Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb
üzenetére
Persze, az Intelnél be lehet állítani az arányt, ezt elfelejtettem.Ha a szorzót nem lehet akkor az órajelet emeld és akkor emelkedni fog a ram órajele is. Ha nem tudsz emelni a procin csak akkor próbálj több feszt adni neki és ha így sem megy akkor meg kell nézni egy másik gépben a ramokat, hogy ott mit produkálnak.
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb
üzenetére
Szerintem magas az órajel és ezért az arányod 1:1, amíg az arányon nem tudsz változtatni addig a memória órajele megegyező lesz a cpu belső órajelével. A szorzót magasabbra és órajelet alacsonyabbra venném és hogy mennyi fesz, hát mivel nem egyformák az alaktrészeink ezért csak azt írom le amit én használtam: cpu - 1.56V , ram - 2.3V.
Nekem se volt ez a beállítás stabíl ezért most csak 936MHz-en mennek a ramok, nem bírja a procim a magasabb órajelet.Jó szórakozást!
-
boldikem
csendes tag
válasz
TheProb
üzenetére
Miért akarod 5-5-5-15-re állítani, mikor minnél kisebb értéken megy annál gyorsabb a ram?
Az hogy mennyi az órajele a memóriának sokban függ a proci órajélétől (belső, külső) és a szozótol, hogy milyen arányban van a dram:fsb (pl.: cpu/7 vagy cpu/6)!
Nekem a 800-as ramok alapon 5-5-5-18-on van de értem már el 1000 MHz-et is húzással.
És az sem mindegy, hogy mennyi feszt adsz a memóriának. De ezekkel sok-sok órát kell kísérletezni, hogy a legjobb és stabil beállításokat érd el.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VGA kibeszélő offtopik
- PlayStation 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 - alap
- Star Wars rajongók
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-F2A55M-S1 AMD FM2/FM2+ alaplap, valamint ajándék proci
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Hynix 16GB 2933MHz DDR4
- --- KISHIBÁS --- AM4 alaplap Asrock B550m HDV Egyik ram slot nem megy! Ingyen FOX
- -- KISHIBÁS!!! -- PRÉMIUM S1700 Verhetetlen áron? -- IGEN -- OEM Asus Prime Z690 Ingyen Fox -- IGEN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest