- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabszol
újonc
Üdv SB0490 külső hangkártyára rátudom kötni az 5.1emet ami 300w
8ohmos a mély és 4ek a kicsik -
Kiskokó
veterán
Helló
Adott a gépem az adataimnál. Win 7 64bit
Van nekem egy SB 5.1 VX hangkártyám.
Egy ideje használom már 5.12.1.2020 dirverrel a gyári CD-ről (ami már érdekes mert a neten erre Win XP 32 bitet írnak)
Eddig nem volt semmi különösebb problémám, csak az hogy az egész rendszer olyan halknak tűnt.
Minden csúszka maxon természetesen stb stb de a GTA V-öt például félhangerőn kellet játszanom a Hifin hogy halljak valamit ami amúgy zenélés közben már ordít.Aztán következő hiba a Fejhallgató. Az egyik oldalt el kell tolni teljesen 0-ra a másikat meg maxra és a fejhallgató ereje úgy jön meg és a hangzás is úgy áll be.
Ha mindkettő középre van állítva akkor alig szól a füles és tök hülyén szólnak a hangok.
Ezzel se foglalkoztam...De most előjött egy olyan hiba, hogy ha a beállitásoknál a Sound Blaster fülre akarok menni akkor bedob egy ilyen hibát
"windows rendszerhéj közös dll működése leállt"
Ha külön indítom egy a SB progiját ott se reagál se az EAX se semmi más állításra.CD-ről mindent újra tettem és semmi változás, neten nem találok frisebb jobb, kompatibilisebb drivert.
Valami nem hivatalos driver terjeng a neten de nem tudtam letölteni sehonnan.Vírus keresés volt sehol semmi.
Köszönöm
-
mézi123
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Nekem van egy SB220 és egy SB100 -as hangkártyám. Win7 32 bites op rendszerre kellene youpax drájver. Valamikor régen el lehetett igazodni a Youpax megjelent drájvereken, mert fel voltak sorolva, hogy mely drájverek mely kártyákat támogatják.Most nem találom sehol hogy a LIVE drájverek melyik pax csomagban találhatóak. Az audigyben?
Köszi!
-
-
kchryss
veterán
Megdöglött az alaplapi hangkártyám. Leporoltam a több, mint egy évtizedes SB Live 5.1-es kártyámat és nagy nehezen sikerült működésre bírni win8.1 x64-en. Kártya pontos típusa: sb0220. Ha vkit érdekel leírom melyik driverrel és hogyan sikerült.
Szóval a nyerő kombináció ez volt:
1. csökkentett módban indítottam a windows, Driver Sweeper 3.2.0-el leszedtem a creative driverek szemeteit. Majd újraidítás, normál módban.
2. kx project drivere lett a befutó: kxdrv3550-x64
3. A letöltött telepítőn tulajdonságok és a kompatibilitást winxp sp2-re raktam, majd futtatás rendszergazdaként
4. Miután végzett a telepítéssel és rákérdez NE indítsd újra a gépet.
5. Program Files/kx Audio Driver/kxmixer.exe tulajdonságok kompatibilitást megnéztem, nálam alapból vista volt beállítva és régebbire nem lehetett, szóval legyen vistára állítva és indítsd el.
6. Ha sikerült elindítani, akkor most már újra lehet indítani a gépet.
7. kxmixer-ben rengeted mindent lehet állítani, először érdemes a Speaker Setupra menni és ott beállítani a dolgokat.
Nálam maradt 1 ismeretlen pci eszköz az eszközkezelőben, de minden működik tökéletesen. -
droti25
őstag
Sziasztok
Van egy SB audigy EAX Advanced Hd hangarim.
Tudna vki segíteni hogy mi az optimális beállítás windows 7ben?
Melyik a legjobb driver? -
Azért ne temessük őket... Én beruháztam egy X-Fi Surround Pro 5.1-re, itt a hardveraprón 10 körül szoktak menni. Ennek már van gyárilag Win7-es drivere, nem igényel külső adaptert sem, és sokkal jobban szól, mint az elődök (volt Audigy NX-em és Live! 24-bit External karim is).
Aki szereti a minőségi hangzást, megéri beruházni egy ilyenre - össze sem lehet hasonlítani az alaplapi maszatokkal!
-
törölt tag
válasz
csabyka666
üzenetére

-
-
törölt tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Helló!
Még sajnos nem tudom kipróbálni, még munkában vagyok...

viszont találtam egy ilyet:
bcdedit /set nointegritychecks on
Elvileg ez kikapcsolja a Windows7 digitális aláírást...
Ez megoldás lehet?
üdv
-
válasz
üzenetére
Üdv!
Próbáld meg úgy indítani a Win7-et, hogy a digitális aláírás ellenőrzését kikapcsolod. Mielőtt elkezdene tölteni a rendszer, nyomogasd az F8-at, és a menüből válaszd ki azt a pontot, amelyik erre vonatkozik. Fejből nem tudom, mi a pontos neve, de egyértelmű lesz, a lista vége felé szokott lenni.
Ha így működik, akkor az szép és jó, viszont valószínűleg minden indításkor végig kell ezt játszanod. Elvileg van rá módszer, hogy automatikusan digitális aláírás ellenőrzése nélkül induljon a rendszer, de nekem nem sikerült beállítanom.
-
törölt tag
válasz
garga pista
üzenetére
Sziasztok!
Nálam pont ugyanez az eset, mint amelyik kérdésre épp most válaszolok.
Valaki tud megoldást?
Köszi!
viktor
-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Ott gondolom az a baj, hogy a rendszerekben nagyobb a különbség, nem az x86/x64 számít.
-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Majd jelentkezem, mire jutottam.

Egyébként azt nem értem, miért hisztizik, hogy nem találja a kártyát. Attól még lehet hogy jó lenne a driver. -
válasz
Panthera
üzenetére
Ez egy nagyon jó kártya, ebben a kategóriában szerintem abszolút nyerő!

Próbáld meg, emlékeim szerint lehetett finomhangolni ezzel a kx-csodával. A problémám nekem is az a mostani külső Sound Blaster hangkártyámmal, hogy nem lehet állítani rajta semmit, és így borzasztóan szól.

-
válasz
csabyka666
üzenetére
Igen, 5.1 digital.
Láttam a kx driveres megoldást, csak tegnap este már nem volt kedvem belekezdeni. Ha szerinted is segíthet akkor teszek egy próbát. Köszi!
Legjobban annak örülnék, ha a vezérőpultja is futna, ahol lehet a balanszot és mélyhangokat vágni. Tudom, hogy jó régi kártya, de én meg vagyok elégedve vele.
-
válasz
Panthera
üzenetére
Üdv!
Mármint a Sound Blaster Live! 5.1 Digital kártyára gondolsz, ugye? Nem emlékszem biztosan, de mintha nekem sikerült volna hangot kicsikarnom belőle Win7 (vagy Vista volt?) alatt a kx driverrel. Próbáld meg, nem veszíthetsz vele!
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Szia!
Épp én is ilyet akarok, de SB Live 5.1 D-vel. De egyelőre még hangot sem sikerült kicsiholni, mivel semmilyen driver nem megy fel, ezt írja ki a telepítőkre: nem találja az eszközt.

-
Üdv mindenkinek!
Élesszük fel a topicot! Szükségem lenne egy kis segítségre.
Működésre szeretnék bírni egy Sound Blaster Live 24-bit External (SB0490) kártyát Win7 64 bit alatt. A Windows felismeri, hangot ad a kártya, és a finomhangoló szoftvereket is fel tudom telepíteni a gyári CD-ről, viszont nem indulnak el - "nem található olyan eszköz, ami kompatibilis a szoftverrel". Ugyanezeket a programokat használom WinXP 32 bit, WinXP 64 bit alatt, sőt Win7 32 bit alatt is működött szépen, szóval a driverre tippelek, hogy valamiért ott akad el a dolog. Nagyon megörültem, amikor megtaláltam a Creative honlapján a legfrissebb drivert, de sajnos ezzel sem működik, nem jutottam előbbre. Ezt feltelepítve a hangbeállításoknál találok Creative-specifikus lehetőségeket, de nem tudok velük mit kezdeni.
Volt már valakinek hasonló problémája ezzel a kártyával?
Fontos, hogy nem csak az a cél, hogy hangot adjon ki a kártya (ezt elértem már), hanem hogy lehessen finomhangolni, EQ-t állítani, basszust bekapcsolni...mert így élvezhetetlen, annyira nyersen szól.
Köszönöm a segítséget előre is!

MOD: Tudom, hogy fillérekért lehet kapni PCI-os kártyákat, ami Win7 alatt is tökéletes, de nekem ezzel az USB-s karival kellene megoldanom a dolgot.
-
chipi89
tag
Sziasztok!
Van egy Sound Blaster 7.1 -s hangkártyám. Típusa: SB0570.
A neten megtaláltam a drivert hozzá. Ez mind szép és jó. Viszont amit nagyon hiányolok az Equalizer vezérlőt.
Anno egy régebbi gépembe használtam ezt a kártyát amin Windows Xp volt és ahhoz teljesen más felületű kezelő volt, volt külön basszus vezérlő is, és elég szépen be lehetett lőni a basszus mélységét is. Ami most van nem sokmindent lehet állítani.Ebben kérném a segítségeteket!
-
Tsunami
senior tag
Ugyanebben a cipőben járok, csak 32 bites a Win7. A Zs-nél nem fog működni a másnál bevált driver, mert állítólag az integrált gameport kiakasztja valamiért hogy felismerje. Úgyhogy én is kérek segítséget.
-
Vidual
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Audigy 2 Zs hangkártyát (PCI-os), azonban a neten talált drivert nem lehet telepíteni, mert azt írja, hogy nem talált a program kompatibilis eszközt (mindezt angolul). Rendszer: Win7 64 bit
Valaki tudna nekem segíteni?
-Zsolt
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Creative usb sound blaster Audigy 2 zs Video Editor- huz van müködö driver és kezelőfelület windows 7 alá?
-
ranexxx
csendes tag
Nekem ugyan ez kéne mint az előző kollegának csak 32bites ben
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy Creative Sound Blaster Live! 5.1-es hangkártyát. Windows7 64 bit-re szeretném telepíteni. Itt a fórumon találtam is hozzá drivert, fel is települ, újraindítás után ilyen habüzenet ír az eszközkezelő:
A Windows nem tudja ellenőrizni az eszközhöz szükséges illesztőprogramok digitális aláírását. Egy nemrégiben történt hardver- vagy szoftvermódosítás hibás aláírással rendelkező, sérült, vagy akár ismeretlen forrásból származó kártékony fájlt telepíthetett. (Kód: 52)
A képen lévő hibaüzenet kapom a telepítő végén:

Pedig telepítés közben megkérdezi, hogy nincs aláírva és telepítem-e, arra pedig ok-t nyomtam.
-
pete_21
addikt
válasz
Televan74
üzenetére
Nem túl biztató...
Ha nem hallasz különbséget, vagy tényleg nincs különbség a SB kártyád és az alaplapi között, akkor mindegy. 
Remélem találtál jó orvost.
(#103) TheRolf: Szia! Bocsi a késői válaszért.
Igazán nincs mit.
Az OpenAL szerintem is megkerüli, így az EQ-t ott nem tudod módosítani. Egyébként én is néztem egy újabb Winamppal, és a Directsound beállításai nálam is üresek voltak. De egy korábbi Winamppal nem volt ilyen gond, és bejött a Directsound beállításai panel. Én egyébként Directsoundot használtam Winamppal, a többi kimenetet nem próbáltam. Ha mást próbáltam volna, lehet, hogy nálam sem fért volna hozzá a kártyához.
Én egyébként javaslom az AIMP-ot, ha a Winamppal gond van, szerintem nagyon jó program, ott van WASAPI, és ASIO kimenet is, ami megkerüli a Directsoundot, és egyből a hangkari kimenetének küldi a hangot. Ennek eredményeképp tisztább a hang, viszont nem veszi figyelembe pl. a bass redirectiont, és szerintem az EQ-t sem, kb. úgy, mint ahogy az Adobe Flash Player működik.
Viszont AIMP-ban ki tudod választani a DirectSound-ot is kimenetnek, és az úgy működik, ahogy annak kell.
Próbáld majd ki, ha lesz még gondod.
Az alaplapi hangkarit meg szerintem is inkább tiltsd le, nehogy bekavarjon.
Látom közben már megoldódott, örülök, hogy úgy megy, ahogy kell.
-
TheRolf
csendes tag
Szerk.: Nem tudom mit csináltam, de elkezdett működni, ahogy azt kell. A biztonság kedvéért letiltottam a másik hangkarit, Winamp WaveOut, Microsoft hangleképző beállitáson. Mindennek van hangja, EQ aktiv, rohadt jó. Hát köszi szépen

-
TheRolf
csendes tag
Hali!
Először is nagyon köszönöm a fáradozásaidat, örülök, hogy valamiféle supportot sikerült kapnom
Másodjára már sikerült is az install, működik, az egyetlen gond, hogy hiába kapcsolom ki a Windowsban, hogy programok ne használhassák kizárólagosan a hangkarit, a Winamp hibaüzenetet dob, hogy nem fér hozzá, mert egy másik folyamat használja. Ez van WaveOut pluginnel, "Hangszórók: Audigy" kimenet beállitással. WaveOut plugin + Microsoft hangleképző kimenet beállitással a lejátszás elindul, csak nincs hang. Ha OpenAL plugin az output, ott csak akkor megy, ha a hangkártya maga van beállitva kimenetnek, tehát úgy veszem észre, hogy közvetlenül fér hozzá, igy azonban a Creative EQ és társai nem indulnak el, illetve nem tudom hogy az EQ-s beállitás mennyire marad érvényben (szerintem semennyire, mert megkerüli az OpenAL). DirectSound pluginnél üres az ablak, ahol a kimenetet lehetne választani.
Összegezve, Winamppal vagy nincs hang, vagy nem fér hozzá a kártyához, vagy megkerüli annak EQ beállitásait, ennek azért nem örülök, mert szeretnék egy globális EQ-t, nem a Winampon külön állitgatni. Ezen kivül most nézem csak, hogy ha OpenAL-t használok akkor a google chrome már csak vmilyen digitális kimenethez fér hozzá, és nyilván nincs hangja.
Az első linken levőt tettem fel, a 3.8ast, és szeretném is külön állitgatni a mélynomó sávját, ezért nem raktam még fel a 4.5öst, mivel irtad, hogy az máshogy működik.
Az alaplaposhoz most tettem új drivert, a progi Advanced módra kattintásnál összesz*rja magát, szóval a rendszergazdák rokonsága eléggé a teritéken van mostanában
Ennyi lenne a gondom, előre is köszi bármilyen tanácsot
-
pete_21
addikt
Szia!
Nekem is Audigy 4-em van, én Daniel K driverét használom. Nekem tökéletesen megy, ide feltöltöttem Neked.
Távolítsd el a hangkártyát Eszközkezelőből, és amikor eltávolítod, pipáld be, hogy az illesztőprogit is törölje.
Ennek biztosan jól kell mennie. Ha 5.1-es rendszered van, lehet, hogy a speaker settingsnél a bass redirectiont be kell kapcsolni.
Feltöltöttem ide egy újabb drivercsomagot. Ez nálam máshogy működik, ez valahogy úgy működik, hogy a bass redirectiont nem igazán veszik figyelembe a programok, ennél a 4.5-nél a programokon belül kell állítani. (De némelyiknél nem lehet, lásd Winamp, így ott nincs mélyhang. Gondolom azoknál nincs, amik Directsound-ot használnak...)
Én a 3.8-at használom most, jobb az, hogy én szabályozok mindent.
Majd írd meg, hogy sikerült-e. Egyébként itt van a fóruma, a 4.5-ös csomag már Win8-ra is jó.
Hát igen, ha nem lenne Daniel K, akkor már rég kukázni lehetett volna ezt a jó kis hangkártyát, és újat venni.(#100) Televan: Neked elvileg ez való. A többi Audigy-hez pedig ez.

Nem tudom, hogy a Te alaplapid milyen a Live-hoz képest, de én egyszer kipróbáltam az alaplapimat, de gondolkodás nélkül ment vissza az Audigy 4. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)