, mert abbol indulsz ki, hogy ha a Telekomnak ket kulonbozo savtartomanyban is nagyobb kapacitasa van, mint a Diginek es igy is vannak foldrajzi adottsagokbol fakadoan lefedettsegi gondjai, akkor nem szabad azon meglepodni, hogy a Digi-nek is lesznek lefedettsegben problemai.
Amit viszont a nagy varakozok nem akarnak megerteni, az az, hogy a digi altal vasarolt sav egyszeruen sokkal surubb torony halozatot igenyel => dragabb/nehezebb a kialakitas es az uzemeltetes, ill. hogy negyed akkora le/fel sebesseget fog tudni a tobbihez kepest szolgaltatni.
-
DonMaster
addikt
igen tudom, de ebben 100%-ig biztos vagyok mivel jrátam vele nem 1x. IC-n ez a helyzet, a vicces csak az hogy a t-mobile szolgáltatja az IC-kre a Wifi-t de téreerö hiján viccesen nem megy, az sem.
de a lényeg az volt ebben hogy még fö vasuti uton sem képes a jelenlegi 3böl az egyik aki elvileg a legtöbb MHZ-vel rendelkezik lefedetséget telefonálásra biztositani igy az hogy a digi nem fog tudni ezt le irni vicces. -
DonMaster
addikt
cáfolom
Hanem mondjuk a fontosabb vasúti fővonalakatezt
budapest-pécs vonalon ic-vel
T-mobile van ahol 2g van ahol edge van ahol gprs és van ahol 0térerö,
Pedig a Digihez képest neki van MHZ-ja amire sokan itt verik hgoy a Digi-nek ekvés országoshoz mikor a T-mobile-nak is van hely fö vasuti vonalon ahol 0 téreröje van.
és nem egy budapest-ismeretlen de Magyarországon létezö település-t néztem hanem egy nagy városnak mondható-t igy az fövasutvonal. -
radio100jozs
őstag
Most végre már van a Népligetnél az irodaházban is Digi 4G hálózat, akkor felkapcsolták a szomszéd épületben az Ericssonosok a Digi antennát a tetőn.
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #4869 üzenetére
"de a Voda, az 800 Mhz-el szépen maximumra nyomta fel a végfokot a rádiós egységeken"
Néhány speciális esettől eltekintve (fesztivál, irodaházban DAS) mindenki full powerrel nyomja. A diginek "annyi "előnye" lesz, hogy náluk a 20-40watt nem 20megán, hanem csak 5megán fog koncentrálódni, ha ehhez hozzá vesszük a 30fokos nyílásszögű antennákat, a kettő együtt nemiképp jobb lefedettséget fog adni azonos frekin(!) mint a konkurencia 60-70fokos nyílásszögű antennái nagyobb sávszélességen. Bár az is igaz, hogy ha lefedettség növelés a cél, a konkurencia is tud játszani a pilot powerrel... A lényeg, hogy nem ilyen egyszerű ez a téma, hogy "maxra csavarták a végfokot". Arról nem beszélve, hogy ha kevés az állomás, akkor kisebb az interferi is, ami szintén befolyásolja a lefedettséget cella határon.
Dchard
-
radio100jozs
őstag
Víztornyok kérdésesek, hogy oda mit tud felpakolni a Digi, Üllőn a vasútállomáson a Telenor van felpakolva, oda a Digi is fel akar cuccolni, de egyenlőre nem tudom mi a helyzet, az általad említett hely és statikai problémák lehetségesek. Nyáregyházán meg a Telenor a víztoronyra pakolt, a Voda meg épített saját tornyot.
Most a Diginél ekkora frekvenciakészletnél kérdéses, de a Voda, az 800 Mhz-el szépen maximumra nyomta fel a végfokot a rádiós egységeken, pl. Kecskemértől az 52-esen 20 km-re is simán lehetett autóban telefonálni. Emlékszek erre az időszakra, pont a Vitamax City bevezetése okán, amikor azt csak a saját hálózatra engedték csak rá, és bőven volt gond a térerővel, de meglepő volt néha, hogy milyen messzire szórt el.
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #4865 üzenetére
"De az az állítás is hamis, hogy vidéken nem lesz térerő, mert alkalmatlan erre ez a frekvenciakészlet.'
Vidék alatt nyilvánvalóan nem csak a kistelepüléseket értjük pontszerűen. Hanem mondjuk a fontosabb vasúti fővonalakat, autópályákat is. Na ezeken a helyeken két település között inkább nem lesz lefedettség, mint igen.
"Amúgy a 700 MHz-re kár várni, kb nulla esélye van a Diginek"
Na itt meg túlzottan pesszimista vagy. Ez elsősorban a szabályozó szerven múlik. Dönthetnek úgy, hogy a fajlagosan legtöbb frekivel és legkevesebb előfizetővel rendelkező céget (Telenor) kizárják a 700megából (különösen hogy 800-on kollaborálnak), mindenki más meg csak 1-1 10megás duplex blokkra pályázhat. A 2100megában igazad van, de az csak kapacitás bővítésre jó, lefedettség növelésre nem. Szerintem mindkettőből venniük kéne az életképes szolgáltatáshoz.
A nekem címzett részre: oké, tehát maradhatunk annyiban, hogy nem tudjuk számszerűsíteni, hogy mennyi a "sok". A 200 (de akár a 3 vagy 500 állomás) sem számít soknak, különösen nem ilyen magas és kevés frekivel. Az sem jó érv, hogy egy csomó helyen betelepül a DIGI más szolgáltatókhoz, ugyanis a tornyok jelentős része statikailag elérte a terhelhetősége határát, ezekre nem lehet akármennyi cuccot felpakolni. Különösen vidéken, ahol sok a kolokáció. Már a Voda is szívott ezzel harmadikként, nem beszélve arról, hogy ha be is tud települni, csak 8-10 méterrel lejjebb kap helyet ami lefedési szempontból lényegesen rosszabb pozíció.
Dchard
-
radio100jozs
őstag
Mivel az NMHH csak X időig tartja fent az oldalán az engedélykérési határozatokat, így már nehéz megszámolni, hogy mennyi az annyi. De a 200 bázisállomás a Diginek az arra vonatkozott, hogy ennyit építenek mint új tornyot, a többi az mind épületekre, kéményekre, víztornyokra, társzolgáltatók tornyaira fog menni.
-
radio100jozs
őstag
Nagyon kevertek itt látom, de soha senki nem mondta, hogy akár közelében lesz lefedettségben mondjuk a Vodához a Digi, sőt csak ennek ellenkezőjét mondtam többször én is, hogy az ügyfelek megszokták a jót, hogy a garázsban a -3-on is van térerő, itt meg nem lesz. De az az állítás is hamis, hogy vidéken nem lesz térerő, mert alkalmatlan erre ez a frekvenciakészlet. Erre próbálok rávilágítani, hogy ez az újságírói tézis nem igaz.
Amúgy a 700 MHz-re kár várni, kb nulla esélye van a Diginek, mivel ott ismét 3*2*10 MHz-es blokk kerül pályáztatásra, mint volt a 800 MHz-en, azaz garantálható, hogy a 3 nagy elviszi ezt a blokkot. A Diginek egyedüli esélye, a 2100 MHz-es blokk parlagon lévő 2*15MHz-es készletében van jövőre nyerni. Reálisan ezt tartom int újabb bővítési, és kapacitási lehetőséget.
-
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #4853 üzenetére
A nyilvánosan elérhető lefedettségi térképekre alapozom, mely a cégek által minden évben végzett drive test mérések adatával korrigált predikciókból számolnak. És az NMHH saját méréseivel ellenőrzi is őket (és bírságol, ha eltérés van). Sokan hiszik, hogy ezek a térképek pontatlanok vagy hogy marketingesek rajzolják őket, hát nem.
De lássuk akkor a te adataidat. Csak össze ne keverd őket a szubjektív megérzéseiddel.
"Ez miért kérdés, logikus, hogy kültérben"
Mivel a mobil forgalom 70-75%-a beltérben zajlik, így csak szerinted logikus a kültéri lefedettség, az ügyfelet ellenben érdekli, hogy tud-e majd a lakásában telefonálni vagy sem. Ez a meglévő inkumbens cégeket is komoly kihívás elé állítja egyébként, még úgy is, hogy nekik van alacsony frekijük is.
"Amúgy meg nem értem miért vársz el tőlem darabszámot, hogy hány bázisállomással indul a Digi."
Megérkeztünk a probléma gyökeréhez. Azért várom el, mert azt állítod hogy a DIGI "rengeteg" meg "sok" bázisállomást épít, meg engedélyeztet, és te ez alapján "tényként" állítod az országos lefedettséget. Vagy találd ki hogy mennyi ez a sok, és mihez képest, vagy ne tegyél ilyen semmivel alá nem támasztható kijelentéseket.
"Mert azért te is érzed, hogy a sok, az nem egyenlő X darabbal, de a sok az több mint a kevés."
Na itt felröhögtem. A sok az több mint a kevés, vitathatatlan
"az meg elég egy kis számítást végezni, hogy nem 200 bázisállomásról van régen szó"
Na, ha csak egy kis számítás kell hozzá, akkor mennyi?
Dchard
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #4855 üzenetére
Még egy dolog, méghozzá Monorierdő, ahol a Telekom csak most épített saját bázisállomst, eddig beltéri lefedettség gyatra volt. A Telenornak mai napig nincs bázisállomása, a Voda meg csak azért nyerő, mert anno az indulásakor 1999 után nem sokkal a település szélén a MOL kútnál épített egy saját tornyot.
Ezzel szemben a Digi már most épít saját bázisállomást, aminek az NMHH oldalán is fent volt az engedélykérelme.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #4853 üzenetére
De itt egy újabb bizonyíték: http://www.mikebuda.hu/text/doc/text21023411131071/11.22.Meghivo.pdf
Mikebuda egy abszolúlt nem frekventált hely, olyannyira, hogy 15 évig nem volt térerő a mobiloknak a Westel és a Pannon indulása után (van tapsztalatom a településsel, és az útvonallal), ezzel szemben a Digi egy nulla forgalmú útvonalon, ahol a település sem nagy, már antennát építene.
-
radio100jozs
őstag
"A Voda sem tudta a Telekomót utolérni közel 20 év alatt."
Lefedettségben? Dehogynem. De hogy jön ez a DIGI-hez?
Ezt te mire alapozod, mert akkor én kérdezek vissza, mert ez viszont számokkal alátámasztható tény, hogy a Vodának nincs akkora lefedettsége sem területben sem lakosságban nézve, mint a Telekomnak van.
Kültéri vagy beltéri?
Ez miért kérdés, logikus, hogy kültérben, azt használják az országos lefedettség mérésére a szolgáltatók. Az csak mellék szál, hogy a beltéri lefedettséget is elkezdték a 4G miatt prezentálni manapság.
Amúgy meg nem értem miért vársz el tőlem darabszámot, hogy hány bázisállomással indul a Digi. Mert azért te is érzed, hogy a sok, az nem egyenlő X darabbal, de a sok az több mint a kevés. Így semmi olyat nem állítok, amiben nem lenne igazság, az meg elég egy kis számítást végezni, hogy nem 200 bázisállomásról van régen szó, mint anno a Digivel összefüggésbe hoztak.
-
radio100jozs
őstag
Elég friss innen a közelemből Monorról:
Szavazás: a Képviselő-testület 8 igen, 1 nem szavazattal és 2 tartózkodással az alábbi
határozatot hozta:
19/2018. (I. 18.) KT határozat
Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nem köt bérleti
szerződést a DIGI Kft.-vel a Monor, Péteri út 6066/20 hrsz.-ú ingatlanon
bázisállomás létesítésére.
Határidő: 2018. február 28.
Felelős: dr. Urbán Hajnalka jegyző
Kerepeszki Ildikó irodavezető
Bokros Károlyné ügyintézőSzavazás: a Képviselő-testület 8 igen, 2 nem szavazattal és 1 tartózkodással az alábbi
határozatot hozta:
20/2018. (I. 18.) KT határozat
Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a
DIGI Kft. a Csokonai utca – Strázsahegyi út kereszteződésében lévő
közterületen tornyos bázisállomást létesítsen fatornyos kivitelben.
Felhatalmazza a polgármestert a bérleti szerződés aláírására.
Határidő: 2018. február 28.
Felelős: dr. Urbán Hajnalka jegyző
Kerepeszki Ildikó irodavezető
Bokros Károlyné ügyintézőAmúgy Monor ebből a szempontból nem egy könnyű hely, mert eléggé korlátozza a testület a bázisállomások építését. A belvárosban mai napig nem tökéletes a Telekom lefedettsége, mivel nincs bázisállomása, csak a 4-es út mentén, meg a város másik végén a Strázsahegynél a Gombai út mellett. Ezzel szemben a Voda be tudott jutni a központba az UPC irodaházához, valszeg nem egy magas torony, és eleve távközlési cucc, így nem kellett helyi engedély rá. A Telenor meg a Virág utcai tűzoltóság URH tornyára pakolt anno fel, gondolom ezsem volt önkormányzati engedélyköteles. Sok magaslat nincs, bár van a belvárosban pár 4 emeletes panel, így nehezen érthető, hogy miért nem ezzel próbálkozott a Digi. Bár az is igaz, hogy az új M4-es szempontjából, amit jövő őszre adnak át, pont ideális ez a helyszín a Diginek.
Amúgy érdemes a google keresőben rákeresni, sok-sok új önkormányzati, társaházi, egyházi engedélykérési határozatok, dokumentumok, antenna tervek vannak fent, és már 2018-ra.
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #4850 üzenetére
"a te értelmezésedben az országos hálózat az csak is területében 99%"
Senki nem állított ilyet.
"szerintem egy legalább területében 85% feletti lefedettség is országosnak tekinthető már"
Kültéri vagy beltéri? Illetve ha már városok: csak a házak felső 2-3 emeletén lesz szolgáltatás, vagy a földszinten is? Utóbbi még a meglévő szolgáltatóknak is gondot okoz itt-ott... Egyébként is a lefedettséget általában lakosságra vetítve adják meg, ott pedig mindhárom szolgáltató régen elérte a 99%-ot.
"A Voda sem tudta a Telekomót utolérni közel 20 év alatt."
Lefedettségben? Dehogynem. De hogy jön ez a DIGI-hez?
"Nem is beszélve, hogy ha a lefedettségbe számoljuk az irodaházakat, metrót, aluljárókat, mélygarázsokat."
Megint kibukik a témával kapcsolatos tudatlanságod. A metrókat (M1, M2 és M3) pont a Vodafone fedte le rendesen először (sugárzó kábellel), a Telekom és a Telenor is ezen a kábelen szolgáltat bérleményben. Ez alól a 4-es metró kivétel, mert ott eleve építettek ki sugárzó kábelt, mindenki azon szolgáltat (gondolom a Trafficom-tól bérlik horror pénzért, mint a többi metró vonalon az optikát).
"A Telekom meg réges rég nem homogén Ericsson, amióta a 4G-vel elindultak."
A Telekom RAN homogén Ericsson, az hogy mikróra meg WDM-re mit használnak, annak mi köze a lefedettséghez? RAN-t ilyen kis országokban senki nem kever egyébként, több vele a macera mint a nyereség.
Továbbra sem kaptunk választ arra, hogy mi számít "soknak", nyilván azért mert egyszerűbb mellébeszélni, mint beismerni, hogy nincsenek konkrét adatok a birtokodban. Amivel persze nincs semmi baj, csak nem kell nyomni itt a csodavárást, meg "tényként" eladni olyan infókat, amikkel nem rendelkezel. Az érvelés technikában pedig rettentő irritáló, hogy állítasz valamit amit nem tudsz alátámasztani, majd oda nem illő egyéb dolgokkal próbálod elterelni a figyelmet (amik jó része megint csak tévedés).
Dchard
-
radio100jozs
őstag
Ja, a te értelmezésedben az országos hálózat az csak is területében 99%, és a vidék nem lefedettsége, amit annyira írnak akkor hány %? Mert szerintem egy legalább területében 85% feletti lefedettség is országosnak tekinthető már. Mert ugye 100% nincs, és szerintem soha senki nem mondta, hogy a Digi ezzel a készlettel, tud egy Telekom lefedettséget produkálni. A Voda sem tudta a Telekomót utolérni közel 20 év alatt. Nem is beszélve, hogy ha a lefedettségbe számoljuk az irodaházakat, metrót, aluljárókat, mélygarázsokat. A lényeg, sokkal nagyobb lefedettsége lesz már most a Diginek, mint anno 1 éves üzem utána Voda elindult az 1800 MHz-es saját hálózatán a Vitamax City kártyájával, meg a Rock & Roll előfizetéssel, ami akkor csak a nagyvárosokban, meg az egyszámjegyű utak mentén biztosított lefedettséget.
A Telekom meg réges rég nem homogén Ericsson, amióta a 4G-vel elindultak. Pont ezért volt meglepő, hogy a Digi az Ericssonnal jön, ami valszeg az indokolja, hogy így próbál visszajönni az Ericsson hazánkba ismét ezen a területen, mert piacvesztése van a kínai cégek (Huawei, ZTE) okán.
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #4847 üzenetére
Megint nem a kérdésre válaszolsz. A jelenlegi szolgáltatóknak egységesen 4-5000 állomása van országosan úgy, hogy vidéken alacsony frekivel dolgoznak. Hány van ehhez képest a DIGI-nek? Ha ennyire pontosan nyomon követed, nyilván tudsz valamilyen közelítő számot mondani. Az hogy "sok", meg hány kis faluban engedélyeztet (ami nem egyenlő az építéssel), az hidegen hagy. Hány van kész vagy van legalább félkész állapotban?
" Meg azért azt is vegyük figyelembe, hogy egy totálisan új, de homogén 4G technológiáról van szó, amit az Ericsson eszközei biztosítanak, és nem hasonlítható össze azzal, amikor elindult az első 4G hálózat, amit ráadásul bele kellett integrálni a meglévő 2G-3G hálózati infrastruktúrába. A hálózati technológiában is óriási a fejlődés tempója."
Kövér bullshit bingó. Lefedettséget tekintve semmilyen különbség nincs a különböző gyártók termékei között, másrészt a Telekom hálózata is "homogén" Ericsson, bármit is jelentsen ez. 4G lefedettségről beszélünk, semmit nem kellett semmivel sem összehangolni, nem tudom hogyan sikerült ide keverned a 2G-t meg a 3G-t.
"és ott a titok a MIMO technológia a dologban, amit nagyon jól kihasznál, és erre alapoz az Ericssonos hálózati elemek a Diginél."
Minden hálózat használ MIMO-t, mivel az LTE-nél a szabvány kötelezően előírja DL irányban. Mivel láttunk fotókat az antenna rendszerről, tisztán látszik, hogy pont ugyanúgy 2x2 MIMO-t használnak, mint az összes többi szolgáltató. Tehát megint nincs semmi különbség.
Továbbra is várom a konkrét tényeket, mert eddig csak vágyakat fogalmaztál meg, illetve techno-blablázol a mögöttes technológia egyértelmű ismerete nélkül. Nem is értem, a fenti marhaságokat honnan vetted?
Dchard
-
radio100jozs
őstag
Lehet te nem követed nyomon a tornyokra vonatkozó engedélyeket, de én már 1 éve lassan térképen nézem, és már sajnálom, hogy nem vittem fel, hogy lásd, hogy a kis falvakba is kértek engedélyt tornyok építésére, és ezek az engedélyek mind saját új Digi tornyok. Ezek alapján elhiheted, hogy ott, ahol nem kell építeni új tornyot, mert épületre, kéményre, vagy már meglévő szolgáltató tornyára építenek rá, az akkor mennyi lehet a frekventál helyeken, mert ott nem kell engedély pont ennek okán. De ha nem hiszed, nézd meg az NMHH oldalán, és keress rá a településekre. Szerinted, ha a frekventált helyekre nem építenek bázisállomást, akkor ugyan miért az eldugott falvakba kérnek engedélyt? Mert, pont oda kell új antennatartókat építeni, mert nincs hová a bázisállomást jelenleg felszerelni. Meg azért azt is vegyük figyelembe, hogy egy totálisan új, de homogén 4G technológiáról van szó, amit az Ericsson eszközei biztosítanak, és nem hasonlítható össze azzal, amikor elindult az első 4G hálózat, amit ráadásul bele kellett integrálni a meglévő 2G-3G hálózati infrastruktúrába. A hálózati technológiában is óriási a fejlődés tempója.
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #4844 üzenetére
"Mert tényként lehet közölni, hogy lesz országos lefedettség"
Na persze, tényként... A jó hazugságnak egy része mindig igaz, amit a saját narratívánknak megfelelően magyarázhatunk félre a laikusok számára.
Azt hasonlítsd össze, hogy a DIGI mennyivel épít több tornyot/települ be a másik háromhoz képest, akiknek van alacsony frekije is. Naná hogy sok tornyot épít, hiszen nulláról épít hálózatot. Kb olyan amit csinálsz mint amikor leírják az indexen hogy kevés munkaerő, csak azt felejtik ki, hogy mennyi bérért nem találnak munkást az adott feladatra.
Az önmagában nem adat, hogy "sok tornyot épít" a DIGI. Mihez képest sok? A másik három évek óta alig épít új tornyot, csak a meglévőkön cserélik az eszközöket.
Dchard
-
Zeki
nagyúr
válasz
radio100jozs #4844 üzenetére
Akkor foglaljuk össze.
- kevés frekit vett a Digi
- mindenki azt mondta, csak pár helyen lesz így lefedettség, talán ahol van vezetékes Digi.
- most kiderült, hogy rohadt sok tornyot állítanak ők is mindenfele, piszlicsáré falvakban is.Akkor ez most hogy hozható össze? Mégis lehet kevés frekivel "országos" lefedettséget csinálni?
-
radio100jozs
őstag
A Portfólió is lehozta a Digis cikket. Viszont ott is hamiskás, hogy nem lenne országos lefedettség. Mert tényként lehet közölni, hogy lesz országos lefedettség, elég megnézni, és hónapok óta nyomon követni az NMHH oldalát, ahol napi szinten az ország még eldugott kis falvaiban is megy a bázisállomás engedélyeztetési eljárási hirdetményei. Ezek pedig csak az új antennatornyok építéséről szól. Mert az csak önkormányzati anyagokból kutatható fel, hogy még milyen sok bázisállomás épül épületeken, kéményeken, egyéb tornyokon. Na meg ne beszéltünk még a társszolgáltatók meglévő bázisállomásira való felépítésekről.
-
gabor9991
addikt
Nem tudom a cikket mennyire hozzáértő írhatta...
Bár a Digi hivatalosan 10 MHz tartományt birtokol, a valóságban (védősávok, csatornakiosztások stb. miatt) inkább csak 8,4 MHz az a tartomány, ami rendelkezésre áll, vagyis ekkora frekvenciaportfólióval az országnak nem túl nagy része fedhető le, kérdéses, hogy a fogyasztók elfogadják-e azt, hogy (roamingmegállapodás hiányában) az ország nagy részén egyszerűen nem tudnak majd mobilozni.
Szerintem ez hülyeség, lefedhető, csak sokkal több toronyra van szükség ezt itt már párszor átbeszéltük.
-
Kronos3000
senior tag
"a magyar mobilpiac alaposan átalakulhat, az új belépők, mint a Digi, vagy egy állami mobilcég, de akár a Telenor egy új, és esetleg agresszívebb vezetés alatt alaposan átalakíthatja a piacot. "
Majd meglátjuk.
Nem vártam tovább,lejárt a Voda hűség,vettem két frondeo-t,bármikor visszaadhatom.8k- full korlátlan,7GB nettel.
Ennél sokkal olcsóbb kellene hogy beáldozzam a mindenhol elérhetőséget. -
trec12
addikt
Akkor már a link a cikkről:
Nyáron indulhat a Digi mobilszolgáltatása -
DonMaster
addikt
Digi továbbra sem nyilatkozott indulási idöpontrol, csak az nmhh oldalán lévö uj idö potn van, ami nem jelent 100%-ot , már 3x odébb lett az tolva, de Digi hivatalosan nem jelentet be semmit sem mai_nap-ig sem hgoy mikor indul, addig ez csak egy kb indulási dátum nem több.
-
jgreg
csendes tag
Sziasztok! Amint én észrevettem Digi mobillal kapcsolatban hogy Bp en Budán a következő bázisállomások vannak: Móricz Zsigmond körtér, Tímár utca, Szentlélek tér, Szentendrei út 15 emeletes ház teteje a Filatórigátnál, Kaszásdűlő, Aquincum,Békásmegyer.
Biztos van még pár csak én erre felé járok....
Gondoltam leírom mert ezeket a területeket nem említette senki.... -
zsoleer
senior tag
Késő tavasszal legkésőbb nyáron biztos indulnak. A román digisek szinte ejjel-nappal meloznak. Plusz gőzerővel folyik a vezetékes hálózat korszerűsítése.Sőt tervben van IPTV de előbb az optika meg a mobil a fontos.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
radio100jozs #4805 üzenetére
Szegeden is haladnak, lassan mindenhol ott a Digi.mobil jel külvárosi területeken és napi szinten láthatóak a Digi 4G-s román DGI rendszámos kettessével járó Dacia Dokkerek
-
Csak a Telekomnak van 450 Mbps-os hálózata, ráadásul már nem csak Gödöllőn, hanem Budapesten is több helyen, de a Telenornak azokon a helyeken sincs, mert nem minden frekvencián közösködnek, meg ugye a frekvencia mellett a sávszélesség is számít, a Diginek pont ez a baja.
viktorhu: Jó az a 2600 MHz is, sok éve 1800 + 2600 MHz összevonással szórták be 300 Mbps hálóval az Infoparkot és a Telekom székházat, illetve azok környékét, amikor még sehol máshol nem volt LTE-A/4G+ és a 2600 MHz is viszonylag nagy területen elérhető a magas frekvenciához képest.
-
radio100jozs
őstag
Hoppá, megvan az első fecske is, azaz mától hivatalosan megkapta a használati engedélyt az egyik Digi torony, még hozzá Hévízgyörkön. Eddig csak építési engedélyeztetések voltak, de még használatbavételi nem. A lényeg, készül a hálózat, így biztos lesz valami.
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #4786 üzenetére
Majdnem eltaláltad, TDD-ről volt szó, nem FDD-ről. És nem, baromira nincs hozzá kompatibilis teló, főleg nem az alsó árszegmensben. Ez nyilván változni fog, de nem egyik napról a másikra.
2600FDD-t mind eladták Magyarországon, abból a digi nem tud venni.
A 15 mega duplex blokkal 2100-on jobban járna, arra esélye is több van.
Dchard
-
Tomikaa.
tag
Várpalota központjában és a Pátkai-víztározónál is van Digi HU (utóbbi valószínűleg fehérvári cella, mert bent a faluban már nem jön).
-
dchard
veterán
válasz
#08205312 #4777 üzenetére
Mindazok mellett, hogy egyetértek a nagyjával, azért az a kép eléggé csalóka, különösen a 2100 vs 1800-on. Már mitől lehetne nagyobb fedést csinálni 2100-on mint 1800-on?
De az érvelésed többi része abszolút megáll:
1. A 2600 túl magas freki, alig van hozzá kompatibilis telefon,
2. Összességében is jóval kevesebb frekvencia készlettel indul a magyar DIGI, még akkor is, ha csak a 4G-re használt frekit számolom (ami nem 1/5, de így is jóval kevesebb).Ha értelmesen akar szolgáltatni, vennie kell majd 700megát, a kapacitáshoz meg 2500/2600-ról amiből még van, legalább 20megát. Akkor fog majd átmenni az életképességin, de ettől 2-3 évre vagyunk...
Dchard
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #4776 üzenetére
hidd el, napra kész vagyok a digivel kapcsolatosan. A 2600-as sávban nagyon rég nem fejlesztettek. A 4G szolgáltatást ezzel a frekvenciával kezdték. Aztán 14 hónap alatt rájöttek, hogy ez így nem lesz jó, és az ancom-tól engedélyt kértek a 2100-as frekvencia LTE típusú felhasználására: az állomásokat átállították, és a frekvenciát megosztották 3G és 4G között.
Egyértelmű, hogy miért nem erőltetik.
Szóval a térképen ami 2600-as lefedettséget látsz, az mind a 2100-as 4G építés előtti időből származik. -
törölt tag
"a matematikát és a fizikát senki sem tudja adott szinten meghazudtolni"
Pontosan!
Nálunk a diginek van 2*5MHz frekvenciakészlete. Az alábbi linken meg lehet nézni, hogy a románoknál mi a helyzet.
A változások: 2014 óta a cosmote nevet váltott telekomra (a DT érdekeltsége), illetve a 2K Telekom (ennek semmi köze a DT-hez) pedig eladta a frekvenciáját a diginek.RCS&RDS (digimobil):
- 2*5MHz, 900 FDD
- 2*15MHz, 2100 FDD
- 1*5MHz, 2100 TDD
- 1*30MHz, 2600 TDD, ez kevésbé fontos, nem is erőltetikBukarest lakosságszámban és terület méretben közel azonos Budapesttel.
A román "ph!/mobilarena" fórumon is osztanak meg sebességméréseket, sokszor elég alacsonyak az értékek (csak regisztrálást követően látszanak a képek).
A matek: azonos lakosság/népsűrűség mellett (Budapest/Bukarest), az ottani frekvencia ~1/5-vel rendelkeznek nálunk. Akkor mennyi is lesz a sebesség?Megoldás: elindulnak ősszel, fél év alatt nem szereznek annyi ügyfelet, hogy leterheljék a hálózatot (pl. a jelenlegi piaci alapdíjak, és azoknak adnának extra kedvezményt, akiknek van otthoni szolgáltatásuk), aztán 2019-ben frekvenciavásárlás.Más megoldás nincs.
-
válasz
DonMaster #4773 üzenetére
Ez egyre inkább nem igaz, a Digi táborban meg az a pláne, hogy vezetékes fronton leginkább hozzászoktak a gyors korlátlansághoz, sokan pont a húzós torrent és hasonlók miatt lettek Digi előfizetők, illetve mentek át oda más szolgáltatóktól, emiatt pedig mobilnetes fronton is hasonlót vár(hat)nak, ezért is lehet majd érsekes a felállás, hiába reménykednek sokan csodában, mindig azt szoktam mondani, hogy a matematikát és a fizikát senki sem tudja adott szinten meghazudtolni, még a Digi sem...
A Telenor az élő példa, bevezették az elérhetőbb, olcsó korlátlan mobilnetet és azóta egyre inkább csökken sok helyen a sebesség, mert többen és többen kapnak rá a korlátlan mobilnetre, egyre több fórumban van szó arról, hogy a lomhább vezetékes netet váltják ki vele...stb., ez pedig valamilyen szinten csapda lesz idővel a szolgáltatónak és az előfizetőknek is, hiába rendelkeznek arányában viszonylag jó kapacitással, de ha ehhez hasonlót akar már szolgáltató kevesebb kapacitással, akkor abból kisebb arány mellett is gond lehet. -
válasz
DonMaster #4770 üzenetére
Nagyon is sok értelme van a gyorsabb sebességnek, mert egyrészt forgalmas helyeken nem esik be a sebesség akkor sem húzósan, ha sokan forgalmaznak rajta, másrészt az 500 MB csomag jellemzően a legkisebb, nem sokan használják már, de nem is ők fogják meg azzal a hálózatot, hanem a nagyobb, illetve korlátlan csomagosok.
A Diginél jelen állá szerint eleve alacsony lesz/lehet a maximálisan elérhető sebesség, így nem is kell túlzottan sok felhasználó egy cellában, hogy érezhetően csökkenjen a sebesség. -
sasa311
veterán
Valaki tudna linkelni egy leírást, hogy Androidra hogyan tudom beállítani a DIGI mobilnet kártyát?
Egyenlőre beraktam és se kép se hang. Független Dual Sim a telefon.
-
adman
tag
egyértelmű hogy partner nélkül ez egy "játék net" lesz, viszont minden a helyezkedésen múlik. én egyértelműen "okos csomagot" várok, azaz az elején csak az kapna mobil netet akinek van digis okos csomagja, így meg van oldva hogy ne legyen extra sok előfizető és közben meg még esetleg bevonzana előfizetőket a vonalas szolgáltatásukba. ráadásul a digis vonalasok tipikusan városi lakók ahol vszínű lesz saját mobil lefedettség. pl: lenne egy olyan konstrukció hogy havi 10-ért tv, 100-as net, vonalas telefon és kapsz mellé 2 korláltan net-es digi sim-et, sztem befizetnének páran még akkor is ha csak nagyvárosokban elérhető a net és ott is csak lassan.
-
DonMaster
addikt
válasz
adam1400 #4757 üzenetére
korlátlan netet irtam de max sebesség korláttal ami ha jol emlékszem 42mbps volt , az meg nyilvános emiatt torrent huszárok nem fognak menni.
amugy is a többi szolgáltatonak is emgéri lásd flottás csoamgok 8e ért már van totál korlátlan most is mindenben korlátlan, szoval az emg éri nekik akkor lakosságiban nem flotában ugyan guy lehet olcsobban adni korlátlant, Digi jioáron fogja br 5e ft-körül lesz a legdrágább csomag. de majd meglátjuk ez évben,
-
vbalint77
tag
Azt tudja valaki, hogy a jelenlegi DIGI-s mobilnet előfizetést felengedi a Telenor 4G-re is?
Van egy ilyen kártyám, de 4G-s routerben is csak 3G-t tud, 4G-re nem megy fel.
Lehet egy SIM csere kellene? Vagy a digi apn csak 3G-s? -
trec12
addikt
"Meglesz a lehetősége mind a 3 nagynak, hogy ha nagyon odalép a Digi, akkor ők is csináljanak olyan csomagot, amiért tömegek nem mennek át, nem hordoznak számot, hanem jó az ami van."
Én is ugyan így gondolom. Már többször írtam, hogy szerintem a háromnak van olyan tartaléka az árban, hogy leviszik ha kell.
Amúgy egyik napról a másikra változhat a világ. Láthatjuk, hogy a Telenort állítólag ketten is megvásárolnák. A Telekom nem tudjuk készül-e még valamivel a nagy átalakítással. A Voda pedig UPC-t venne és a hírek szerint a mo-i UPC is érintett. -
Zeki
nagyúr
válasz
DonMaster #4751 üzenetére
Ja, az első 20 ezer fő a hardcore ruppótlan júzerek lesznek, akik "torrenthuszárok", és legalább még dumálhatnak is mellé. Pl diákok. Aztán majd a nyekeregés netszerte, hogy deszarlassú...
Jobban bíznék abban, ha nem mennyiség, hanem sebességlimites csomagok jönnének ki.
De majd meglássuk... szerintem a Telekom 11 nap múlva induló technikai átalakítása után jönnek új csomagok.
Meglesz a lehetősége mind a 3 nagynak, hogy ha nagyon odalép a Digi, akkor ők is csináljanak olyan csomagot, amiért tömegek nem mennek át, nem hordoznak számot, hanem jó az ami van. -
DonMaster
addikt
elöfizetöi szempontbol töklényegtelen,
mennyi elöfizetöje van a digi mobile-nak? megmondom 0
elég rá 10mhz szerintem igen.mi az amit még tudunk 100% Digi riportbol 42mbps-es netet fognak max adni /felhasználó
szoval nem kell gigabitekbe gondolni, viszont ez korlátlan lesz ezt is ott irják.
épülnek és kapcsolodnak be a tornyok
ezek amik biztosakamik kérdöjelesek:
ár erröl bár mondtak üszf-esek 1-2dolgott hgoy olcso lesz, bár erre bárki rájöhet aki ismeri a Digi-t szoval én ha sacolnom kéne 5e ft-os br áras lesz a legnagyobb minden korlátlan csomag.nah most ezen kivül semmi mást nem tudunk nincs sejtásünk,
de én spec vicces-nek tartom azoin bejegyzéseket hogy hgoy fog szolgáltatni a Digi 10mhz-el emg hgoy lehetelen 100e ügyf-kiszolgálni stb. mikor 0 van nekik.
komolyan én nem hiszem hogy a Digi becsödöl, de abban biztos vagyok vagy legalább is reálisnak látom, hogy a digi-nek elöfizetöi bázisa ami most 0 nem lesz az elsö napon 100e fös, de szerintem 2-3honap mire lesz 100e fös, de addig már van bevétele és közben tovébbra is tud fejleszteni, ami megint csak biztos. -
vbalint77
tag
Csókolom
Szerintem ha ennyire precízkedünk, akkor (szektor/felhasználó)xsávszél. Na így nézve is jobb lesz a DIGI főleg az elején. Mivel az 1800-as freki miatt relatíve kicsi terület jut egy szektorra (pláne mert a többi szolgáltató nem csinál bázisállomásonként akár 6 szektort) így pláne igaz, hogy szektoronként kevés felhasználó...
(jó tudom most valaki azzal jön, hogy CATx kell hozzá, és az összes frekit nem lehet összefogni, de így is a digi javára tévedek...)
Nem gondolom, hogy nem lesz térerő, csak meg kell végre állapodni valamelyik konkurenssel.
A nagy sűrűségű területen saját hálóval lefedni, így a forgalom nagy része ott bonyolódhat, a többi 10-20% meg mehet a konkurens hálón akár nyereség nélkül is...
Nekem ez a modell működőképesnek tűnik, de várjuk meg mi fog történni. -
PBA
aktív tag
Hát igen... egyre hátrányosabb lesz a helyzet a Digi számára. Meglássuk, mit bűvészkednek majd ki, ha elindul egyáltalán végre, a nyomi szűkös frekikészlettel... el sem tudom képzelni, milyen árakat lehet kiadni egy ilyen szolgáltatásra, amiért lépni fognak az emberek...
-
Flashget
félisten
válasz
karl_fischer #4731 üzenetére
Szinten Kispest korabban [link]
Es mostmitol fugg, hogy mit ir ki? mobil vagy mit allitottak be a Digisek?
-
kinder93
aktív tag
Na ideje elindulni Digi... Azok, akik nem szeretnének a majdani TeleNER kötelékébe tartozni, és hűség sem köti őket (mint én
), na ők most akarnak szolgáltatót váltani.
-
Kronos3000
senior tag
Még tavaly írtam a Csepeli Digi megjelenésről,annyi a változás hogy nemrég voltam a Szigetszentmiklósi Auchannál,és arrafelé is végig,ahányszor rákerestem volt Digi észlelés a telefonomon.(Huawei Y6 Pro)
-
p2pp
őstag
Ismét szana szét lett offolva a fórum.
Pesten hogy állunk és az ország többi részén Digi Mobil ügyben? -
Flashget
félisten
válasz
fototrend666 #4642 üzenetére
Egesz pontosan azota megy tonkre, hogy nevet valtottak EMKTV-rol lettek Digi es behoztak a tanyeros tevet 2006-ban. Tehat 12 eve.
-
törölt tag
válasz
viktorhu #4685 üzenetére
Ennek mi köze a Digi leendő mobilszolgáltatásához?
Másrészt meg nem véletlenül pont most merült fel a kormány kommunikációjában az állami mobilszolgáltató témája ismét több éves csend után. Szerintem már csak a kérdés, hogy a magyar operációt egyből az állam veszi meg vagy az egész pakkot a KKR akitől az állam a magyar operációtA cseh/szlovák O2-nek meg vagy 5 éve semmi köze a Telefonicához
-
so_ha
senior tag
Ez azért érdekes lehet a Digi szempontjából is: "Ha a GVH most indult eljárását követően bebizonyosodik, hogy a Telekom és a Telenor kartellezett, az nem csak a potenciálisan kiszabott büntetés miatt érintheti kellemetlenül a cégeket. A frekvenciapályázati dokumentáció 3.6 -os pontja szerint ha jogerős bírósági vagy hatósági döntést követően megállapítást nyer, hogy a cégek kartelleztek, az NMHH az érintettek frekvenciahasználati jogosultságát visszavonja és az arra vonatkozó hatósági szerződést azonnali hatállyal felmondja."
Érdekesség: "Bennfentes iparági forrásoktól úgy tudjuk, hogy a 2015-ös vizsgálat mellett induló új eljárás kezdeményezője a hoppon maradt harmadik versenytárs, a Vodafone Magyarország lehet"
-
gabor9991
addikt
válasz
DarkByte #4679 üzenetére
Szerintem kizárt.Nemrég volt ez itt téma, kovlaj122 is leírta, ha a digi meg szeretné venni valamelyik meglévő szolgáltatót, nem tolná bele a saját hálózatának az építésébe a milliárdokat
Inkább a politika lehet a háttérben, bár a politika bevonása miatt eltűnt néhány hsz. mostanában úgyhogy ezt csak félve írom le
-
A 450 MHz kicsit más tészta, EDR...stb.
A Telenor ne is menjen sehová, bár nem vagyok előfizetője, de kell, ahogy a többi is, tőlem a DIGI is jöhetne már, az állami meg nem annyira érdekel, mert ott minden más lenne, nem szívesen lennék előfizetője még akkor sem, ha mérvadóan olcsóbb lenne a többinél. -
dchard
veterán
Szerintem teljesen alaptalan ez az állami szolgáltatós téma. Ha mást nem, nincs hozzá spektrum. A digi-é túl kevés, a másik hármat meg nem tudják sem kivásárolni, sem kirúgni. Évek óta hallgatjuk a pletykákat erről. A kormányzati hálózat ott ketyeg 450MHz-en, az sincs kihasználva. Mese beszéd ez már megint. Annyi alapja van kb. mint hogy a Telenor elhúz az országból.
Dchard
-
Miska0330
tag
Sziasztok!
Nem nagy dolog de tegnap este már nálam is megjelent a Digi Mobil a Hálózatkeresésnél. A helyszín: 1085 Budapest József körút 52-56 a McDonalds bejárata mellett álltam. A környéken lakom és eddig soha nem volt látható a hálózat. Utoljára 2 napja próbáltam, akkor még semmi nem volt a környéken. Ezen kívül még 1101 Budapest Kőbányai út 47. Oázis Kertészettel szemben is megjelent a hálózat.
-
PBA
aktív tag
A Digi a legnagyobb zsidrák a piacon, régebben a tányéros tévés szerelő alvállalkozóit olyan ridegtartásban alkalmazta, hogy ihaj.
2-3 hónapra kaptam kifizetéseket meg, stb. A krónikus beltéri egység hiány már akkor is fennállt, aki adott egy kis jattot, annak vitték inkább ki a szerelők a telepítésnél. A fapados modellnek megvannak a hátrányai, na.
-
DonMaster
addikt
akik azt mondják , hogy a Digi_n is mulik azt elfogadom, de hgoy csak a digi-n mulik azt nem lásd engedéylezések:
[link]
legfrisebb 2018 január 24 Helység: Fácánkert
és ez is távközlési torony , engedélyeztetési folyamat ma indult, oké ez részben digin részben az ez elötti engedéyleken de ez után lesz csak valami belöele tehát a fizikai kiépités csak ez az engedéyl után jön, hiába 2 vagy 3év minden szir szarra kell itt engedély az országba , országos lefedetséghez meg még több. -
DonMaster
addikt
ezt te sem gondoltad komolyan?
ezt a huzás halasztást ugy kell venni hogy adot raklapra van x összeg 30napos fizetési határidövel,
nah most a digi nem fiezt az elsö 29napban csak a 30napban,. ez a huzás halasztás, más kifizeti elsö percben, de a gyártó nem szenved ebböl semmi hátráyn-t nah meg melyik az a gyártó a zte vagy a huaweii -t is kétlem hogy ha leadnak neki egy pár raklapos megrendelést azt fogja mondani , hogy nektek nem adunk el nem kell a pénzetek, azért ne nézd hülyének ezket a gyártokat sem mert nem azok, tudják hgoy a pénzt megkapják csak várniuk kell, de cserébe egy stabil partnerük van aki akár havi szinten x mennyiséget is vásárol, erröl enm hiszem, hogy lenne olyan gyártó aki lemondana. -
DonMaster
addikt
az inviteles az más nemn mobil alapu szolgáltatásra van,
amugy meg az exim bank-tól jo üzleti tervel simán kapna, itt nem a pénzröl van szó,
de szerintem 1. nem fog kivonulni a telenor, 2. ha ki is vonul és a digi tuti kapna pénzt hgoy emgvegye de nem tudná és nem azrét mert az állam is akar talán uj szolgáltatott, hanem mert peszditeni akrja a piacot a 4. szolgáltatoval és igy megincs csak 3 szolgáltato lenne, ráadásképen megvenné az állam, exim bank ad mindenkinek pénzt lásd Andy bácsit, de ne politizáljunk.
szoval szerintem pénz lenne, de lehetöség nincs/nem lenne hogy megvegye állami stb okok miatt.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest