Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
-
Mobilarena

Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szerintem story/filozofia szempontbol az egyik legjobb kuldetessorozat ami nem kapcsolodik valami fosztori szalhoz (nincs Panam vagy Judy stb.) a "Dream On".
-
Raymond
titán
Ma neztem meg a Mars Express-t, szerintem jol sikerult.
-
Raymond
titán
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ez szerintem igy siman jatszhato, de erre bekapcsolhatod az FG-t es kiprobalod hogy milyen ugy. Ha lomhabbnak erzed akkor kikapcsolod.
-
Raymond
titán
Jo sorozat, en is szerettem. Sajnos az akkori Fox erara jellemzo nyug erte hogy keverve adtak a reszeket le, nem sorrendben es ha jol emlekszek valtoztattak az idopontot is igy a nezettsegi szamok nem voltak jok ezert elkaszaltak.
Szinten nagyon jo es az aktualis AI eraba beleillo a Person of Interest.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
Beraktam a regi gepbe egy 5060Ti 16GB kartyat (581.80 driver) es nincs DLSS FG a beallitasoknal. DLSS SR van, ott az uj Transformer model is, az RR is mukodik a PT-vel, de a Frame Gen-nel csak FSR 3.1 van. Valami otlet?
-
Raymond
titán
válasz
sixpak
üzenetére
Na igen, van hogy tul nagy. Persze jateka valogatja, de sok eve en is jatszottam Forza-t kormannyal igy kb. 3 meterrol, de ott is a 102"-rol inkabb levittem 95-re. Nem hangzik soknak, de az is szamitott. Most a nappaliban az 55" TV-n OK kontrolleres jatek ugy 3,5-4 meterrol (Fall Guys, Skate, Mario stb.), de ott en max 75 amit meg elturnek talan, nagyobbat mar nem, es mar abban a 75-ben se vagyok 100% biztos.
-
Raymond
titán
Egy CP2077-be illo elektromos motor az IFA 2025-on:
-
Raymond
titán
Egy minosegi Judy Alvarez cosplay [link]
-
Raymond
titán
válasz
tibaimp
üzenetére
Kozel ket eves 537.42 de hogy "tolom" az enyhe tulzas. Ranezek itt-ott, most a 2.3 verzional rohangaltam par percet, nem latom hogy problema lenne.
Egy 4090-el minden maxon, RT Ultra + PT, 100 FOV, 3440x1440 a min-avg-max igy nez ki:
DLSS Q: 63 - 68 - 75
DLSS P: 73 - 81 - 88 -
Raymond
titán
válasz
JoeCockBill
üzenetére
Nice, akkor mehet a letoltes penteken!

-
Raymond
titán
Amikor kijott a DLSS4 en akkor nezegettem de csak a benchmarkot hogy mennyit veszit teljesitmenyben, azon meg nem latni ilyet. Aztan most kerestem par bokrot es tenyleg nem jo ott. Valami a transparency-val lehet mert azon kivul hogy szetesik a kep apro feher pontok is villodznak ott. Na persze ezer eves (v537 talan) meghajto van azon a gepen.
-
Raymond
titán
Megneztem most a regi gepen es szerintem ez nem DLSS4 problema. Ott a Dogtown alatti alagut bejaratanal vannak bokrok. Ott ha barmilyen feskalazas be van kacsolva akkor a bokrokon teljesen szetesik a kepminoseg. Mindegy hogy TRN, CNN FRS x.x vagy eppen XeSS. Ahogy nezem meg DLAA mellett is megvan a problema, csak ott nem annyira szembetuno. Az is mindegy hogy RT On vagy Off. Az egyetlen kombinacio amit ugy lattam hasznalhato az RT Off es DLSSQ CNN. Valami nem OK ott.
A DLSS4 TRN koltsegehez meg annyit lattam most epp hogy sima raszter es RT mellett nem problemasa 2080-nal se (2-3FPS), de PT mellett a CNN 42FPS lemegy 36-ra TRN-el.
Egyebkent persze az magaban is erdekes hogy egyaltalan elmegy hasznalhatoan (cinematic 36FPS) a jatek ezzel a kartyaval PT-el.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
mert_csokis
üzenetére
"Kár volt megnéznem, milyen a kép DLAA-val, mert most már nem tudom visszarakni a quality DLSS-t."
Ez csak megszokas kerdese. DLSS Performance bekapcs, jatszol 2 orat, utanna DLSS Quality bekapcs es minden rendben lesz

-
Raymond
titán
válasz
nesh_019
üzenetére
"Csak a 128 bites busz ami lehetne több benne."
Ezeket az XY bit berogzodeseket el kene felejteni mar. Nem az a lenyeg hanem a savszel tehat kell meg hozza az is hogy milyen RAM van rajta. Ezeknel GDDR7 lesz hasznalva, eddig 28GT/s volt mindegyik kartyan es azzal a 128bit bus 448GB/s savszelt ad. Oszehasonlitaskepp, ennyi volt a 2080-nal es 3070-nel is, a 4070/4070S pedig 504GB/s. Raadasul a 40-es es 50-es GPU-knal a cache is sokkal nagyobb mint a 20/30-asoknal.
-
Raymond
titán
Kijott par napja ez is:
Cyberpunk 2077 - The Ultimate Path Tracing (RT Overdrive) Comparison [4K]
RT Off vs RT Ultra vs PT es a videoban kb. annyi latszik hogy ez a jatek mindharom modban jol nez ki. Ezert is van sokszor az hogy a PT verzio fura dolgokat muvel az eredetileg nem-RT es nem-PT asset-ekkel. De ezert is mindegy igazabol hogyan jatszod, mindenhogyan jol nez ki. Van ami az egyikben jobb van ami a masikban, nincs tokeletes valtozat. Nekem a PT bejon mert az targyak es karakterek nomralisan neznek ki es nem lebegnek a padlo felett stb., de pl. a megvilagitasban vannak nem igazan jo dolgok amikor az egyetlen vagy keves/kicsi emissive material teljesen eluralja a vilagitast az adott kornyezetben. Vagy van hogy helyenkent realistikusabb lesz, de akkor meg elveszik az a "filmes realitas" ami az RT Off verzioba gyalultak a fejlesztok.
A lenyeg hogy ez a jatek jol nez ki mindengyik valtozatban, mindegy kinek milyen a GPU-ja, lehet vele elvezetesen jatszani (mar ha nem Low-ra kell rakni mindent persze).
-
Raymond
titán
Szerintem is inkabb a megszokas lesz ez tobb szaz ora NC utan. Egyszeruen jobban erzik magukat az emberek ott annyi ido utan.
Mas jatek de hasonlo dolog nalam hogy a BO6-al visszatertem a CoD-hoz (BO2 volt az utolso elotte) es a match filterben csak osszes palya TDM plusz Nuketown 24/7 van beallitva. Rengeteg oram van Nuketown-ban az elozo jatekokbol es egyszeruen szeretek ott jatszani.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
freeknight
üzenetére
Megneztem most es nalam nincs ilyen. A Dogtown bejarata elotti autoplaya alatt, ott ahol az alagut bejarata van mondket oldalon van tobb kulonbozo novenyzet/bokor es nem csinalja ott egyiknel se.
-
Raymond
titán
válasz
freeknight
üzenetére
Sharpening 0.7?
Nem tudom azert van-e de mondjuk azt levennem. -
-
Raymond
titán
OK, kombinaltam ossze-vissza, de sehogy nem tudom a RR-t bekapcsolni a 2080-al. RT/PT/DLSS ki-be kapcsolasa se segitett. Van hogy "aktivalodik" a kapcsolo es nem szurke, de ha rakattintok akkor megint elszurkul.
Megy valakinek? Ha igen akkor hogyan? Marmint config file mokolasa nelkul.
-
Raymond
titán
Nem hasznaltam eddig FG-t mert ugy ereztem nincs igazan ertelme. A monitorm 96Hz es a jatek megy PT-DLSSQ-RR kombinacioban 65-85 FPS kozott (kint a sivatagban tobb). Kiprobaltam viszont tegnap es lehet ugy hagyom. Abszolut tulzas ennel a monitornal elmeletileg mivel a minFPS ugy valami 96 volt, de erzesre megis jobb, kesleltetes novekedest nemigen lehet eszrevenni, artifactokat nem latok a jatek viszont simabb.
-
Raymond
titán
Nekem a 2080-on nem engedi az RR-t bekapcsolni. Anelkul 55->53 FPS a CNN->Transformer valtas csak.
Szerk: mondom inkabb ugy hogy nem tudom mi lehet a baja (a regi meghajtokon kivul) mert nem reagal az opciora egyaltalan. Megnezm most a videot, mert nem lattam a napokban hogy a 30-as vagy 20-as kartya tulajok kulonosebben sirtak volna a DLSS4 miatt mert a foldbeallt az FPS, csak pozitiv visszajelzest lattam.
-
Raymond
titán
Most hogy kerdezted megneztem es teljesen elallitodott (csak a benchmarkot futtatom mar azon a gepen itt-ott). A megjeleneskor volt egy guide a DF-tol vagy a HUB-tol talan, aszerint volt beallitva, de a 2.0 utan megvaltozott a dolog es nem ugy emlekszek hogy annyi High/Ultra lett volna mint amit ott most latok. Az RT reszlen minden be van kapcsolva es az RT Lighting Medium, az Advanced-nal pedig minden max ezeken kivul:
Vol Fog = High
Vol Cloud Quality = Medium
SSR Quality = High
Color Precision = MediumSzoval az eredmenyek amiket irtam ezekkel szulettek, biztos van jobb kombinacio is, a patch utan a HUB guide ilyen lett [link]
Egy ujabb erdekesseg hogy most a Ray Reconstruction-t ki van kapcsolva es nem is tudom allitani a 2080-nal.
-
Raymond
titán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
"Az nem a letöltött adatmennyiség..."
Akkor OK

@Mr.Csizmás
Ja, a DCS is hasonlo es van par masik a konyvtaramban. Nem vagyok nagy hive ennek, de a Steam lebalabb okosan csinalja es ha van masik SSD-n is konyvtar akkor a masikat hasznalja celnak, tehat dolgozik mindkettovel hogy ne egy SSD legyen kinozva. -
Raymond
titán
Elnezest, de mi ez mar megint?:

70GB+ patch?? Azt hittem mar minden fent van ami kell az uj patchen kivul
-
Raymond
titán
Itt az ido bongeszot valtani?
-
Raymond
titán
válasz
Maelephant
üzenetére
Ha az amelyikre gondolok akkor annyi hogy nagy segget csinaltak neki, szerintem az eredeti modell jobb, ez olyan fake Brazilian buttlift stilus ami a moddal jon.
-
Raymond
titán
Ez a jatek szep egy 4090-en PT-el, egy 2080-on RT-el* es egy 1070-en is RT nelkul. Az utobbi kettonel (a mar itt is parszor berakott) megfelelo beallitasokat kell hasznalni ugyan, de attol meg szep marad. Raadasul attol fuggoen mekkora kijelzon jatsza az ember meg az egyebkent nem tul fenyes minosegu FSR is jo, mert szerintem a 15" laposon amiben a 1070 Max-Q van nem problema bekapcsolni az FSR-t.
* ezzel jatszottam a megjeleneskor az optimized settings mellet RT-vel es eloszor DLSS Quality a patch utan pedig DLSS Balanced mellett mert akkor mar a Balanced is adta azt a kepminoseget amit a Quality elotte.
-
Raymond
titán
válasz
tibaimp
üzenetére
Igen, az nvidia-smi a meghajtokkal telepul. Alapbol a C:\Windows\System32\ mappaban van. Ez pedig megmutatja az aktualis beallitasokat: nvidia-smi -q -d POWER
Szerk: termeszetesen egy 4070TiS-nel nem 360-at hasznalsz hanem a kartyadnak megfelelo erteket, a 4090-nel 450W az alap es igy allitom 360W-ra (80%).
-
Raymond
titán
válasz
tibaimp
üzenetére
En mar AB-t se hasznalok mert ha az volt (nem is kellett az RTSS) akkor problemazott a VR streaming es akadozott. Mivel az RTX4090-nel siman a power limit allitasa eleg en mar csak ezt hasznalom:
nvidia-smi -pl 360
Ezzel nem megy 360W fole es teljesitmenyvesztes minimalis (5%) az alaphoz kepest.
-
Raymond
titán
válasz
Komplikato
üzenetére
A GPU-nak mindegy hogy napos az ido vaagy nem, a terheles ugyanaz lesz. A problema ott van hogy ez a bemutatott realisztikus kinezet nem lesz ugy.
-
Raymond
titán
válasz
Komplikato
üzenetére
Ugyanaz a borus idojaras trukk mint szinte az osszes ilyen hasonloban.
-
Raymond
titán
válasz
CJ4567
üzenetére
Amikor en probaltam akkor a mobil 1070-el szinten nem volt meg a 60FPS sehogy, mivel a Pascal arch nem ul(t?) neki. Ez meg a megjeleneskor volt, aztan hogy azota javitottak-e rajta azt nem tudom mert nem probaltam. Vagyis igen, amikor a 2.0 megjelent, de akkor nem nezegettem hogy lesz-e 60 FPS valahogy, csak normalis beallitasokat teszteltem es az FSR-t.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Ott kozeppen? Nekem az jatek designnak nez ki, marmint hogy direkt ilyen.
-
Raymond
titán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Itt most arrol a Z-fighting problemarol beszeltek amikor a ket polygon tul kozel van egymashoz es a gep nem tudja eldonteni melyik legyen elol es melyik hatul?
-
Raymond
titán
válasz
Maelephant
üzenetére
Ertettem, en is
A zuhany egyebkent is csak a "budos" reszen javitana 
-
Raymond
titán
válasz
Maelephant
üzenetére
"...és hogy egy büdös bunkó lennék?"
Jarj haza gyakrabban zuhanyozni
-
Raymond
titán
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Ha azon a masodik kepen a tavolban lathato szemeteszsakok szerinted 1,5 meterre vannak toled akkor itt nem a jatek LOD-val van a problema
-
Raymond
titán
válasz
JoeCockBill
üzenetére
Szviit Dzsiizusz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről:
Cyberpunk, Chippin In
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Diablo IV
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Programozás topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem tudom azert van-e de mondjuk azt levennem.