- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külföldi SIM-ek itthon
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
shift+ő
senior tag
Azt vettem észre, hogy a router a DHCP-n néhány eszköznek rossz DNS címet - DNS-nek is a sajét IP címét - ad, emiatt hálózatra csatlakozik az seszköz, de internetre nem lát ki.
A telfonokkal szokta csinálni, de ma a TV is így járt. Eddig nem tudtam miért csinálják ezt a telők, de a TV-nmár látam, hogy szar a DNS cím.
Ha csinálok egy gyári visszaállítást azután egy darabig jó.
Mi lehet az oka:
2.02 firmware B1 hw
-
shift+ő
senior tag
2,4 GHz-en még sosem láttam nagyobb sebességet. Át kell menni 5GHz-re.
-
shift+ő
senior tag
Mintha akkor csinálta volna, ha nem az alap IP címen volt
És roppant érdekesen, mert a telefon csatlakozott a WiFi hálózathoz, de az internethez már nem kapcsolódott, mintha valami routolási probléma lett volna. Mindeközben a kaptop, uyganezen a hálózaton gond nélkül látta a NET-et.A SAMSUNG még jelzi is, hogy gond van a WiFi-n keresztüli iternet kapcsolattal, met a WiFi jel mellett nem a le-fel nyilacska, hanem egy felkiáltó jel látható.
-
shift+ő
senior tag
Magamnak válaszolok. :-)
Megküzdöttem, most működnek, de nem tudom mi volt a probléma, egy sejtésem van.
Ha a router csatlakozott közvetlenül a digi kábelmodemhez, akkor sem működtek rendesen a telefonok WiFi kapcsolatai, a két db Samsung J5 jelezte is, hogy gond van: az internet elérés bizonytalan. De a többi készülék is csak nagyon nehezen ment ki az internetre. Mindeközben az LG TV és a laptopok, gond nékül dolgoztak.
Csináltam egy factory resetet a rotueren, és azután elindultak a telefonok is. Viszont ha bármit mást beállítást módosítottam, akkor ismét leszakadtak a telefonok. Szokásommá vált, pl. hogy a hálózati szközök IP címei 254-től vissza felé kapnak címet. Sejtésem az, hogy ez zavarja meg a szegénykét, más hálózati eszközöknél nem tapsztaltam ilyet.
Most sikerült visszaállítanom az eredetileg tervezett felállást, a kébelmodem mellet van egy DLink 826L, ezen csak a vezetékes kapcsolat az aktív, a lákásban pedig egy 842, ami vezetékes eszközök is lógnak, illetve 7-8 WiFi-s eszköz.
Mindkét router FR után van, csak az egyiknél az IP címet át kellett állítanom.Most minden jó, vezetéken is mérem a közel 1000/200 Mbs, az 5GHz-es kapcsolaton a telefonok kb 10 m-re a 842-től, 30/150-t tudnak fixen. Azt még nem értem, hogy le miért csak 30 és fel miért 150 de egyenlőre így az igényeket kielégíti. -
shift+ő
senior tag
válasz
kigyi_23 #306 üzenetére
Nem tudom, ez sem oldotta meg a problámat. Nálam 2 db 842 router van egymás után. Az első a router, csatlakozik a Digi modemhez, ezen ki van kapcsolva a Wifi a második LAN porton keresztül csatlakozik az routerhez, ez osztja a lakásban a NET-et dróton és levegőben. A mobilok csatlakoznak a Wifihez, még az erősséggel sincs gond, de az internetre már döcögve látnak ki, mintha rouolási gond lenne. Kiktatok egy eszközt, így közvetlen a routerre fognak csatlakozni Wifin keresztül a telefonok. Érdekes mert a laptopkon ez a gond nem jelentkezik.Lanon pedig 900 fölött mérek, de ez is érdekes, mert a Chrome-ban csak ~500 míg Firefoxban ~900 MBit a sebesség.
-
shift+ő
senior tag
Szerintetek miért van az, hogy a mobil telefonok mindkét frekvencién nagyon ingadozó sebességgel, esetleg akadozva kapcsoldónak a routerhez.
Samsung J5, Xiaomi Mi Max 2 és iPhone 6. A laptopok esetében nem tapasztaltam ezt. -
shift+ő
senior tag
-
shift+ő
senior tag
Digi oldalán firefoxból[link]
Chrome alatt ritkán megy 500 fölé.Nálam egy ruter van a közvetlen a digi modemja mellet, ezen a WiFi ki van kapcsolva. A wan sebessége fix 10000, ettól kb 15m-re kábele a másik 842, az szzórja a lakásban vezeték nélkül, és ezen lóg egy régi i5 gb kb 10 m kábelen. Ezen mértem a lenti értékeket.
-
shift+ő
senior tag
Nálam 2 842-es van egymás után, digi1000 netet oszok vellük. Az első a router, ezen a wifi ki van kapcsolva. a második után egy régi i5-s géppel 450/200-t mérek dróton.
amig egy 826L volt elől, 300 körül dzsalt a petró -
shift+ő
senior tag
Megerősítést kérek, a T-s firm recovery módban cserélhető gyárira?
-
shift+ő
senior tag
válasz
Gubek-Einste #188 üzenetére
az alhálózati maszk még megoldás lehet, ha lesz idöm ki próbálom
-
shift+ő
senior tag
válasz
Gubek-Einste #186 üzenetére
Egy hálózatban szeretném kezelni a routerhez és az AP-hez kapcsolódó eszközöket, a router osztja at IP-t, olyan megoldás nincs ahol a WAN port kvázi LAN portként működik?
Ha dynamic ip-t állítok be akkor valamiért 192.168.100.1 címet kap az AP WAN portján, pedig a DHCP a 192.168.0.xxx tartományból oszt. Az AP-n ki van kapcsolva a DHCP -
shift+ő
senior tag
AP-ként használom LAN-LAN kapcsolattal a routerrel ami egy kisebb D_link. Így nem látja, hogy van internet kapcsolata, ezért úgy szeretném hogy WAN portjába jön be a routerből a LAN kábel.
Ebben az esetben milyen WAN beállítás szükséges?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Synology NAS
- Honda topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged