- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Veriakilis #85 üzenetére
de azé majd még próbálgatom.
-
válasz
Veriakilis #85 üzenetére
hája. próbálgattam nyáron a linuxt de a végén elcsesztem a file szerkezetet
az uhuban nem tudtam kitenni a vinyót mint ikon xp-be az ''asztalra'' no meg a többit gy.k. parancsikon
meg a kernel azé durva nekem. jah meg ez egy ilyen gagyi gép és belevágtam egy hangkarit és utána vmiért a linux megfeküdt
de nemtommé csak annyi ,hogy volt alatta egy bios reset.
-
válasz
Veriakilis #82 üzenetére
linux alatt semilyen gép sem melegszik
ez az jó benne többek közt.
-
Veriakilis
senior tag
Na, ha valakit érdekel, és halk gép mellet akar netezni, akkor a tapasztalatom a következő.
Hideg szobában simán megy a proci ventillátor nélkül.
Nem melegszik túl - 40 C fölé nemigen megy.
Mivel a Live alatt vagyok, és lehúztam a vinyót is, ezért a gépem egyetlen zajforrasa a Codegen táp 12 cm-es ventillátora.
Alig hallani valamit a géphangjából, - közel néma.
Egy passzív táppal mondhatnám, hogy csendességben ráver a ZalmamTNN500-ra.
Nem tud valaki UHU Linux alá hőmérséklet mérő, és ventillátor fordulatszám szabályozó progit?
A Seedfan-nak nincs Linuxos változata? -
válasz
Veriakilis #80 üzenetére
nekem foxconn procihűtőm van p42400 -on és alap 38-39 fok a proci abit mérés szerint gyk. 5 fokkal hűvösebb. alig pörög csak 2400-at. tehát én ezt a hűtőt is ajánlom (FoxConn cmi 34-1b kb 3000)
-
Veriakilis
senior tag
Nekem per pillanat a P4 2000 celeron nyitott ablaknál elmegy ventillátor nélkül is.
Igaz most kint jó hideg van már.
Egy Zalman CNPS7000 A CU hűti a procit.
32-35 C ahőmérséklete.
Minjárt kipróbálom az UHU Linux Live 2.1-el - akkor a Maxtor vinyóról lehúzom a tápot.
Így már csak a Codegen táp 12 cm-es ventillátora kelt majd némi zajt.
(a DVD egyidő utánnem pörgeti a lemezt netezés közben)
Mindjárt visszajövök a L.inuxal -
-
Zsiba
senior tag
Üdv Mindekinek!
Megtörtént a gép csendesítés!Leírom a tapasztalataimat is azoknak, akik még nem döntöttek, illetve van még kérdésem.
Beszereztem a Zalman CNPS7000AlCu procihűtőt, egy ZM-NB47J chipsethűtőt, egy házventit is vettem a biztonság kedvéért, illetve egy AOpen350-es tápot!
Nos, az első problémába akkor ütköztem, mikor rájöttem, hogy a northbridge chip az alaplapomon elég közel van a procihoz, főleg úgy, hogy bekerül ez a brutális Zalman hűtő. Ugyanis a procihűtő terjedelme miatt nem fér be alá az általam vett chipsethűtő. Röviden anyáztam, de hát ez van, marad fenn a régi... A processzorhűtő feszereléséhez totál szét kell szedni a gépet, de aránylag egyszerűen és kifejezetten gyorsan felszerelhető. A tartók behelyezése után sokkal kényelmesebbnek találtam a hűtő felillesztését, mint a korábbi hűtőm ''alaplap-veszélyes'' felpattintós módszerét.
Szóval beraktam a procihűtőt, a tápot és a házventit. Gép bekapcs. Hihetetlen csoda! A gép rengeteget hallkult!!!!! A porszívó elcsendesedett. A Zalman hűtő a legalacsonyabb fordulaton megy. 1350 rpm és most 35°C-os a processzor!!! Hosszabb játéknál majdnem eléri az 50°C-ot is, de a korábbi hűtővel 3000 rpm mellett 45, illetve 60-62°C volt. Tehát nemcsak, hogy halk lett, de jobban is hűt!
Az AOpen tápban szintén nem kellett csalódnom. Nagyon halk! Sőt még szines neoncuccok is vannak benne és kék, zöld, piros színben pompázik! Igaz erre én sosem adtam és nem értettem azokat sem, akik ezt imádják, de most jópofának találtam.
A házventit próbaképpen lehúztam, de mérhetően nem változtak a hőmérsékletek. Szóval ez végül feleslegesnek bizonyult, de mivel hangerőben sem jelentett különbséget ezért fent hagytam, had forogjon.
Azonban mégsem voltam 100%-ig elégedett. Valaminek még mindig volt hangja. Igaz a nagy zaj sokkal kisebb lett, de valami még mindig zúg egy kicsit. ''Fülrátétellel'' kiderítettem, hogy bizony szegény ATI8500LE-m ventije a hang forrása... de nagyon idegesített az is, hogy az alaplapon rajta kellett hagynom a chipset ventit...
Gondoltam egyet és lekaptam a ventit az alaplapról. Alatta egy nagyon vékony borda volt és tartottam tőle, hogy esetleg nem lesz elég. Nos elégnek bizonyult! Sőt, legnagyobb meglepetésemre még a hőmérséklete is csökkent!!! A korábbi 35-40°C-ok helyett csak 32°C-os!!!! Valószínűleg sokat segít, hogy a Zalman procihűtő elég jól megkavarja a levegőt a házban... Öröm a köbön!!! Ismét hallkult egy kicsit a cucc, de a videókártya ventije még mindig ''zajos''!
Mivel minden PCI foglalt nálam, ezért részemről elvetve a heatpipe-os Zalman VGA-hűtő. Szóval két kérdésem lenne:
1. Lemerjem-e venni a ventit a 8500LE-ről? Alatta egy elég gynegusz borda van, ami tulajdonképpen csak a szélein borda, mert a közepe egy sima fémlap, ahová be van süllyesztve a venti... Nos tartok tőle, hogy így nem menne a dolog, illetve nem bírná sokáig a strapát.
2. A másik megoldás: szeretném lecserélni, valami gyárilag passzív hűtéssel ellátott ATI kártyára! Olyanra, ami elfér anélkül, hogy kellene neki egy PCI hely. A teljesítmény különösképpen nem érdekel, de azért a 8500LE-m szintjét jó volna elérni. Tudnátok ajánlani valami kártyát? Itt a Prohardver egyik tesztjében egy Connect3d 9200 és 9600 kártyát láttam passzív hűtéssel. Mi a véleményetek róluk?
Nos, köszönöm az eddigi segítségeteket is!!!! Nagyon sokat tanultam tőletek! -
WN31RD
addikt
Nézd meg ezt a topicot: http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=25522
Itt azt mondják, hogy pl. a 12 cm-es ventivel szerelt AOpen halkabb.
Nekem egyébként EG365AX-VE van, és tényleg elég halk, de közel sem hangtalan. Engem pl. zavar a hangja, le is fogom halkítani. -
JiM
tag
Tényleg olyan halk az EG365AX? Én NAGYON halk tápot keresek, tesztek alapján Zalman lenne a legmegfelelőbb, csak hát az ára...Enermax is szóbajöhet, bár pár oldalon középhangosnak hozták ki. Coolinkek 500-2000 közötti fordulatszabályzósak, stabil fesszel bírnak, csak senki nem ismeri még őket...
-
Szabtom
senior tag
Értem. És a ház túlmelegedését meg tudom oldani ventillátorokkal? Vagy az egyszerű kis Codegenre inkább ne rakjam vissza az oldalát?
-
Szabtom
senior tag
És az alaplapi North Bridge coolert is le lehet cserélni ilyen Zalmanra? A zalman honlapján nem tudtam megnézni a kompatibilis alaplapok listáját.
-
Zsiba
senior tag
A Zalman hűtője jó a P4-ekhez is, szerintem válts! 59°C játék közben nem vészes játék közben, de ha 70 fölé is ment az már elég húzós. Bár bírják a procik ezt a hőfokot, magasabb élettartam érdekében valami jobb hűtő kellene. Szóval, az a Zalman CNPS7000A-AlCu jó P4-ekhez is és ha Te is tapasztaltad, hogy halk, akkor ez a neked való hűtő!
Már én is berendeltem a Zalman cuccokat! Itt Nyíregyen sajnos nincs raktáronRemélem minél hamarabb kézbe vehetem és a gépbe rakhatom őket.
-
Szabtom
senior tag
Sziasztok!
Csatlakoznék a témaindítóhoz: csendesebb gépet szeretnék! Egy P4 2,6-ost futtatok Abit IS7-E alaplapon, 2*256 PC3200-as RAM, RADEON 9600 Pro Atlantis, Chieftec 360 W -os táppal. A hűtőm egy Thermaltake Spark III+.
A procihűtő olyan hangos, hogy a koleszos szobatársam azzal hülyéskedik, hogy ''mi van, felszállt a repülő?''. És nem akarok tovább nyelni! (Neki egy halk Zalman CNPS7000 hűtője van az AMD-jén, az ő gépe mellett aludni is lehet)
Van még egy problémám. Ezzel a konfiggal a CPU-m a winbond hardware doki szerint 59 Celsius fokon jár játék közben. Üresjáratban 51-52 fokos. A sys temp 37 nyugiban, 42 akcióban. Állítólag ezek túl magas értékek (én nem értek hozzá). Az viszont tény, hogy a kis egyszerű Codegen házam oldalát le kellett bontanom, mert a proci 70 fok fölé kúszott a ''kemencében''.
Tényleg túl meleg a cucc? Mi lehet ennek az oka?
Remélem, hogy a hatékony és halk hűtést egyszerre meg tudom oldani... -
MasOyama
őstag
Én is erre törekedtem. Ma már a monitorom hangosabb a gépnél.
Zárt ház, és 20dB max. De lehet, hogy megyek lejjebb is.
Passzív chipset hütő, Azona ház, Silent Breeze 2.
-
MasOyama
őstag
Én is erre törekedtem. Ma már a monitorom hangosabb a gépnél.
Zárt ház, és 20dB max. De lehet, hogy megyek lejjebb is.
Passzív chipset hütő, Azona ház, Silent Breeze 2.
-
Csigapa
tag
Épp a héten vettem egy Coolink tápot igaz csak 300W, - véletlen pont azt, ami a PH tesztben nyert
- a hangját akkor se hallom, ha minden más ventit lehúzok, igaz hőmérsékletfüggő a fordulatszáma, de nekem még nem pörgött fel úgy hogy halljam a hangját. És persze van 350Wos is.
Ja és eléggé ólcsó! -
Zsiba
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást, a segítséget! Hamarosan kiderül milyen halk is lesz a gépem!
-
Szimat
csendes tag
Szegasztok! Mit szóltok ahhoz hogy a ház belső hőmérséklete csökkenne, ha az U-alakú burkolat fémszövetből lenne.
[L]http://www.jurotissu.hu/term_femszovetek.shtml[L] -
F7
tag
Sztem Antec Sonata házat vegyél.
Táp zajmentes, és a táp szabályozza a 12es ventit is, mellesleg iszonyatosan szép a ház. -
PeliScan
addikt
Nézzetek be az aláírásomba...
-
drpele
senior tag
Csak arra a videókarira megy fel amelyiken vannak lyukak a Gpu körül.
A memóriát meg nem hűti, de van egy Zm 80C (asszem) típus amihez van venti is.
És az mindent hűt. Ugyanez a hatás elérhető a Zm 80A-val is ha a kinézet nem számít (pattex hottal felragasztani egy 80mm-es ventit) -
Mazlee
aktív tag
Érdekes. az otthoni 2400+ AMD Iglooval DTK házban +1 ventivel full halk. és nem melegszik 50 fölé
-
Zsiba
senior tag
Eszembe jutott valami... a hát mennyit számít egy gép halkságában??? Feel-IV házam van jelenleg...
-
Zsiba
senior tag
Kezdek az Aopennel szimpatizálni
VGA - Nagyon valószínű, hogy a heatpipenál maradok. Kérdés, ez megfelel bármelyik ATI-ra? Hűti a memóriákat is? -
esteban
senior tag
Volt regebben egy Hercules 8500LE-m arra operaltam egy P1 hutot es igy passzivan ment minden problema nelkul, bar en nem huztam. Szoval egy jo nagy darab passziv huto eleg, de ha biztire akarsz menni, akkor heatpipe-os Zalmann.
Alaplapra nyugodtam mehet a sima borda (bontobol PI-es).
NA most hogy irom a hozzaszolast mar nem emlexem a CPU-ra, en PIII1000-el csinaltam meg hogy a venti lejott a bordarol, es egy felxibilis csovel ossze volt kotve a borda es a haz hatuljan levo 8cm-es venti, ami szivta le a meleget a procirol ...
ps. most lattam egy Dell gepet belulrol PIV2G-s procival, szinten ilyen volt a hutese, csak a cso nem flexibilis volt, hanem meretre gyartott. -
engusz
veterán
Ajánlom figyelmedbe!
http://www.systemcooling.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1254 -
Zsiba
senior tag
Most nézem, hogy ez a Zalman procihűtő igen súlyos darab... Nem veszélyes ez? Bírja az a két kis műanyag pöcök ezt a majd fél kilót?
-
erdoke
titán
-
Zsiba
senior tag
Tetszik a procihűtő is: Zalman CNPS7000A-AlCu
-
erdoke
titán
Ha nincsenek lyukak, elbírja a ragasztócsík is. Akinek IC7-ese van, az mind ezeket használja a hozzáadott hővezető ragaccsal.
Én is megvettem a 32-est vagy 2 hónapja, csak még nem raktam fel.
Most megint új hangoskodó került a gépembe a Powercolor 9700 személyében, ő az új rekorder. TT GIANT is itt porosodik már 3-4 hónapja, ideje lesz feldobni... -
bendi
tag
Az AOpen 12 centis ventivel tényleg halk...
DTK szintén,
Enermax, Zalman szintén, csak kissé húzós az áruk...
Chieftech szintén nagyon halk.
Zalman bordát meg vehetsz szerintem elég sok helyen. Pl: Pixel... ott biztos van (már ha kapnak, mert én kb 2-3 hete rendeltem, de nekik sincs)
-
erdoke
titán
http://www.zalmantech.com
Itt mindent megtalálsz, bár a táp elég drága. Egy Chieftec 360-as? Nagyon halk. -
beeboy
addikt
procira silentbreeze2 - ha nincs tuning
-
wipes
senior tag
na, mire bepötyögtem,[telefonáltam közben] ott a válasz
-
Atlantis
veterán
A videókártya és az alaplap elcsendesítésére tökéletesek a Zalman megoldásai(ZM-80, ill. NB47J).
A Thermaltake sosem készített igazán halk hűtőket, szerintem keress másikat. Ha a Coolink és a Titan hangos volt, itt megint a Zalman-t(7000AAlCu), ajánlom. Esetleg a Glacieltech. Bár én Intel-es vagyok, csak a Zalman-t ismerem, de AMD-re is ajánlom. Halk és nagyon jól hűt.
Tápban meg a leghalkabb szerintem az Enermax 350W-s cucca. Nekem is ez van és csak akkor hallom a hangját, ha teljesen odahajolok hozzá.Egyetlen hátránya, hogy drága egy kissé. -
Zsiba
senior tag
Üdv!
A témában jártasabb fórumtársaim segítségét szeretném kérni a hűtés és csendesítés ügyében...
AMD2600+-os processzorom keresek valami igazán halk léghűtést. Próbáltam már többfajta, halknak mondott Coolink és Titan hűtőket, de nem tapasztaltam semmi javulást. Aztán a gyanúm a tápra terelődött. Valószínű az is igen nagy szerepet játszik a zaj fokozásában. Ezenkívül az Epox lapomon van egy minimális méretű venti, plusz az R8500LE-n is egy kis méretű.
Nos, a tervem, hogy mindent ventit és a tápot cserélem. Kinéztem a procira a következőt:
Thermaltake Volcano 11 + Xaser Edition
Szeretném, ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban az megosztaná velem, illetve ha tudtok ajánlani jobbat, halkabbat azt is szívesen veszem!
A többiben teljesen tanácstalan vagyok: Epox 8KHA+-ra vajon rakhatok-e sima venti nélküli bordát. Jelenleg a gyári venti van rajta, ami alatt tulajdonképpen nincs borda, illetve csak egy fémlap. Jelenlegi hőmérsékleti viszonyok között 35°C körüli a chipset. Nyáron max. 40°C-ig emelkedett. Ha van jó chipset hűtőborda, ami kiváltja a ventit, milyet ajánlotok?
Aztán ott van az ATI kártya. Igazából azt nem tudom megállapítani, hogy maga a videókártya milyen hangos. Vajon ezen érdemes cserélni?
De talán az egyik legfontosabb a táp! Legalább 350W-osra lenne szükségem és ha lehet nagyon halkra! Please help me!
A thermaltake hűtőket hol lehet kapni itthon, mert ezt a típust még egy árlistában sem találtam...
Előre is köszi a türelmet és a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 3
- Mindenki Z Fold7-et akar
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- Garanciális Noctua NH-D15 chromax.black
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Zalman Alpha 36 processzor vízhűtés
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest