- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Most úgy néz ki a dolog, hogy van egy form egy spinboxszal és egy gombbal, amit megjelenítek a megfelelő menüpont kiválasztásakor. azt szeretném elérni, hogy ha megjelenik a form, akkor ne lehessen máshoz nyúlni, (vmi Modal rémlik, de hol lehet ezt beállítani?), és ha megnyomom a gombot, akkor hajtódjon végre valami. A gondom az, hogy ez a form nem ugyanabban a Unitban van, mint azok az adatok, amiket meg kéne változtatnom a gomb lenyomásakor.
tehát van egy fő A form, ami a program indításakor látszik. Ez a form a class-ommal együtt a Unit1-ben van. a B form a spinboxszal a Unit2-ben, ezért onnan nem tudok beleírni a Unit1 adataiba. hogy tudnám figyelni a Unit1-ből, hogy mikor csukják be a B formot? -
_thomas_
tag
én még kiegészíteném azzal hogy adjuk meg rendesen a kép elérési útvonalát.
pl.: image1.picture.loadfromfile('d:\kep.bmp');
persze ha nem tudjuk előre ki hova másolja a proginkat akkor kérdezzük le a programunk elérési útvonalát és használjuk azt kiégészítve a kép útvonalával mert gondolom azt a progink könyvtárában tároljuk valahol.
ha meg nem akkor pl.: az opendialog segítségével egyszerűen be tudjuk tölteni a képet. -
Alan
aktív tag
Pont ezt akartam javasolni (Application.OnMessage), csak elaludtam, _AnTi_ megelőzött
Még egyszerűbb egyébként az ApplicationEvents komponens használata, aminek az OnMessage eseményét kell ugyanígy megadni. Arra vigyázni kell, hogy borzalmasan gyakran (akár másodpercenként ezerszer) fog meghívódni az ide helyezett rutin, ezért nagyon áramvonalasra kell megírni. -
lao ce
aktív tag
hat, talan magat a komponenst is bele lehet gyomoszolni, en mindenesetre custom draw-t hasznalnek es magam rajzolnam a progress bart a cellaba vagy sorba (attol fugg ugye hogy mit hasznalsz).
peldaul ha listview-nal maradunk, akkor a CustomDrawSubItem eventben lehet sajatokat alkotni.
nagyjabol arrol van szo hogy:
Item.DisplayRect(drBounds) a negyszogedet adja amit ippen rajzolsz;
Sender.Canvas.Brush.Color es Style amivel beallitod a szint es stilust;
FrameRect es FillRect ami tenyleg kirajzolja a rectangle-t;
aztan ezt akkorara rajzolod amit a progress-ed megkovetel. de teljesen ki tudod elni magad, azt teszel bele amit akarsz
csak elkezdeni nehez, aztan eleg elvezetes rajzolgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest