- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Aktív témák
-
Egész pontosan a felhasználói tartalomban lévő linkek kapnak egy kis seo-t, amiről azt hittük, hogy van, aztán most kiderült, hogy mégsem.
Közel 40 millió hsz van összesen, még bő 3 millió van hátra. Az amatőr cikkek, bejegyzések, stb egyébként kb 10 perc alatt megvoltak.
-
Most már jónak tűnik. A webszerver hülyéskedik néha, szoftveres probléma van.
-
Rajta vagyok, hogy javítsam, csak nem lesz olyan egyszerű megoldani.
-
válasz
Intruder2k5 #1840 üzenetére
Ja, úgy döntöttem, túlórázok még egy kicsit, úgyhogy csak most fejeztem be.
Nem, nem lesz rosszabb, csak jobb, mivel már csinálom az optimalizációt.
-
válasz
Intruder2k5 #1838 üzenetére
Tegnap reggel 6-kor azért volt 503, mert heggesztettem a PH-t. Mintahogy most is, egészen idáig. Jó
éjtreggelt mindenkinek! -
Sorry a kellemetlenségért, volt egy kis malőr, így meghalt a db-szerver, de most már tökéletes.
-
503 nem lesz már (elvileg), csak max timeout, ez az anomáliának a jele, olyan mintha nem létezne a webserver.
A lassulás oka tegnap-tegnapelőtt az volt, hogy véletlenül beleegyeztem, hogy radikálisan csökkentse a rendszergazdánk a webszerver kapcsolatlimitjét, mert úgy látta, hogy nem használjuk ki. Ez vasárnap reggel volt. Ilyenkor még szép, hogy jóval kevesebben használják.
Ezért volt a lassulás, de már visszaemeltem a limitet.
-
Túlságosan visszavettünk a konfigurációs limitből, azért lassult be. Visszaemelem.
-
Lesz egy darab előreláthatólag max 5-10 perces kiesés.
Mikor legyen? Lehet szavazni.
Én 1-re terveztem.
(#1746) kraftxld: Te hogy csinálnád?
-
Már nem.
-
Intel a webserver, azért köhög.
Rajta vagyunk, igyekszünk minél előbb megszüntetni a kieséseket.
szerk@21:13 - Ismét tuningoltam egy "kisebbet", lehet imádkozni.
-
A terhelés a béka segge alatt van, nem ez a baj, de eddig mindig (relatív) nagyobb terhelésnél (mint pl most) volt hiba, aminek okát már rég tudom, az a kérdéses, hogy az okot mi okozza...
Igazából alig várom már, hogy meghaljon, mert akkor valami elég vicces anomália van, és amíg van, jóval nagyobb valószínűséggel derítem ki, hogy miért csinálja. Itt ülök a gép előtt és ellenőrizgetek mindent már órák óta, de szinte semmi előrelépés.
-
válasz
venember83 #1705 üzenetére
A lassulás már teljesen megszűnt. Az is okozott 503-akat, de előtte még jól belassult minden. A mostani 503-akat más okozza.
-
Igen volt egy kis 503 megint, az nem én voltam. Most tuningoltam a db-szerveren remélem jó lesz.
-
Oks, legközelebb majd üzenek valamilyen észrevehető módon.
De a közeljövőben már nem lesz több ilyen éjjeli 503, mert ezekre kb éves rendszerességgel van csak szükség, mint ami tegnap (ma) volt. A többi meg simán azért volt, mert újfajta indexre (fulltext) váltottam a sebesség érdekében, jópár évig biztos nem lesz újabb, így nem kell rajta módosítanom.
(#1688) Lauda: Kikérem magamnak a bácsit, majd max 50 év múlva, ha 70 éves leszek.
-
válasz
kraftxld #1684 üzenetére
Ööööö, egyrészt hogy írjak / nézed meg úgy, hogy a szerver nem elérhető, másrészt a logoutot kb az olvasótábor 10%-a nézi, harmadrészt meg most egy hajnali 1 órás kiesésért írjak a címlapra pár user kedvéért?
Lehet úgy hangzik mintha tojnék bele a felhasználókba, de hát nem hobbiból kapcsolom le a szervert, hanem Nektek, hogy gyors legyen a jövőben PH!.
De abban igazad van, hogy a RIOS gépházzal kellene valamit kezdeni, erre azt tudom mondani, hogy folyamatban van, talán össze lesz olvasztva a PH! bloggal.
-
Éjjel aludni kéne, nem péházni, főleg nem akkor, amikor olyan mértékű heggesztést csinálok, ami egy órás kiesést okoz.
Amúgy facséra írtam.
-
Ez nem az aminek látszik.
De tényleg.
-
Nagyon leegyszerűsítve, minden egyes apró-keresésnél és listázásnál az igen komplex lekérdezések mindig végignézték az eddigi összes (több százezer) apróhirdetést - teljesen feleslegesen. Keresésnél ez elég para dolog. Persze ez a bug jól el volt dugva, elsőre nem lehetett észrevenni, sőt másodszorra sem.
Ezt kijavítottam, aztán még optimalizáltam egy kicsit, hogy tényleg nagyon gyors legyen.
Amúgy a topikokban való kereséseket is optimalizáltam.
-
-
Na szóval. Most ami volt hiba az a szolgáltatónknál volt, ez 1000%, mert az ő oldaluk se jött be, illetve a levelezésünk se működött, ami tőlem teljesen független. update: Pont most kaptam fülest, hogy tényleg ott van, dolgoznak rajta.
Más: Igen az esti lassulások okát megtaláltam, kijavítottam, az apróhirdetéseknél a kereső egy ősidők óta időzített bombaként bent lévő bugja vacsorázta meg napi rendszerességgel a db-szervert, ezért volt a belassulás, tegnap javítottam - az utóbbi fél év esti belassulását ez okozta.
szerk: mégis leírtam, na.
-
Azt hittem már alszotok.
Amúgy heggesztek, pontosabban optimalizáció megy, a sebességért meg kell szenvedni.
-
Na, megvan a lassulás egy lehetséges oka (a mérési eredményeim szerint):
A hardverapró keresőjét nagyon-nagyon sokan használják, ráadásként még viszonylag lassú is, úgyhogy ma éjjel ez optimalizálva lesz. Holnap este kiderül, volt-e értelme.
-
Azon vagyok, hogy kiderítsem miért lassul be esténként a site, ügyködök a motoron, így lehetnek kihagyások, 503-ak meg bármilyen errorok. Légyszi írjatok, ha valami furát láttok, illetve belassulást.
Írjatok nekem privit, ha nagyon türelmetlenek vagytok, s mondom mi a helyzet.
-
-
válasz
Gyuri27 #1525 üzenetére
Próbáld ki a linkeket a hsz-omban, hogy időtúllépést kapsz-é.
A pingelés meg úgy megy, hogy megnyitsz egy parancssort (vagy a futtatásba beírod cmd), s oda beírod, hogy "ping prohardver.hu", aztán idemásolod az eredményt. Ennyi.
szerk: És a másik két link? Ha beölti őket, akkor Ctrl + F5-öt is nyomj (ez törli a gyorstárat, így biztosan a szerverről fogja letölteni, nem a winyódról).
-
válasz
Gyuri27 #1520 üzenetére
Kamuurl-re mit szól? pl http://prohardver.hu/ka/mu.html
css / js fájlok url-je megyeget rendesen? Ctrl + F5-tel is?
http://prohardver.hu/css/common_v37.css
http://prohardver.hu/js/common/common_v50.jsPing?
-
Egyelőre még nyugi, tesztidőszak van, szerintem még minden placebo.
(#1502) föccer: Nézd meg mikor írtam a hsz-t.
-
Jövő hétre jön a megváltás.
-
Türelem, szerverterem.
-
Iskolakezdési DoS-roham, tessék tűrni ezeket a fájdalmas órákat (esetleg Xanax), hamarosan meg lesz oldva, nem lehet mindent megjavítani 5 perc alatt sajnos.
-
Gergő_: Most ezt miért kell?
-
válasz
littlelion21 #1234 üzenetére
Globálisan nem ment semmi, de mostmár jó.
-
Most is, hol megy, hol nem.
-
válasz
dízelracer #1159 üzenetére
Nem viszed magaddal notit?
-
Most nemrég nálam is elérhetetlen volt, nem válaszolt a szerver.
-
n a g y o n l a s s ú a p h . . .
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest