- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Ez is egy kafa utólagos fejegység - Carpodgo T3 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #9957 üzenetére
Am. Én idén már egyszer próbálkoztam év elején Linuxozni, az Ubuntuval kezdtem. Nem jött be, akkor még olyan játékok is mentek a gépemen, ami csak Windowson létezik. Azokat mostanra elhagytam, szóval semmi sem indokolja, hogy továbbra is a Windows mellett maradjak. A másik meg, hogy kemény pénzeket fizetsz egy olyan termékért (ha full legális), ami kb. a hátsódba is benéz. Oké, ez az okostelefonnál is igaz.
Volt bennem félsz, mert 20-25 év felhasználói Windowsozás után Linuxra váltani... korábban hallottam egy-két mondatot róla, hogy ilyen parancssoros felület, meg nagyon nehéz kezelni. Visszagondolva anno a főiskolai könyvtárban is valamelyik Linux futhatott, csak a webböngészőt tudtam rajta megnyitni, semmi mást nem engedett, ennyiből hülyebiztos rendszer lehetett, mert az egyik hülyét (engem) visszatartott, hiába kattingattam kíváncsiságból mindegyik ikonra az asztalon, nem voltak végrehajthatóak.
A másik amitől tartottam, hogy a Windowsos és a Linuxos fájlrendszerek között majd biztos nem lesz átjárás. Simán van. NTFS-re formázott USB-vel (elvileg) olyan fájlt pakolgatok ide-oda, amilyet akarok. Jópofa rendszer és tetszik, hogy egy pár szavas paranccsal minden létező programot frissíteni tudok a rendszeremen, nem kell külön megnyitogatni mindet, mint Windowsnál. Okosan kitalált dolog ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Gyúrósok ide!
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Videó stream letöltése
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Minden, ami hőszivattyú
- Tőzsde és gazdaság
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! PowerColor RED DEVIL 6900XT Ultimate 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest