Hirdetés

Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Jövök be ma reggel dolgozni (mert a karácsony bizony arra való, hogy az ember 24 órás ügyeletet vállaljon el), és látom ám, hogy az üzemanyagszint jelző erősen a "porzik" jelzés felé tendál, magyarul a piros sáv alsó végébe ért. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az otthonom 10 km-es körzetében találhatóak Magyarország legdrágább benzintyúkjai (BAH-csomópont, Budaörsi úti kutak, M1-M7 ki- és bevezető) és csak azok, ezért aztán nem marad más hátra ilyenkor, mint remélni a csodát, hogy kibírja Érdig. Összeszedtem a tegnap este 10 órakor teljesen szétgurult memóriámat (értsd, bealudtam, mint akit leütöttek) és megpróbáltam visszaemlékezni a Top Gear azon adására, amiben azt tesztelték, hogy adott üzemanyag mennyiséggel milyen vezetési stílusban lehet a legtovább autókázni. És ez bizony nem volt más, mint a jó öreg, nyugis nagypapitempó. Nehéz ezt kivitelezni, amikor autópályán jár az ember, de kénytelen voltam, és óra szerint nem is mentem 100 fölé (nem mintha 21 forgalomban eltöltött évvel, 54 lóerővel és szívódízellel az ember nagyon tudna lazázni), ami azt jelenti, hogy körülbelül 85-90-nel poroszkáltam a külső sávban. Emiatt nem lett különösebb lelkiismeret furdalásom, mert szinte nem is volt forgalom így nagykarácsony napján reggel fél 8-kor, másrészt úgyis mindenki lassan ment, mert kb. 20 méterre lehetett sejteni az utat, akkora köd volt (és még így is megelőztem egy még nálam is nagypapisabban bandukoló sevrolét és egy Audit is).
    Na szóval, ahogy lejövünk az M7-ről Érdnél, rögtön ott van a kagylós benzinkút, ami lényegesen olcsóbban adja a naftát, mint budapesti testvérei, és nagyon elégedett vagyok az üzemanyagukkal (tényleg van valami ebben a fuelsave cuccban, múltkor 20 litert tankoltam, azzal több mint 400 km-t mentem a nagy hidegek idején, és most, amikor alig lötyögött már valami az alján, simán beindult reggel, pedig a kevés gázolaj+hideg reggel kombóból nem sok jó szokott kisülni).
    Szóval 3/4 8 körül be is gurultam a kútra, volt ám nagy nézés, hogy ez hülye vagy mi van, hogy karácsonykor nem bír aludni. Rögtön elkezdett az egyik kutas kotorászni a tanknál amikor leállítottam a motort, amit alapvetően nem szeretek, mert én szeretem megtankolni a kocsit, de mivel karácsony van, ezért nem szóltam semmit, csak kértem 10 liter gázolajat (hát, hóvége van... Ki van kalkulálva, hogy fizetésig még bejárok ezzel dolgozni. Vagy nem. :D). A kutas meg erőteljesen megpróbált rábeszélni a csodagázolajra, ami tisztítja a motort (próbáltam humorizélni, hogy talán az orromat is tisztíccsa, de nem volt vevő a poénomra, pedig én is ugyanúgy dolgozni mentem karácsony napján, mint ő). Sajnos nemet mondtam, jó lesz nekem a sima gázolaj, és sajna az a 330 Ft is számít, amivel többe kerülne a 10 liter a szuper hajtóanyagból (és még ugye a kutasnak is illik adni zsebbe a tankolásért). Igazából nem is értettem, minek nézett engem, beállok a benzinkútra egy öreg autóval, és majd 450-ért fogok tankolni, mikor lehet kevesebbért is. :) Najó, tényleg illik néha kicsit kényeztetni szegény öreget, de az nem hóvégén, decemberben lesz, amikor a pénztárcám és a bankszámlám tartalmát így is kiöntöttem már a kereskedelem asztalára.
    Így hát kutasbácsi kapott egy kétszázast, boldog karácsonyt kívántam neki.

Aktív témák