-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
honda 1993 #6215 üzenetére
Desktop Enviroment, asztali környezet. Bocsi, elfelejtettem, hogy még nem vágod ezeket. A Debiant értettem ezelőtt is.
Ha tényleg Debiant akarsz, akkor olvasgasd át ezeket kezdésnek.[link]
[link](#6216) sati
Az ráérne 1-2 hét múlva, ha megvan a kellő rutin. Az LFS azért még jó pár hónap lesz!
Debian kezdőknek topic csak most más a neve -
válasz
honda 1993 #6213 üzenetére
Attól függ, milyen DE- t használsz.
De van device drive manager is, ha akarod próbáld ki, ugyanolyan egyszerű ezzel is telepíteni, mint a Cinnamonnal, amit a kép ábrázol, ami Debianra is van, mint a minap olvastam. -
válasz
honda 1993 #6210 üzenetére
Linux MINT, két kattintás volt ide jutnom 1 sec alatt
Ha telepíteni akarnám az fglrx- et, akkor még két katt kéne és 1 perc múlva már fenn a driver újraindítás nélkül!
Mi jobb a Winben?Debian nem nokedliknek való, ezt magamról tudom, mert első Linuxos hetemben belefutottam én is a Debianon az fglrx telepítésbe.
Látom szereted a kihívásokat, miért nem ugrasz neki az Arch- nak? -
válasz
Apollyon #6133 üzenetére
Értem én, sőt első Linuxos napjaimban én is próbáltam, nem volt egyszerű, de ha valaki csak mezei userként Win helyett keres valamilyen disztrót?
Pont most van a kezdő topicban egy ft., aki később programozásra is akarja majd használni és vacillál az Ubi és a Debian között, no neki már nem a MINT- et javallanám.
Nem is javallok inkább senkinek semmit, mit ugrálok itt középkezdőként, meg már kicsit unom azt is, hogy bármit is írok segítő szándékkal, mindíg jön a türhő paraszt szöveg, hogy mit nyomom mindíg a MINT- et, mikor ez+az sokkal jobb. Már a MINT ügynökének is neveztek.
DittyCat példája is mutatja, hogy egy könnyen működő disztróval egy kezdő könnyebben függővé válik, nem MINT függővé, hanem Linux függővé.
Különben meg mit ajánl az ember egy abszolút kezdőnek, ha csak egy disztrót ismer behatóbban felhasználói szinten?
-
válasz
bambano #6131 üzenetére
Ez is egy megközelítés, bár én élő embert nem ismerek, aki Linuxot használna. Sokan vannak ezzel hasonlóképpen, mezei userek, sőt van olyan élő ember még, aki tanulmányai során nem is hallott az informatika tantárgyról.
A kérdésem amúgy csak azért volt a ft- hoz, mert kíváncsivá tett azzal, hogy mindíg megmosolyog másokat, hogy ők milyen disztrókat ajánlgatnak az abszolút kezdőknek.
Abszolút kezdőnek Debiant ajánlani első disztrónak?
-
Értem, nem szoktál javasolni.
Így persze könnyebb is megmosolyogni másokat, akik meg szoktak javasolni!
Ha majd lesz kis időd, két megmosolygás között próbáld kitalálni, miért minden kezdő azt a kb. öt disztrót javasolja az abszolútoknak!Majd jön valaki, aki LFS- t ajánl és akkor majd jól megdícsérjük!
-
Ha nem felejtetted volna el kezdő múltadat, akkor belátnád, miért nem ajánlanak Debiant abszolút kezdőknek. A Debian oldalról fél óra alatt sem tudja kiválasztani, hogy melyik változatot is kéne letöltenie! A kezdő topicban meg néha hasznosnak bizonyulhat, ha egy abszolút kezdőnek valaki leírja, hogy ő pár hónapja használja X disztrót és roppant könnyen boldogul vele, érdemes kipróbálni. Elég nagy türhőség ezekről lenézően megnyilatkozni!
Sokkal értelmetlenebbnek tartom, ha valaki egy totál kezdő kérdésére odavet egy terminal parancsot, meg ilyeneket, hogy azt meg kell írni szkriptben, holott szerencsétlen kérdező még a terminalt se használta életében!hogy reklámozzák orrba-szájba
Ha kérésre próbál valaki segíteni másnak, az nálad reklám?
Egyébként neked pingvin volt a jeled az óvodában?
Te különben melyik disztrót ajánlanád egy abszolút kezdőnek? Erre tényleg kíváncsi vagyok!(#6125) Dhampir
másrészt meg én nem értettem hozzá.
Ez a legtöbb kezdő esetében elő szokott fordulni.Kivételt képeznek, akiknek pingvin volt a jelül az oviban.
-
válasz
#59070464 #6075 üzenetére
XFCE- t nem ismerem, de ha van benne compiz, akkor annak a beállításait érdemes megnézni. Az csinál ilyen trükkös dolgokat az ablakkal.
Lehet tearing is, bár az nem csak az ablakok szélével szórakozik.fglrx-driver a zárt AMD/ATI driver [link]
firmware-linux-nonfree- non free driver csomag [link]
libgl1-mesa-dri OpenGL [link]
xserver-xorg-video-ati a nyílt AMD/ATI driver [link]
-
-
válasz
Apollyon #6033 üzenetére
De ez sem sokáig kell, mert MATE lesz a default DE a közelgő új Debian kiadásban
A distrowatchon az XFCE- t írják alapértelmezettnek.
(#6034) soldi3r
alapvetően innen érdemes tárolókat felvenni:
http://debgen.simplylinux.ch/
MATE meg Wheezy backportból:[link] -
-
most nyaral!
-
válasz
Fritz Teufel #5907 üzenetére
Gnome is van a Winfoson, ha csak ez hiányzik.
-
válasz
sirdond #5811 üzenetére
Olvasd el újra a bejegyzést, nem a MINT- et akasztotta ki a terminal parancs!
"a sikla silárd Debi(li)an nálam már 2x leszerepelt.
legutóbb pár hete itthon: nem lehetett log off-olni a szinte érintetlen rendszeren, blank screen-re pisloghattam,
először meg kb. 2 éve egy - Mint-ben normálisnak számító, nagyon kezdő - terminál parancs akasztotta ki." -
válasz
soldi3r #5668 üzenetére
No, szerencsénkre van miből választani.
Mint a példánk mutatta, mindegyikben lehetnek olyan apróságok, amik bosszantóak, de mindíg mindegyik jobb a Win- nél. Tegnap mértem le, bekapcs után 80 mp. és már olvasom a PH- t (7 éves a gépem)! Winnel bekapcs után még megcsináltam a kávémat és simán visszaértem rendszer felállásra,
Én a helyedben próbálnék keresni valami panel applet megoldást a kikapcs problémára. -
válasz
soldi3r #5666 üzenetére
Az érdekes. Nincs már fenn így nem tudom megnézni, de valahol ezek között találtam meg nehezen, hogyan tudom kikapcsolni. Ja, Gnome3 kezelő felülettel ment a Debi.
Elég furcsának tűnt nekem is át is jöttem MINT- re, mert ez egyszerű, mint a pofon. Öreganyám is simán elboldogulna vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest