- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple Watch
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
válasz
Templomegere #946 üzenetére
Nekem az egyik Mushkin Redline modulom 3.1V-tol kimult. Teljesen maskepp teljesitenek a ramok 965-on, mint 975-os alaplapban. 975-os lapban amelyik ram stabil ddr900-on, 3-3-3-4-ben, az mar tiszteletet erdemel.
FSB 450-en, 1:1-ben, 3-3-3-4-ben 2100 felett produkal winrar-ban egy jo 975-os lap!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Egy figyelemremelto teszt a memoriak felsoosztalyanak 4 kepviselojevel![link]
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
No mostmar en is cidrizek!
Altalaban a gyartok a csucstipusokat nem merik ''szorni'' hagyni! Ebben bizom! De meg ne add fel. Az is lehet nemtulzottan komalja a lapod&bios ezt a ramot.
Nezz utanna az alaplap&ram parositasanal milyen beallitasokat hasznalnak! Talalni fogsz az XS-en! Ha atveszed a memset, stb. beallitasokat es nemfog ugy is menni, akkor valami gaz van!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #891 üzenetére
Ezert is ezt linkeltem be. Eleg szepen szornak a 800-as ramok, keves kiveteltol eltekintve.
-
Lalaboy
őstag
No vegre jott egy sornyi sokatmondo valasz! ''Lajos - the customer name on the attached picture does not match your name.'' Az online uzlet szamlakivonatan nem az en nevem szerepel. Persze, mert a haver bankkartyajaval lett rendelve.
Rendelem a TG ramot.
-
Lalaboy
őstag
Azt meg azt mondjak a Mushkin-ak az egyik legjobb a support-ja! Meg valaszra sem meltattak garanciaugyben.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Dada(SzB) #788 üzenetére
Nemkell ragaszkodni az alapszorzohoz, de 24/7-ben azon erdemes hasznalni. Alacsonyabb szorzon joval magasabb FSB-t kell hasznalni, magasabb NB fesszel, ami jobban terheli a lapot, ez logikus. 8x500 6400-al napi hasznalatra egy szep alom. Tesztekre esetleg, de semmikepp sem leghutessel es vizzel is nehez elerni. A 6x550&8x412-nel a memoriasebessegben pozitiv valtozas lessz, de ketlem, hogy a Corsair-ok birnak az 1100Mhz-t cl4-ben, a lappal adhato max. ramfesszel!
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #750 üzenetére
Ezert kellett lemondanom egy igeretes Buffalo ramrol. A tesztelt verzio egy kivalo D9-es szeriabol valo volt, gyonyoruen teljesitett, de azota megvaltoztattak a D9-et rajta es messze nem ugy teljesit.
A Team nembantotta a csipet a Cl3-asan. Es a 2.3V alatti DDR800 3-3-3-4 igazan igeretes teljesitmeny 975-os lapban.
Ellenben nemtalaltam sajnos olyan tesztet a fekete Mushkin-rol, ami miatt mellette dontenek. Az is igaz nekik aztan nemszokasuk a csipeket csreberelni a ramjaikon, mint amit sok neves ceg zokszo es feigyelmeztetes nelkul megtesz sajnos.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Az USA-ban sajnos a TankGuys nemtudott a Cell Shock-al dulore jutni, a ramok nagyon dragan kerulhettek volna piacra. Igy az egyik legjobb ramhoz egyszeruen rendkivul nehez hozzajutni. Van megegy 8 retegu PCB-val gyartott memoria, amit meg csak kinaban es tajvanon lehet kapni. Igy is marad persze valasztek boven.
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #736 üzenetére
Lehet, hogy ok kapjak a legjobb D9GMH ic-ket, de ott a legnagyobb hazon beluli konkurrens a GKX! A GKX-ek es GMH-k kozul hogy melyik a jobb, heves vitak dulnak forumszerte a vilagon. Tobb tesztet vegigolvasva arra a megallapitasra jutottam, hogy a GMH-k inkabb a magasabb fesz es magasabb Mhz&FSB vonalan vannak az elen, mig a GKX-ek az alacsonyabb, szukebb idozitesekkel teszik vonzova magukat, de a magas feszt kevesbe turik. Kivetelek persze vannak. A 975-hoz a (viszonylag) korlatolt FSB miatt a GKX-ek jobban teljesithetnek. Legalabbis velemenyem szerint.
-
-
Lalaboy
őstag
No ennyit a 3V-os tesztrol! Az egyik modul kimult! Nem 2.85V a DDR1-es alapfesz, hanem 2.92V volt es inditasnak 3.1V-al lotte meg a ramokat, ami elegendo volt az egyik modul kimulasahoz! Mire teljesen attekertem a min. feszre, mar csak single channel-ban indult a gep. Most irtam a Mushkin support-nak, remelem cserelik a modulpart! De vennem kell valami ramot ideiglenesen.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Koszonom a multkori tippet!
A P5B Dlx-emben a 0614-es biosz kulonosen komalta a ramjaimat! Atvettem az akkori memset ''subtimings''-bol nehany beallitast es vegre a 32M is vegigfut 3800 felett. Az abit biosza sokkal szukebbre vett nehany erteket es emiatt kenyszerult a ram nagyobb feszre. Meg azert kitesztelem a sebessegre, akkor kiderul, hogy nyertem-e, vagy veszitettem-e.
-
Lalaboy
őstag
Elkepzelheto az, hogy mas-mas alaplapban ugyanaz a memoria (975-re ertem) agyanazzal az idozitessel, ugyanazon az FSB-n magasabb feszultseget igenyel? Osszehasonlitottam az DH-val es az abit-al keszult SP1M eredmenyeket. A DH-ban ugyanazon feszen joval jobban mentek a ramjaim. Lehet az alaplap a ludas, vagy netan a BIOS? Az eddig megjelent abit bioszokkal egyforman magasabb feszt kell adnom azonos memoriasebesseg eleresehez, mint a DH-ban.
-
Lalaboy
őstag
Erdekes dolgokat tapasztaltam! A memoria fesztuningja hasonloan mukodik, mint a procie. Egy darabig alig kell feszt emelni. De ha szukiteni akarom az idoziteseket egy adott FSB-n, kemenyen odakell pakolni feszzel neki. Igaz erre szamitottam, de akkor is gyorsan ellehet erni a ''potmeter'' veget!
Megkerdeztem hypro5-ot, hogy mit kell csinalnom, hogy a dobozka 2.85V fole engedjen es szepen reszletesen leirta. Kivancsi vagyok a 3V kornyeki teljesitmenyre.
A memoriak felett a Dominator memhutoje csucsul, meg 2.8V-on sem melegek kulonosebben a ramok. Ez pozotiv dolog az elkovetkezendo 3V kornyeki tesztek szempontjabol.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #642 üzenetére
Koszonom!
Mikor eloszor olvastam rola, nemhittem el. Mikor masodjara, akkor mar elgondolkodtam, harmadjara mar elhittem! Nem akarom, hogy a ramjaim csak (Pld.) 2.6V-tol mukodjenek!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #638 üzenetére
Igen, atkapcsolva DDR1 uzzemmodra 2.85V-al indit es onnan lehet menni felfele, akar 4V fole is. A bajom az, hogy 2.85V akkor az alap.
Talan 3.1V-ig elmernek vele menni, de mivel a celomat elertem (westlake eredmenyet tulszarnyaltam egy csoppnyit), igy kesobbre halasztom a dolgot.
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #634 üzenetére
Koszonom!
A dobozka vege DDR2 modban 2.85V. Engedi egy kicsit tovabb is tekerni, de ekkor mar hiaba ir 2.88V-ot nemkap annyit. Igy a magasabb eredmenyhez a 2.85V a realis. Ezt a joszagot kulon kikell ismerni! 2 orat kinlodtam vele es a biosszal, mire sikerult 447-en 2.8V ramfeszen bebutolnom. A laprol lekellett muteni a ramok fesztekercset, de ezt nemtartom moddingnak, mivel az eredmenye az, hogy az alaplap felol csak 1.8V maxot kap a memoria.
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Erre vartam majd egy honapot! [link]
-
Lalaboy
őstag
Nemtudom, de talaltam kepet rola! 6JD22 D9GMH es lent a sarokban Qxxx valtozo.
Itt lathatoak a kepek:[link] -
Lalaboy
őstag
Ennyit tudtam kieroltetni az abit-bol es a memoriabol WinRaR-ban mod nelkul!
[link] -
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
Csinaltam egy FSB400-as, 1:1-es(DDR2-800) WinRAR tesztet:[link]
-
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #339 üzenetére
Javitottam a WinRAR eredmenyemen!
A procit mar ezen a sebessegen sikerult stabilizalnom, az eredmenyhez hozzafuznem, hogy ''tesztre kihegyezett'' BIOS, ill. Win.-es beallitasokat alkalmaztam, a MemSet-et nem hasznaltam. A memoriaknak itt mar nem eleg a BIOS-ban adott 2.45V, de nemkellett a legmagasabb fesz. beallitast hasznalnom. A WinRAR 1500 fole engedtem, a stabilitast igazolva.
Eredmeny: 2003Kb/s [link] -
Lalaboy
őstag
Egy kis segitseg memoriaugyben:[link]
Sokan hasznat fogjak venni!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
Az elso eredmenyek az uj lappal:[link]
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest