Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mauimagic
senior tag
Ne má légyszi... értem, hogy nagy fan vagy, de azért a fizikát nehéz átverni, egy 1.3-as motorról beszélünk, ami ráadásul egy hullaszállító kasztnijában van, aminek a légellenállási tényezője megegyezik egy csepeli panelházéval

Ettől függetlenül biztosan jó autó, praktikus meg minden, de nem egy erőgép -
JoinR
őstag
A kérdező az 1.6 CRDi dinamikáját keresi, arra nem elég (ami egy turbódízel, csak a kérdező először csak annyit írt, hogy 130 ló, és a szívóbenzin 1.6 MPi is pont annyi, ezért azt hittem, az az összehasonlítási alap).
#3137 mirci18:
"Ezek a kis motoros autók mindíg kompromisszumos megoldások a régi szívó motorokhoz képest."Élettartamban lehet, de használhatóságban sokkal kényelmesebb a turbós.
-
kelly416
veterán
Mondjuk a Te vátosidhoz képest tényleg.
Nekem szemet szúrt, hogy 80-90 környékén eszik legkevesebbet hatodikban és a mi átlagunkhoz képest már sok a 130nál kért kaja. Persze, én sem verem a fogamhoz a garast annyira, ha pálya van, mi is megyünk bőséggel 130-at, de ha kevés kompromisszummal jár, elhanyagolom a pályát. -
kelly416
veterán
A Lodgy inkább városi, kisvárosi, vidéki autó. A pálya már sok neki, ott sokat eszik, a város meg jó, ha nincs dugó.
Egyet értünk a klímában. Sajna hangos nagyon. A 2-es úgy volt jó tavaly amikor a Balcsira mentünk 7-en, hogy a kopoltyúkat kinyitották a gyerekek, úgy húzott hátra is hűvöset a huzat, másképp megfőttek volna vagy mindenki belezsong a klíma hangerőbe.
Igen. Itt gyorsan terveztem egy utat, 30km 28 perc, de itt 20km-t is csak országúton tudsz tervezni, akkor is 2 várost érintesz már.
Teljesen más a Pesti/nagyvárosi közlekedés, bár Szegeden szoktam sokat autózni, az is könnyen autózható város hiába nagy. -
kelly416
veterán
Tudom. Amikor felmentem a Nyugatiba oktatni, utána el kellett mennem a CV küszöbjeiért Dunaharasztiba. És ez még jó időnek számított sokak szerint.
Nem laknék ott, de szívesen autózom arra évente 1-2 alkalommal. Mondjuk ennyi elég is.Egyébként én keveslem a fed.comp. szerint kiírt fogyasztást, de több alkalommal utána számoltam az elején, nagyjából reális volt. Például 6,2-nél én 6,4-et számoltam nagyjából, de ennyi csalás belefér. Viszont az a 9 liter nekem sok lenne helyi szinten, a Te esetedben pedig sajnos reális.
-
kelly416
veterán
Azt javítottam 6,2-re 2 h.sz-el előtted.
Most 6,5 az átlag, tegnap, tegnapelőtt és ma futóztam sokat, költözés szekrényekkel, nyilván fincsi volt az autónak is.
Szentes kis város, dugó nincs, haladni lehet bármikor. Ez azért sokat jelent. És azért 2,5 év alatt mentünk is vele, még akkor is, ha kovid miatt külföldön alig voltunk.Ja? 1.33 TCe 4 hengerrel.
-
Monya78
veterán
Szerintem a "városi" fogyasztás fogalma többféle lehet.
Gyorsítgatások és újraindítgatások számától függ a fogyasztás illetve hogy ebből a motor mennyit ment ideális üzemi hőmérsékleten. Sok piros lámpa, dugó, rövid utak, sok megálló mind-mind növeli a fogyit.
Én esetemben ez a városi fogyi: (ami 9,5-10 lityi 1.0T benzin mellett)
A-ból a fél km-re lévő B-be mész, ott eltöltesz x időt, majd a közeli C-be ott is x idő, majd a közeli D-be ott is x idő...és vissza A-ba, na ez a nagy fogyasztás.
(x idő= amikor ugyebár leállítod a kocsit, motor kihűl(het), beindítod a kocsit. ) -
-
mirci18
addikt
Automata klímánk van így nem kell kínlódnom átlag 22 fokon megy.
Van hogy kevés mert érzem hogy párásabb bent a levegő gondolom olyankor a lefagyott klíma olvad ki és addig nincs akkora hatásfoka.
Egy idő után már gyengébbnek érzem a klíma hőfokát de 21 fok alá nem szoktunk menni nehogy megbetegedjünk. Testre elvileg nem ajánlott közvetlen kapcsolni a klímát. Szélvédőre ajánlják. Belső kerengtetést se ajánlják azért hogy kapj friss levegőt. -
BloodRay
veterán
Az ajtón a puha borítást én is hiányolom(majd valamit kellene kezdeni vele), kb ez az egyetlen lényeges gondom a Dusterben.. A többi kb mind full marhaság abban az írásban.
Semmi nem karcolódik a beltérben, ezt nem is értem abban a linkelt írásban, pláne a mai fényes lakkműanyagos "prémium" belterek korában...
Futómű is jó, nem zajos, szépen nyeli el a fos magyar utak hibáit. Cseppet se feszes, pattogós...
Menetzaj is kifejezetten jó, egyáltalán nem hangos. -
kelly416
veterán
Nekem ma ajánlottak egyet.
Camaro 4gen, festésen kívül felújítva teljesen valami 1 és ¼ misiért. De inkább veszek egy összkerekes Swift-et horoggal, hogy kikíméljem a Lodgy-t futózással, koszolással.
Csak a nagy Magyar valóság miatt, mert egyébként a Camaro helyett valami V8 pickup-al szemeznék. -
-
-
gyemipapa
senior tag
Miért kell "villogós" pendrive? Én nemrég éltem a 90 napon belüli ingyenes frissítés lehetőségével, az oprendszert a legfrissebb, Linuxosra cserélte (1.0.13.3), persze az új térkép rá pár napra jelent meg, így még a 2019-est tette fel.
De nem "villogós" pendrivet használtam.
Milyen nevű és kiterjesztésű fájlokat kell a penre másolni? Nekem elég lenne csak magyar térkép is sebességmérőkkel. -
Flowtation
őstag
Na, akkor erről egy leírást tudnál szerkeszteni? Pont a múltkor az m2-ről olyan helyen akart levinni ahol nincs is lehajtó.
Az custom cuccok is érdekelnek.MÁS. A víz hőfok kijelzést ki lehet valahogy íratni, jelezni? Legalább annyit, hogy már nem hideg vagy valami. Lehet hülyeség de engem zavar.
-
-
-
kelly416
veterán
Ne csináld már. Mi 7en mentünk Balatonra tetőboxal, fiam 140cm környéke, a lányom már 160 felett van, simán el voltak hátul. 2 baj volt, nem ment hátra levegő, de ki nyitották az ablakot, meg nem hallatszik hátra a zene, de egy bluetooth hangszóró ezt orvosolja. Ennek fényében külföldi nyaralásra is simán elindulunk majd 5en (boxal vagy nélküle, még nem tudom), nem csak a madaras tecsóba. Simán jó ez az autó, főleg ennyi pénzért. Én Ford nemtudommiafenét néztem, de hosszított kasztni 300.000 felár és csak abban van 3 sor ülés, de a harmadik még így is még plusz 300.000, és akkor már csak dízel... fel is adtam gyorsan. A Doblo-t én is egy pillanatra mutattam meg feleségemnek, első ránézésre leszavazta.
Ez az autó kiváló a mi lehetőségeinkhez és kereteinkhez. És gyanítom nem egy család van még ugyanebben a topánkában.
-
Egy kis szösszenet a mai nap margójára. Elmentem ma a rokonokhoz, szomszédban van egy kedves pár akikkel régóta ismerjük egymást. Két éve született náluk egy pici és nem rég lett meg a második. Ezalatt egy négyes golf kombival oldották meg a mindennapokat.
Régebben egyszer kérdezték a Daciával kapcsolatos dolgokat mert látták hogy ezzel jövök megyek, pedig előtte Opelem volt és nem-e vissza lépés ez az egész meg mik vele a tapasztalatok.
Elmondtam nekik a véleményemet, későbbiekben kiderült hogy több embert is kérdeztek, szalonban is voltak.
Aztán jött ez az program is ami sokat segített neki. Ma pidig ott volt az udvarban a kék színű stepway lodgy. 1.5/115 variáns.
Átinvitáltak , körbenéztem az autót és így első blikkre nagy, hatalmas a Loganhoz nézve. hatfokozatú váltóra nem picit irigykedem. Itt is manuális klíma van .Még jó hogy tegnap pont erről az autóról beszéltünk
-
-
-
kelly416
veterán
Asszony most veszi nevére az első autót életében. 31.000 kötelező, 65.000 casco.
Árában eleve kértem 4 téli gumit 4 felnivel, azzal nem lesz bajom még 1-2 évig.
És mi ia stepway-t kértünk a műanyag betétek miatt is, csak a miénk szahara bézs. Remélem jövő héten már tudok én is képet feltenni saját udvarból. -
-
kelly416
veterán
Na ezt sem tudtam, hogy felemásan érkezik az autó. Gondoltam vagy van, vagy nincs, de meg tudnak lepni.
Az az ablakemelő világításos dolog is érdekel.
Furák ezek a dolgok. Állítólag a G Asztrák pl. tudták azt, hogy központi zárásával felhúzzák az ablakot, de ha nem fizetted ki, egy forrasztást nem csináltak meg. Még a vezeték is benne volt. Nekem meg 2-es fókám volt, abból meg a lábtérvilágítást úgy spórolták ki, hogy csak izzót nem tettek bele. -
-
kelly416
veterán
Ja? Ilyen esetben megértem. Sosem volt még új autóm, nem tudom, rajtam mi fog elhatalmasodni majd amikor haza kerül, de küszöbvédők, egyebek már sorban állnak itthon. :D
Sejtettem, csak jól esett a megerősítés. Nem fészbúkozok, úgyhogy jöhetnek még hasonló okosságok ide később is.
-
kelly416
veterán
A kormányvédőre nem mondok semmit (utálom, de lehet, közrejátszik benne az is, hogy a 95-ös Clióban muszáj használnom, mert ragad a kormány ködös időben), de a fóliázás király lett nagyon. A "D" profilról írnál kicsit bővebben? Hová pontosan?
Egyébként meg gratula, tényleg szép az autó!
-
-
kelly416
veterán
Gratula! Nagyságrendileg mennyi egy elfogadható riasztó bele és az mit tud?
Amikor a Focusomat vettem (2006-os kivitel 2 éve vettem), a tulajajánlotta, hogy a Maxalarm-nál (saját cége) tesznek bele riogatót ha szeretném, és mutatta, hogy a saját Mondeójában olyan van, a boltból beindította telón, és hozzá tette, ha így elviszi bárki a kulcsal a zsebében, akkor neki is adja. De az mondjuk majd félmillás riogató egy akkor 2 éves V6-os mondiban nagyvárosban talán-talán reális volt. Én nem egyszer felejtettem nyitva az ajtókat a kapu előtt hagyott autóban egész éjszakára és nem tettek még soha semmit bele.

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Gumi és felni topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OTP Bank topic
- Apple MacBook
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem szemet szúrt, hogy 80-90 környékén eszik legkevesebbet hatodikban és a mi átlagunkhoz képest már sok a 130nál kért kaja. Persze, én sem verem a fogamhoz a garast annyira, ha pálya van, mi is megyünk bőséggel 130-at, de ha kevés kompromisszummal jár, elhanyagolom a pályát.
Teljesen más a Pesti/nagyvárosi közlekedés, bár Szegeden szoktam sokat autózni, az is könnyen autózható város hiába nagy.
Camaro 4gen, festésen kívül felújítva teljesen valami 1 és ¼ misiért. De inkább veszek egy összkerekes Swift-et horoggal, hogy kikíméljem a Lodgy-t futózással, koszolással.