Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollyon
    Korrektor

Ugyanazokat, amiket Arch/manjaro-n; firefox, vlc, totem, xmms2, filezilla, bluefish editor, gimp.
    Kb. ennyi. Alig állítok be az alap dolgokon kívül bármit, tehát közel alap installal használom a rendszert ezen a laptopon. Swap nélkül szoktam telepíteni minden distrot. Csak a GIMP szokott neha kifutni a 2GB-ból, de ez is nagyon ritka. De ez Arch-on is így van, nem ez a gond szerintem.
    De nem debianon lassú, hanem Arch-on gyors. A kérdés, hogy mit csinál a debian (és minden más disztro), amit az Arch nem.
    Lehet, hogy csinálok egy összehasonlítást a boot utáni folyamatokról.

Ennyi infóból leszűrve én azt mondanám, hogy az eltérő programverziók okozhatnak különböző felhasználói élményeket. Debianon már azért régebbi csomagok vannak, mint Archon. Én egy ideig Archoztam, ugyanazokkal a körülményekkel, míg visszatértem még testing debianra, nem vettem észre különbséget gyorsaságban. Az mondjuk igaz, hogy nem használok DE-t, így kevesebb a hibalehetőség is.

Feltétlenül szükség van egyébként arra az Xfce-re? LXDE esetleg? Illetve én megpróbálnám a helyedben az i3-wm-et, csak pár billentyűkombinációt kell hozzá tudni, könnyű vezérelni, szinte semmi rendszerigénye nincs.

Új hozzászólás Aktív témák