- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lacika25 #3091 üzenetére
Benchmarkot linkelj. Eszközök -> Cache & Memory benchmark.
Egyébként a képeken, amiket linkeltél az elméleti sávszélességek olvashatók. A 2 kép között alapvető különbség, hogy az első képen 400MHz-en jár a memória, a másodikon meg 800MHz-en. Így természetesen az elméleti sávszél is megnő a duplájára. Namost azért készíts egy benchmarkot, hogy megtudd, az elméleti sávszélből mennyit hasznosít a géped. -
válasz
Lacika25 #3087 üzenetére
Szerintem nem tudják. Linkelsz egy Everest benchmark ablakot a saját eredményeiddel? EÍgyébként a linkelt beállításokkal a 7k-s olvasás teljesen reális. 1200MHz környékén tudsz elérni 11k fölötti eredményeket. Egyébként nem mindegy, hogy Intel vagy AMD ketyeg a gépben ugye.
-
válasz
Lacika25 #3081 üzenetére
Azért ne verd a falba a fejed, inkább nézd meg, mit mond Everest az SPD-re.
Mégegyszer mondom: az, hogy a gyártó 1066MHz-esként adja el, nem jelenti azt, hogy ez szerepel az SPD-ben. Az, hogy nem az szerepel az SPD-ben persze nem jelent semmit, csak annyit, hogy szabvány szerint programozták. Ennek meg az a célja, hogy ne legyen a moduloknak kompitibilitási gondja egyetlen lappal sem, ha by SPD hajtod őket.Szal nyugi, senki sem beszélt átb*szásról.
Tessék szépen kézzel beállítani az értékeket.
-
válasz
Lacika25 #3052 üzenetére
Az Everest csak a szabványos, JEDEC szerinti késleltetéseket és órajeleket írja ki, amit az SPD tartalmaz. Ezáltal az SPD nem tartalmazhat magasabb órajelet DDR2 800MHz-nél. Ahhoz, hogy 1066MHz-en hajtsa őket, magasabb RAM szorzót kell használnia, DRAM Frequency címszó alatt BIOS-ban. A lap topicjában, vagy Gorneck oldalán sok infóra fog találni a tulaj.
A proci nem megy effektív 1333MHz-en, az csupán a 333MHz-es FSB-ből eredő QPB.
-
válasz
bishopx2 #3024 üzenetére
Amit bírnak. Hiába mondjuk, hogy 2.3V-n 4-4-4-12@1000MHz, ha nem megy annyit. Kísérletezd ki, hogy a te konfigodban mi a max, amit bír. Egy új 800-as Geil Ultra 5-5-5-18-on 900-1000MHz környékén szaladgál 2.2 - 2.3V körüli feszen. Persze kérdés, hogy mien chipek vannak rajta, mennyi a VDimm drop a lapodnál, hogy szellőzik a házad, stb, stb.
-
válasz
Hurkaleves #3022 üzenetére
Ez esetben fogod a MemSetet, és nekiállsz finomítgatni vele az adott benchmarkokhoz legjobban passzoló beállításokat. Ugyanis chipsettől, memóriától és benchmarktól függ, hogy milyen subtiming beállításokból profitál. Ergo van olyan beállíáts, ami 965-ös lappal SuperPi-ben jobb eredményt hoz, de P35-ös lappal WinRAR-ban, vagy teszem azt CineBench-ben rosszabbat. Célszerű kitapasztalni, hogy mi, hol hozza azokat a bizonyos tizedmásodperceket, mivel általános recept nemigen van.
-
válasz
Hurkaleves #3020 üzenetére
Hacsak nem tizedmásodperceket szeretnél faragni benchmarkokban, akkor nincs szükséged a subtimingok finomítására.
-
válasz
sosperecek18 #2887 üzenetére
Ez a legkisebb fesz, amin még stabil a RAM? 2.2V még elmegy az ST-knek egyébként, feltéve, hogy nem melegszenek tőle nagyon.
-
A legtöbb modul elindul alacsonyabb feszen is SPD szerint, csak vannak, amelyek 1.8V-n némi droppal már nem. Például az én CellShockjaim nem indulnak el 1.8V-n, így CMOS klír után egy mezei Geil Value-val indítok, majd BIOS-ban adnom kell egy magasabb VDimm-t, aztán kiszed, berak, és utána mehet a dolog. Az említett Ballistix-ekkel szerintem nem lesz ilyen gond, legalábbis nem olvastam még, hogy vki belfutott volna ilyenbe. Ez egyébként akkor szokott elődordulni D9-es Micronnal szerelt modulok esetében, ha magas feszen voltak nyúzva, és megnőtt a feszigényük.
-
A 8500-as Dominatorokon Micronok vannak az általánosságban megbízható DDR2-es lista alapján. Azt azért ne felejtsük el, hogy nem minden XMS Dominator, az nem csak a fejükön levől hűtést hivatott jelölni.
Ellenben a Dell XPS 720-asban 800-as (PC2-6400) Dominatorok vannak, amik lehetnek Micronos és ProMOS chipesek is. -
Ezek szerint szinkronban futnak, hiszen az FSB 500MHz, és a RAM-ok magórajele is 500MHz, ami 1000MHz-es effektív órajelet jelent a DDR jelleg miatt.
A RAM-ok végét úgy tudod megkeresni, hogy 6-os CPU szorzó mellett leviszed az FSB-t 333MHz-re, és beállítasz egy 3-as szorzót a RAM-oknak (System Memory Multiplier 3.00x). Az időzítéseket Manual-ra állítod, és 5-5-5-18-ra, adsz nekik 2.35V-t BIOS-ból. Ez a kiindulási alap, ekkor a memók 1000MHz-en futnak ugye. Elkezded emelni az FSB-t, és megnézed mi a végük. 400MHz-es FSB-nél fognak menni 1200-on. Ha tuningolod a memókat, ne felejtsd el az MCH-t is feszelni. -
Az 1066MHz-es Dominatorokat a legjobb fajta DDR2-es chipekkel szerelik. Hol olvastad, hogy nem tuningra termett modulok? D9-es Micronokkal vannak szerelve, a GMH vagy GKX feliratú dobozkákból, nagyon tudnak menni. Azt szem előtt kell tartani, hogy az alapfeszük 2.2V valós fesz, ez BIOS-ból simán lehet 2.3V, ha sokat dropol a VDimm. 1200MHz-en simán menniük kell legfeljebb 2.3 - 2.35V-n. Az is fontos, hogy a DDR2 és DDR3-at is támogató kombó lapok, mint a tied is, rendesen alulfeszelik a memókat, tehát többet kell nekik adni BIOS-ban. Everesttel csekkold a Dimm feszt, hogy mennyit kapnak kb. valósan. Szerintem egyébként nem a RAM-ok limitálják a tuningot nálad. Szinkronban futnak a memók?
-
Azt írtam, hogy majdnem annyiért kapsz 2GB 1066MHz-es Reaper HPC-t, mint 4GB 1000MHz-es ReaperX-et. Tehát közel azonos árért dupla annyi memó, az annyit tesz, mint közel félárat, nemde? De, hogy alá is támasszam.
2GB OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 120ojró
4GB OCZ DDR2 PC2-8000 ReaperX HPC 140 ojró. -
válasz
gergo19 #2766 üzenetére
Nos, én magam egyet sem csupaszítottam le a chipig, de az általánosságban megbízható forrásnak számító DDR2-es listán látható, hogy pont a ReaperX-ek nem Micronosok. Továbbá az is mutat valamit, hogy 4GB 1000MHz-es ReaperX majdnem egy árban van 2GB 1066MHz-es nem X-es Reaperrel.
-
válasz
subaruwrc #2719 üzenetére
Általánosságban 3.6GHz-en fut a gép 9x400MHz-en, a RAM-ok 3-3-3-4-ben 800MHz-en 2.25V-n, a proci 1.4V-t kap BIOS-ból.
A lapomnak vége van az 1066-os fix NB strap miatt 430MHz környékén, a proci P5B-vel 1.6V-vel 4.1GHz környékén ment. Én léggel 3.925-ön tudtam megfogni Orthos alatt szintén 1.6V-vel. (Azért írok mindent múlt időben, mert tuninggal a saját gépemen másfél éve foglalkozam utoljára.) -
-
válasz
subaruwrc #2715 üzenetére
WinRAR-ra gondoltam, plusz azzal is célszerű tesztelni a memókat. Ha 1GB-os WinRAR bench nem forralja meg őket, akkor egy már elég stabilnak nevezhető a beállítás. Mennyire melegszenek? Nekem 2 db 80-as venti nyomja rájuk a levegőt, úgy nem okoz gondot a hő. 2.3V körül mennie kell neki a 4-4-3-8-nak. A 4-4-3-4 nem nagyon fog menni, azt egyik modul sem nagyon szeresse.
P35 profitál vmit cl3-ból? Az én 975-ösöm igazán csak szűk időzítéseken pörög jól. -
válasz
subaruwrc #2713 üzenetére
Megtisztelő a kiemelés.
Mit szeretnél javítani? Ugyanazok a chipek vannak a RAM-jainkon (GMH), ezen a feszen cl4-en kíváló eredmény az 1028MHz. Mennyire stabil egyébként? A GMH-król tudni kell, hogy mennek rendesen, de zabálják a feszt. Ha igazán jó eredményt akartam elérni, meg kellett őket küldenem 2.5 - 2.6V-vel, de ezt persze ne javaslom. Nem tudom milyen eredményeket ér el a konfigod ilyen memória beállításokkal, de én megnézném 5-5-5-15-ben mit mennek. Nekem 1270 körül volt végük, igaz az enyimek hivatalosan 1000-esek.
-
válasz
Gucunja #2652 üzenetére
- DC miatt gyorsabb a 2 modulos üzemmód.
- Vehetsz 800-ast is, fel tudod szorozni a RAM-okat, az alaplapod is kezelni fogja valószínűleg, de ezt meg tudod kérdezni a lapod topicjában. 1066-ost nem tudom, ki tudod-e hajtani, nem ismerem a lapod BIOS-át, vagyis, hogy mien szorzókat tudsz beállítani.
- Nagyon olcsók most a 2GB-os kitek, én a helyedben (ha filmeket vágnék) beszereznék 2 db 800-as modult 12k körüli áron. -
-
válasz
atilius #2632 üzenetére
1. meg fogod látni, hogy stabil-e a rendszer tesztek alatt. Ha nem, és minden egyebet kizártál a RAM-on kívül, akkor adsz még neki feszt. MInden modul különböző bizonyos kereteken belül, így nincs általános érvényű beállítás, hogy teszem azt 800MHz-et 5-5-5-15-ön 1.95V-vel viszi, 4-4-4-12-t meg 2.1V-vel. Mopdulja válogatja mit bír.
2. Aktív vagy passzív hűtésre gondolsz? 60 fok fölött kezdenek hibázni a chipek, vagyis instabil lesz a rendszer. Tartós 2.1V fölötti fesznél a te moduljaid esetében mindenképp javasolt az aktív hűtés. -
válasz
Aprósólyom #2473 üzenetére
Attól függ, milyen procival, milyen sebin, stb. szeretnéd hajtani, a chipset profitál-e a szűkebb időzítésekből, stb. Átlagos felhasználásra azt venném, amelyikre van gari/olcsóbb.
-
válasz
Aprósólyom #2470 üzenetére
ST mit megy cl4-en, és mien lapba tennéd?
-
-
Így van. Az 1GB-os modulok 950MHz közelében is elfutnak. Próbálkozni bármeddig lehet, max a tesztek alatt hibázik, és akkor ott a vége. Feszültség terén aktív hűtés nélkül én max. 1.95V-t adnék nekik BIOS-ból tartós használatra, efölött (max. 2.1V) mindenképpen javasolt az aktív hűtés, mivel a moduljaid alapfesze 1.8V, és nincs rajtuk borda.
-
Elvileg azokon is GMH-k vannak, mint az én moduljaimon, tehát nagyjából ugyanannyit bírhatnak. Nálam a 2.65V BIOS fesz terhelés alatt olyan 2.55 - 2.57V valós fesz lehet, ezzel még elvannak (többet meg nem lehet adni a lapommal), ellenben, ha huzamosabb ideig futnak ien feszen (mondjuk 15-20 perc már annak számít, ahogy tapasztaltam), utána hajlamosak megkergülni. Volt, hogy csak az egyikkel indult a gép, és csak 2.4V BIOS fesz fölött vitte a tesztek után az SPD beállításokat, ami először hajmeresztő volt, mert azt hittem, elpatkolt vmeik chip. Azután észheztértek mindig. Tapasztalataim szerint az én chipjeim durván 10 percig futnak parajelenségek nélkül ien magas feszen gond nélkül.
-
A melegedéstől különösebben nem kell félteni a modulokat, mert nem szoktak tőle károsodni. Ha elérik a 60 fok környékét a DDR2-es chipek, akkor hibáznak, a gép megfekszik. Újraindítod, és kész is. Meghalni a magas fesztől tudnak, tehát arra kell jobban figyelni. Nekem tesztek alatt tűz forrók a CS-ek vastag bordái, pedig 2db 80-as venti fújja a fejüket, igaz 2.65V BIOS fesszel 900MHz környékén 3-3-3-4-ben futnak ienkor. Szóval szerintem ne aggód a melegedés miatt, ha meg mégis, akkor pakolj rá ventit, vagy egyéb aktív hűtést, és nem lesz vele gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest