- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TheProb #4174 üzenetére
Déli híd nem kifejezetten érdekes ebből a szempontból, csak az NB feszekkel érdemes játszani FSB emelésekor. Egyébként az AB9-ek nem a húzhatóságukról voltak híresek. Természetesen úgy értem, hogy a 965-ös lapok között, hiszen általánosságban a 266 -> 430 azért elég rendes tuningnak számít. Egyébként simán elképzelhető, hogy nem nagyon megy tovább 430-nál.
-
válasz
TheProb #4166 üzenetére
Csak CR2-vel fog meni, bár van egy-két Asus deszka, aminek fexik a CR1, de értelme ott sincs, csak nagyon speciális körülmények között. Mi az ucsó freki, amin még elindul, és üzemel a gép? Mien FSB, mien DRAM freki? Jó lene néhány CPU-Z ablak is CPU, SPD és Memory fülekkel.
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4149 üzenetére
Persze, az Intelnél be lehet állítani az arányt, ezt elfelejtettem.Ha a szorzót nem lehet akkor az órajelet emeld és akkor emelkedni fog a ram órajele is. Ha nem tudsz emelni a procin csak akkor próbálj több feszt adni neki és ha így sem megy akkor meg kell nézni egy másik gépben a ramokat, hogy ott mit produkálnak.
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4147 üzenetére
Szerintem magas az órajel és ezért az arányod 1:1, amíg az arányon nem tudsz változtatni addig a memória órajele megegyező lesz a cpu belső órajelével. A szorzót magasabbra és órajelet alacsonyabbra venném és hogy mennyi fesz, hát mivel nem egyformák az alaktrészeink ezért csak azt írom le amit én használtam: cpu - 1.56V , ram - 2.3V.
Nekem se volt ez a beállítás stabíl ezért most csak 936MHz-en mennek a ramok, nem bírja a procim a magasabb órajelet.Jó szórakozást!
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb #4143 üzenetére
Miért akarod 5-5-5-15-re állítani, mikor minnél kisebb értéken megy annál gyorsabb a ram?
Az hogy mennyi az órajele a memóriának sokban függ a proci órajélétől (belső, külső) és a szozótol, hogy milyen arányban van a dram:fsb (pl.: cpu/7 vagy cpu/6)!
Nekem a 800-as ramok alapon 5-5-5-18-on van de értem már el 1000 MHz-et is húzással.
És az sem mindegy, hogy mennyi feszt adsz a memóriának. De ezekkel sok-sok órát kell kísérletezni, hogy a legjobb és stabil beállításokat érd el. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TheProb #4032 üzenetére
Hogy meddig tudsz elmenni az proci függő, alaplap függő... De 3,4GHz környékére fel lehet húzni valószínűleg. Az Intel gyári hűtője nagyon gyenge, egy jobb hűtővel azért sokat lehet nyerni. Egyrészt nem lesz meleg a procid annyira ami növeli az élettartamot, másrészt a gép sem fűt annyira... Meg persze adott esetben jó pár MHz-et lehet nyerni vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TheProb #4027 üzenetére
Az túl sok, hamar tönkre megy a procid ha tartósan ennyi feszültségen járatod léghűtéssel, főleg gyári hűtéssel.
1,5V-nél ne adj többet. Ehhez a feszültségértékhez keresd meg a max órajelet és azon használd. De a mi lényegesebb a hőfok. Terhelt állapotban 80fok fölé ne menjél! Memóriának 2,3V még belefér, max viszed gariztatni ha megfőtt.
-
Brumi˘
addikt
válasz
TheProb #4023 üzenetére
Procinak az 1,75V ugye csak eliras?
Ramnak nem eroltetnem a 2,3V-ot, inkabb neznek mas memot, ha annyira kell a sebesseg. Amit erdemes venni, a-data 1066 EE, ocz reaper 1066 hpc, csx cec 800/1066, crucial ballistix/tracer, super talent t800/t1000/t1066, g-skill, muskin, cellsock, team xtreme, de utobbiak dragabbak mar, ha meg occsoe akarsz akkor kingmax 1066. Ha emlekeim nem csalnak akkor ab9 annyira nem volt nagy szam ram kezelesben pl.: st t800-asok nalam eleg siralmasan mentek benne.
Tomate a kingmax nem selejt, csak tuningba sovany az altalam elobb felsorolt memokhoz kepest.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TheProb #4023 üzenetére
Ugye a procinál az 1,75 az nem V érték? Mert az eléggé sok(k)! 1,5V felett nem érdemes járatni, mert megsül szegény... Geil Ultra 1000-et talán megy 5-5-5-15-el, ha jobb darabot fogtál ki, felette nem nagyon. 2,3V is magas picit ott már nagyon melegszik. 2,1-2,2V-nál ne adj neki többet hosszútávra.
Ami jó ramok (bár fajtája válogatja): Corsair, A-data, CSX, SuperTalent...Nekem a legutóbbi van, sima 800-as ram, de 2,2V-al megy 1200MHz-en, 12k a 2x1GB-os kit belőle... Szvsz ár/érték arányban bestbuy.
-
Brumi˘
addikt
válasz
TheProb #4021 üzenetére
Ha a memoid bírják akkor jó az is. De 400-as fsbnél 4:5 aránnyal 1000-en fog menni a memod, azt meg nem biztos hogy tudja is stabilan. A geilek nem egy nagy tuning ramok, de proba cseresznye. Told be neki a 4:5 arányt, állítsd az időzítéseket 5-5-5-15-re és adj neki 2,1-2,2V-ot. Aztán tolj neki blend orthoss/primeot (fél óra min) vagy memtestet (300-400%-ig)
-
Brumi˘
addikt
válasz
TheProb #3977 üzenetére
Szerintem nem sok sanszod van rá hogy 1100on stabilan hajtsd a geileket emberi fesszel. Amit 1. körbe próbálj meg, időzítést tedd 5-5-5-15-re feszt emeld 2,2V-ra és állítsd 1000-re a ramot. Ha ezeket nem tudod hol, hogyan kell akkor irány a lapod topikja (régen volt már ab9-em nem nagyon emléxem a biosára.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest